fredag 17 februari 2012

Nigel Farage varnar för revolution i Grekland « Avpixlat

Nigel Farage varnar för revolution i Grekland « Avpixlat: Nigel Farage varnar för revolution i Grekland

EU Den brittiske EU-parlamentarikern Nigel Farage pratar via länk med Alex Jones i amerikansk TV om det federalistiska och alltmer antidemokratiska EU-projektet i allmänhet och om ett Grekland på randen till revolution i synnerhet där medelklassen nu skaffar sig Kalashnikovs för att kunna skydda sig när det totala sociala sammanbrottet kommer. Detta är en lång intervju och ljudlänken håller inte högsta kvalitet men det är viktiga saker som sägs.

Nedan också en annan färsk kortare intervju med Nigel Farage i den engelskspråkiga ryska TV-kanalen Russia Today i Moskva. Här talar Farage i huvudsak om Greklands situation men stoppar in några varningens ord om att endast våldet återstår om man tar ifrån människor deras demokratiska rättigheter, vilket man i de facto har gjort i Grekland där det i realiteten är Bryssel som dikterar det grekiska parlamentets beslut. Farage talar om risken för fascism i kölvattnet av en djup ekonomisk depression och menar att den enda Europafederation som är möjlig är en som skapas på demokratisk väg genom folkomröstningar, i motsats till den som nu skapas av en politisk elit långt ovanför medborgarnas huvuden.

Ytterligare tänkvärda utläggningar i ryska RT från Nigel Farage i om situationen i Grekland, räddningslånen, EU:s politiska utpressning och maktövertagande av det grekiska parlamentet och hur Angela Merkel berättat för Farage att EU är mer intresserade av att rädda sitt euro-projekt än att rädda Grekland, att man vägrar släppa landet av rädsla för att fler ska följa efter, trots att detta och en rejäl devalvering troligen är det enda som skulle kunna få art på Greklands ekonomi och få ett stopp på det ändlösa behovet av nya nödlån.

Vi avslutar med ett klipp till på samma tema där Farage läser lusen av sina federalistiska kollegor på plats i EU-parlamentet och menar att ansvaret faller tung på dem för vad som nu håller på att ske i form av samhällsupplösning i Grekland.

Print Friendly
Share
2012-02-17, 13:32 (uppdaterat 2012-02-17, 17:40) | Kategori(er): EU, Politik, Video / audio

12
Disqus

Gilla
Ogilla
och 17 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
114 kommentarer 1274 gillar mottaget
Dela på
Visar 81 av 85 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
4 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


bud 0 minut sedan
Grekiska folket har antagligen levt över sina tillgångar? Uttag av skatter har det antagligen inte varit så noga med? Se även full ålderspension vid 50 år för 528 yrkesgrupper.
Bättre att staten Grekland ställer in betalningarna för EU kommer inte att klara att låna ut resurser som behövs. I synnerhet när Portugal, Spanien, Irland, Italien har enorma problem.
Undrar om inte Sverige skall räknas in då 7klöverns verklighetsfrånvända folkvalda, importerat en
förödande försörjningsbörda.Nu läggs smygskatter på folket, men det kommer inte att hålla för de liknöjda kommer att reagera när deras ekonomi sinar.

machiavelli78 11 minut sedan
Håller med Mr Farange i det mesta men inte att han är så kritisk till Nationalism.Jag anser att nationalstaten spelar en stor roll i vägen ut ur denna misär inte så att vi alla ska bli fiender utan var och en ser om sitt eget hus så blir vi goda grannar i stället.

När kaoset slår till med full kraft så får vi ta hand om oss på oss själva som våra förfäder gjorde
att vi inte kan lita på våra "företrädare"har de visat med all önskvärd tydlighet
1 person gillade det här.

Sansear 15 minut sedan
Vi får väl se..... Medelklass i Grekland som beväpnar sig. Tja det kan ju säkert vara några som går på det. Upplopp kan ske men att de skulle börja kriga med kalaschnikov är befängt.

Troligt scenario, Grekland som ljög sig in i EMU kastas ut. Portugal som har sans i sin analys av sig själva drar lärdom och klarar sig. Om några år blomstrar EMU igen. Sverige däremot kommer åter att börja gå knackligt; att det går bra beror ju på att landet kunnat utnyttja EU medlemskapet samtidigt som de inte drabbats av Greklands lögner. Men tiden kommer att komma ikapp Sverige. Med EUs kraftigaste och minst ansvarsfulla invandring så kommer inte ens landets råvaror och exportindustri att klara situationen, detta oavsett EU eller ej, ett utträde ur EU medför dock att exportindustrin drabbas så att utförsbacken går snabbare.

Om SD seriöst frågade landets exportindustri hur de skulle agera om landet gick ur EU så inser nog de flesta med lite verklighetsförankring vad svaret blir. Räkna med kraftig etablering utomlands och ökad arbetslöshet här plus en tillbakagång till den hyperinfaltion som rådde före EU medlemskapet.

Jag får mothugg här som vanligt men det tar jag så gärna så.

ps röstar i brist på alternativ ändå på SD ds
3 personer gillade det här.

YOTHI_TARZAN 7 minut sedan som svar till Sansear
De stora företagen hotade Ingvar " foten " Carlsson att flytta utomlands ifall inte Sverige gick med i EU - så det skriver är rätt !!

Gert Löös 15 minut sedan
Härligt att avpixlat länkar till the Alex Jones show! Lyssna live nu på infowars.com. Här får du höra om globalisterna och deras ondskefulla handlingar och planer. Oj va lurade vi alla är runt om i världen.
2 personer gillade det här.

Maria Lindström 24 minut sedan
Folk strejkar och gör uppror hit o dit i Europa mot saker och ting och
de gör det väldans handgripligt - och det är Huvudnyheter så det heter
duga - men vad gör vi i Sverige???




*se nu en liten flicka med tänt ljus som läspar fram* "jag tycker inte om när man slår på varandra.... "




Ärligt talat gott folk - vi skulle behöva en rejäl revolution även här i
Sverige. Inte bara fackelbärande vänsterfolk som tror att om man bara
har en fackla i handen och sjunger "we shall overcome" så löses sig
allt.



För det gör det inte... oavsett hur gärna vi än vill att det ska göra det.



Många av sitter här och trycker med handen i fickan eller hur... men
varför kan inte vi alla gå man ur huse för att visa detta.... ?




Jo jag vet varför mina kära vänner... därför att många av oss redan fått
våra fötter stukade.. våra hus förstörda av "anti-rasisterna".... Lite
lustigt i sig - när de säger sig stå för yttrandefrihet....



Vi vill inte bli utanför vår bekantskapskrets... vi vill inte vara
ensamma.... för talar vi upp så är det oftast där vi hamnar. Vi är
rasister och islamofober... Och gudinnan förbjude - vi har en egen åsikt.



En vacker dag så sitter vi där med vårt håriga ar*le* i leran och
islamister styr vårt land.... vad ska vi göra då? Låta våra döttrar
döljas i sänglakan och bli bortgifta till en lysten mohammedan? Alla
våra nötdjur ska dö en plågsam död genom halal-slakt? Vi ska mutilera
våra små söner genom att skära i deras könsorgan....




En vacker dag är vi där mina vänner.... tyvärr...

4 personer gillade det här.

observingtheobvious 52 minut sedan
Mr Farage kommer få rätt. Det blir nog revolution i Grekland vad det lider. Sen kommer Portugal att vilja lämna osv. Allt vansinne har en gräns.
2 personer gillade det här.

Griffin11 1 timme sedan
O.T, men se denna: http://www.youtube.com/watch?v...

Berit 32 minut sedan som svar till Griffin11
Eliten vill främst att vi blir upptagna med att kriga mot varandra så att att vi inte genomskådar deras manipulationer.

Svenskastavalla Top 10 1 timme sedan
De har ju haft revolutioner förr, så de är nog vana. På 60-talet var militären i ledning för ett tag och gjorde sig av med kungahuset och slängde massor av kommunister i fängelse, det blev inte bättre av det heller.
Skuldavskrivning har de fått flera gånger tidigare, så nu när man verkligen måste betala sina skulder gnäller de i högan sky.
6 personer gillade det här.

UNObserver 24 minut sedan som svar till Svenskastavalla
Faran ar att kommunisterna gor sak tillsammans med de ivriga islamister (fler an folk vet) och forsoker en revolution. Da blir det antingen ett Libanon eller militaren sager stopp och vi har ett Syrien on hand. Lika vedervardigt men antagligen forvantar sig islamisterna att Turkiet ska bli en EU medlem (forsta muslimska) da delar av Turkiet ligger i Europa.
Spanien ar redan fardigt islamistiskt land, pga antalet muslimer, bara medlemsskifte i regeringen kvar.
Nar Saudi kommer med en pengapase till Grekland ar det dags att saga STOPP!
2 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 15 minut sedan som svar till UNObserver
Greker är antingen stolta kommunister eller stolta ortodoxa kristna. I deras historia och händelser i nutid så är man inte vänligt inställda till muslimer eller turkar. Vet inte om ni kommer ihåg Grivas, den grekiske "frihetskämpen" som ville befria Cypern från turkar, plus att man fortfarande träter om flera öar i Egeiska havet. Nej, greker är greker och kommer så att förbli. Vete sjutton om de ens kommer att bli riktiga europeer då vi antagligen inte är fina nog för dem.
1 person gillade det här.

Lars Viklund 1 timme sedan
Jag undrar när NATO skall ge sig in i Grekland och ge lite bomb-hjälp till de rebeller som protesterar mot regimens övergrepp?

Det gick ju så lätt i Libyen.
10 personer gillade det här.

MattiasS 1 timme sedan som svar till Lars Viklund
Jag vet inte. Men de verkar ju nästan som att de piskar upp uppror på vänstersidan. Jag menar de kan ju lika gärna leda till en kommunistisk diktatur som något annat.

vakensvensk 1 timme sedan
revolution borde det bli i sverige ochså. Idag jublar miljöpartiet när bensinen gick upp till 15 Kr, och detta parti vill ju höjja skatten på bensin och disel en då mer. Detta parti för övrigrigt mycket likt komunister med ylle kläder och billigt rödvin, fy fan. För övrigt leds sverige av knivsluga moderater, tydligen köper svenskar detta med lägre skatter. Det skulle ju löna sig att arbeta. Men som sanna moderater tog dom tillbaks dessa ...skatter genom att pissa på sjuka, gammla och åldringar. Visst ja, moderaterna har ju även folkpartiet, kd, c och lite hjälp av ylle ligan. Sossarna? Nä, dessa har inget vettigt längre. Dom maler bara vidare med den och den andra av idioter till parti ledare. Deras poletik är ej längre något för arbetare heller. Dom lever i det förgångna lite som komunister och borgligt stuk. Vp är fortfarande kåt på denna vidriga komunist tro, även om dom nu försöker gömma lite av sitt forna jag. 2014 blir ett viktigt val, nu måste svenskarna vakna ur sin törnrosa sömn och ta sitt ansvar och visa dessa höger vänster ellit och straffa dom. Det finns ny poletik att välja, en poletik som tar sitt ansvar för landet och fler partier kommer det som vill visa dessa gammla vrak som finns nu.
5 personer gillade det här.

potzrebie 1 timme sedan
Inte så insatt i spektaklet Grekland. Men det lilla man vet är iaf
att de spenderat mer än vad de förmått. Skall man skylla på deras
politiker eller på den "förslappade" greken ? Det är trots alla kanske
deras politiker som satt deras folk i en obekväm sits.
Å andra sidan är det upp till Grekland själv resa sig från sin smutsiga
buk och ordna sin ekonomi.
Vi skall inte stå för deras nota!
Tråkigt är det iaf att människor skall komma ikläm pga dåliga politiker
och korruption. Deras handlingar påverkar folket negativt.
6 personer gillade det här.

UNObserver 20 minut sedan som svar till potzrebie
Nagon har sagt: Ett lands skotsel ar for viktigt att lagga i handerna pa politiker!
1 person gillade det här.

Anna Svensson Top 10 23 minut sedan som svar till potzrebie
många länder gör av med mer än de får in, Sverige också. Men, det bör vara upp till varje land att själva klara upp vad de har gjort.
1 person gillade det här.

Aptomten 1 timme sedan som svar till potzrebie
Problemet nu är Euron och EU. Grekerna hade kunnat vara lika förslappade som innan om det inte vore för Euron. För Euron är ju lika mycket värd i hela euro-området. Vilket gör att allt blir dyrt i Grekland, även turista, vilket gör att de får in ännu mindre pengar.
Grekland kan vara ett bakvatten, det har inte berört dem förr. Men det kräver en egen valuta, som förmodligen är värd piss jämfört med Euron.

Anna Svensson Top 10 24 minut sedan som svar till Aptomten
problemet är hela tanken bakom Euron, tanken om de förenade europeiska staterna, som de vill tvinga på oss med alla medel

potzrebie 1 timme sedan som svar till Aptomten
Just ja.
Och till Euron ger jag 5 cents.
Hela eurosamarbetet leder bara till fördärv.
Titta på övriga PIGS-länder. Efter Grekland faller Spanien och/eller
Portugal.
1 person gillade det här.

ddayperspective 1 timme sedan
Jag har själv FUNDERAT PÅ Kalashnikov nu när regering och riksdag utom SD är handlingsförlamade! Vänstern surrade i debatten idag nästan oavbrutet om behov av fritidsgårdar (som brukar brännas ned allteftersom)... SD:s förslag om hårdare tag med konfiskering av lull-lull och införande av den amerikanska modellen som kväste maffian och satte deras ledare bakom galler är det enda som kan hindra en utveckling med skjutna poliser och åklagare, som Cosa Nostra i Italien började med innan det italienska rättssystemet och politikerna tog sig samman!
Kära läsare sjuklövern är på god väg att HELT förstöra vårt land, men det ska vi STOPPA!!!
12 personer gillade det här.

gubbenogumman 1 timme sedan
Inte alls omöjligt med en revolution,grekerna vill inte betala vilket framgår ganska tydligt.
Vänsterterroristerna var framme och krigade/nöffade med polisen senast.
"Aktivisterna" var väl förberedda sa Svt68 :s politruk i nyheterna.
2 personer gillade det här.

Patrik, Ängelholm 2 timme sedan
Osvuret är bäst, men jag håller inte risken för inbördeskrig i Grekland för över 50%.
Tex har Rysslands kris, icke minst under 90-talet, varit värre än Greklands förväntas bli ens i värstafallsscenariot, plus att verklig demokrati saknats. Ryssland har för den skull inte drabbats av inbördeskrig eller ens varit särskilt nära.

MattiasS 1 timme sedan som svar till Patrik, Ängelholm
Ryssland hade ju nyss genomgått en revolution under 90-talet. Folk var hoppfulla. Folk tar de alltid lugnare och lever på hoppet efter en revolution.

BitteJ 2 timme sedan
varför är det ingen svensk pk media som påpekar det självklara, pengarna till grekland de är tveksamma på att betala går inte till grekerna utan bankerna i övriga eu som lånat pengar till grekerna.
eu är alltså inte tveksamma till om de skall låna pengar till grekland utan om de skall låna mer pengar till grekland så de kan betala sina lån till eu ländernas banker. de är inte rädda om grekland utan om sin egen finansiella marknad, detta är inte vår media eller politiker speciellt tydliga med.
7 personer gillade det här.

mkultra 2 timme sedan
Alex Jones :/ Mindre seriös person imo..

JonniBalle 2 timme sedan som svar till mkultra
På vilket sätt är Alex Jones en mindre seriös person?
1 person gillade det här.

svenskmark 2 timme sedan som svar till JonniBalle
Kanske för att han låter en person som Nigel Farage komma till tals.

svenskmark 2 timme sedan som svar till mkultra
Förklara gärna?

mkultra 2 timme sedan som svar till svenskmark
Konspirationsteoretiker framstår enligt mig inte som speciellt seriösa, han påstår ju bl.a att illuminati styr världen, to.m att man kan hitta hemliga meddelanden i musik från illuminati, att 9/11 var en insider-konspiration m.m.. jag tycker inte han har alla hästar hemma.

Men nä, jag har inget emot Nigel, dock kan man undra varför han ställer upp i hans show.

Berit 56 minut sedan som svar till mkultra
Teorier uppstår när makten vill dölja något, till exempel den verkliga agendan med politiken. Det är helt naturligt. Men om man vill göra det bekvämt för sig behöver man inte tänka själv och leta fakta på andra ställen än i mainstreammedia.

Granskar man en del viktiga och omvälvande händelser upptäcker man snabbt att de officiella förklaringarna är inget annat än just .... teorier.

Lite OT, men för att exemplifiera. Jag läser just nu Nationens Intresse av Borgnäs. Lite om den boken:"I tre av de mest omskakande skeendena i den svenska nutidshistorien - ubåtskränkningarna, Estoniakatastrofen och mordet på Olof Palme - har sanningen om vad som skedde aldrig tillåtits komma fram. Sanningen har dolts bakom hemligstämplar och ofullständiga utredningar, och ersatts med "offentliga sanningar". Undersökande kommissioner har hindrats från att komma åt central information, vilseletts och påverkats av aktörers - främst militärens och specifikt den militära underrättelsetjänstens - egen dolda agenda. Där utredare har påpekat brister har dessa inte åtgärdats. Avgörande frågor har lämnats obesvarade."

Jag har inte tittat på alla video-klipp från Alex Jones och vet inte exakt vad du syftar på men vad gäller 9/11 finns seriösa kunniga personer, bl en amerikansk organisation för arkitekter och ingenjörer, som ifrågasatt den officiella förklaringen på grund av en hel del fakta och omständigheter som inte passar in i bilden. Samma mönster som Borgnäs beskriver.

MattiasS 1 timme sedan som svar till mkultra
Varför skulle han inte göra. Om jag förstått de rätt handlar infowar om att låta alla komma till tals. Även folk som inte tror på 911. Tänk på att de finns många som kallar kritiker för just vad som helst för konspirationsteorietiker.

svenskmark 1 timme sedan som svar till mkultra
Jag tror inte du vet exakt vad som ligger bakom 9/11, eller?
1 person gillade det här.

mkultra 1 timme sedan som svar till svenskmark
kanske därför jag inte konspirerar i det, eller?

eu_cccp 2 timme sedan
Europa skakar och folket bävar över åt vilket håll allt ska rasa.
2 personer gillade det här.

no2islam 2 timme sedan
The Way Greeks Live Now
http://www.nytimes.com/2012/02...

raimosvensson 3 timme sedan
stort jädra korthus lite blåst ramlar sveden
1 person gillade det här.

marina76 3 timme sedan
Min kompis från Grekland som är lärare på universitet i Aten säger bara att så går det när de inte har nått stopp på den sanslösa invandringen som Grekland har haft, jag sa att sånt får man ju aldrig läsa här i Sverige, nej men ni ska vara tacksamma sa han första gången fast sen ändrade han sig när jag bad honom läsa här på avpixlad för han trodde Sverige var ett paradis i norden, ja sa jag det är det också, men bara för de importerade diplomaterna som får allt annars kommer ju rasistkortet upp.Så är det där också, värst är det med mellanöstern, afrikanska och romerska personer.Ja vad kan man säga, vi är väl snart lika illa ute som grekerna.Han undrade i början varför man aldrig såg svenskar som ställer sig och protesterar, nej det går ju inte för sig här för vi är nog den fegaste folkgruppen i världen, här knyter vi nävarna i brallorna och rättar oss efter vad myndigheter säger till om och håller käft för så är vi uppfostrade.Hemskt att erkänna.
44 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 3 timme sedan
detta bara bekräftar ens värsta farhågor
15 personer gillade det här.

svenskmark 3 timme sedan som svar till Anna Svensson
Det börjar på riktigt bli otäckt, man går nu mer med fjärilar i magen hela dagarna
8 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 26 minut sedan som svar till svenskmark
jag hoppas bara att EU brakar samman så snabbt som möjligt med dunder och brak. Jag har alltid varit mot EU, men jag tror också att även de som var för EU inte vill ha en odemokratisk, totalitär EU-stat, som regeras av Merkel-Sarkozy eller liknande
1 person gillade det här.

YOTHI_TARZAN 4 timme sedan
Bilderbergers Take Over Europe : Already Control U.S. Gov't ...
Demonstrators in Italy and Greece marched in the streets yesterday to protest the austerity ...
www.youtube.com/watch?v=fGttmJ...
12 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 28 minut sedan som svar till YOTHI_TARZAN
Tack förr länken Yothi. Tyvärr talas det alldeles för lite om Bilderberggruppen, som - tror jag - är de värsta skurkarna bakom allt

Farliga Tankar 4 timme sedan
Det spelar ingen roll hur stor en sten är - spottar man tillräckligt länge på den så blir den förr eller senare blöt.

Jag delar uppfattning med Nigel Farage, Ron Paul och Alex Jones - de här globalisterna är fullständigt galna och har ingenting med demokrati att göra. Vi måste helt enkelt införa demokrati och det så fort som möjligt.
21 personer gillade det här.

Svensk_Rondellhund 4 timme sedan
En revolution kan sprida sig lika snabb norrut genom Europa som den spridit sig i arabländerna.
26 personer gillade det här.

Berit 4 timme sedan
Vad ska vi göra här i Sverige när det sociala sammanbrottet närmar sig och de kriminella gängen tar över helt? Staten gör inget för att skydda oss medborgare.
42 personer gillade det här.

HVVa3rnh33rr 2 timme sedan som svar till Berit
Jag känner till ett varmt subtropiskt ställe där européerna kan fly till när allt går åt helvete här i Europa.


MattiasS 1 timme sedan som svar till HVVa3rnh33rr
Jasså, skulle vara tevligt att höra. Jag har letat efter sånna ställen

HVVa3rnh33rr 1 timme sedan som svar till MattiasS
Det är Afrikas mest utvecklade land jag talar om. Skulle tänka mig att de tar emot svenskar med öppna armar efter vad Sverige hade gjort för dem.

MattiasS 1 timme sedan som svar till HVVa3rnh33rr
Pratar du om kontinentala Afrika eller hela? Jag har varit i Afrika ett antal gånger och inte stött på något som jag tyckt vara speciellt civiliserat. Sydafrika var bitvis civiliserat tidigare, men de har ju fallit i bitar.

HVVa3rnh33rr 1 timme sedan som svar till MattiasS
Se förklaringen här nedan.

Berit 1 timme sedan som svar till HVVa3rnh33rr
Menar du Sydafrika?

HVVa3rnh33rr 1 timme sedan som svar till Berit
Ahjamen! Det låter kanske inte så strålande direkt, men om man tänker på det är det ju perfekt. 1) Som sagt har Sydafrika fått otroligt mycket hjälp från Sverige. Så de har ingenting emot oss iaf. 2) Sydafrika kommer aldrig att överge makten till en främmande makt. De har redan upplevt apartheid och kommer vilja styra sig själva. 3)Sydafrika kommer troligen inte att delta i ett storskaligt internationellt krig om det blir läge för det. Därmed minskar risken för att landet blir invaderat 4) Vädret är bra. 5). Visst finns det mycket kriminalitet men det kan åtgärdas på diverse sätt.

MattiasS 56 minut sedan som svar till HVVa3rnh33rr
Haha.. hoppas du skojar med mig. Kan ju säga som så.. Jag har bott i Sydafrika. Och jag delar inte din uppfattning på många punkter
1: De är inte som de ser det, snarare att Sverige har stött kriminella nätverk
2: Apartheid var inte mycket relativt till vad som händer i Sydafrika idag. Landet har förvandlas till någon typ av totalitär kvasidiktatur på vänsterflanken. Ekonomin har kolapsat fullständigt. Kvoteringsmanin är 10 gånger värre än i Sverige. Och inkompetens dominerar.
3: De samma är sant för de flesta länder som har långt till muslimerna.Däremot ökar risken för ett inbördeskrig dag för dag.
4: Låter som du inte varit där, iaf inte på vintern. Vädret är bra i Sverige med på sommaren.
5: Det är inte bara mycket kriminalitet i Sydafrika, det är fullständigt vansinnigt. På rak arm kommer jag bara på två ställen som de är värre i. Somalia och Jurez.

Dessutom har Sydafrika gått från att vara de överlägset rikaste landet i Afrika per capita till att idag ligga på 5:e plats. Landet rasar med rekordhastighet och de enda som gör att placeringarna inte tickar 5 per år är att de flesta andra länder i Afrika är tokfattiga med. Sydafrika är bara några procent ifrån medianinkomsten på jorden idag, och på väg neråt.

Skulle inte flytta till sydafrika igen. Strax efter revolutionen när jag bodde där var de okej, men idag, inte en chans.
1 person gillade det här.

Berit 40 minut sedan som svar till MattiasS
Sydamerika är kanske ett bättre alternativ.

http://www.ancestry.se/learn/l...

MattiasS 0 minut sedan som svar till Berit
oooo.. Och jag som tyckte de var långt till Sydafrika (12 timmar med flyg). Vet inte hur långt det är till argentina, men de borde ju vara 2-3 timmar till.

Argentina är nog ett helt okej land om man inte behöver åka till Sverige i tid och otid.

Sydamerika börjar ta sig riktigt bra. Chile går väldigt bra ekonomiskt (har jobbat som konsult åt en gruva i Chile, var dock aldrig på plats, min kollega fick åka dit :( .... )

Jag har ett par krav.
Varmt och stabilt väder året om
Fungerande infrastruktur
Inga burkor eller likande

Sedan är trevligt folk med ett plus. Men ärligt talat, så var jag än varit i jordens hörn har de absolut allra flesta varit ass schysta, utom en speciell grupp som tyvärr finns nästan överallt.

HVVa3rnh33rr 40 minut sedan som svar till MattiasS
haha! Jag måste vara någorlunda PK ibland :P

Intressant att få höra var exakt du bodde? Tror inte att det bor så många svenskar där.

Jag vet mycket mer om landet än jag låtsas ;)

Så du flyttade efter "revolutionen"(Var nog ingen revolution de vann. Apartheids-regeringen överlämnade makten pga internationella påtryckningar. Om de inte hade gjort det skulle FN/EU/NATO kommit för o "demoktratisera" dem med.)

Men jag är övertygad om att det blir bättre med en ny regering.
* Vädret är asnice där!

MattiasS 10 minut sedan som svar till HVVa3rnh33rr
Utbytes student, så de var ju inte permanent, men man fick ju se en del.

Bodde ca 10 mil väster om Johanesburg i en liten stad som heter Forchville. Världens djupaste guldgruva ligger strax utanför, har varit med på discorevy ett par gånger. Uppe på högplatån, vidrigt kalt på vintern kan jag ju säga. Speciellt eftersom isolering är (eller iaf var) ett okänt begrepp.

Skulle nog inte kalla de för något annat än revolution. De var våldsamt och man ändra grundlagen med tvång utan två omröstningar. Tycka vad man vill om den gamla grundlagen, men överlåtandet var långt ifrån fredligt eller demokratiskt. Svensk media har romantiserat det något otroligt.

Jag har svårt att tro att du spenderat någon längre tid i Sydarfika om du tror att vädret är asnice där. Ja de är trevligt på sommaren, och om man är vid ostkusten runt Durban, är de riktigt bra även på vintern. Men övriga landet, främst inland och främst på högplatån är de knappast bra väder. De flesta jag känner som varit där sammanfattar landet i ett ord: Kalt.

En ny regering skulle säkert göra stor skillnad. Men Sydafrika är 5 gånger mer PK om Sverige idag så någon vettig regering kommer vi nog aldrig att se där.

MattiasS 53 minut sedan som svar till MattiasS
Aaa.. titta här, 2010 års karta har kommit in.. sydafrika tillhör nu officelt de fattigare länderna
http://en.wikipedia.org/wiki/F...

Svensk_Rondellhund 1 timme sedan som svar till HVVa3rnh33rr
Haha jag trodde du menade Somalia.

HVVa3rnh33rr 1 timme sedan som svar till Svensk_Rondellhund
Åhnej, herregud! :P Men kanske kan man skicka dit en raporter för att undersöka varför det är som många som flyr därifrån..

Grahnberg 3 timme sedan som svar till Berit
Borde kanske göras lättare för "Svenssons" att ha vapen, gärna subventionerade av staten så att vi kan försvara oss mot våld som polisen inte rår på. Att ha patrullerande militär kan också vara en lösning som kanske inte är så vacker men nödvändig. Man får ju en känsla av att svenskt rättsväsende och polis inte riktigt hängt med i svängarna och anpassat sig för grov brottslighet tillräckligt snabbt.

Jag förutspår att det kommer att vara lagligt att äga vapen i självförsvarssyfte inom 20 år i Sverige. Om jag har rätt kommer jag personligen att ge upp och emigrera.
10 personer gillade det här.

World Traveller 4 timme sedan
Ja nu borjar det. Det som vi pa Avpixlat och tidigare Politiskt Inkorrekt i flera ar har varnat for. Hoppas det finns en plan inom hemvarnet att bevapna svenska folket ifall det blir oroligheter haer. Reinfeldt ser ju helst att vi ar obevapnade medans hans folk, muslimerna, ar de som har tillgang till vapen.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: