fredag 1 april 2011

Flicka våldtogs på väg hem från skolan - Malmö - Sydsvenskan - Nyheter dygnet runt

Flicka våldtogs på väg hem från skolan - Malmö - Sydsvenskan - Nyheter dygnet runt: "Flicka våldtogs på väg hem från skolan

Text: Gustav Svensson
Publicerad 31 mars 2011 20.56 Uppdaterad 1 april 2011 9.142011-03-31 20:56:33
Malmö.
En 15-årig flicka våldtogs igår eftermiddag på väg hem från skolan i Malmö. En misstänkt gärningsman greps ikväll sedan flickans klasskompis fått syn på honom på stan.

Våldtäkten klassas som en överfallsvåldtäkt av polisen och ska ha skett utomhus.
– Han har gett sig på flickan en stund innan och då var hon i sällskap med en klasskompis. Senare blir flickan förföljd av den här mannen och våldtagen, säger polisens inre befäl Mats Attin.

Polisen fick bra signalement från båda flickorna på hur mannen såg ut men hade inte mer att gå på än så för att hitta honom.
– Men så hade vi sådan jädra tur nu att väninnan fick syn på den här killen idag. Och han har vi dragit in och är gripen nu ikväll.

Den 19-årige mannen greps på en restaurang i Malmö under lugna former. Under kvällen har han fått lämna prover för att säkra rättsmedicinska spår och strax före midnatt förhördes han fortfarande.

Har ni spår som knyter mannen till brottet?
– Ja, det är för tidigt att säga men prognosen är extremt god, så kan jag uttrycka mig.

Mats Attin kunde på torsdagskvällen inte svara på hur den våldtagna flickan mår eller om våldtäkten kommer att klassas som grov. Flickan har vårdats på sjukhus.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: