onsdag 29 februari 2012

Katrineholms kommunalråd talar klartext om anhöriginvandring « Avpixlat

Katrineholms kommunalråd talar klartext om anhöriginvandring « Avpixlat: Katrineholms kommunalråd talar klartext om anhöriginvandring

ANHÖRIGINVASIONEN Katrineholms socialdemokratiske kommunalråd Göran Dahlström anser i motsats till sina kollegor på riksplanet inte att man bör hymla om att anstormningen av somaliska anhöriginvandrare till kommunerna kostar stora pengar och skapar problem med att ordna fram bostäder, skolplatser, jobb osv.

Dahlström, som i sig tycker att anhöriginvandring under ansvar är humant, är av den uppfattningen att statliga beslut om ökad möjlighet till familjeåterföreningar i Sverige måste backas upp med statliga pengar så att kommunerna klarar uppdraget och det inte skapas missnöje bland de svenska kommuninnevånarna som kan övergå i rasism. Han anser också att man måste kunna diskutera detta. En sund inställning kan man tycka men SVT:s reporter gillar inte det hon hör och ifrågasätter om inte Dahlströms frispråkighet är rasistisk.

Dahlström har tagit upp kommunernas situation ett flertal gånger tidigare mot bakgrund av regeringens och Miljöpartiets överenskommelse om generösare regler för anhöriginvandring men gehöret från Stockholm har varit klent och mest bestått av naiva floskler om att man måste betrakta dessa somalier som en resurs och tillgång på lång sikt och därför vara beredd att ta kostnaderna i början.

SVT

Relaterat

Somaliska familjeåterföreningar för dyrt
Katrineholm förbereder sig för somalisk invasion
Katrineholm protesterar mot massinvasion av somalier
Print Friendly
Share
2012-02-28, 16:26 (uppdaterat 2012-02-28, 17:37) | Kategori(er): Ekonomi, Inrikes, Invandring/mångkultur, Politik, Video / audio

14
Disqus

Gilla
Ogilla
och 26 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
119 kommentarer 1350 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 261 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


johananka 1 timme sedan

Notera reportern fråga 1:25 min in i inslaget
"Problemen som du nu radar upp, tror du inte dom kan tolkas som rasism"

Helt otroligt!! Bara att nämna verkliga problem är man nu rasist.
1 person gillade det här.

Honest_John 1 timme sedan

Men kära Göran Dahlström, har du missat ditt eget partis budskap? Du skall vara glad! Det är ju pensionsförsäkringen som kommer och vill bosätta sig hos er! Den gamla farbrorn tillhör partiet som under 25 års tid grundlagt och jobbat för en okontrollerad massinvandring som ingen skall våga opponera sig emot. Men nu när verkligheten kommer och knackar på hans egen dörr och det är dags för honom att betala, då var det läge att börja knota. Sent skall syndaren vakna, men nu är det för sent.
1 person gillade det här.

igl123 1 timme sedan

Det är klart att den stora invandringen skapar problem med stora kostnader för kommunerna. Det förstår väl var och en. Undrar hur det ser ut om 1-2 år. Hur många fler kommuner har då börjat protestera? I förlängningen är ju detta en ohållbar situation för landets kommuner.
Hur länge till kommer det att ta innan bubblan brister?

hd1200 2 timme sedan

Hur enda in i h...e kan man komma på att prata om rasism i detta reportage ????? Jag hoppas att dom som såg inslaget också reagerar. Asså shiiiit !!! Vi pratar om kostnader , hur kan man ens få det till rasism ? Nu börjar jag bli rädd på riktigt. Vi måste verkligen hjälpas åt att sprida verkligheten ( avpixlat ) så att fler förstår vart detta barkar .
2 personer gillade det här.

gorander 2 timme sedan

Ytterligare en rasistisk sosse, men han har säkert politiskt korrekta åsikter när det gäller demokratiskt valda SD ledamöter.
4 personer gillade det här.

gubbenogumman 1 timme sedan som svar till gorander

En ghettoarkitekt är alltid rasist per definition skaffa egen makt och pengar via andra människor klassas som rasism.

Källa : TV4 Fakta ämne slavhandel.

patriko76 3 timme sedan

Man måste få bort SVT och SVR, annars går det käpprätt åt skogen. Sverigedemokraterna måste aktivt arbeta för att få bort pk media!!!!!
10 personer gillade det här.

SvenskenSov 3 timme sedan som svar till patriko76

Enda sättet att påverka dem är igenom folklig opinion och inget Sverigedemokraterna kommer kunna göra om man inte får 51% i nästa val.

8 personer gillade det här.

Honest_John 59 minut sedan som svar till SvenskenSov

Moderaterna har ju tidigare pratat om att avskaffa TV-Licensen, men om det skulle innebära nedläggning av propagandaverket vet jag inte. Dock så verkar M ha backat på den punkten, dom har väl insett att även dom har ett stort behov av massmedia som vinklar verkligheten och misskrediterar oliktänkande.

Novisan-Natassja Nord 3 timme sedan

".... man måste betrakta dessa somalier som en resurs och tillgång på lång sikt och därför vara beredd att ta kostnaderna i början."
När och fram för allt hur ska dom bli en resurs är det tänkt?

(Redigerad av kommentatorn 3 timme sedan)
5 personer gillade det här.

SvenskenSov 3 timme sedan som svar till Novisan-Natassja Nord

Om inte socialbidragstagande och andra former av bidragstagande är en resurs så har jag inget svar på din fråga.

3 personer gillade det här.

Novisan-Natassja Nord 2 timme sedan som svar till SvenskenSov

Det var väl ungefär det svaret jag misstänkte mig få.....men, dom kanske har några alldeles fantastiska planer på att förvandla just bidragstagande till en resurs - jaaa, det lär behövas ett mycket innovativt sinne framöver för att lösa all skit dom skapat ;)
4 personer gillade det här.

Gubbstrutt 3 timme sedan

Den här reportern har sannolikt gått steg 4 i PK-medias utbildning; så här mörkar vi invandringens avigsidor. Hon har ett antal kollegor som också gått alla stegen i utbildningen och därmed är totalt hjärntvättade.
4 personer gillade det här.

Griffin11 3 timme sedan

Helt fantastiskt hur man kan få en analys av ekonomin till att vara rasism. Det enda han påpekar är att sådana här övningar inte är gratis. Hon behöver verkligen få sitt huvud undersökt...
13 personer gillade det här.

chief_karlsson 4 timme sedan

Du Jycken!
Sent skall syndare vakna...men om än sent så har han i alla fall vaknat!
2 personer gillade det här.

KimStejre 4 timme sedan

Hatten av till Göran Dahlström som inte ryggar tillbaka när reportern indirekt rasistanklagar honom.
7 personer gillade det här.

troutbum55 4 timme sedan

Typiskt Svenska medier att vilja vända allt till rasism....i detta fallet att Dahlström har mage att påpeka de problem som anhöringinvandring ger i Katrineholm....suck
11 personer gillade det här.

The Boogieman 5 timme sedan

Jag häpnar när jag ser hur ordet rasist används.
Det finns förmodligen ett 10 tal rasister i Sverige, dvs folk som hatar någon för hans ras.
Nej vi hatar folk som inte vill arbeta, inte vill göra rätt för sig, som begår brott, som gnider nya religoner i ansiktet på oss,som tvingar oss att ändra seder och bruk som vi haft i hundratals år.

Det har inget med Rasism att göra, Ungrare och Polacker är väl inte av en annan ras än oss?Men vi kan ogilla dom också, om dom begår brott och förstör vårt land.
Religon är väl ingen ras? tycker man illa om muslimer av någon anledning är man knappast rasist, då religion inte är en ras och det gäller alla religoner.
Märkligt nog så blir man inte kallad rasist om man ogillar kyrkor eller inte tror på Jesus och den protestantiska kyrkan vi har i Sverige.
16 personer gillade det här.

hd1200 2 timme sedan som svar till The Boogieman

Huvudet på spiken där Boogieman ! Jäkligt bra formulerat.
1 person gillade det här.

Prickskytt 6 timme sedan

Kom att tänka på Katrineholms lokala blaska som ställer sej positiv till denna galna invasion av negrer genom att ha slutat att skriva om detta annat än i positiv mening och att totalvägra att ta in kommentarer om detta.Katrineholms Kuriren går i Folkpartiets ledband.Är inte detta politiskt rövslickeri?
13 personer gillade det här.

Holgerinorr 6 timme sedan

Det är inte bara Katrineholm ! Det är alla andra kommuner också. Men kommunalråden
som inte protesterar drömmer nog om en riksdagsplats !
Då slipper dom ta ansvar för vad dom ställt till.
9 personer gillade det här.

Roger Hermanson 12 timme sedan

Det vore bra om invandringen ökade så pass mycket att de svenskar, som ännu inte upptäckt att det finns nackdelar förknippat med främmande kulturer, kunde fås att öppna ögonen.
16 personer gillade det här.

vainlee 11 timme sedan som svar till Roger Hermanson

När Svennekålrot får upp ögonen så är det försent.Vissa städer i sverige är redan förlorade och vår välfärd håller vi på att förlora .Endå ser bara 6% det ..Hur mycket ska vi förlora innan Svennekålrot vaknar?
16 personer gillade det här.

j_london 4 timme sedan som svar till vainlee

Värst av allt, tycker jag: denna siffra förefaller statisk. Alldeles för fixerad, för att återspegla verkligheten. Det är något som inte stämmer; bortsett naturligtvis från "det sovande folket".

Det invandringsrelaterade kaoset tilltar för varje dag i Sverige. Brott, rån och våldtäkter som begås av utlänningar ökar. Samhällsvandaliseringen accelererar, nattliga bilbränder, mord, sprängattentat, mordbränder, fusk och bedrägeri begångna av utlänningar ökar. Effekterna av konsangvinitet (inavel) blir allt mer kännbara i det svenska samhället.

I stort sett är den negativa spiralen i det svenska samhället av i dag knuten till den absurda massinvandringen av muslimer från Somalia och övriga Afrika, Afghanistan, Kurdistan... och övriga Mellanöstern. För dem som är normalbegåvade, borde detta vid det här laget vara ganska uppenbart.

Bidragsutgifterna skjuter i höjden för varje månad Moskéerna ökar i antal. Islam breder ut sig, med allt negativt som är förankrat i denna mördarideologi. Samt inte att förglömma: svenskarna har mer eller mindre blit andra klassens medborgare i sitt eget land.

Och det enda parti som protesterar mot denna bisarra cirkus är: SD. Jag finner det extremt underligt att endast 6 procent av ett lands befolkning finner utvecklingen i Sverige godtagbar.

Vad är det egentligen som ligger bakom...?
5 personer gillade det här.

SvenskenSov 2 timme sedan som svar till j_london

Det som inte finns i ens absoluta närvaro eller det människor pratar om kommer man inte känna till. Media tillsammans med våra politiker har ju praktiskt taget skrämt upp hela befolkningen med rädsla för att bli kallade rasister och döljer själva sanningen.

Den som inte går utanför den trygga gråzonen, Svensk etablerad media kommer inte ha en aning om invandringens egentliga konsekvenser. Så är det tyvärr, men vi börjar kunna se att det släpper på vissa håll i tidningsbranschen.
1 person gillade det här.

lasse1 12 timme sedan

Det är mer än märkligt...
I de flesta fall så försöker en kommun hålla ekonomin i balans, och låta kommuninvånarna få den bästa tänkbara service som går att uppnå, med erhållna skatteintäkter från sina hårt arbetande kommuninvånare..

Men så hux flux.... så får riksledningen för sig, att placera ut en massa asyltanter som spräcker hela kommunens budget på sikt....Det är inte fråga om ett mindre antal, utan det kan röra sig om flera hundra personer som för all framtid, kommer att belasta kommunens ekonomi...

Är det inte vackert....så säg.

(Redigerad av kommentatorn 12 timme sedan)
14 personer gillade det här.

vainlee 12 timme sedan som svar till lasse1

Göran Holm i Vellinge är en hjälte som sa NEJ !
20 personer gillade det här.

hd1200 1 timme sedan som svar till vainlee

Och även en syltrygg som vek sig för partipiskan och sedan sa ja

chief_karlsson 4 timme sedan som svar till vainlee

Och Olle Olsson i Sjöbo!
3 personer gillade det här.

min-klon 13 timme sedan

Jag tycker att det är rasistiskt av 7-klövern att inte ta in minst en halvmiljon ´muslimer om året. Varför svika alla andra som också behöver komma till mest Sverige som är mest tolerant mot islamisk intolerans och utnyttjande av välfärden.

Men tyvärr ser vi att det finns sadistiska politiker och domare över hela väst som upplever islam som en gudagåva för väst att sätta röda mattan till.
4 personer gillade det här.

konstaninswe 13 timme sedan

Kan de inte få flytta in hos sjuklöverns politiker och mediamaffians journalister, de gillar ju nybyggarna så mycket.
17 personer gillade det här.

Berit 13 timme sedan

"Dahlström, som i sig tycker att anhöriginvandring under ansvar är humant, är av den uppfattningen att statliga beslut om ökad möjlighet till familjeåterföreningar i Sverige måste backas upp med statliga pengar så att kommunerna klarar uppdraget och det inte skapas missnöje bland de svenska kommuninnevånarna som kan övergå i rasism."

Ett standardrecept ute i kommunerna. Mer statliga pengar till invandringen. Men det är också våra skattepengar. Staten skulle i stället kunna sponsra kommunerna med mera pengar till äldrevård, sjukvård, skolpersonal med mera.
13 personer gillade det här.

MohammadAbdullaAziz 13 timme sedan

400 somaler i Katrineholm hörde jag rätt?!?!?!? Nej nej nej, kommer bli kaos!
14 personer gillade det här.

Prickskytt 6 timme sedan som svar till MohammadAbdullaAziz

Nej du hörde fel,det är 435.
6 personer gillade det här.

hd1200 1 timme sedan som svar till Prickskytt

ajajaj

BlondViking 13 timme

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: