fredag 4 februari 2011

Elever hölls hemma efter flera rånförsök - Eslöv - Skånskan.se

Elever hölls hemma efter flera rånförsök - Eslöv - Skånskan.se: "Vi blir ännu lokalare i Eslöv med föreningsnyheter, lokala bloggare och mer! Läs mer här!
RSS
Elever hölls hemma efter flera rånförsök
Skriv ut
Av Lennart Andersson 3 FEBRUARI 04.30 2011-02-03 04:30:00

ESLÖV. Tre sjundeklassare på Källebergsskolan hölls hemma från undervisningen under onsdagen, sedan de på tisdagen blivit utsatta för vad polisen anser är rånförsök.
Två kriminellt belastade elever på Bergagymnasiet tvingade de yngre eleverna att visa sina mobiler på väg till matsalen.
Kartdata ©2011 - Användningsvillkor
Större karta

Källebergsskolan öppnade i höstas och har ingen egen matsal ännu.
Det är bara sjuor som går på skolan än så länge, och de äter lunch på Bergagymnasiet, där en egen avdelning vikts för dem.

Vid 12.50-tiden i tisdags hade två gymnasieelever på Bergagymnasiet fattat posto utanför matsalen.
De stoppade ett antal Källebergselever och tvingade dem att visa upp sina mobiltelefoner.
Sedan fick sjundeklassarna tillbaka dem.
De utsatta uppfattade det som ett tvång och tyckte att det var mycket obehagligt. Till saken hör att de båda Bergaeleverna sedan tidigare är misstänkta för flera rån.

Sjundeklassarnas föräldrar vågade inte släppa i väg sina barn efter incidenten.
Den äldre av de båda gymnasisterna, en 19-åring, var en av dem som rånade sjundeklassare på deras nya laptops i Södra Sandby i höstas.
Han var också inblandad i ett rån mot en Eslövslägenhet för bara ett par veckor sedan, då tre yngre killar rånades på en Ipod och en mobil. 19-åringen ringde på tillsammans med en kompis och gick sedan in och tog sakerna.
De yngre öppnade eftersom de väntade kompisar. De höll vid tillfället på att spela tv-spel.
18-åringen som är misstänkt är en av dem som rånade yngre ungdomar vid Bergakiosken 17 januari. Tillsammans med en annan person haffade han förbipasserande och krävde att få titta på deras mobiltelefoner. Annars skulle han 'knäcka nacken' på dem.
Varför de båda ynglingarna kräver att få titta på yngre elevers mobiltelefoner kan varken polisen eller skolan säga. Så vitt är känt har ingen av Källebergseleverna mist sin mobil.

Rektor Ulrika Narling vid Källebergsskolan säger att det skedda är mycket olyckligt.
– Det har fungerat väl med att våra elever äter på Bergagymnasiet. De har själva trivts bra med det, och sitter i en egen sal. Dessutom är de alltid eskorterade dit av pedagogisk personal, säger hon.
Ulrika Narling säger att det ofta är två vuxna som följer med sjundeklassarna.
Hon räknar med att de tre eleverna som föräldrarna höll hemma skall vara tillbaka i skolan i dag, torsdag.
Hon vet inte när Källebergsskolan kan få en egen matsal. Det kan bli så att det inte blir förrän skolan är fullt utbyggd om två, tre år.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: