fredag 17 februari 2012

“Ägna i stället energin åt att bekämpa brott” « Avpixlat

“Ägna i stället energin åt att bekämpa brott” « Avpixlat: “Ägna i stället energin åt att bekämpa brott”

POLISEN Nyligen meddelade polisen att man sänker antagningskraven för att få fler ansökande. Bland annat skippas språkprovet, detta för att “modernisera antagningen till polisutbildningen”. Ett resonemang som Kent Ekeroth (SD), ledamot i riksdagens justitieutskott, finner märkligt med tanke på att drygt 16 000 personer 2011 slogs om 671 platser. Dessutom menar Ekeroth att man istället bör fokusera på den primära uppgiften: att bekämpa brottsligheten.

När nu Rikspolisstyrelsen meddelade de förändrade reglerna för antagningen där man bland annat tagit bort språkprovet och lämplighetsbedömningen motiverade man det med att man vill att ”fler ska söka till polisutbildningen”. Det kan låta bra men om man betänker faktumet att det under 2011 antogs 671 personer av totalt 16 065 sökande så blir det märkligt. Den egentliga anledningen bakom de förändrade reglerna kan endast vara samma motiv som fördes fram i utredningen från 2008 och som utgår från kvotering baserad på kön och etnisk bakgrund.

Kvoteringsivern märks i dag inom stora delar av polisens verksamhet:

Ett exempel fick jag nyss höra talas om från Malmö där polisledningen nyligen lanserade ett kvoteringsprojekt som syftar till att få in fler kvinnor till piketen. Det resulterade i att 40 poliser fick ägna en hel dag åt tester för runt 20 kvinnliga aspiranter. Frustrationen bland poliserna över att ägna dagen åt att kvotera in kvinnor i stället för att stoppa våldsvågen i staden har varit påtaglig.

2006 omtextades en polisbil med ordet ”Ayna” på dörren i stället för ”Polis”. Syftet var att ”locka förortskids till polisen”. Ännu mer anmärkningsvärt blev denna kampanj med beaktande av att ”ayna” är en förkortning av det turkiska slangordet ”aynasiz” som syftar på polisen med betydelsen att de inte har någon skam i kroppen.

2007 skickade Polisen ut rekryteringsbrev till ”förortare” för att ”nå killar och tjejer som är uppvuxna och bor i förorten”. I brevet stod det bland annat ”med din erfarenhet och bakgrund som förortare är du oerhört värdefull för oss”.

År 2008 sänkte Polisen kraven på språktestet för att få in fler invandrare.

Flera gånger har polisen genomfört rekryteringskampanjer i Stockholmsmoskén, år 2009 i samarbete med Islamska Förbundet.

2011 hade polisen sin ”Spira-mångfaldssatsning” som riktade sig till långtidsarbetslösa ungdomar med utomnordisk bakgrund för att ge dem praktik och jobb. Ett slags diskriminering av svenskar.

[...]

Med en sverigedemokratisk kriminalpolitik skulle sådana galna idéer aldrig få fäste inom polisen. I stället skulle fokus vara bäste man eller kvinna på plats och energin skulle ägnas åt det som borde vara prioriterat – att bekämpa brott.

Läs hela debattartikeln hos GP
Print Friendly
Share
2012-02-16, 14:22 (uppdaterat 2012-02-16, 14:22) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Politik

12
Disqus

Gilla
Ogilla
och 48 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
113 kommentarer 1266 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 179 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


bud 3 minut sedan
Skolverket tar efter och fler myndigheter ser med stort intresse på detta.
Kraven på lärare/rektorer skall sänkas och mimspråk i stället för talspråk skall införas i skolorna för att främja mängdkulturen.

ExilSvenskAustralien 2 timme sedan
HUR MAN RADER BOT PA BROTTSLIGHET - BROTTSFOREBYGGANDE RADET

Fler och fler borjar ilskna till over det faktum att polisen avskriver brottet som du anmaler i samma sekund som du lagger pa telefonen. Allt ifran inbrott och ran till grova misshandelsfall och valdtakter skiter man nu i att over huvud taget utreda. Spelar ingen roll om valdsmannen till och med ar kand, eftersom malsagande aldrig ens kallas in till forhor.

Och det ar val pa satt och vis forstaerligt. Skulle polisen raka snubbla over en pagaende overfallsgruppvaldtakt, sa far ju forovaren anda bara 5 veckors samhallstjanst, sa vad spelar det egentligen for roll?

JO, tyvarr sa ser det ju valdigt trakigt ut statistiskt att man bara klarar upp 3% av brotten... sa varfor inte tanka BROTTSFOREBYGGANDE !!!!

Varmekameror har ju varit pa tapeten. Finns det en varmekamera, sa uppstar ju inga mordbrander.
Korskolan. Dom ska ju ta over sjalva patrullerandet. Bra dar.
Enklaste alternativet ar ju anda att trots allt att bara lata de kriminella invandrarna fortsatta gora som dom vill. Om vi borjar lite latt med att lata dom ta hand om posten, sa kan dom successivt slussas in att ta over brandkar o polis. Kruxet ar ju bara att fa dom att slapa sig till jobbet.

Da kom snilleblixten som loser alla problem! PK blir nojda, statistiken blir underskon, riksdagen jublar, (viktigast av allt) de kriminella entreprenorerna blir nojda och journalistkaren ar extas! INGEN kan klaga pa den nya losningen. Den ar sa politiskt korrekt genomsvensk att den fortjanar nobellpris.

Om alla hos polisen ar analfabeter.... och bara pratar mattlig Swahili... Hur manga kommer da att fullfolja sin anmalan? Och kan dom desutom borja valdta, utpressa och kanske stympa den som som forsoker anmala nat, da kan vi garantera att fa ner brottsligheten till nara noll.
Som tur ar sa har vi ju redan uppskattningsvis 1000,000 ex-militia fran afrika som har vanan inne att valja & vraka bland OCH VIPS SA GICK INTE BARA INVANDRARARBETSLOSHETEN NER 50% UTAN SA FICK SVERIGE BUKT PA KRIMINALITETEN!

//Elefant

Deadly_Nightshade 4 timme sedan
Och samtidigt läser vi om hur polisen ska få ännu större befogenheter att jaga illegala "fildelare"(kodnamn för ungdomar).
1 person gillade det här.

MetalHeadViking 5 timme sedan
Bra jobbat SD! Medans SD jobbar på gör Sjöstedt bort sig rejält!

http://www.friatider.se/sjoste...
1 person gillade det här.

argveteran 6 timme sedan
Med början i Malmohad. Invandrare med vapenvana samt hot och bomber som upprätthåller stadsdelens 'struktur' . Följer inte stadsbon 'polisens' anvisningar blir det bränder,hot och den typiska arabjargongen!

DVS, detta är att ge bort sverige och ge laglig makt till dessa typer att agera själva utanför svensk lag!

SD 2014 !
2 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 7 timme sedan
Man kan diskutera problemet Malmö tills man blir skinnflådd i halsen, - det kommer inte att bli bra förrän man får bort de politiskt tillsatta inkompetenserna överallt i samhället, där de i stor utsträckning ställer till med oreda, förvirring, felaktiga beslut, vansinniga projekt och dylikt.

Malmö är så nära att vara en totaltförlorat stad, som den kan komma - inte ens massiva polisiära förstärkningar hjälper - och det kan väl inte bero på de som tilldelas det föga attraktiva arbetet att åka dit och jobba? Felet ligger, självklart, hos ledningen - polisen håller på att bli så politiskt styrd att kårens funktion är i allvarlig fara.
2 personer gillade det här.

svennis007 7 timme sedan
Tänk i framtiden när någon kallar en mussepolis för Polis Polis potatisgris.
Blir väl istället Polis Polis potatiskamel.
1 person gillade det här.

gubbenogumman 8 timme sedan
Ifall polisen skall börja utreda brott på allvar måste länken mellan fotfolket och den politiskt korrekta chefen destabiliseras,annars kan man skicka 1299487261271 poliser till Malmö utan större resultat.
1 person gillade det här.

Not2LateIHope 8 timme sedan
I världens i särklass största mentalsjukhus Sverige blir svensken då rånad av polisen istället för av buset. Ett fiffigt sätt att snygga till den usla statistiken. Den rånade svensken blir i en enda operation gripen, bortförd o inspärrad. Nåt för Reepalu att allvarligt fundera på!
2 personer gillade det här.

brisslan 8 timme sedan
Nu har de hunnit ända hit med detta skit men, mest komiska är ändå att 94% av det komiska
svenska folket gillar detta. Det verkar inte bättre än ju mer absurd eller katastrofal en sak är, desto mer gehör får den av Lingon Monarkins medborgare. Det finns snart ingen i andra länder, som inte inser att svensken är galen men på ett komiskt sätt, en"kuko".
1 person gillade det här.

Karl_the_swede 8 timme sedan
Sverige har ju säkerligen flest tolkar per capita jämfört med andra länder, så varför skall polisen kunna svenska?
Skämt åsido! Hur kommer vi att kunna lita på att polisen gör sitt jobb på ett korrekt sätt framöver?
1 person gillade det här.

Magentan 8 timme sedan
Det går att kommentera artikeln även i Göteborgs-Posten:

http://www.gp.se/nyheter/debat...


zootsuit 8 timme sedan
Skäms ta mig f-n. Tyvärr har många av er poliser inte så mycket att säga till om förutom att följa överordnade order. Hade ni haft lite krut i er,hade ni ställt era chefer mot väggen med risk att få sparken. Men hellre sparken än att bli en blöjig lakej.

ddayperspective 8 timme sedan som svar till zootsuit
Skäms? Det förutsätter att du är riksdagspolitiker och håller tyst! Alla vi andra SKRÄMS av galningarna bakom vansinnigheterna! Vad ska man göra med sånt folk? Idag får man inte tala om Sverige som en nation av svenskar. I varje annan nation världen runt skulle uttalat förakt mot det egna landets medborgare medföra konsekvenser förutom att bli bortröstade i allmänna val... Det finns många pk-ister polistoppen som lyssnar på politiska direktiv från regeringen med hela kroppen! Jag är mycket pessimistisk inför framtiden och alltför mycket kommer hända när det gäller fler fel i politiken fram till nästa val... Det värsta är att samma sort tycks finnas i polisfacket... Annars kära medborgare, den vanlige polisen sitter i en jäkla klämma och i de tider som är verkar det inte vara riktigt juste att "kräva" kurage av dem i underordnad ställning... Missnöjet JÄSER... Senast var det 40 poliser i en specialenhet som vägrade sammanslagning med annan enhet och begärde sig omplacerade... MEN kommer lokala polisledningar, politiker, RPS och regering, riksdag börja fatta och rätt värdera att tydliga och allvarliga missnöjesyttringar faktiskt betyder allvarligt missnöje?
1 person gillade det här.

göran hagberg 9 timme sedan
När man tittar på kanal 6 Cops,undrar man om svenska polisen går på sömnmedel,dom har väldigt mycket att lära sig som poliser men dom får kanske inte arbeta fullt ut för då kan dom ju störa integriteten på bovarna.
2 personer gillade det här.

arvid skoglund 9 timme sedan
Jag finner det ytterst märkligt att jag i princip aldrig sett någon polis uttala sig här på Avpixlat.

Detta med tanke på den myckna och i det stora hela berättigade kritik som framförs mot kårens oförmåga att lösa sina arbetsuppgifter.

Det är också märkligt att ingen polis reagerar här mot vansinnesprojekt som tar både personella och ekonomiska resurser. Som exempel kan nämnas kvoteringar av olika slag som kvinnliga slöjpoliser, kurser i arabiska med mera.

Jag tror att många poliser läser denna blogg, men varför ingen kommenterar här förstår jag inte.

Snutar kom ut ur "garderoben"! Jag vill höra er version av hur ni upplever er situation. Och då menar jag inga politiskt korrekta karriärpoliser, utan de som jobbar "på gatan".
12 personer gillade det här.

kjellan11 8 timme sedan som svar till arvid skoglund
Polisen har inte tid att sitta vid datan o slöa, polisen sitter o dricker kaffe medan dom lyssnar på föredrag hur dom ska bekämpa brott, dvs hur dom ska titta bort om något händer
7 personer gillade det här.

sorjav 8 timme sedan som svar till kjellan11
Eller EXPO-föreläsningar
eller HBTQ- "
eller genus- "
eller ...
3 personer gillade det här.

kjellan11 7 timme sedan som svar till sorjav
Nja EXPO föreläsningar går nog bara dom högre cheferna på, genus föreläsningar tror jag bara folk från MP o C går på men jag kan ju ha fel
2 personer gillade det här.

mantelrörelsen sverige 8 timme sedan som svar till kjellan11
Här har du ju en intressant länk om vilka som har tid att sitta och surfa hit.

Det skulle vara trevligt att få reda på hur mycket de registrerar om AP:s skribenter och vad de skall använda den informationen till i framtiden.


http://gnuheter.com/creeper/si...
2 personer gillade det här.

kjellan11 7 timme sedan som svar till mantelrörelsen sverige
Den listan har jag sett förr. Du måste ju förstå att riksdagsmännen/kvinnorna måste hålla sig medvetena om vad folk tycker, liksom polisen o domstolsväsendet m.fl

arvid skoglund 8 timme sedan som svar till mantelrörelsen sverige
Det vill vi nog inte veta. Jag har själv tänkt samma tanke...

Anna Svensson Top 10 9 timme sedan
naturligtvis är polisens uppgift att ägna sig åt att uppklara och förhindra brott. De har inte som uppgift att implantera mångkulturella samhällsdrömmar
3 personer gillade det här.

Ping 9 timme sedan
OT När jag skickat detta står det NaN i stället. Mysko!
1 person gillade det här.

Not2LateIHope 9 timme sedan som svar till Ping
Ja vet! Det har varit så sen igår. oklart varför men nåt AP borde uppmärksamma.
1 person gillade det här.

Ping 9 timme sedan
OT. Är det bara jag som har problem med att det står ett %-tecken i stället för antal kommentarer?
1 person gillade det här.

swedearcane 10 timme sedan
Polisen håller på att underminera all respekt för dem själva hos befolkningen. Om några år är polisen bara ett skämt som ingen har respekt för om det fortsätter så här.

10 personer gillade det här.

Jorgen80 9 timme sedan som svar till swedearcane
Har dom inte redan tappat all respekt?
http://www.gp.se/nyheter/molnd...

http://nyheter24.se/sport/fotb...

Rawhide 10 timme sedan
Med tanke på att inflödet av analfabeter och lågutbildade bara ökar måste ju språkprovet tas bort.

Svenskan blir ju ändå successivt ett andraspråk i Sverige. På vissa ställen är det redan så.

Vägskyltar på arabiska är inte långt borta i analogi med att det är tillåtet att starta t.ex muslimska vårdcentraler där ingen svenska alls användes.

Utbildningsnivån i det "nya Sverige" kommer att sakta närma sig de länder vi idag ger s.k "bistånd" till och dessa länders interna funktioner, t.ex korruption, kommer att smälta in väl i det nya Sverige och dess befolkning.

Majoriteten av den kommer ju att ha god övning i det senare i sitt "bagage".



12 personer gillade det här.

Ronny Esbjörnsson 10 timme sedan
Om det kommer en muslim eller en zigenare och knackar på din dörr är det då polisen eller de kriminella som står därd, gränsen är hårfin.
7 personer gillade det här.

Ronny Esbjörnsson 10 timme sedan





Vad gör man om man blir stoppad av en sådan där MENA polis som inte kan svenska, får svensken begära tolk då eller är det rasistiskt!!!!!!!!!!




24 personer gillade det här.

stefan101 9 timme sedan som svar till Ronny Esbjörnsson
Du får ha femhundringen i beredskap precis som i deras hemländer, money talks...
8 personer gillade det här.

göran hagberg 9 timme sedan som svar till stefan101
Det räcker med en tjuga,för att analfebet poliser truga.
2 personer gillade det här.

Ping 9 timme sedan som svar till Ronny Esbjörnsson
Själv skulle jag låsa alla dörrar, ringa polisen och berätta att det är några invandrare som utger sig för att vara poliser.
9 personer gillade det här.

Obstinat 9 timme sedan som svar till Ping
Men den som svarar kan inte svenska....
5 personer gillade det här.

Diseqc 10 timme sedan
Tendensen är att på de flesta områden där andelen med invandrarbakgrund ökar så är dom med invandrarbakgrund överrepresenterade när det gäller fusk och brottslighet. Titta på assistansfusket, fusk hos privata läkare mm. Nu kommer det att öka även inom polisen, ska vi gissa att om några år får ta del av diverse fusk och skandaler inom poliskåren.
9 personer gillade det här.

Anders040 10 timme sedan
Det är bra att man sänkte kravet på språktestet, svenska behöver dom inte kunna det är rasistiskt och främlingsfientligt, nej det räcker om polisen kan skånska för det är här importen hamnar förr eller senare, se bara på Malmö som ett skräckexempel.
3 personer gillade det här.

Talibananas 10 timme sedan
Brott? Höhö! Svenska? Språket? Höhöhö.

Polis polis potatisligist. Nu firar vi ramadan och snart är det pingst. Fram med banjon, cousins.
4 personer gillade det här.

Elsa 10 timme sedan
Att polisen ej skall behöva prata svenska,kommer att oroa många medborgare.Ingen kan lita på någon som ej förstår vad man säger.Det kommer att ställa till oehörda och onödiga problem.

Faran med detta är,att många hyggliga medborgare ej kommer att kontakta polisen.Dom kommer att utdöma sina straff själva.Om det inte har "kryllat" av vapen förr,så kommer det att göra det nu.

Jag förstår inte att poliserna orkar med dessa ständiga omändringar.Deras arbete är väl tillräckligt kaotiskt ändå.

SD2014
13 personer gillade det här.

Stratiotes Iesous Christos 9 timme sedan som svar till Elsa
Jag har redan tappat allt förtroende för Polisen, har haft en hel del med de att göra och de har aldrig kunnat lösa de brott jag presenterat de med, så jag har helt enkelt tvingats lösa de själv och det var inte speciellt svårt.

Inkompetens är Polisens ledord. Finns ett par bra Poliser men de är i en klar minoritet och jag tror de kompetenta kommer att sluta i samma takt som inkompetensen ökar för kompetenta människor gillar inte att ledas av inkompetenta människor, här krävs att man skär huvudet av ormen (dvs. sparkar alla i Polisledningen).

Så numera löser jag de brott jag drabbas av själv och Gud hjälper mig givetvis, blir mycket mer kompletta lösningar på så vis :D
Fast jag tycker synd om er som inte kan lösa de problem ni hamnar i på grund av kriminella, för jävligt att ni inte ska kunna ha en Polis som går att lita på, men som sagt lösningen är att alla dessa politiskt tillsatta Polisledningar sparkas rakt av utan fallskärmar
och byts ut till kompetent folk.
3 personer gillade det här.

Elsa 9 timme sedan som svar till Stratiotes Iesous Christos
Tack,för svaret.Min åsikt är också att det är fel på polisledningen.Beundrar dig för att du kan lösa de brott du utsätts för.Känner en del som är uppgivna,för att dom ej får upprättelse,för det dom har utsatts för.
1 person gillade det här.

Arge Algot 11 timme sedan
I Sverige skall vi ha svenska poliser som talar svenska, är väl insatta i svensk kultur och traditioner, och som bär regelmässig polisuniform av svensk modell. Folk med andra önskemål bör söka jobb i länder där vederbörandes önskemål kan uppfyllas...
18 personer gillade det här.

göran hagberg 9 timme sedan som svar till Arge Algot
Skulle vara bra med politiker oxå,som begriper svenska i Sverige och hur svenskarna vill ha i sitt eget land.
5 personer gillade det här.

mr_Knowledge 11 timme sedan
Poliskåren, politiker, aktoriteten måste presentera ett lands egna demografi, annars så får man en apartheid Sydafrika eller en segregerad Amerikansk stat som i förra seklet.
1 person gillade det här.

Stratiotes Iesous Christos 9 timme sedan som svar till mr_Knowledge
Haha din mångkultur är precis det som satt er i den situation ni är i nu, och du vill ha mer av detta?

Du är galen.
2 personer gillade det här.

Riku2 11 timme sedan som svar till mr_Knowledge
Om du tittar på polisens sida om statistik så ser du att antagna med invandrarbakgrund inte är underrepresenterade.
2011 19-20%
3 personer gillade det här.

mr_Knowledge 9 timme sedan som svar till Riku2
Men jag menar generellt inte endast invandrare

Riku2 9 timme sedan som svar till mr_Knowledge
Ja då får väl folk som vill bli politiker se till att bli valda, eller tycker du att vi ska kvotera in andra och var finns det demokrati i det?

mantelrörelsen sverige 11 timme sedan
I ett land där man tycker att det är okej att sparka sönder liggande poliser, så är det ett under att de ens får några sökande till polishögskolan.

Låg lön, dåliga arbetstider, urusel arbetsmiljö, motarbetad av sina chefer, media och politiker och hånad av både allmänhet och bus.

Vad är det för människor som orkar med detta?

De skall även spela både skurk och pajas i farsen som kallas multikulti.

Jag lider med denna yrkesgrupp.
11 personer gillade det här.

Arof 11 timme sedan
Anställer informatörer som får dubbelbetalning dels från polisen och från de kriminella.
3 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 11 timme sedan
Det lär inte dröja länge innan polisen är så handlingsförlamat att den inte längre kan utföra andra jobb än skolpolis eller jaga fildelare - två högviktiga arbetsområden.

Jag vet poliser som skäms ögonen ur sig över ledningens totala brist på verklighetsuppfattning.

Det kan å andra sidan åstadkomma en ny bransch i Sverige - privata säkerhetsföretag, likt de som skyddar ämbetsmän och höga militärer i bl a Afghanistan - kraftigt beväpnade ex-militärer med högkvalitativ utbildning som säkrar familjer och barn eller enskilda bostadsområden.

Samma type säkerhetsfolk skulle kunna användas till att städa upp i oroshärdar i ghettorna, samt omhänderta kriminella element inom olika grupper, politiker inte exkluderade. Då sådana säkerhetsföretag inte är politiskt intresserade eller bundna, skulle de klart vara att föredra framför den politiskt styrda och därmed helkastrerade svenska poliskåren.
15 personer gillade det här.

Vale62 8 timme sedan som svar till Sven Olsen - (argdansk)
Vi är på väg åt det hållet och tydligen har syltryggarna samma uppfattning om situationen,
varför tror ni att det är så viktigt att skärpa till ex vapen lagen ???
Men i detta fall så är den lika tandlös som statsledningens kurage !

SD 2014 och som bekant så är detta vår sista chans.
2 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 7 timme sedan som svar till Vale62
Det är snarare för att regimen blir räddare och räddare för alla legala vapen som i en skärpt situation kan användas emot regimen, för ingen kan väl vara så in i helvete korkat att den tror att brottslingarna handlar sina vapen hos lokala vapenhandlaren?

Att en sådan skärpning är spel för galleriet av ointelligenta människor som fortfarande blåögt tror på att politikerna har den minsta aning om vad de håller på med är ju uppenbart.

Den illegala vapenimporten som man påstår kommer över Öresundsbron ställer jag mig mycket tvivlande till - majoriteten av illegala vapen kommer knappast det hållet, då en potentiell vapensmugglare alltså först skall ha varorna in i EU, sen från Tyskland in i Danmark, och sen till Sverige? Minst 3 gränskontroller, varav 2 är "farliga" - att den svenska tullen i huvudsak jagar pensionärer som har för mycket dryckesvaror med sig utgör knappast nån fara för vapensmugglingen. En mycket mera trolig rutt är från de gamla öststater via Polen/Karlskrona och till Sverige - där är kontrollen ungefär lika effektiv som vid Öresundsbron.

Självklart SD i '14 - annars kan Sverige hala flaggan - inte bara på halvstång i sorg, utan helt och ersätta den med ett muslimskt banér.
1 person gillade det här.

svennis007 11 timme sedan
Bra att det finns någon vettig politiker som ifrågasätter detta vansinne.
7 personer gillade det här.

katarina broman 11 timme sedan
Min son sökte för några år sedan till polishögskolan men kom inte in pga en fortkörningsbot. Han slog det ur hågen trots att de sade åt honom att söka igen. Det är jag otroligt glad för idag! Polisen är numera en driftkucku och värre blir det. Sonen är numera framgångsrik i en helt annan och mer lönsam bransch!
22 personer gillade det här.

Luktsaltet 12 timme sedan
Fullkomligt oförsvarbart. Det borde finnas språkkrav i betydligtfler jobb än Polisen. Att sänka kraven är att ta steget mot en samhällskollaps ett steg till.
13 personer gillade det här.

Riku2 11 timme sedan som svar till Luktsaltet
Ja tex. läkare,jag har flera gånger varit på vårdcentralen och fått träffa en ev. sk. läkare som jag med stor möda och tankeverksamhet förstod, fick flera gånger fråga, vad sa sa du?
11 personer gillade det här.

GrinigGammalGubbe 12 timme sedan
Laglöst land, Polisen fortsätter klappjakten på fildelare...
7 personer gillade det här.

MICKEYM0USE 12 timme sedan
Degeneringen av Polisen är tydligen poltiskt betingad. Man vill ha poliser som inte kan göra sig förstådd med svenskar, man vill ha poliser som är olämpliga att bära uniform och vapen, man vill ha en mångkulturell poliskår som kan "pratta med förortskidsen".

Ingenting kan vara mer fel.
9 personer gillade det här.

ThePoll 12 timme sedan
Tycker svenska polisen ska sluta jaga fildelare, trimmade mopeder, och istället faktiskt lösa riktiga brott (såsom våldtäkter, rån, misshandel, mord, skottlossningar, och allt där i mellan).
Tycker också de ska sluta leka "PK" - "broder duktig" - ni är till för att skydda allmänheten, ni ska inte leka med brottslingarna. Ni ska bura in dem.
24 personer gillade det här.

holmius 11 timme sedan som svar till ThePoll
Två fel blir inte ett rätt. Trimmade mopeder dödar folk.
1 person gillade det här.

hva410e 12 timme sedan
Att polisfacket accepterar detta, sänks kraven så kommer det att bli ett "låglöneyrke" vilket innebär att korruptionen kommer sakta att växa fram inom poliskåren.
Sverige är på väg att bli ett "MENA-land" och det är PK-politikerna som skapar det.
Vad kan rädda Sverige????
14 personer gillade det här.

brisslan 8 timme sedan som svar till hva410e
Svenska folket har dömt ut sig själv, tack vare sin otroliga feghet och en dumhet , som har passerat gränsen för att kallas dumhet för ett starkare uttryck.

Maja Dacke 10 timme sedan som svar till hva410e
Vad kan rädda Sverige????

Att alla sunda poliser röstar på det sundaste partiet i nästa val! SD - såklart!
5 personer gillade det här.

dumbswedes 12 timme sedan
Svenskar är ju dummare än någon kunnat ana, om man ringer och ska anmäla ett brott så förstår inte "låtsaspolisen" i andra ändan vad man säger....såvida man inte talar arabiska eller något annat obskyrt språk! Beslutet att skippa språkprovet borde åtföljas av omedelbar sänkt skatt eftersom vi svenskar inte längre kommer att ha nytta av polisen! Tvärtom tror jag den invandrade "polisadeln" kommer att bötfälla oss svenskar som det passar deras sak och böterna går rätt in på kontot hos någon "släkting" som är så vanligt förekommande när det gäller vår nya adel som vi redan betalar extrema skattebelopp för. Glöm inte att rösta SD i valet!
12 personer gillade det här.

Riku2 12 timme sedan
Vad händer efter ansökan?
När du skickat in din ansökan och blivit formellt godkänd enligt våra grundläggande krav följer ett antal tester. Läs mer om varje moment under rubrikerna i vänstermenyn.
BehörighetsgranskningPolisrekryteringen vid Rikspolisstyrelsen granskar samtliga ansökningar. Det tidigare språkprovet har tagits bort eftersom Rikspolisstyrelsen anser att särskild behörighet i svenska är tillräckliga kunskaper. Fysiska provOm du går vidare konkurrerar du om en plats till de fysiska testerna. Rikspolisstyrelsen avgör genom en helhetsbedömning vilka som går vidare. Övriga tester och intervjuEfter de fysiska proven sker ytterligare en gallring. De sökande som bedöms vara mest lämpade kallas till Rekryteringsmyndigheten för att under två dagar genomgå ytterligare tester, intervju, psykologsamtal och medicinsk undersökning. Vid polisintervjun bedöms bland annat den sökandes attityd, kommunikativ kompetens, handlingsförmåga, flexibilitet samt omvärldsanalys. Samtliga dessa kriterier utgör viktiga delar i slutresultatet. SlutbedömningNär alla tester och intervjuer är avklarade sker en samlad bedömning av alla dina testresultat. En antagningsnämnd fattar det slutgiltiga beslutet om antagning. Detta försvarar ju inte på något sätt att kraven i urvalsprocessen ska göras mindre, med tanke på antalet sökande som inte gick vidare till antagningsproven med dom gamla kraven, borde dom istället vara högre.Precis Ekeroth menar.Men jag har svårt att tänka mig att dom som inte kan svenska tillräckligt blir antagna till utbildningen.Poliserna idag verkar vara bakbundna av lagar ,politiker och åklagare som är rädda om sitt jobb.Jag är övertygad om att enskild svensk polisman/kvinna är kompetent nog för uppgiften,det hela handlar tyvärr om PK- politik.I Finland har polisen helt annan respekt bland befolkningen jämfört med Sverige, pga. att man inte daltar med kriminella.
4 personer gillade det här.

Lapplaenning 12 timme sedan som svar till Riku2
"I Finland har polisen helt annan respekt bland befolkningen jämfört med Sverige, pga. att man inte daltar med kriminella."

Hur tar sig detta icke-daltandet som du nämner uttryck i det dagliga polisarbetet?

Kunde detta "hårdare tag" vara en eventuell förklaring till intresset i nyheten nedan?
http://hbl.fi/nyheter/2012-02-...
5 personer gillade det här.

Riku2 12 timme sedan som svar till Lapplaenning
Tack för länken.
1 person gillade det här.

Riku2 12 timme sedan som svar till Lapplaenning
Precis som du säger, det hårdare taget skapar respekt, dom kriminella använder sig av just detta och därför måste polisen vara hårdare, dom ska veta att man jävlas inte med polisen.
4 personer gillade det här.

fotbollsliv 12 timme sedan
Sd lär få fler väljare från poliskåren, den saken är klar....vet att det muttras i bakrunden.
15 personer gillade det här.

GraTristSvensk 12 timme sedan
När vi ändå kvoterar kanske skulle självaste ayatollan Fredde R ställa sin plats till förfogande för någon neger hövding.
9 personer gillade det här.

Halvdansken 12 timme sedan
"Det resulterade i att 40 poliser fick ägna en hel dag åt tester för runt 20 kvinnliga aspiranter. Frustrationen bland poliserna över att ägna dagen åt att kvotera in kvinnor i stället för att stoppa våldsvågen i staden har varit påtaglig."
Mja... nu verkar det ju som om polisen lägger ner de flesta anmälningar, och nåt stopp av våldsvågen har vi då inte sett. Så en dag mer eller mindre kan väl inte ha varit sådär jättejobbigt? Eller menar man verkigen att 40 poliser får stopp på problemen på en dag om de verkligen vill?
3 personer gillade det här.

Verkligheten 13 timme sedan
Hur har de tänkt här, kan man undra. Ska vi ha två poliser i framsätet och en civilanställd tolk i baksätet på varje polisbil. Låter som det skulle bli dyrt.
25 personer gillade det här.

Sunngifu 13 timme sedan som svar till Verkligheten
Nej, de skall kommunicera via handdatorer med talingenkänning, Google Translate och talsyntes.
3 personer gillade det här.

san_ell 13 timme sedan
muhammedaner skulle överhuvudtaget inte få bli poliser i Sverige, det är ingenting annat än förräderi att släppa in fienden i polishusen.
43 personer gillade det här.

chief_karlsson 13 timme sedan som svar till san_ell
100% klockrent...samt detsamma gäller naturligtvis även militären!
26 personer gillade det här.

UNObserver 12 timme sedan som svar till chief_karlsson
och regeringen/riksdagen!
19 personer gillade det här.

chief_karlsson 12 timme sedan som svar till UNObserver
Ursäkta jag glömde i hastigheten och olustigheten...naturligtvis helt korrekt bedömning!
1 person gillade det här.

UNObserver 11 timme sedan som svar till chief_karlsson
Kanske en "lex Sara" for regeringen "lex Waberi".
Om du ser nagon i regeringsbyggnaden du mistanker vara muslim, eldtillstand!
1 person gillade det här.

walborg 12 timme sedan som svar till chief_karlsson
Ba det att "Direktören" to bort Militären/försvaret. Enl. EU överenskommelse skall Sverige leverera ca 1100 ELITspoldater i EU armen. De hade 150 sökande och fick avsluta för att ca 75 inte klarade av militär tjänstgöringen..
Skriv till S.d och få svar på den frågan...
4 personer gillade det här.

Reaktioner

Sverigevakna 5 minut sedan
Från twitter
RT @t_sucre: “Ägna i stället energin åt att bekämpa brott” http://t.co/061G6UYt #svpol
Benjamin B. 14 minut sedan
Från twitter
“Ägna i stället energin åt att bekämpa brott” http://t.co/061G6UYt #svpol
Mediaohyra 6 timme sedan
Från twitter
RT @Avpixlat: "Ägna i stället energin åt att bekämpa brott": http://t.co/wkPdn9eA #svpol #svpbs
Mediaohyra 10 timme sedan
Från twitter
Det PK-sjuka landet Sverige ljuger om anledningen bakom "de moderniserade" (nya lägre) kraven för polisantagning http://t.co/fpzQtE1m #svpol
JPekkaH 13 timme sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: