tisdag 7 februari 2012

Granskningsnämnden fäller Morgonpasset « Avpixlat

Granskningsnämnden fäller Morgonpasset « Avpixlat: Värt att notera är att Arash Mokhtari ingår i granskningsnämnden som ersättare.

Utdrag ur Quick Responses hemsida:

"Arash Mokhtari har sedan 2006 arbetat som projektledare på Quick Response. Han har bland annat arbetat på Sveriges Radios kultur- och samhällsredaktion och på Nerikes Allehanda. Arash Mokhtari är sedan 1 juli 2008 suppleant i Granskningsnämnden för radio och tv".

"Quick Response startades på initiativ av Nationella samordningskommittén för Europaåret mot rasism (1997-1998). Mellan åren 1998-2008 tillhörde Quick Response Röda Korsets Ungdomsförbund. Därefter agerade Röda Korset huvudman fram till slutet av 2009."

Trots att Arash Mokhtari endast anges som "ersättare" i Granskningsnämnden så vågar jag mig nog på en gissning att han har ett stort inflytande där. Quick Response är ju en maktfaktor som sannolikt svenska journalister har i bakhuvudet då de skriver någon invandrarrelaterad artikel.

Samarbetet mellan Röda Korset och Quick Response innebar ju även kontakter med Bengt Westerberg, så man kan nog utan att ta i för mycket misstänka att han är med i bakgrunden och kommer med diverse goda råd. Att han nu har fått uppdrag av Erik Ullenhag att "Utreda främlingsfientlighet och rasism" förminskar ju inte detta antagande. Han leder även utredningar inom SCB:s ram och detta bådar ju inte gott då det gäller t.ex hur statistik från BRÅ kommer att presenteras.

Jag tror definitivt inte att Granskningsnämnden är så opartisk att man kan lita på att besluten sker enligt förutsättningslösa bedömningar. Sannolikt finns "otillbörlig påverkan" av diverse godhetsapostlar som arbetar i skumrasket bakom kulisserna.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: