fredag 17 februari 2012

Onaturligt att gilla olika, omöjligt att älska alla « Avpixlat

Onaturligt att gilla olika, omöjligt att älska alla « Avpixlat: Onaturligt att gilla olika, omöjligt att älska alla

LEDARE Under lång tid har vi i Sverige indoktrinerats med att vi måste omfamna det mångkulturella, tycka om alla sorters människor – muslimer, zigenare och somalier osv, oavsett vilka tokiga kulturella och religiösa sedvänjor de ägnar sig åt. Enligt Boris Benulic, skriftställare och tidigare Vd för Kraft & Kultur, är detta ett fullständigt onaturligt förhållningssätt för människan. Han anser att vi måste slå vakt om rätten att få tycka illa om andra människor i lika hög grad som vi värnar människors rätt att få vara olika. Dessa tankar utvecklar han i en artikel på Newsmill.
Vänstern gillar olika och högern älskar människor

Vänstern gillar olika och högern älskar människor

Ingen ifrågasätter din rätt att tycka illa om mjukisbyxor, leverbiff, punkrock, dokusåpor, innebandy osv. Det är också få som höjer på ögonbrynen om man beklagar sig över jobbiga människor som tränger sig i kön till snabbköpskassan, luktar svett på bussen, pratar i mobiltelefon i biosalongen osv. När det gäller gruppgeneraliseringar så är det legitimt att avsky Sverigedemokrater och om du är extremvänster får du “odla ditt klasshat”, men sen är det i princip stopp. Om du tycker att bögar är äckliga, muslimer obehagliga och zigenare avskyvärda, då stämplas du omedelbart som homofob. islamofob, främlingsfientlig och rasist. Har du otur tycker en domstol att din åsikt är brottslig och burar in dig.

Boris Benulic menar dock att vi med bibehållen respekt för människors rätt att vara olika (inom rimliga gränser) behöver återta rätten att erkänna att vi tycker illa om vissa typer av människor, vilket de flesta av oss faktiskt gör. Det vi nu i enlighet med politiskt korrekt och kulturrelativistiskt dekret ägnar oss åt är i bästa fall förställning av hänsynsfullhet men i värsta fall hyckleri och underkastelse inför åsiktsförtryck. De flesta svenskar gillar inte invandrare, vilket bevisas av att de flyttar från bostadsområden och skolor i samma takt som invandrarna flyttar in. På Aftonbladets ledarredaktion talar man om att gilla olika men redaktionen själv är så etniskt rensad att den skulle kunna göra vilken nationalsocialistisk rasbiolog som helst tårögd av lycka.

Alla vill synas på PRIDE-paraden men hur många av alla dessa tycker handen på hjärtat att det läderbögarna gör i sängen eller i grupp på bastuklubben är särskilt trevligt? Hur många svenska fäder anser ärligt att det inte spelar någon roll om dottern kommer hem med en bokstavstroende muslimsk somalisk pojkvän som aldrig sett en skola från insidan i hela sitt liv? Det har idag skett en sammanblandning mellan å ena sidan det rimliga kravet på liberal respekt för andras livsval och å andra sidan det orimliga kravet på att du ska internalisera alla upptänkliga värderingar och smakriktningar som likvärdiga.

Låt oss återge Boris Benulics artikel på Newsmill i sammandrag. Först bara ett litet stycke information. Aftonbladets “vi gillar olika”-kampanj har väl få missat. Däremot kanske inte alla har uppmärksammat “Vi älskar människor” som alltså är de nya moderaternas ännu nyare kramgoa projekt och som Benulic refererar till i sin artikel:

Det är inte bara så att jag retar mig på vissa människors beteenden, jag kan reta upp mig på hela folkgrupper, nationer eller någon av alla de där udda statsbildningarna man kan hitta på var och en av våra kontinenter. [...] Det jag känner för de där anhopningarna av människor är mer en väl grundad avsky och motvilja mot deras seder, beteenden och kultur.

Jo, jag vet vad ni tänker – den här killen har nog extra mycket problem med moderaterna nu när de startat kampanjen ”Vi älskar människor”. Klart jag har det, men jag hade lika stora problem med Aftonbladets kampanj ”Vi gillar olika”. Politrukerna i alla våra partier och i media – oavsett om de står till höger eller vänster – blandar ihop två helt olika saker. Det ena är att alla människor har samma oförytterliga rättigheter. Det andra är tanken på att man ska uppskatta och tycka om alla människor oavsett vilken kultur, tro eller politisk uppfattning de har. Det förra är självklart. Det senare synes mig litet suspekt, för att inte säga onaturligt.

[...]

Så nej, jag gillar inte olika, men jag respekterar olika, eller snarare människors rätt att vara olika. Men det är inte samma sak som den gulligulliga – och helt omöjliga – tanken på att ”gilla olika”. Och jag kan inte säga som moderaterna att jag älskar människor. Det vore att totalt devalvera värdet av ordet ”älska”. Jag är ganska nöjd om jag vid livets slut kan konstatera att jag visat att jag älskat dem som står mig mycket nära.

[...]

Att vi nu får ännu en kampanj som ska lära oss att ta varandra i hand och gemensamt sjungande vandra över daggstänkta berg är ett sätt att försöka kontrollera de motsättningar vi ser i samhället – ekonomiskt, socialt, politiskt och kulturellt. Överheten talar om för oss vilket förhållningssätt som är det korrekta: Älska allt och alla. Gilla olika.

Vi har reella motsättningar i Sverige – mellan klasser, sociala skikt, geografiska regioner, åldersgrupper och givetvis mellan olika kulturer – både kulturer som är så att säga inhemska och sådana som har sina rötter i andra länder; och alla dessa motsättningar måste vi diskutera öppet och hårt. Vi kan inte smita från den diskussionen med ord om att alla åsikter är lika mycket värda. Det är de inte alls. Återigen – alla människor är lika mycket värda, men det betyder inte att deras åsikter eller beteenden är lika mycket värda.

[...]

Partierna i dag vill ha lugn och ro – och så många röster som möjligt, det innebär att de måste framställa sig som nästan allas vän – samtidigt som de angriper sina motståndare för att inte tillräckligt mycket vara nästan allas vän, inte tillräckligt mycket älska människorna eller gilla olika.

Men vi ska nog akta oss för att se partiernas tävlan i människokärlek enbart som ett ofarligt men fånigt försök att få fler väljare – för när politik omvandlas till moraliserande och påbud om vilka beteenden som är korrekta, då ska man börja bli orolig. Vi kommer aldrig att bli sådana att vi älskar alla, eller gillar allt som är oss olikt – och jag tror inte det är bra för människor att anstränga sig för att göra det. Det ökar på sikt bara motsättningarna. Gjutformen sprängs om man häller för mycket cement i den.

[...]

Högerfalangen vill tukta oss, vänsterfalangen uppfostra oss.

Avslutningsvis slår Benulic fast att det krävs mer än att bara naivt omfamna allt som gott och positivt som invandrarna har i ryggsäcken när de anländer till Sverige. Om man ska bryta utanförskapet och skapa förutsättningar för dessa människor att ta plats i samhället så krävs också att man vågar ta strid mot den politiska och kulturella efterblivenhet många av dem bär på. Och visst har han rätt. Islamism, en taskig kvinnosyn eller föreställningar om att man inte behöver jobba i Sverige för att man får pengar ändå är exempel på sådant som man inte behöver eller inte ens bör gilla, än mindre älska.

Det här borde vara självklarheter men är det dessvärre inte. Vi inom den Sverigevänliga rörelsen pratar ju om dessa saker varje dag men oss tycker inte det politiska etablissemanget man behöver lyssna på. Lite jobbigare att slå dövörat till och spela rasistkortet blir det när personer som Boris Benulic tar bladet från munnen och serverar så här rättframma sanningar. Några kommer ändå att försöka framställa Benulic som en sån där olika som man inte behöver gilla, en av de människor man inte behöver älska – undantaget som bekräftar den fina regeln (eller blottlägger hyckleriet). Vi skulle exempelvis nästan bli besvikna om inte Aftonbladet hittade en koppling mellan Benulic och Anders Behring Breivik. Snart är det nog lättare att räkna upp vilka man på den redaktionen INTE anser är medbrottslingar till massmordet på Utöya.

Avpixlat

Det är onaturligt att älska alla människor (Boris Benulic, Newsmill)
Print Friendly
Share
2012-02-17, 02:17 (uppdaterat 2012-02-17, 03:25) | Kategori(er): Debatt / krönika, Inrikes, Invandring/mångkultur, Islam/religion, Politik, Redaktionen

12
Disqus

Gilla
Ogilla
och 17 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
114 kommentarer 1266 gillar mottaget
Dela på
Visar 42 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


Misslyckande Top 10 2 minut sedan
Om majoriteten av PK eliten tänker så här när GM är invandrare, då är dom psykiskt sjuka!

Jag tar emot invandrarna med öppna armar, men det är invandrarna som visar sin otacksamhet med livstidsförsörjning med att råna misshandla våldta och mörda svensk eller annan invandrare.

Hur blir jag rasisten här och hur blir gm lika värda offren? [SIC]

http://www.dalademokraten.se/O...

De främlingsfientliga tycks inte förstå att
begreppet människans lika värde omfattar även dem själva. Att det även
är för deras skull som vi så kallade politisk korrekta personer också
envisas med att stå upp för ett öppet demokratiskt samhälle, att varje
enskild människa skall bedömas och ställas till svars för sina
handlingar och inte dömas efter hudfärg eller nationellt ursprung. Det
är elementära och mycket grundläggande humanistiska värderingar och
principer.



codatronca 7 minut sedan
Och nu ska vi till och med kunna bli lurade av en zigenare med regeringens godtycke !!!! Tok gjorde som tok sa ungefär !!!

surkart 17 minut sedan
Väldigt, väldigt bra skrivet! Moderaterna börjar mer och mer överta sosserollen! Skillnanden är att M vill "tukta oss" och S vill "uppfostra oss" är väldigt bra. M var ju förr ett parti som åtminstone försökte framställa sig som ett parti där individen fick bestämma lite mer själv! Nu är hela gänget lika goda kålsupare och alla vill mästra oss och vi ska "tycka rätt". Tycker att politiker överhuvudtaget borde lägga sig i mindre i vad folk tycker och gör! Det har gått alldeles för långt i Sverige och svensken är i det här avseeendet alldeles för mesig. Vi skulle i större omfattning be politikerna att inte lägga sig i vårt privatliv och vad vi tycker och tänker!
1 person gillade det här.

JanEriks 18 minut sedan
Hudfärg kvittar för mig...det är sederna som avgör!!!
EXEMPEL:
Om MENA-folk varit som Norrmän/Danskar till sätt och IQ-nivå så hade jag gärna tagit emot dem!!!
Om Norrmän/Danskar varit som MENA-folk hade jag INTE velat ha dem här!

SLUTSATS: Det är invandrarnas seder och bruk som borde belysas mer...inte deras hudfärg.

Begriper inte varför den självklarheten inte kommer fram!!!
2 personer gillade det här.

Hipnotiqu 11 minut sedan som svar till JanEriks
Men då är du ju kulturrasist!!

*Ironi

Bjoern 18 minut sedan
Älskar man alla så älskar man inte någon i praktiken. Så enkelt är det!
1 person gillade det här.

EUfel 21 minut sedan
Alltså jag svär att jag mår illa av det där ski*tet!!

Ingen i världen kan tvinga mig att "älska" alla! Jag älskar vem jag vill.
Har en zigenare lurat mig så hatar jag honom! Ok, jag behöver inte vräka av mig att jag hatar alla zigenare.... men men... vad f*n gör man om man vet att en av tusen är bra?

Muslimer (inte alla) hatar andra människor med annan tro. Vem ska tvinga mig att älska dem om jag vet att de hatar mig??? Den idioten Helin???? (och vad jag skulle vilja träffa honom....)
3 personer gillade det här.

Hipnotiqu 30 minut sedan
Sådär ja, nu har Avpixlat(51) gått om Gp(52)!

Anmärkningsvärt att en ideell blogg som AP kan gå om Sveriges tredje största dagstidning efter blott 5 månaders existens...

AP
http://www.alexa.com/siteinfo/...

GP
http://www.alexa.com/search?q=...
6 personer gillade det här.

JanEriks 36 minut sedan
Avpixlat plats 51 enligt Alexa!!!
Passerat GP som nu är 52!!!
Trevlig helg och SD 2014 :-))


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: