söndag 3 april 2011

CIA-veteran upprörde CNN i direktsändning - Fria Tider

CIA-veteran upprörde CNN i direktsändning - Fria Tider: "CIA-veteran upprörde CNN i direktsändning
Publicerat 3 april 2011 kl 14:12
Michael Scheuer, som under ett par decennier arbetade för den amerikanska underrättelsetjänsten CIA, lyckades under direktsändning reta upp två programledare på CNN

Scheuer är kritisk till USA:s inblandning i den libyska konflikten och tror att USA:s president Barack Obama i dagsläget undersöker möjligheten att beväpna de styrkor som slåss mot Muhammar Gadaffi.

- Jag tror att kärnan av motståndet, oavsett deras förmåga att slåss, utgörs av personer som vi på andra ställen hade kallat för mujahedin. Jag tror inte att dessa människor är mycket bättre än Gaddafi, sade Scheuer på CNN.

När Scheuer menade att extrema muslimska grupper nu får lättare att rekrytera eftersom det ”amerikanskledda väst” attackerat ett nytt oljerikt muslimskt land, blev programledarna upprörda.

- Du måste vara försiktig, det är inte det amerikanskledda väst, utan Nato har helt tagit över operationerna. Det här är en koalition som omfattar arabiska stater, varnade en av dem.

- Det kanske lurar kanske en del amerikaner, men det kommer inte att lura de människor som sympatiserar med bin Ladin och andra islamister. De arabiska stater som deltar är tyrannier och hatade av sin egna befolkningar. Detta är en teater som satts upp av Clinton, McCain och människor från de två politiska partierna som älskar att intervenera utomlands. I den muslimska världen är det amerikaner som dödar muslimer för olja igen, replikerade Scheuer.

Scheuer fortsatte med att kalla den amerikanska FN-ambassadören Susan Rice för ”rätt så förvirrad”.

- Jag tycker att det är tydligt att du inte är någon anhängare av den här regeringen eller dess politik, försvarade sig den andra programledaren märkbart stött.

Stämningen blev än sämre när Scheuer förklarade att USA inte ens har råd att kriga, då landet praktiskt taget är bankrutt.

- USA är inte bankrutt och USA:s ekonomi har ingenting med den här konflikten att göra, menade den andra programledaren stammandes.

- De är inte två olika saker. Du är bara en av Obamas vattenbärare, svarade Scheuer.

- Jag bär sannerligen ingens vatten, jag kan försäkra er det Michael Scheuer, sade den pressade programledaren innan hon avslutade intervjun.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

* Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/cia-veteran-upprorde-cnn-i-direktsandning Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
5 kommentarer

1.

Bra inslag. I U.S.A. finns fortfarande yttrandefrihet. Inte som AB och andra media i Sverige. Sverige är som sovjetstaterna innan 1990.

Man kan tycka, att grannländerna och broderfolken skulle hjälpa Libyen. Men de gör inget.

Visst har han rätt i att arabstaterna, som stöder NATO/U.S.A. interventionen i Libyen är diktaturer. De är hatade av folken där. Deras folk vill få bort dem.

De vågar inte agera själva med vapeninsatser, för då hjälper de folk, som vill ha bort dom i sin tur.

Överlåter hjälpen till andra med fullt hjärta. Livrädda för sina gena folks reaktioner och uppror. Måste hålla koll på dem istället för att hjälpa Libyens folk.

NATO/U.S.A. får göra grovgörat i förvissningen, att extremister tar chansen och säger de ord, som de jublar i själen, att få säga, nämligen att U.S.A. dödar muslimer för olja.

Sverige deltar också. Det gör det desto värre.

I Sverige är det bara kungen och folket, som inte har makten. Folket är som en maktlös kung i Sverige.
nuvetvi den 3 april 2011 kl 15:03 Svara
2.

Intressant klipp, tack!
MartinA den 3 april 2011 kl 14:54 Svara
3.

Gött!! Det är så uppenbart att man inte krigar för ”mänskliga rättigheter” att de flesta borde förstå det, men återigen visar det sig vilket enormt inflytande media har över människors verklighetsuppfattning. Men det kommer ändå fram en och annan som åtminstone är betydligt närmre sanningen än den gängse bilden.
Mattias den 3 april 2011 kl 14:46 Svara
4.

Fan va skönt att nån vågar säga sanningen ! ! ! !
Hampus den 3 april 2011 kl 14:18 Svara
*

Han säger nog inte hälften vad han vet, men ändå bra.
Hoppas bara att det även finns fler inom CIA som delar hans åsikter?
pkgulag den 3 april 2011 kl 14:49 Sva

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: