söndag 3 april 2011

Ny chatt öppnas för Malmös brottsoffer - Fria Tider

Ny chatt öppnas för Malmös brottsoffer - Fria Tider: "Ny chatt öppnas för Malmös brottsoffer
Publicerat 3 april 2011 kl 11:55
Som första stad i landet startar mångkriminella Malmö en chatt för social rådgivning. Chatten riktar sig till ungdomar, deras föräldrar och personer som utsatts för eller bevittnat brott.
1
0
Retweet
0
Pusha

Förutom om brottslighet kan frågor på chatten beröra föräldrars oro kring sitt barns skolgång eller alkoholvanor och en ungdoms relation till familjen eller kompisar, uppger ett pressmeddelande.

Huvudsyftet är dock att att ge stöd till personer som utsatts för eller bevittnat brott.

- Ungdomar idag kommunicerar allt mer via chatt och det är naturligt att Malmö stad följer med i den utvecklingen och erbjuder stöd och service efter Malmöbornas behov, säger Annelie Larsson, förvaltningsdirektör på Sociala resursförvaltningen på Malmö stad.

Chatten öppnar imorgon måndag och det är socionomer som ungdomarna chattar med.

- Med chatten hoppas vi fånga upp fler unga som vill ha råd och stöd, men också deras föräldrar. Att lyfta telefonen och berätta att man inte reder ut en situation kan ta emot för vem som helst, säger Arash Zinat Bakhsh, sektionschef på Plattform Malmö.

Chatten kommer lägligt, för enligt Sydsvenska Dagbladet har en rånvåg sköljt över Malmö i år.

– Vi har noterat att rånen blir allt våldsammare. I vissa fall har de slagit ner sina offer utan förvarning. I andra har de knuffat av folk från sina cyklar, säger Glenn Sjögren vid Malmöpolisens ungdomssektion.

Dagens Nyheter har sedan tidigare avslöjat att vissa invandrarungdomar i Malmö ”krigar mot svenskar med rån”.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: