söndag 3 april 2011

Tjänstemän varnar den danska regeringen « Politiskt Inkorrekt

Tjänstemän varnar den danska regeringen « Politiskt Inkorrekt: "Tjänstemän varnar den danska regeringen

DANMARK Danska tjänstemän har nu varnat för flertalet av de 28 förslagen som skulle begränsa utlänningars utnyttjande av den danska välfärden. I ett hemligt dokument som läckt ut finns tjänstemännens överslag om besparing med samt varningar.

Man räknar med att kunna minska de offentliga utgifterna med 20 miljoner kronor de första två åren på att införa avgifter på läkarbesök och behandlingar som inte är akuta. Men man varnar för risken av sämre behandling av utlänningar och att det här skulle kunna kräva ett helt nytt administrativt system. Hälso- och sjukvårdsutgifterna vill man sänka genom att minska medicinstödet, man räknar med ytterligare 20 miljoners besparing. Här varnar man om riskerna för undermedicinering.

Ytterligare 30 miljoner räknar man kunna spara de första två åren på minskningen av bidrag till dagis, något man varnar för kan hämma integrationen, då familjen håller barnet hemma, Man tillägger även en varning om att det skulle kunna innebära minskad möjlighet för att arbeta. Rädslan för att högutbildade utlänningar inte ska åka till Danmark och arbeta är någonting man åter igen tar upp.

Oenigheten finns fortfarande inom regeringen men Dansk Folkeparti önskar att så många av förslagen som möjligt blir genomförda. De konservativa är emot då man inte tycker att man inte ska lämna folk i nöd bara för att dom inte bott i landet tillräckligt länge.

Berlingske
PI
2 april, 2011 | Category: Ekonomi, Utrikes
12 comments to Tjänstemän varnar den danska regeringen

*
Quexsilber
2 april, 2011 at 21:48 · Reply

Ett mycket bra förslag från Danmark, hoppas verkligen dom genomför detta samt att dom hittar fler besparingspunkter. Personligen kan jag tänka mig att mailbomba dom danska politikerna med andra besparingsförslag.

Ett förslag som kanske inte genererar besparingar men väl inkomster är att dom bygger ett nytt aphus på Zoo. Vi i Sverige har ju som bekant 329 apor i vårt riksdagshus och eftersom detta inte är byggt eller ämnat åt att hysa apor så skänker vi dessa till danskarnas nybyggda aphus. Inkomsterna då? Jo det finns en hel del svenskar som säkerligen vill betala bra för att via ett besök få rikliga möjligheter att kasta ruttna ägg på dessa. I nödfall om planen inte fungerar så kan danskarna sälja eller hyra ut dessa till läkemedelstillverkaren Lundbeck som forskar i läkemedel mot mentalsjukdomar och borde vara väldigt intresserade i så många grovt sinnessjuka försöksobjekt.
*
Humanist
2 april, 2011 at 16:03 · Reply

Det kan nog finnas poänger i tjänstemännens varningar. Jag tycker naturligtvis – precis som Dansk Folkeparti, Sverigedemokraterna och majoriteten PI-läsare – att man ska ställa mycket högre krav på invandrare. Det bör inte vara möjligt att komma till något skandinaviskt land och få omedelbar tillgång till alla delar av vår sociala välfärd utan krav på motprestation. Men samtidigt ska vi inte skjuta oss själva i foten genom att införa regler som i längden kostar mer än de smakar.

Min poäng är alltså följande: De danska förslagen om att begränsa utländska medborgares möjligheter att utnyttja den danska välfärden är förstås i grunden vettiga. Men de kanske bör tänkas igenom mera grundligt, så att inte danskarna i slutändan förlorar mer än de trott sig vinna.
*
gubbenibyn
2 april, 2011 at 14:16 · Reply

När ”högutbildade utlänningar” nämns kan det vara av intresse att påminna om att i de flesta länder på jorden kan överklassens små pojkar köpa sig examina. Pappa betalar. Hela vägen igenom skolsystemet ända upp till falska akademiska doktorstitlar. Det är just dessa familjer som har råd med människosmugglarnas fantasipriser — mellan 100.000 och 200.000 kronor per insmugglad låtsasflykting. Tilläggas bör att de fattiga kan få smuggling på krita. Men då blir dom ofta beroende slavar till smugglarligorna hela sitt liv. Ytterst få av våra riksdagspolitiker bryr sig om verkligheten.
*
peter
2 april, 2011 at 12:11 · Reply

20 milj , 20 milj & 30 miljoner är det inte tagit till ordentligt i underkant??
o
Nisse på Manpower
2 april, 2011 at 13:32 · Reply

miljarder skall det nog vara. 20 miljoner är ju en spottstyver
+
Vikingen
2 april, 2011 at 13:55 · Reply

Enligt originalartikeln är det miljoner det handlar om. Danska kronor då förstås. Så 20+20+30 M DKK = 95M SEK. På TVÅ ÅR!!!!!

Om detta är de största besparingarna Danmark kan hitta gratulerar jag deras system.

Om danskarna fick ta över Sverige för ett år skulle de drunkna i jobb. Vad var det som de asylsökandena kostnade per år? 1.8-2 miljarder någonting vill jag minnas. Det är 5 MILJONER OM DAGEN!
#
Besökare
2 april, 2011 at 14:29 · Reply

Enig, men om man först har öppnet för et system var allt inte är gratis från dag 1 kan man sen tilfoga mera och bättre på systemet. Det är vigtigt att vi börjar eksperimentera med metoder till att reducere disse ekstreme kostnader – i det mindste forsöker vi i dk.

Disse tjänstmän bedriverkanske också PK statistik. Om man själv skal betale vil flere indvandrere inte indvandre als (her store penga) och kanske vil dom reducerede deres barnfötande – igen, många penga att spara.
#
tant_Sverige
2 april, 2011 at 18:17 · Reply

Den uppskattade kostnaden är 40-60 miljarder per år. 50 miljarder/365 dagar är nästan 14 miljoner om dagen! 14 miljoner kronor varje dag, kostar våra berikande pensionsräddare!!!
*
nuvetvi
2 april, 2011 at 12:01 · Reply

Att de vill till ett rasistiskt land? Skulle stannat hemma om jag kom från ett MENAland.
*
gammaldax
2 april, 2011 at 11:42 · Reply

De behöver nog inte vara rädda för att just rika utlänningar inte skall komma och arbeta i Danmark… De har ju pengar redan vid ankomsten och arbete också. Har man inställningen att man skall arbeta och försörja sig själv gör nog dessa restriktioner varken från eller till. Däremot skulle Danskarna slippa mycket av det kriminella bidragsslödder som bla. Sverige importerar. Mycket bra tänkt Danmark. Just nu sitter 90% av Sveriges riksdag och jämför er med Hitler, Stalin och Saddam. Förmodligen gör 90% av den Svenska befolkningen detsamma. ”Du pissgula, Blåögda idiot” Det får bli dagens ordval. Stå på er Danmark.
*
MediaMan
2 april, 2011 at 11:40 · Reply

Problemer, problemer, invandrare, problemer, integration, problemer.

Många problem kommer med invandringen. Tänk hur mångar problemer man skulle ha sluppit med en mycket restriktiv invandringspolitik.
*
SM811
2 april, 2011 at 11:26 · Reply

Danmark visar återigen vägen.
Man undrar hur det var med deras medicinstöd i deras hemländer?
Om de har blivit mer sjuka när de kommit till västvärlden tycker jag att ska ta sig en funderare att resa hem.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: