onsdag 2 februari 2011

200 miljoner har betalats ut till friskolan Edicon « Politiskt Inkorrekt

200 miljoner har betalats ut till friskolan Edicon « Politiskt Inkorrekt: "200 miljoner har betalats ut till friskolan Edicon

FRISKOLESKANDALEN I går skrev PI om friskolan Edicon som tidigare drivits av en pedofil, som vid sin senaste fängelsedom fick lämna över driften till nya ägare, även de kriminella dömda för ekobrott och koppleri. Att det var grovt kriminella bakom visste varken Skolinspektionen eller politiker. Och detta har chockat i stort sett alla. Det visar sig även att under de tio års tid som verksamheten drivits har man betalat ur drygt 200 miljoner kronor. Det är Stockholms stadshus som finansierar till stor Edicon-skolornas tre campus.

Men att stoppa utbetalningarna går inte. Det går först när Skolinspektionen drar in tillståndet, och de måste göra en utredning vilket kan ta upp till två års tid. Det betyder ytterligare 20 miljoner till skolan under utredningstiden. Skandal, tycker Socialdemokraterna som är beredda att bryta mot lagstiftningen för att snabbt avbryta utbetalningarna. Skolinspektionen har nu öppnat ett tillsynsärende för att få stopp på pengaflödet.

- Vi går igenom allt material som finns. Allt material som vi behöver för att kunna göra en väl genomförd granskning av de här tre skolorna, säger Ann-Marie Begler, generaldirektör Skolinspektionen.

Grundproblemet är att Skolinspektionen inte har tillgång till brottsregistret för personkontroller av de som ansöker om öppnande av friskolor.

Björklund vill ändra lagen
Nyhetskanalen har döpt om de kriminella till fingerade namn, men vi har deras riktiga i vår gamla post.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: