onsdag 29 februari 2012

Kyrkans Tidning sparkar Helle Klein - Dagens Media

Kyrkans Tidning sparkar Helle Klein - Dagens Media: Tidskrifter - Presenteras av Forma Magazines AB

Helle Kleins krönikor som handlade om prästen och debattören Helena Edholms kopplingar till Sverigedemokraterna.



Helle Klein. Foto: Pressbild.
Kyrkans Tidning sparkar Helle Klein

Publicerad igår, 11:55 10 kommentarer

Helle Klein, debattör och präst, har fått sparken från Kyrkans Tidning, där hon arbetat som krönikör. Bakom ligger ett infekterat bråk med tidningens chefredaktör.
Verktyg

Tipsa
Skriv ut
Större text

Digg
Del.icio.us
Facebook
Twitter

Tipsa oss om nyheter

Maila eller ring 08-545 222 00 Du omfattas av källskydd.

Kyrkans Tidning och Helle Klein har legat i fejd med varandra sedan ett par veckor tillbaka. Anledningen är att Kyrkans Tidning strök ett par meningar i en av Helle Kleins krönikor som handlade om prästen och debattören Helena Edholms kopplingar till Sverigedemokraterna.

Sedan dess har parterna munhuggits i diverse debattinlägg och nu tvingas Helle Klein alltså bort från Kyrkans Tidning. Det rapporterar bland annat Medievärlden.

Kyrkans Tidnings chefredaktör Anders Ahlberg hävdar dock att Helle Klein inte fått sparken på grund av bråket. Istället menar han att Seglora Smedja – som bland annat grundades av Helle Klein – har utvecklats till en konkurrent.

– Seglora Smedja har börjat att kritiskt granska Kyrkans Tidning, vilket är riktigt och bra. Men då kan man inte begära att en av de ansvariga bakom Seglora ska vara kolumnist hos oss. Vi måste också kunna granska ”Smedjan” som flyttat fram positionerna rejält nu, säger Anders Ahlberg till Medievärlden.

Helle Klein fick veta att hon sparkats via mejl. Hon slår också tillbaka mot påståendet att Seglora Smedja är en konkurrent till Kyrkans Tidning.

– Att Seglora Smedjas nätsajt, som i det närmaste drivs ideellt då vi varken har någon arvoderad redaktion eller resurser att betala fasta krönikörer, nu plötsligt framställs som en väldig konkurrent till Kyrkans Tidning är smickrande men knappast med verkligheten överensstämmande, säger hon till Medievärlden.

Dante Thomsen Av: Dante Thomsen
Mejla reportern
Följ reportern på Twitter
08-545 22 206
Dagens Medias nyhetsbrev

Senaste nytt varje dag
Bloggar som länkar hit
Till Twingly
Kyrkans Tidning sparkar Helle Klein
7 timmar sedan Fria Tider
Kyrkans tidning och medieenfalden
Ungefär en dag sedan Seglora smedja
Kommentarer

Mellan klockan 08 och 18 på vardagar kan du kommentera artiklar.

Skriv ny kommentar 10 kommentarer Sortera: Äldsta överst
Bara enligt skriften.

Kvinnan tige i församlingen!
Paulus idag, 09:02
Svara Anmäl
Re Sven Olsen

Vet sjufalt hut, Sven Olsen! Ditt inlägg är rasistiskt, felaktigt och allmänt obehagligt. Helle Klein leker inte präst, hon är prästvigd, och vad jag förstår får en präst ha vilken politisk uppfattning som helst så länge som hon inte skadar någon annan eller pådyvlar församlingen denna. Jag har ofta lyssnat till henne och aldrig beslagit henne med något sådant.
M Gustafsson igår, 16:03
Svara Anmäl
EXPO och Seglora Smedja

Seglora Smedja är en del av EXPOs nätverk. En organisation som kidnappat och kommersialiserat "antirasismen" till dess yttersta spets. EXPO har sålt enorma mängder föreläsningar (a 10 000 kr + moms/timme) till svenska kyrkan, tack vare Helle,
Arne igår, 15:59
Svara Anmäl
Svar till Arne

Precis som alla uttalade vänsternissar är Klein en smygkapitalist. Det är endast bra med vänstern om hon själv kan tjäna pengar på den.
Att Helle Klein, precis som många andra avdankade tidningsprofiler, inte har insett att hennes skrivande hade ett bäst före datum på andra sidan millenieskiftet är en annan sak. I dag är hon enbart en obehaglig människa med horribla åsikter.
S igår, 17:21
Svara Anmäl
Svar till Arne

Behövs en ny

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: