fredag 1 april 2011

Så säkerställer riksdagen hög framtida invandring - Fria Tider

Så säkerställer riksdagen hög framtida invandring - Fria Tider: "Så säkerställer riksdagen hög framtida invandring
Publicerat 1 april 2011 kl 07:01
Igår överlämnade en parlamentarisk kommitté, under ledning av Mikaela Valtersson (MP), sina förslag på hur regeringen kan främja migration till migrationsminister Tobias Billström. I kommittén ingick alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna.


Kommittén konstaterar i sin utredning att migration har en positiv inverkan på utvecklingen här i Sverige.

- När människors sätt att röra sig och att migrera mellan olika länder är i ständig förändring är det viktigt att politiken följer med och anpassas efter den nya verkligheten. Våra system och regelverk behöver anpassas efter dessa nya mönster och det kan behövas ytterligare förändringar i en riktning som främjar ökad rörlighet och ökar migrationens utvecklingspotential, säger Mikaela Valtersson.

Asylsökande som får avslag blir arbetskraftsinvandrare
Tillståndsformerna för arbetskraftsinvandrare föreslås bli ”flexibla för att underlätta för arbetskraftsmigranter som vill flytta in och ut ur Sverige”, enligt ett pressmeddelande.

Den parlamentariska kommittén har också kommit fram till att det ska bli enklare för asylsökande som fått avslag på sin asylansökan att istället få tillstånd som arbetskraftsinvandrare. Kommittén föreslår att det för en asylsökande ska räcka med att den har arbetat tre månader under tiden som asylsökanden i Sverige för att vid ett avslag på en asylansökan istället kunna söka tillstånd som arbetskraftsinvandrare.

Svenskt företagsstöd i hemlandet
Egenföretagare med utländsk bakgrund föreslås kunna få stöd för att starta verksamhet i de länder man kommer från. Kommittén anser att ”detta gynnar utvecklingen såväl i Sverige genom ökad handel som de länder i vilka man startar verksamhet”.

Underlätta för invandrare att skicka hem pengar
Invandrare sänder hem stora summor pengar till sina familjer som bidrar till utvecklingen av landet, menar kommittén.

Ett speciellt resurscenter är därför tänkt att inrättas för att ge ”praktiskt stöd till diasporor i Sverige som vill bidra till utvecklingen i sina forna hemländer”. Sverige ska också bistå med information om hur man billigast skickar pengar från Sverige till invandrarnas hemländer.

- Vi har flera förslag för att underlätta och förstärka migranternas bidrag till utvecklingen i sina forna hemländer, säger Mikaela Valtersson.
Skribent

Rickard Asplund
08 559 24 558
rickard.asplund@friatider.se
Fler artiklar
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

* Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/sa-sakerstaller-riksdagen-hog-framtida-invandring Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
26 kommentarer

1.

Varför är alla svenska politiker (utom SD) Sverige hatare ?
ribbträff den 1 april 2011 kl 11:35 Svara
2.

Om det här inte är ett aprilskämt så undrar jag litet vad som är fel på borgligheten. Sverige kan inte räddas förrän sju klövern röstas ut. Förhoppningsvis försvinner Kd och C om fyra år. :)
Bajsbrun den 1 april 2011 kl 11:31 Svara
*

Ej att glömma fp.
Sanningen!! den 1 april 2011 kl 11:51 Svara
3.

Man vet inte vem som aprillar vem här. Fria Tider gör det uppenbarligen eftersom länken till pressmeddelandet har falsk källa. Men kommentarerna är svårare att tyda :)
Schneboll den 1 april 2011 kl 11:10 Svara
4.

alla sitter å klagar øver invandringen. på alla jobb sitter folk och klagar.. vems fel ær det att det har blivit så hær?politikerna? eller folket som valt dom? jag drog till norge før 13 år sen, har nu sparat ihoppengar och vill hem… men som det ser ut i sverige tror jag att jag stannar. VÅLDTÄKT!!! peace
svorsken den 1 april 2011 kl 11:03 Svara
5.

undrar hur berikande Kommittén kommer att tycka när denna grupp kommer dominera landet framöver och börja ställa krav som att:Arabiska som första språk i Sverige,etniska svenska kvinnor ”måste” bära slöja och våra hedniska traditioner kommer att förbjudas(jul,midsommar etc)
Delphi den 1 april 2011 kl 11:02 Svara
6.

”migration har en positiv inverkan på sverige” tycker denna Kommittén?? på vilket sätt då??
förlegad kvinnosyn,hedersvåld och allmän intollerans mot andra religioner.vad är det som är så bra med ännu slappare kontroll?? enorma massor söker sig hit eftersom ryktena går att ”i detta land kan man få allt utan att anstränga sig-man får allt till skänks och sen bidrag på bidrag,sedan kan man ju semestra hemma igen,eller flytta hem igen och få pengar från sverige och leva gott i sitt hemland-sveriges arbetande folk betalar glatt(ops var dom inte flyktingar från en illasinnad regim där -ändå reser dom hem till sitt hemland ;) hur många miljarder detta ska kosta ytterligare näms naturligtvis inte ;)
Delphi den 1 april 2011 kl 10:57 Svara
7.

Länken som finns i artikeln går till ett pressmeddelande, daterat 31 mars,där också en del av förslagen återfinns … är den också ett aprilskämt???
Det känns ganska oroande….
Argbiggan den 1 april 2011 kl 10:36 Svara
8.

De bästa Aprilskämten är de riktigt luriga, och här blev jag riktigt tveksam!?
Maddi den 1 april 2011 kl 10:29 Svara
9.

7-klövern är både Sverige och svenskfientligt de visar de klart och tydligt men glöm inte att 94 procent av svenskarna röstade för sju månader sedan på 7-klöverns politik så ni har gett alliansen och s,v och mp mandat för deras politik!
Titta er själva i spegeln ni som har röstat för Sveriges undergång och svenskarnas sårbarhet alla är inte sjuttio-och åttitalister,friska och har ett välbetalt arbete!
Kanske ni själva får smaka på er beska medicin.
Berit den 1 april 2011 kl 10:24 Svara
10.

Usch,jag mår illa,jag måste snart sluta läsa Fria Tider, jag blir så jävla upprörd!!
Bosse den 1 april 2011 kl 10:15 Svara
11.

Aprilskämt eller inte? Allt är möjligt i detta dårskapens
förlovade land! För att bli politiker inom sjuklövern är
nog kravet att man måste ha drabbats av minst en psykisk sjukdom eller anna gravt haveri i dom övre regionerna.
Tony Ingman den 1 april 2011 kl 09:58 Svara
12.

Jag vill bara upplysa om att denne Mikaela Valtersson tillsammans med Gustav Fridolin är dom två tilltänkta som MPs nya språkrör. Ett Miljöparti som tycks odla ett allt närmare samarbete med Moderaterna.

Hugaligen!
Taxiåkaren den 1 april 2011 kl 09:55 Svara
13.

Det måste finnas något sätt att protestera mot detta, vägra betala skatt tex.
Hu kan det vara möjligt att skinna Svenska skattebetalare på deras pengar som sen öses ut över en massa människor som aldrig har gjort rätt för sig i hela sitt liv.
Den som vill starta något eget här eller i hemlandet kommer att göra detta utan bidrag! . Det blir också en mera sund affärsrörelse.
Jag ser nu dagligen på min lilla ort små företag som antagligen fått etableringsstöd av AF , dyker upp en dag
efter två månader är lokalen tom igen. Inser inte folk att marknaden för cafer och pizzerior och kebabställen är mättad.
Peter den 1 april 2011 kl 09:34 Svara
14.

Om inte det här är ett aprilskämt, så är det dags att börja med psykofarmaka för att överleva i detta land som borde döpas om till Ljugoslavien…
Cavatus den 1 april 2011 kl 09:32 Svara
15.

Det tar aldrig slut.
Sverige vakna den 1 april 2011 kl 09:29 Svara
16.

När man trodde att dumheten nått sitt slutliga mål i och med uppgörelsen mellan regeringen och Miljöpartiet, så slår de oss i huvudet med detta.
VAD FAN VILL DOM?
Stefan K den 1 april 2011 kl 09:16 Svara
17.

Det är roligt när det blir en ny månad ibland? :)
SM811 den 1 april 2011 kl 08:30 Svara
*

Det fanns ett ”pressmeddelande” som gick att klicka på.
Vidrig läsning. 7klöverpolitikerna framstår mer och mer som en samling med IQ70-politiker.
SM811 den 1 april 2011 kl 08:38 Svara
18.

Sjukt!! Svensken blir bakbunden o helknullad på skattepengar, invandrarna får allt dom vill ha.
Politikerna i detta land ska ställas till svars för detta!!
Jonas S den 1 april 2011 kl 08:21 Svara
19.

Det är otroligt. Mer verklighetsfrånvänd än dessa politiker kan man inte vara. De avvecklar Sveriges välfärd till förmån för… vadå? Al-Queda?
Anonym den 1 april 2011 kl 08:19 Svara
20.

Deras namn inte glömma vi får, då ansvar de skall få ta. /SD_Yoda
Nisse77 den 1 april 2011 kl 08:06 Svara
21.

Detta totala vansinne bara fortsätter och svenskarna tycks aldrig få nog! Att vi är ett av dom absolut mest toleranta folken i världen kommer att stå oss dyrt mycket dyrt. Man har hört många gånger att nu måste vi sätta ner foten och stoppa detta, men det kommer aldrig ske. När valen kommer så röstar svenskarna som dom alltid gjort på sossarna eller moderaterna. Men kanske kommer den yngre generationen som ser hur det är i skolorna att ändra på detta.
Finn den 1 april 2011 kl 07:57 Svara
22.

Aprilskämt tänkte jag först, men det var det ju inte… :(
Anonym den 1 april 2011 kl 07:57 Svara
23.

Dem verkar inte bry sig om Svenskar för 5 öre, snart bryr jag mig inte om deras regler och lagar. Förstör dem för mig (oss) så skall jag förstöra för dem.
Snart den 1 april 2011 kl 07:34 Svara
24.

Skickar de stora summor till Al Qaida? Klart svenska skattebetalare ska vara med där och sponsra, GENERÖST dessutom!

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: