torsdag 9 juni 2011

Skenande kostnader för invandringen till Norge « Politiskt Inkorrekt

Skenande kostnader för invandringen till Norge « Politiskt Inkorrekt: "Skenande kostnader för invandringen till Norge

NORGE Den norska statens utgifter för invandring och integration har mer än fördubblats på fyra år: från 6,7 miljarder till 13,7 miljarder kronor. Antalet asylsökande ökar nu också dramatiskt: i maj i år sökte 859 personer asyl jämfört med maj 2010 då motsvarande siffra låg på 648, en ökning med 33 procent och ett av de högsta talen för maj, rekordåret 2009 undantaget.

Ida Børresen, chef på Utlendingsdirektoratet, säger att de flesta är från Somalia och Eritrea.

Samtidigt som fler asylsökande strömmar till ökar utgifterna. Jämfört med 2007 har kostnaderna ökat med 109 procent. Bland annat har utgifterna för asylboendena tredubblats till 2,7 miljarder kronor.

I dagsläget väntar 29 000 personer på svar om uppehållstillstånd från den norska migrationsmyndigheten.

FN:s flyktingkommissarie var nyligen i Oslo för att bland annat få Norge att ta en större del av bördan av flyktingströmmarna.

Dagbladet
Aftenposten
PrintFriendlyShare
2011-06-08, 21:21 (uppdaterat 2011-06-08, 21:25) | Kategori(er): Asyl Migration, Utrikes

Disqus

Gilla
Dislike
and 5 others liked this.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Please login below to comment.

Visar 30 av 98 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Expat Idag 09:34 AM
Till och med en 'partikelfysiker' från Somalia kan räkna ut att om inte Norge får någon vinst av MENA invandrare så ligger sverige ännu risigare till. Får man inte jobb i Norge får man inte jobb någonstans.

Varenda gång man läser PI eller något öht som publiceras i Svensk media förs tankarna till Julia Ceasars krönika ' I Låtsaslandet':

http://snaphanen.dk/2011/03/26...

Har aldrig läst en krönika som gett en mer passande bild av Sverige 1974 och framåt.
2 people gillar det här.

Gungner Idag 09:27 AM
13,7 miljarder? Jag förutsätter att det är Norska Kronor, men det är nog ändå lågt räknat. Men att man vågar säga att kostnaderna 'skenar' är ju naturligtvis ett fall framåt. En ögonöppnare kanske?
3 people gillar det här.

Aguierre Idag 09:17 AM
Hur kan norrmännen, som annars mest är intresserade av att gå på tur, fiska torsk och fira syttende mai, räkna ut på öret vad invandringen kostar? När Sverige, som givit världen dynamit, skiftnyckeln, rörtången, blixtlåset, rullbältet, separatorn, blinkande fyrar, sfäriska kullager mm ine ens kan uppskatta en siffra?
Man kan tala om på öret vad stillastående tåg kostar, vad sjukvård, Alkoholkonsumtion, Rökning, Försvaret mm kostar. Men inte invandringen.
Det känns nästan som om man vill undanhålla en besk sanning......
Sverige är ett märkligt land.....
13 people gillar det här.

affehund 34 minutes ago som svar till Aguierre
Hade det varit lönsamt med denna invandring från MENA så hade Sverige redovisat det på öret.....Nu vill/kan man inte redovisa alls....undrar varför
1 person gillar det här.

HuldasKarin Idag 09:08 AM
Varför skulle Norge ta fler flyktingar om de anser att de redan är för dyrt? FN borde fördela lite pengar till självhjälp istället.
4 people gillar det här.

Mr Spadrig Idag 08:43 AM
Men grattis, Norge! Somalierna kommer ju garanterat att bidra mycket till samhället. Dom lär få toppjobb, alla kan ju säkerligen norska redan vid ankomst. Inga bidragstagare där inte. Detta är ju ren och skär vinst...

...så hade det sett ut om Jan Helin hade skrivit om detta. Nu är ju verkligheten inte riktigt så.
10 people gillar det här.

hollandska Idag 08:23 AM
Dumma Norrmän! Får de minussiffror i sin statistik!! Kontakta Reinfeldt & Co för att lära hur minus blir plus i statistiken. Eller Tant Maud kan åka till Norge och tala om nybyggaranda och entreprenörskap bland inkommande analfabeter.
11 people gillar det här.

KarlAndersson2 Idag 08:19 AM
I Sverige är dom duktiga på att säga hur många miljarder som staten missar i skatteintäkter på olika yrken.
Skattemyndigheten åker ju runt till bygg och anläggning programmen och pratar om konsekvenserna med att jobba svart. Men tala om till folket vad invandringen kostar går inte. Men det verkar som att det börjar bli problem när man tar biståndspengar till detta.
7 people gillar det här.

Periskop Idag 08:09 AM
De är duktiga i Norge. De kan klara av att beräkna kostnaderna för sina mottagna flyktingar. I Sverige säger våra politiker det både är omöjligt och oetiskt.
11 people gillar det här.

Shakanda Idag 08:04 AM
Ja, märkligt att politiker låteer sig luras, sedan skall de styra landet, med tanke på detta förstår man ju att världen ser ut som den gör med synen att världen är enbart god och alla människor är goda???????????????
4 people gillar det här.

ddayperspective Idag 07:25 AM
FN:s flyktingkommissarie, hur seriös? Borde inte titulaturen ändras till 'asylkommissarie' eftersom ingen av de asylsökandena kan betraktas som flyktingar innan de blivit utredda och avgjorda av domstol? Det är såna där glidningar som på ett lömskt vis inverkar på människor, förhållningssätt och beslut... Hur många gånger visar sig inte en 'asylsökande' bara vara en vanlig, ekonomisk 'lyck(o)sökare' som ska ges en retour? Är övertygad om att Norge kommer ta hand om problemet på ett många gånger bättre vis än svenska ynkryggspolitiker, som föredrar att sätta svenskarna i klämman! En metod som kommer sluta illa...
7 people gillar det här.

OlmezKumas Idag 07:05 AM
Tyvärr är det jättestort misstag att ta emot människor från Somalia. Dom kommer aldrig att arbeta och dessutom har dom ett sätt som inte alls passar in i ett västerländskt samhälle.

Har en bekant i en mindre stad i Sverige där han bedriver en restaurang sedan många år tillbaka. Tyvärr har han tvingats stänga denna restaurang sedan hans kommun tagit emot somalier. Dessa personer har kommit in på hans restaurang ett flertal gånger och vandaliserat. Han portförbjuder dom som burit sig illa åt men då kommer det nya och åter nya. När han fortfarande hade restaurangen igång och jag var...
show more
23 people gillar det här.

ShinZon Borg Idag 07:52 AM som svar till OlmezKumas
Instämmer till fullo. Överlag så är nog somalierna de svåraste invandrarna att integrera, kostar mest pengar och en har extrem negativ syn på kvinnor och lagar. Starkt muslimskt tro, extrem låg utbildning, analfabetism, jättefamiljer, och har ingen som helst traditioner av lag och ordning. Somalia är ett land i kaos och ingen grogrund för något produktivt förutom barnafödande och piratverksamhet. Jämfört med iranier så är skillnaden jättestor. Utbidning värderas jättemycket i Iran och många är rätt ambitiösa.

Självklart så ska vi hjälpa Somalia. Dessvärre kan vi inte hjälpa alla utan att själva gå under. Sedan kan man ju alltid fråga sig om 'förvaring resten av livet i...
show more
17 people gillar det här.

izdiv 26 minutes ago som svar till ShinZon Borg
'och hjälpte dem på plats i stället' eller skiter i Somalia fullständigt och glömmer vart landet ligger på kartan, man ska hjälpa dem som hjälper sig själva!

FranzJosefStrauss Idag 06:45 AM
Norrmännen är ju jättedumma. Här i Sverige går analfabetimporten med vinst.

M.v.h.,

Lisa Bjurwald
11 people gillar det här.

tebaksigen Idag 06:14 AM
Klart det skall skenas i väg i Norge, 'gräshoppshorden' ser oljan som sin försörjare.Men det var nog inte vad Norge såg sin förmögenhet skulle betala. Vad är slutet på detta? Afrika i Norden och Norden i Afrika.. är det det som håller på att ske...
.
6 people gillar det här.

nisse12 Idag 02:19 AM
Kostnaderna mäts tyvärr inte i pengar, då vore det enklare. Kostnaderna mäts i ändrad demografi som på sikt är katastrofal med afrikaners lägre medelIQ som leder till i medeltal sämre utbildad arbetskraft, lägre BNP samt sämre impulskontroll med fler våldtäkter och våldsbrott som resultat. http://en.wikipedia.org/wiki/I...
18 people gillar det här.

Varangian Rus Idag 01:57 AM
Ja ni gott folk jag törs knappt tänka på hur illa det ligger till i den Svenska ekonomin.
Man behöver som sagt inte vara någon större ekonom för att räkna ut att vi måste gå gigantiskt minus på mass invandringen från U-länderna.
9 people gillar det här.

Bo77 Idag 01:21 AM
Hur har så många Somalier och Eritreaner råd att ta sig hit ? Jo tack vare piratpengar, hur mycket har Norska och andra redare betalat för att rädda fartyg och besättningar ? Nu kommer släkten hit och förbereder för resten
av piraterna så dom skall ha en trygg plats att smita till när dom måste smita iväg. Till slut tröttnar väl någon
regering, och skjuter bort alla dom får tag i. Sen blir det lugnt och bra igen i Indiska oceanen !
9 people gillar det här.

ShinZon Borg Idag 07:54 AM som svar till Bo77
Jo de enorma piratpengarna säkerställer en stadig ström av människosmuggling...
7 people gillar det här.

Knut_Zweistein Idag 01:20 AM
Det finns en mycket sevärd video på snaphanen.dk och youtube med norskan Hege Storhaug. Hon är en erkänd människorättskämpe som stundtals bott i bl a Afghanistan och kan definitivt inte anklagas för främlingsfientlighet eller islamofobi. Lyssna till hennes varningens ord och uppmaning att vi till varje pris nu måste börja värna vår livsstil i högan nord och stå upp för de unika samhällen vi skapat under många generationer.

'I had the great privilege of filming an interview with Hege Storhaug, a Norwegian human rights activist and close friend of Bruce Bawer, scheduled to speak in Ottawa June 8 2011 for the Free Thinking...
show more
17 people gillar det här.

Expat Idag 12:37 AM
Räknar man i Norsk valuta då eller?För 10 miljarder NOK är ju runt 12,5 miljarder SEK.

Nu ska man komma ihåg att Norge har ett kraftigt överskott i statskassan också, för 4-5 år sedan låg det på en halv miljon NOK/medborgare. Något Sverige bara kan drömma om som har ett kraftigt minus i statskassan istället sen decennier tillbaka. Så när Norge börjar fundera på om detta är riktigt vettigt så inser man hur sjukt Sverige är som bara blundar och ökar takten ännu mera.
11 people gillar det här.

disqus13579 Idag 12:05 AM
Tycker att Jimmie Åkesson är alldeles för anonym i debatten, anser att Erik Almqvist skulle utföra partiledare-jobbet väl så bra. Önskar att samtliga Sverigedemokrater i Riksdagen tryckte mycket hårdare på vad invandringen kostar i kronor för svenska skattebetalare. Enligt regeringens utredare ligger underskottet av invandringspolitiken årligen på mellan 1,5 och 2 procent av BNP (alltså mellan cirka 40 och 60 miljarder kronor). Det är klara fakta som bland annat Per Gudmundsson på Svd har skrivit om. Tyvärr nämns det här argumentet, kanske det tyngsta av alla mot en okontrollerad invandring, alldeles för sällan. Övriga sju konsensus-partier tenderar att hellre föra...
show more
20 people gillar det här.

lasse1 Idag 12:38 AM som svar till disqus13579
Åkesson är nog alltjämt nr1 bland kamraterna...Men i övrigt så håller jag med Dig till fullo...
Ett utmärkt inlägg, tillika...
9 people gillar det här.

varom Idag 12:04 AM
Norge begåvningsreserven bankar även på eran port. Öppna inte!
10 people gillar det här.

Svenskastavalla Idag 12:02 AM
Räkenskapens dag nalkas även för Fredrik Reinfeldt, då vet vi!
9 people gillar det här.

Anders040 Idag 07:49 AM som svar till Svenskastavalla
Att räkna en tom skattkista går fort
1 person gillar det här.

Anna Svensson Yesterday 11:31 PM
och ändå har de dragit i bromsen, i motsats till Sverige, vilket betyder att de hemligthållna siffror för Sverige är astronomiska vid detta laget
28 people gillar det här.

izdiv Yesterday 11:19 PM
Fick en tidning hem idag och på första sidan en glad somalie, som tydligen hjälper till de andra somalierna i min stad att komma in i det svenska samhället. Enligt honom så MÅSTE svenskarna att öppna upp dörrarna till somalierna. Inte visste jag att dörrarna var stängda! Artikeln är helt genomträngt av optimism och glädje så klart. Vid sidan om artikeln stod det en faktaruta om Somalia:
Statsskickt: KlanväldeFolkmängd: Ca 9,1 miljoner (kan inte vi ta emot alla, varför begränsa invandringen till 100 000 egentligen?)Viktiga exportvaror: Boskap, boskapsprodukter och bananer (svenska exportföretag måste gnugga händerna nu!)Antal barn som börjar på...
show more
40 people gillar det här.

Stefan K Yesterday 11:04 PM
Varför är det bara i Sverige som flyktingindustrin går med vinst?
Vad är det vi kan som inget annat land kan?
Tar vi emot färre flyktingar än andra länder? Är vi inte tillräckligt generösa med bidragen? Drar vi vinstlotten och får alla välutbildade? Har vi lägre arbetslöshet? Har vi lyckats bättre med integrationen?
Egentligen borde samtliga regeringar i västvärlden vallfärda till Sverige och ta del av vår lyckade och vinstdrivande flyktingpolitik. Undrar varför de inte gör det?


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: