onsdag 15 juni 2011

Aktualia

Aktualia: "Världsmästarna bojkottas
juni 12, 2011 Cavatus 7 kommentarer

Julia Ceasars bok Världsmästarna skakar om bland de politiskt korrekta makthavarna inom biblioteksbranschen. Hennes samhällskritiska bok har fått många svenska folkbibliotek att inte längre tillmötesgå kommuninvånarnas önskemål om bokinköp och alltså börja censurera inköpen.

Flera personer har kontaktat mig under våren och vittnat om hur de bollas än från den ena än till den andra personen i förvaltningen, för att få undanglidande svar. I Eskilstuna hänvisade till sist bibliotekarien till kommunens politiker! Politikerna tillåts alltså bestämma vilka böcker som får läsas. Ministerstyre på lokal nivå, eller?? Även sajten Politiskt Inkorrekt har tagit upp detta.

Därför är det dags för en rikstäckande kampanj! Affes statistikblogg har satt samman en klickbar bild (se högermarginalen) över Sverige som han uppdaterar allteftersom biblioteken, efter våra påtryckningar, köper in boken. Gå till Affes och läs mer.

Vi måste alltså alla gå till, ringa eller mejla våra bibliotek och kräva att boken köps in. Vi kommer att få problem, men får inte ge upp. Boken finns redan på en hel del bibliotek, och det sannolikt grundat på det första lektörsomdömet, som var en neutral och icke-värderande text:

Huvudspåret i Världsmästarna är kritik av islamism och av svensk invandringspolitik. Det finns frågor om kostnader, antalet invandrare jämfört med andra EU-länder, möjligheterna att anpassa och assimilera dem i det svenska samhället, asylsökande och passlöshet, analfabetism och kriminalitet, frågor som faller utanför ramen för politisk korrekthet för svenska politiker och svenska journalister. Världsmästarna i godhet, som Julia Caesar rubricerar de svenska beslutsfattarna, har genom sin valhänthet skapat ”ghetton”, etniska enklaver i våra tre storstäder, dit alltför många asylsökande har sökt sig. Enligt henne har yttrandefriheten krympts ganska drastiskt, vilket har tvingat henne att ge ut den föreliggande texten på eget förlag. Julia Caesar är journalist till professionen och har tidigare publicerat ett flertal krönikor i dansk press.
/Per-Åke Walton

I och med det andra omdömet blev det alltså problem:

Världsmästarna är en 435 sidor lång indignerad insändare om hur Sverige tack vare hycklande politiker med en ”patologisk godhet” sålt ut vårt land till invandrare som plundrar, våldtar och berövar oss vår kultur. Genom ”snyftjournalistik” skall vi mer eller mindre tvingas till denna ”extrema” massinvandring. Retoriken i boken är också den extrem. Den är extremt onyanserad. Det är oklart vad pseudonymen Julia Caesar (journalist och krönikör på Snaphanen) skulle ha gemensamt med den humoristiska och intelligenta skådespelerskan Julia Caesar. Bokens närmaste läsekrets torde vara sympatisörer till Sverigedemokraterna.
/Jan Bärmark

Därför finns nu en färdig mall här att mejla till biblioteket som kan hjälpa dig att övertyga bibliotekarierna om att köpa in den. Där finns även ett genmäle om du stöter på svårigheter (vilket du sannolikt kommer att göra). Om de vägrar att köpa den kan du beordra dem att beställa den från ett annat bibliotek, vilket de är skyldiga att göra åt dig. Detta kommer att skapa stora administrativa bördor och kostnader för biblioteket. Om tillräckligt många gör det kommer personalen att inse att det blir billigare att köpa in ett exemplar.

Fråga givetvis även varför de inte vill köpa in boken och be om en motivering och vem som är personligen ansvarig för detta beslut. Vänd dig till den personen och presentera det som står i mallen. De ska inte komma undan. Här är ett exempel på ett Helsingborgsbiblioteks slingerbultar.

Rapportera även till Affe eller hit när ett bibliotek slutligen har köpt in boken. Affe uppdaterar då sin grafik.

Målet är att hela landet ska täckas in! Du ställer väl upp?

Följ min blogg med Bloglovin

st, st, st, av, av, pcf, bt, bt, bt, bt, db, db, gd, gd, ek, ek, ek, ek, ne, ne, ne, ne, ne, mn, mn, mn, mn, ad, ad, ad, bk,
bk, bk,ln, ln, ln, dm, svt, svt, nm, svt, ft, ft, sr, sr, sr, sr, sr, kk, kk, cc, ha, at, kk, svd, svd, svd, dn, dn, dn, va, gt,
ex, ex, bn, bn,dgn, dgn, blt, gp, gp, gp, hd, kb, kb, lt, lt, lt, nsk, skd, sdk, smp, smp
Kategorier:Censur, Immigration, Islamism, Politik, yttrandefrihet Etiketter:bibliotek, censur, Julia Caesar, Världsmästarna
Insidesrapport från Egypten
juni 1, 2011 Cavatus 7 kommentarer

I höstas var jag i Kairo och anlitade under en dag en mycket välutbildad och engagerad guide. Han gjorde att vårt besök blev av högsta tänkbara kvalitet. Häromdagen var vi i kontakt med varandra och det han berättar från hur det ser ut i Kairo idag. Här följer en kort sammanfattning av vårt samtal.

- Jag har inte haft ett enda guideuppdrag sedan den 27 januari. Det är över fyra månader. Jag hade lite pengar sparade på banken men de är slut nu.

- Har din fru något arbete?

- Nej. Jag vet inte vad jag ska göra nästa månad. Ekonomin pekar bara nedåt här och det finns inga jobb överhuvudtaget. Det är strejker överallt. Hela livet har stoppats upp i Egypten och det är problem överallt. Jag måste betala den senaste krediten men har bett banken att få uppskov

- Hur är livet för övrigt?

- Folk är otrevliga. Det finns ingen polis. Ingen ordning råder överhuvudtaget. Folk drar runt på gatorna och bråkar och till och med dödar. Brottslingar har tagit sig ut ur fängelserna. Förut kunde man gå ut och promenera överallt. Nu är vi rädda för de kriminella som stjäl och dödar. De går omkring med vapen på sig och de vill att landet ska rasa samman. Det gör i alla fall ekonomin.

- Här i Europa talas det om att ni suktar efter demokrati.

- Över 65 % av egyptierna är obildade. Vad kan man förvänta sig av dem? Frihet för dem är att döda, stjäla. Allt är kaos i Kairo. Det är trafikstockningar överallt. Totalt kaos. Egypten av idag är något att gråta över. Folkmassor överallt. Trafikkaos. Strejker. Men Mubarak var en dålig ledare

- Men är detta bättre?

- Många som var med i upproret är olyckliga nu. Det var de utbildade som iscensatte upproret. De vill ändra landet till det bättre. Nu är de tillbaka på sina arbeten medan de flesta andra drar runt och är arbetslösa och ställer till bekymmer. Dessa utbildade upprorsmakare har försatt landet i misär. De flesta fabriker har upphört med sin produktion. Inga vill investera i Egypten. Före upproret var 40 % fattiga. Nu handlar det nog om 70 % som är fattiga. De är rädda.

- Vilka är rädda?

- De som äger företag och butiker. De är rädda att bli rånade och plundrade. De törs inte öppna sina butiker.

- Kan kvinnor röra sig ute på gatorna och vara säkra?

- Alla är rädda. Ingen törs gå ut efter 22.00 på kvällarna. Före revolutionen var det inga problem att gå ut på kvällarna eller nätterna för någon.

Följ min blogg med bloglovin‘

dn, dn ,dn ,dn ,dn, dn, svd, svd, svd, svd, ex, ex, ex, ex, ex, gp, gp, gp, gp, st, st, st, av,
av, av, av, pc, bt, bt,bt, bt, db, gd, gd, gd, dk, dk, ek, ek, ek, mn, mn, mn, mn, mn, mn, mn, al,
al, al, al, bk, bk, bk, bk, ln, ln, ln,dm, svt, svt, sr, sr, sr, sr, sr, kj, kk, cc, ha, ai, va, va, bm, bm,
blt, kt, kb, kb, kb, ns. ns, sk, sk, sk,


Kategorier:Islamism, Politik, Undersökande journalistik, yttrandefrihet Etiketter:Egypten, Kairo, kaos, revolution
Är det rasistiskt att kritisera islam?
maj 20, 2011 Cavatus 66 kommentarer
Är det rasistiskt att kritisera islam?

Är Ayaan Hirsi Ali rasist? Hon föddes i Somalia, varifrån hon flydde för att undslippa ett arrangerat giftemål. Hon blev parlamentsledamot i Nederländerna.

Hon hjälpte till att producera en film tillsammans med Theo Van Gogh som kritiserade islams behandling av kvinnor. Van Gogh sköts till döds av en muslim som hämnd, och ett meddelande hade fästs på hans bröst med en kniv – en meddelande som hotade Ayaan Hirsi Ali till livet.

Hon flyttade till Usa, och har sedan dess skrivit flera islamkritiska böcker, bl.a. Infidel och Nomad: En personlig resa genom civilsationerna.

Är Wafa Sultan rasist? Hon föddes och växte upp i Syrien och är utbildad psykiater.

Den 21 februari 2006 deltog hon i ett diskussionsprogram på TV-kanalen Al Jazira, där hon argumenterade med programvärdarna om teorin bakon Samuel P. Huntingtons bok Clash of Civilizations. En sex minuter lång video med hennes svar har cirkulerat vida på bloggar och via e-post. New York Times beräknade att den sågs minst en miljon gånger. I videon kritiserade hon muslimer för att behandla icke-muslimer annorlunda och för att de inte erkänner det som judar och andra icke-muslimer har åstadkommit. Videon var den mest diskuterade någonsin med över 260 000 kommentarer på YouTube.

Är Ibn Warraq rasist? Warraq föddes i Indien av muslimska föräldrar som flyttade till Pakistan efter att det brittiska indiska imperiet delats upp.

Warraq grundade Institutet för sekulariering av det islamiska samfundet. Han är forskare på Center for Inquiry, med inriktning på korankritik.

Warraq har skrivit sju böcker, däribland Why I Am Not a Muslim och Leaving Islam. Han har talat på FN:s konferens ”Offer för jihad” som anordnades av organisationen International Humanist and Ethical Union vid sidan av talare som Bat Ye’or, Ayaan Hirsi Ali och Simon Deng.

Är Tapan Ghosh rasist? Han är ordförande för Hindu Samhati och talar över hela Indien och USA om den pågående islamiska invasionen av Västra Bengalen.



– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: