måndag 20 februari 2012

UPP till KAMP MOT den internationella klassen!

UPP till KAMP MOT den internationella klassen!
Publicerat 20 februari 2012 kl 11:11




Vänster-högerskalan är en politisk förklaringsmodell som inte längre förmår beskriva de motsättningar som i växande grad definierar den politiska kampen i Europa. Det är nu hög tid att samla alla goda krafter för att formulera en sammanhängande och välartikulerad kritik mot en samhällsordning som har kommit att domineras av en internationell klass som använder sig av myten om ”globaliseringen” för att öka sin makt genom att verka för nationell uppluckring och internationellt toppstyre.

Dela artikeln

12

Skriv ut artikeln

Har ni hört den förut? Politiker, samhällsvetare, mediala opinionsbildare, som med ett självbelåtet myndigt tonfall talar om ”globaliseringens oundvikliga konsekvenser”? Om hur företagsflykt, avindustralisering, massiv invandring från tredje världen, maktförskjutning till internationella organisationer, ”världssamfundets” invasioner av olydiga nationalstater, är fenomen som liksom sker av sig själva, som inte går att göra något åt oavsett om man skulle vilja? Om hur motståndare till denna okontrollerbara utveckling består av ”globaliseringens förlorare” – av arga, outbildade män som saknar de kognitiva instrument som krävs för att förstå de plötsliga, radikala samhällsförändringar som de hamnat mitt uppe i?

Vid en ytlig överblick förefaller de flesta stora internationella politiska trender sedan kalla krigets slut peka mot just denna utveckling: mot en ökad internationalisering och en uppluckring av det nationella självbestämmandet. Men det som idag schablonmässigt går under samlingsbeteckningen ”globalisering” är ingalunda något oundvikligt eller automatiskt fenomen. Vad det istället framför allt handlar om är en strategi som medvetet utarbetats av en internationell politisk-finansiell-medial elit som över allt annat strävar efter att föra över ständigt större makt och ekonomiska resurser till sig själva och de sina.

Det är sant att den teknologiska utvecklingen möjliggjort framsteg inom kommunikation och transport som fört världens folk närmare varandra. Men globaliseringen som vi idag känner den är till stor del en myt. På det ekonomiska planet är det tveksamt om antalet internationella finanstransaktioner idag är mycket större än för hundra år sedan. Politiskt har nationalstaterna fortfarande en ohotad position som de absolut viktigaste aktörerna på den internationella spelplanen. Den växande nationalismen och EU-skepsisen i Europa ger samtidigt en fingervisning om att folkflertalet inte alls är beredda att acceptera sina förmenta ledares vackra ord om ”den moderna globaliserade världen”, där den nationella gemenskapen inte längre har något värde eller fyller någon funktion.

Ta invandringen som exempel. Den massiva invandringen av personer från tredje världen till Sverige de senaste decennierna har inte på något sätt varit oundviklig. Det har påvisats otaliga gånger att den förda politiken istället har varit ett resultat av ett ideologiskt skifte mot mångkulturalism under 60- och 70-talet som efter en massiv mediekampanj sedermera klubbades igenom som lag i riksdagen 1975. Sverige hade inte behövt ta emot en enda invandrare om våra politiker så inte hade önskat (förutom, möjligtvis, de kvotflyktingar vi är ålagda av FN att ta emot). Med detta i åtanke blir cynismen hos den politiker som påtalar att ”vi nu lever i ett mångkulturellt samhälle och att det bara är att acceptera det” desto mer påtaglig. Globalisering kräver inte mångkultur, bidrag och integrationspolitik, om nu någon trodde det. Faktum är att den inte ens kräver massinvandring. Titta bara på fullt globaliserade Hongkong och Singapore som klarar sig alldeles utmärkt med total frihandel, fri arbetskraftsinvandring och fri rörlighet för kapital utan att ens se skymten av det inflöde av människor från tredje världen som västvärldens befolkningar tvingas uthärda idag.

Är det något samhällsområde som har globaliserats de senaste årtiondena så är det istället maktsfären. Ledarna för de europeiska länderna har, trots att de fortfarande, formellt sett, röstas fram av folket, alltmer börjat skifta sin lojalitet från sina länders befolkning till den internationella klassen. När elitisten Fredrik Reinfeldt besöker EU-toppmöten och internationella ekonomiska fora är det inte den svenska befolkningens intressen han representerar. När EU – detta internationella elitprojekt som redan från början uttryckligen konstruerats som en konspiration för att utplåna de europeiska nationalstaterna – ska räddas, då finns någon hänsyn till svenskarnas väl överhuvudtaget inte på agendan. Då finns det ingen gräns för hur mycket av svenskarnas skattepengar Fredrik är beredd att skrapa ihop för att tillfredsställa sina internationella vänner. Att Fredrik över huvud taget vägrar erkänna att svenskarna ens existerar – något som hade varit fullkomligt otänkbart för en svensk ledare att säga fram till helt nyligen – säger förmodligen mer än alla exempel i världen.

Medkonspiratörer – eller kanske snarare nyttiga idioter, det är svårt att säga – i denna utveckling är den kulturradikala vänstern. Med sina bisarra ”kritiska” skrivbordsprodukter som genus-, queer- och postkolonial teori har den vänsterdominerade samhällsvetenskapen utrustat de elitistiska medieimperierna med vapen för att bombardera de ännu existerande traditionella samhällsnormer som utgör ett hinder för den internationella klassens drömvärld, där elitisterna kan utöva oinskränkt makt över en globalt, kulturellt nivellerat samhälle av okritiska ”världsmedborgare” och ”individer”, som ”befriats” från alla naturliga och organiska kulturella, religiösa, könsbaserade identiteter.

Det rör sig inte – och det är viktigt att påpeka – om någon centralt styrd världskonspiration med hemliga sekter, satanistiska ritualer och någon sorts master plan, som vissa konspirationsteoretiker vill göra gällande. Istället har vi att göra med grupper av mäktiga människor inom de finansiella, politiska och mediala sfärerna som på grund av en kombination av egenintresse och gemensamma ideologiska övertygelser verkat för att skapa den situation vi befinner oss i idag. Situationen är heller inte oåterkallelig. Den internationella klassens nuvarande ställning är möjlig endast eftersom dess ljusskygga förehavanden inte i tillräcklig grad exponeras för majoriteten av de människor de härskar över.

Det är hög tid att tänkande människor från alla läger som förmår överblicka, och inse faran med, denna utveckling frångår sina inbördes motsättningar och går samman för att formulera en genomtänkt kritik av den globaliserade eliten och dess internationella projekt. Vi måste peka på globaliseringsmyten och visa hur den utnyttjas för att motivera den ödeläggande verksamhet som syftar till att nedmontera nationalstaterna och de traditionella gemenskaperna för att bereda väg för ett samhälle bestående av identitetslösa globala konsumenter. Det är hög tid att samla alla goda krafter och på allvar börja rusta för strid med de byråkrater, akademiker, journalister och politiker som utgör vår nuvarande internationella klass. Redan idag är det nämligen uppenbart att vi utgör det enda embryot till framtidens politiska opposition.

Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan

Bloggar om denna artikel

Skriv en ny kommentar


  • Bild
  • Dela på:

    Twitter

Visar 41 kommentarer


  • BALKANBARBAREN Rodalinjen
    denna text kunde har författats av denne ryske analytiker,, Ryssarna har insett detta för många år sedan! Och där råder denna uppfattning både bland vänster och höger-folk - att västeuropa håller på att uplåna sig själva genom queer-propaganda, anti-krist-propaganda och kultur-glömska.

    se detta! en extremt intressant inlaga i rysk television:




    http://www.youtube.com/watch?v...


  • Kallebonk
    Bra analys. Är den skriven av Lundström, månne? ; )


  • Nogger White
    Väl skrivet, och man kan ju börja med att inte själv använda sig av benämningarna globaliseringen, globaliseringsmyten o.s.v. för att identifiera det man är emot (eller för). Att kalla sig globaliseringsförespråkare respektive -motståndare är ju, som ledaren åtminstone antydde, tämligen meningslöst då innebörden av termerna beror helt på vem som använder dem och i vilket syfte.

    Ullenhag må förespråka "globalisering" och därmed avse massimport av somalier och att skapa "identitetslösa globala konsumenter". Sjöstedt må också förespråka "globalisering" och mena samma sak, fast med "konsumenter" utbytta mot "skattebetalare". Jag kan också kalla mig globaliseringsförespråkare och därmed bara mena att jag är vän av frihandel och fritt utbyte av information, och vill tillåtas delta på en stor marknad av identitetsstarka globala konsumenter (för att inte tala om producenter). Konsumtion, produktion, kapitalism och fria marknader är ju naturliga tillstånd när politiker inte lägger sig i och förstör, och dessa nödvändiga företeelser behöver ju inte alls stå i något som helst motsatsförhållande till nationer, nationella och etniska identiteter, upprätthållandet av nationsgränserna mot vad respektive folk nu självt vill förhindra skall komma in i nationen, värnandet av det egna kulturarvet och den egna familjen, et c. - att tro något annat är att tro på socialistisk propaganda av gammalt KPSS/SUKP-snitt. Ledaren exemplifierade ju med en gynnsam och i det närmaste apolitisk globalisering i form av de asiatiska tigerekonomierna.


  • swe_paleocon
    Mycket, mycket bra. Angående ockulta världskonspirationer så säger du något som jag själv har fört fram, det spelar egentligen ingen roll om det så är judar, rymdödlor, påven, muslimer eller satanister som ligger bakom globaliseringen och överstatligheten. Det viktiga är att belysa vad kosmopoliterna sysslar med. Nigel Farage sa något intressant i en intervju med Alex Jones för någon dag sedan, i ett samtal mellan honom och Merkel så ska hon tydligen ha sagt att man inte kunde låta Grekland lämna valutasamarbetet för att detta bara skulle leva till att fler följde efter och då skulle Europa gå tillbaka till att "BARA vara suveräna nationalstater igen". Detta säger väldigt mycket om hur dessa kräldjur till människor ser på världen och hur de önskar att den såg ut.

    "We are grateful to the Washington Post, the New York Times, Time magazine and
    other great publications whose directors have attended our meetings and
    respected the promises of discretion for almost forty years. It would have been
    impossible for us to develop our plan for the world if we had been subject to
    the bright lights of publicity during those years. But, the world is now more
    sophisticated and prepared to march towards a world-government. The
    supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely
    preferable to the National autodetermination practiced in past centuries." --
    David Rockefeller in an address to a Trilateral Commission meeting in June of
    1991


  • Nogger White
    (Fast Rockefeller-citatet är inget Rockefeller-citat. Mycket kan sägas om Rockefellers, men de är inte idioter som faktiskt skulle säga något sådant.)


  • Joakim Fredriksson
    Mycket bra skrivet. Instämmer helt och hållet.


  • Denoroligedemokraten
    Att merparten av svenska politiker och journalister fortfarande vill ha euron är ett utmärkt bevis på att de går globalisternas ärende


  • hollandska
    Mycket bra beskrivning av det pågående avskaffandet av nationalstaterna för att framtvinga globaliseringen och ta makten från resp lands befolkning och överföra den till en internationell elit av makthungriga bankirer.


  • monamuslim
    Toppen analys.... Göran P och andra odugliga politiker blir våta i brallan när de tänker/drömmer EU och vi får inte glömma Jan Björklund som har ett stående EU-fräs


  • kaliyuga6000
    Schweiz, och då mer precist SVP, kan också nämnas i sammanhanget: http://swedishdissident.blogsp...


  • kaliyuga6000
    Det här är riktigt bra! Det är exakt de här frågorna som jag går försökt belysa, ingående och nyanserat, under cirka ett års tid som aktiv metapolitisk bloggare:
    http://swedishdissident.blogsp...
    http://swedishdissident.blogsp...
    http://swedishdissident.blogsp...
    http://swedishdissident.blogsp...


  • elvert
    En mycket tänkvärd, realistisk och verklighetsnära artikel. Skriven av en man som står med båda fötterna i dagens verklighet.
    Det som han inte tar upp och som också bör förtydligas är feministernas oinskränkta makt i den globaliserade världen. Hur stort inflytande har de och har haft i det politiska spel som pågår fram för allt i Europa vars yttersta mål är att inskränka de egna ländernas medbordarinflytande till fromma för andra etniska gruppers maktinflytande. Reinfeldts ansvar mot den egna ursprungsbefolkningen är fullständigt åsidosatt i hans allt igenom förhärskande agenda att göra Sverige som en randstat i den Europiska blandstaten. Svenska folket raderades ut, som en etnisk folkgrupp, med ett enda penndrag av Alliansen, Socialdemokraterna och feminismen.


  • KlassisktLiberal
    Mycket bra analys, även om jag saknar ett ord i texten ovan och det är kulturmarxism.

    "Globalisering kräver inte mångkultur, bidrag och integrationspolitik, om nu någon trodde det. Faktum är att den inte ens kräver massinvandring. Titta bara på de globaliserade länderna Hongkong och Singapore som klarar sig alldeles utmärkt med total frihandel, fri arbetskraftsinvandring och fri rörlighet för kapital utan att ens se skymten av det inflöde av människor från tredje världen som västvärldens befolkningar tvingas uthärda idag."

    Skillnaden mellan västvärlden och Hongkong/Singapore är bara deras brist på kulturmarxism/postmodernism. Frihetligt libertarianska länder är de, i vart fall fullt ut Hongkong.


  • Louise Abrahams, Expatrierad. Har gillat att resa omkring. Avskyr Sverige sossifiering sedan 60-talet och har alltid kvävts i mitt hemland. Akademiker.
    I Singapore far man inte bosätta sig om man inte har ett gediget arbete med självförsörjning och gärna ocksa investerings-pengar. Ett medborgarskap kostar väldigt mycket, jag har hört skyhöga priser......
    Om man är en person utan arbete ( tex pensionär) maste man klara av sitt uppehälle själv plus deponera en summa pa cirka 3000 euro per person......

    Alltsa ¨r villkoren för bosättning där och för medborgarskap ganska olika de som existerar i Svedala och i övriga Europa.

    Hur det är i Hong Kong vet jag inte - men kan tänka mig att det endast är kvalificerad arbetskraft som är önskvärd.
    Sociala förmaner eller bidrag existerar knappast -
    Lilla Sverige, som ligger mitt inne i "röran" kan knappast kallas för ett "Hong Kong" eller "Singapore" - de följer bara den europeiska trenden med tillägg att man som valigt överdriver alla regler för att "utmärka" sig - men pa fel sätt......


  • KlassisktLiberal
    Ja, jag ville inte säga att invandringspolitiken är kravlös. Kravlös invandringspolitik är inte nån sorts nödvändighet i ett klassiskt liberalt samhälle. Däremot är rörlighet över gränserna ett krav, men som sagt bara för de som kan betala för det på egen hand.


  • visselpipa
    För att härska måste vi förena, överbrygga, det som makten har söndrat.


  • Gör en sökning på Google med följande ord:
    >klassklyftorna ökar< - 69 900 träffar
    >klassklyftorna har ökat i sverige< - 75 000 träffar

    Vi har haft en välfärd i Sverige, en modell som andra länder var avundsjuka över. Sverige var under ett par årtionden en välmående nation och vi hade chansen att låta vår välfärd gå på export. Vi kunde ha exporterat rikedom. Istället så valde vi att importera fattigdom. Förlorare blev alla andra befolkningar och svenska arbetare.

    Klassklyftorna har ökat och det har de gjort under samma period som vi har haft massinvandring. Det tjänar en liten förmögen elit på, som kan spela ut grupper emot varandra. Och det har skett samtidigt som den forna välfärden har monterats ner. Vi har under många år hört om neddragningarna i skolan, sjukvården och den allmänna servicen.

    Vad gör då den så kallade "Vänstern"? Jo, hör och häpna - de stödjer nedmonteringen! De få arbetstillfällen som finns vill de ha större konkurrens om, så att den maktgalna eliten får sätta dagordningen. Istället för tre sökande till en ledig tjänst vill "Vänstern" ha fyra, fem eller ännu fler. Då kan lönerna pressas, inflytandet för arbetarna och fackföreningarna (alla minns vi hur det gick för Kommunal för mindre än tio år sedan) minskar och grupper ställs emot varandra. Den maktgalna eliten med sina dollarsedlar i handen flinar förnöjt åt situationen och hotar med att flytta jobben till ett låglöneland om de inte får öka klassklyftorna ännu mer.

    "Vänstern" har blivit kapitalisternas bästa vänner. Men alla skyller problemen på de partier som inte ens har haft makten de senaste decennierna.


  • EnoughisreallyEnough
    Äntligen. Är med till 100%.


  • World Traveller, Oroad for Sverige
    Det var som... Mina tankar pa praent. Denn artikel borde vara ledare i varenda tidning och magasin i Sverige och ovriga Europa.


  • machiavelli78
    Tack för en sansad artikel ang globala eliten det är svårt att diskutera detta utan att det far i väg alldeles åt helvete med bilderberg, ufon,haarp.Det är klart att de försöker ta över så mycket de kan och många intressen delar ju samma väg om än inte mål och detta får ju till slut momentum som är svårt att stoppa utan att säga till aktieägarna att nu tänker vi gå med förlust för vi ska rädda världen istället.Elitens existens är ju mest pga det samhällssytem vi har.Men jag håller med Ali1948 risken är ju stor att de blir alla mot alla i slutet pga Egoism,resurserna är ändliga ect ect,


  • Hallinskide
    En välskriven text. Dock, är man inte insatt i ämnet så kan det vara svårt att förstå vad texten syftar på. Jag rekommenderar samtliga att läsa den nyutkomna boken Revolution from Above av Kerry Bolton. Det är en faktaspäckad genomgång om hur globalisterna med hjälp av olika tankesmedjor, lobbygrupper, stöd till samhällsforskare m.m. genomdriver sitt globalistprojekt ovanifrån. Precis det som texten ovan handlar om. Det är ett omfattande ämne och man måste vara villig till att lägga ner lite tid på att förstå processerna som driver vissa händelser i dagens värld.


  • Är en konspiration lönedumpning med lågkvalificerade arbeten? Detta "globaliseringen" handlar om?

    Flera grupper ska jobba för 12.000 eller under?

    Unga arbetslösa - FAS 3 - flyktingar - gästarbetare

    http://www.haveri.n.nu/12


  • evelinasand
    Bra skrivet. Det kommer att bli nödvändigt med oheliga allianser i framtiden.


  • Bra skrivet, men jag förstod ingenting, faktiskt!

    Vad är det vi ska bekämpa? Vilka ska bekämpas? Man kan inte bara använda ord som är för diffusa som globalisering. Författaren menar att det är en myt, men vi ska ändå bekämpa den. Vad konstigt?!

    Kan det inte hellre vara så att det är kleptrokrater som vill tjäna pengar på invandringsindustrin, och som vi skattebetalare sugs ut på? Kan det inte vara så att man samtidigt vill dumpa lönerna genom att skapa massarbetslöshet? Kan det inte vara så att man vill splittra sammanhållningen i samhället genom att importera barbarer som vi måste fajtas mot? Tanken på att man inte kan knäcka ett enat folk leder till aktioner och teorier som splittrar folket. Muhammedaner som förstör vår kultur och feminister som vill splittra ända in i familjen. Det tycker jag låter troligt.

    Nej, vi ska se det annorlunda istället. Vi ska irritera oss på själva ordet globalisering så att vi har något att göra. Men hur ser handlingsplanen för en sådan kamp ut?

    Det vore intressant att få se några konkreta åtgärder, annars stannar ju det här vid en välformulerad text om någonting, vad det nu kan vara?


  • diskriminerad_svensk
    Vi ska bekämpa de politiker som fattar beslut som innebär att vi förlorar mer och mer av vårt land. Ett exempel på sådana beslut är när man öppnar för att investmentbolag från hela världen kan köpa upp svenska bolag, svenska köpcentrum, svenska vårdinrättningar, svenska skolor och annat som varit våra nationella tillgångar. Nu slumpas de ut billigt till gigantiska internationella bolag med oklara ägarstrukturer. Ett annat exempel är invandringspolitiken som politikerna beslutar om över huvudet på folket, som när Fredrik Reinfeldt och Alliansen gjorde upp med Miljöpartiet om fortsatt massinvandring utan att fråga folket. Reinfeldt och andra globalister vet att de har mediernas starka stöd för sin politik.

    Läs om den koncern som mest av alla bidrar till omvandlingen av Sverige.

    http://bonnierhotet.wordpress....


  • Grejen är bara den att Bonnier är bakbunden av regler. De får inte själva påverka vad som skrivs i de tidningar som nyttjar de maskiner som Bonnier äger. Bonnier leasar ut maskinerna till tidningsredaktioner som sedan själva bestämmer vad de ska skriva.

    Däremot kanske Bonnier lämnar penningbidrag till olika partiorganisationer för att de ska föra deras politk. De kanske har lobbygrupper i riksdagen, precis som muhammedanerna har. Lobbyaktiviteter är intresant att försöka reda ut, för det har visat sig att politiker som blir uppvaktade ofta blir mer villiga att föra den politik som uppvaktarna vill ska föras.

    Sedan har vi momentum. Bollen är redan i rullning och nu rullar den av sig självt om man inte aktivt går in för att stoppa den. Med andra ord kan politiker vilja föra en viss politk för att alla andra gör det.


  • Huh, maskiner? Bonnier äger själva flera av de största tidningarna i Sverige. DN, Expressen, Sydsvenskan och DI är några av de tidningar som ägs av Bonnier. Givetvis bestämmer de själva över innehållet i sina egna tidningar. De äger också TV4 och mängder av veckotidningar och andra publikationer. Bonnier är den främsta mediakoncentrationen i Sverige, och starkt bidragande till att massmedian i detta land är så genomrutten.




  • diskriminerad_svensk
    Då har du inte läst texten. Bonnier bestämmer inte varje ord, men de bestämmer vilka ämnen man får skriva om eller inte skriva om. De anställer bara journalister som är politisk korrekta och lojala till Bonniers agenda om att invandring och mångkultur är bra. Familjen Bonnier har personligen ingripit mot journalister när de varit för frispråkiga vilket bevisar att de styr över hela innehållet om de vill. Läs texten ett par gånger till så kommer bitar att falla på plats. Du har ju en blogg så du kan ju länka dit.


  • Nu har jag läst texten, men jag tycker man drar lite väl stora växlar på att Bonnier är judar. De vill förstöra Sverige genom sin vurm för mångkultur, heter det. Men det är ju typiskt kapitalistiskt. Man säger att kapitalet inte har några gränser.

    Man kan undra varför inte Israel är mångkulturellt då, om det nu är så att det är speciellt judiskt att tycka så?

    Det finns stora mediemoguler även i andra länder och dessa länder menar att det medför problem, så Bonnier är inte ensamma om att få kritik för att de är stora mediemoguler.

    Om man håller så hårt på det judiska så blir det svårt att förstå Åke Bonniers uppträdande. Han är en jude som samtidigt är en kristen präst, men vurmar för muhammedanismen, som ju svurit på att utrota judar!

    Jag tror hellre på att det är en opinionstrend över världen som styr huruvida vi ska vara nationella eller internationella. Just nu är det populärt att vara internationell och hata nationalister. Men som vi ser så tycks en ändring vara på väg. Det bildas allt fler nationalistiska partier över världen och allt fler människor börjar rösta på det nationalistiska.

    Det hade inte varit möjligt om opinionsbildningen fungerar så statiskt som den här artikeln gör gällande. Opinionsbildningen ser istället dynamisk ut och droppe fylls på droppe och till sist är bägaren full.


  • diskriminerad_svensk
    Då är det dags att läsa texten en gång till. I Bonniers fall är det den judiska etnocentrismen som ligger till grund för alla deras beslut oavsett vad det gäller. Det betyder inte att alla judar är som Bonnier men att många är det och att deras nätverk ibland samordnar politiska utspel.


  • Jag ids inte läsa texten en gång till, och i det fallet håller jag med artikelförfattaren i inlägget ovan, att det inte handlar om konspirationer.

    Jag sa ju att det var en bra text men efterlyste mer konkretion i texten bara. I anledning härav ber du mig studera en viss konspirationsteori, och då blir ju opinionsbildningen i världen statisk, dvs ledd från konspiratörerna. Jag tror däremot på en dynamisk opinionsbildning som kommer av att folk följer något som råkar vara på modet, ända tills det blir absurt, sedan ändrar de sig och korrigerar sin uppfattning.

    Idéhistorien från tidig medletid och framåt visar att det är så det går till. Du kan ta häxbränningarna som exempel. De var ju väldigt utspridda över världen på sin tid. Om opinionsbildningen hade varit statisk så hade vi fortfarande haft häxbränningar - om det skulle bero på ledande positioner i samhället och att det alltid är en grupp som konspirerar för att få sin vilja fram.

    Folk kom helt enkelt på bättre tankar, är min uppfattning, och den stämmer bättre med idéhistorikernas beskrivningar om hur samhället förändras efter att idéer först har förändrats.

    Den dynamiska tolkningen inger i alla fall hopp om en ljusare framtid, men det gör inte den statiska!


  • Louise Abrahams, Expatrierad. Har gillat att resa omkring. Avskyr Sverige sossifiering sedan 60-talet och har alltid kvävts i mitt hemland. Akademiker.
    Men är vi inte pa tillbakagang med den nya invandringen som just komlmer med gamla idéer om "häxjakter " (pa sina egna och vart samhälles kvinnor samt andra föraldrade idéer som enligt västerlandets idéhistoriker borde sedan länge vara förändrade.

    Varför vill politikerna aterinföra det vi lämnat bakom oss istället för att ta flera steg framat i stället. Tillväxt är mig veterligt inte detsamma som ¨ökning av befolkningen enbart i synnerhet inte om denna ökning inte renderar inkomster i form av innovationer, ökade forskningsresultat,, tekniska uppfinningar etc.....

    Vi har gatt baklänges en längre tid nu...


  • Det är så det brukar kunna vara. Ett dialektiskt mönster ser ut som så att det tenderar att gå bakåt, eller åt det absurda hållet innan det vänder, precis som jag försökte säga.


  • diskriminerad_svensk
    När Fredrik Reinfeldt träffade David Cameron och andra europeiska topp-politiker i Stockholm så hade de samtalat i förväg om vilken politik de skulle presentera för sina befolkningar. De gick samtidigt ut i medierna i sina länder och sade att pensionsåldern skulle höjas. Man kan kalla det en överenskommelse eller man kan kalla det en konspiration mot folket, men det var ett samordnat beslut. Så samordnar de många politiska beslut. Bonnierpressen ingår i en rad internationella mediesammanhang där judiska medier från andra länder träffas och överlägger om vilka frågor de bör driva. Man kan kalla det överenskommelser eller konspirationer, men även det är samordnade beslut. Det är ingen slump att amerikanska CNN, ABC, NBC, CBS, Washington Post, New York Times och hundratals andra tidningar och TV-stationer som ägs av judar har en snarlik agenda. Det samordnar sina utspel oftare än vi tror. Det är i dessa medier vi tvingas höra hur bra mångkultur är och det är i samma medier som invandringskritiker tigs ihjäl eller smutskastas, eller i vissa fall får medverka på nåder. Det är också dessa medier som ger vänstern en plattform att föra fram sina åsikter. Man kan ju tycka att det är paradoxalt att medier som ägs av judar vill öppna gränserna för massinvandring av muslimer till hela västvärlden, men det är ett fastställt faktum. I Sverige har de judiska församlingarna försvarat invandring och fördömt SD. Trots att SD försvarat judar så har de judiska organisationerna aldrig tackat SD eller varit bredda att hjälpa Sverige att minska invandringen. Skulle de få för sig att ägna sig åt invandringskritik så skulle den enbart rikta sig mot muslimsk invandringen eftersom det ligger i en del judars intresse att slippa ha muslimer omkring sig. Däremot skulle den organiserade judenheten aldrig få för sig att minska kulturfrämmande (eller rasfrämmande) invandring generellt för att rädda Sverige. Svenskarna kommer nämligen först i fjärde hand för dem.


  • Om du kallar de här personerna för aktörer och ser folket som en massa så ser du att när det kommer till aktörer så rör sig den här massan ungefär som en amöba. Den sträcker ut tentakler mot de nya aktörerna och på det sättet får aktörer fotfäste.

    Med andra ord är det trots allt försumbart att vissa judar har stor medial makt, för massan har ändå en egen tankegång, och som jag sa så kommer denna massa att röra sig bort från det som verkar för absurt.

    I Tyskland före andra världskriget fanns det inte någon alternativ aktör för massan att ty sig till. Antingen var det att följa liberalismen och en framtid av svält eller också kunde massan välja kommunismen och att bli bortskänkt till Sovjetunionen.

    Det kommer in en aktör som har en tredje lösning och det var att slippa svält och slippa bli slavar under Sovjetsystemet, och det var Hitlers politk. Massan valde Hitler.

    Om vi ponerar att det hade funnits ytterligare en aktör som var nationalistisk, men inte imperialistisk, med krigföring i andra länder och drömmar om ett tredje rike, så hade massan delats upp på olika aktörer, ungefär som vi ser i den svenska riksdagen med väljarsympatier.

    Du må frukta dessa inflytelserika judar, men jag ser det trots allt som försumbart med tanke på den nationalistiska och demokratiska opinion som formerar sig över Europa. Deras politk är mer förnuftig än de andra alternativ som finns och det kommer denna massa att ta till sig.

    Dock finns naturligtvis orosmomentet att dessa demokratiskt nationalistiska partier förbjuds, och då ligger vi illa till.


  • Ahrimann
    "Författaren menar att det är en myt, men vi ska ändå bekämpa den. Vad konstigt?!"

    Beskrivningen av globaliseringen som oundviklig är en myt. Den internationella elit som försöker profitera på denna myt bör bekämpas. Det är väl ändå ganska glasklart? Du får nog slipa på läsförståelsen, min vän...


  • Hur har du sedan förstått resten? Det kunde vara intressant att få veta av en som har bättre läsförståelse än mig, och som dessutom betraktar mig som sin vän. Det är just handlingsplanen som möjligtvis ligger inbäddad i texten som inte jag ser. Hur ska vi göra?


  • Ali1948
    Mycket bra artikel. Det jag befarar är att målet i slutändan är att skapa ohållbara samhällen som nu blåses i en bubbla som kommer att spricka. Stora skuldsättningar, stora motsättningar, och stort beroende av Kapitalismen. Faller en så faller alla.


  • Bubblan spricker snart, här är en som är övertygad:
    http://www.greenewave.com/yout...

    Ruskigt bra om modiga amerikaner som står upp mot tyrannin som nu är ett faktum i USA:
    Bl.a. vidrigt säkerhetsfolk tillhörande Larry Silverstein visar sitt rätta ansikte:

    http://www.youtube.com/watch?v...


  • Ernst_Hugo
    Jag är med!

Reaktioner

Trackback-länk
Senaste nyttHeta ämnen
Senaste kommentarer

Gilla oss på Facebook
Senaste webbtv
Vi tackar
Holländska · Erik B · Curator · Marcus Aurelius · Loffe · dacke · Clarkkent · fr.oskar h · Figaro · Fj5glqs3br · Stefan · Jern&betong · Gunnar l · · Ejron · Åke · Pontus å · Jan Georgsson · Grettir · Bo Johannes · Taxiåkaren · Erik Bergstr · Håkan · Tomas Omaely · Vikingen · Slasher · Magnus · jakob d · Tyr · Jörgen · Gåva · Curator · Ensamstående · Fingal O · NudasVerit · HonestJohn · sexleksaker · Nisse12 · Ålkraft · FredrikR · Suverän! · Broozooz · Nils A · Jan Lillie · Mats Bern · Bo Str. · Hemförsäkring · Bob · loqu · S.Lind · BLE · Joel · Pettson · Tjalle · Thord B · Robban · Erik Andersson · Mrmadmax · Rutger · Patrik b · Peterb dk · Witold · Casper · Näcken · Oxy · Surfa Anonymt · goderian2 · Sätermannen · Christian · Kalle · Markus · karan49 · teura.org · Julia Caesar · Nicke

Skriv till oss

redaktion@friatider.se

Vi besvarar alla brev inom några timmar

Annonsera

Företagsannonsering
Du kan köpa per CPM, fast pris, per plats etc i alla format som syns på sajten.

Vi säljer även vanliga länkar.

Prenumerera

Du som vill prenumerera på Fria Tider kan använda två tekniker::

RSS-flöde
Twitter-flöde

Läs i mobilen

Vår vanliga webbplats fungerar i moderna mobiler såsom iphone.

En speciell sajt finns också för mobiler och mobilt bredband.

mobil.friatider.se

Stöd oss

Fria Tider får inga skattemedel. Vi är därför helt beroende av frivilliga som bidrar med pengar och arbete.

Läs mer om hur du kan bidra med en donation eller med din tid till oss!

Ansvarig utgivare: Widar Nord • 2

Inga kommentarer: