onsdag 1 juni 2011

Mordet på Johanna gav 16 års fängelse « Politiskt Inkorrekt

Mordet på Johanna gav 16 års fängelse « Politiskt Inkorrekt: "Mordet på Johanna gav 16 års fängelse

MORD På 17-åriga Johannas olika bloggar framgick det att hon var mycket modeintresserad och själv en aspirerande fotomodell. Det utnyttjade mördaren. Han utgav sig för att ha en modellagentur och ville hjälpa henne närmre sina modelldrömmar genom att ta bilder på henne. Det blev Johannas död.

Johanna *Jonna/Gurkan* Gurgu, född 1992, från Sölvesborg.

Johanna kontaktades i början av förra sommaren av sin mördare. Slutligen träffades de i augusti. Föräldrarna anmälde henne saknad den 19 augusti och polisen, där tre polismyndigheter deltog i sökandet, inledde ett massivt sökande eftersom de befarade att hennes liv var i fara. Hund- och fotpatruller samt helikoptrar med värmekameror var engagerade. Polisen arbetade under flera timmar med utgångspunkten att flickan fortfarande var i livet och personal från ytterligare två län var på väg för att hjälpa till.

Men de hann inte fram. Strax före midnatt hittades hon död i ett skogsområde några kilometer utanför Lindshammar vid länsgränsen mellan Kronoberg och Jönköping. Modellmannen var vid det laget redan gripen. Han greps redan vid 19.30-tiden i Gäddemåla, ungefär fyra mil från fyndplatsen.

Johanna ströps till döds och modellmannen hävdade att det var en urspårad sexlek. Under utredningens gång misstänktes han även för våldtäkt och våldtäkt mot barn. Idag kom domen, där åklagaren tidigare hade yrkat på livstids fängelse.
Växjö tingsrätt dömde

Andreas Stefan Johansson, född 1974-01-02 och från Norrhult, för mord och brott mot griftefriden till fängelse 16 år. Våldtäktsåtalen ogillades. Han ska utge skadestånd med 150 000 kronor till Johannas anhöriga samt 15 000 till hennes dödsbo.

SMP
KvP
BLT
PrintFriendlyShare
2011-05-31, 20:05 (uppdaterat 2011-05-31, 20:05) | Kategori(er): Inrikes
Gilla Dislike

and 6 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
36 kommentarer 415 gillar received
Dela på
Visar 29 av 129 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


PlatonVonFaust 1 timme sedan
VaaaaaaaaaaaaAaaaAAAAAAAAAAAAAAAAA.

Läste jag rätt... 165 tusen kronor samt ränta obetalda skulder i 16år elller hur det slutar.

Villket fall det ska inte vara 'skola tillbaka till samhället', det ska vara ett straff som skulle vara 50års fängelse och 250 miljoner kronor.

Miljonerna skall skattebetalarna betala ut men gärningsmannen skall jobba praktiskt av sig vad enda röda öre men lön är skattefri i sin fångenskap.
Återbetalning igenom samhällstjänst i fångenskap på allehanda diverse sätt som tex sker runt om i världen som rallare, stenmuddrare och annat jobb folk inte kommer på namn för för att ingen vill göra skit jobben.
det skulle vara rättvisa för en sådan.


ALLA mord och...
show more
1 person gillar det här.

hervor 1 timme sedan
Förtydligande från mig: SD:s väljare är varken bättre eller sämre på att skriva än vad folk i gemen är. Det är jag helt övertygad om.

hervor 1 timme sedan
???

Allt jag ville säga var att det inte finns något samband mellan att skriva illa och vilket politiskt parti man sympatiserar med. De som hävdar att SD:s väljare generellt är dåliga på att skriva eller uttrycka sig vet inte vad de pratar om!

Guest 4 timmar sedan
Kommentaren är borttagen.

LtHornblower 3 timmar sedan som svar till Guest
Är inte det redan gjort?

candylove 4 timmar sedan
Han ska ha livstid och med det menar jag livstid. Att släcka en ung flickas liv på detta sätt är något av det värsta någon kan göra. Vad beträffar skadestånd kan inget liv mätas i pengar...Ska en ung flickas liv inte vara mer värt än 150000 kronor !!!! MEN här skulle staten gå in och betala ut till hennes anhöriga och sedan kräva av detta a'sk'm honom på skadeståndet för resten av hans liv....Han har ju dagpenning på fängelset, fri kost och logi så något borde staten kunna kräva tillbaka...Dagpenning kan han vara utan....Bilden på honom talar sitt tydliga språk....
4 people gillar det här.

Maitre 6 timmar sedan
På vilket vis hjälper detta hennes anhöriga??
165 000 i skadestånd med 0 möjligheter att kräva in pengarna. Dessutom måste de betala för hans fängelsevistelse via skatten!! Dubbelt straffade!
Är detta rättvisa??

Detta vore rättvisa!
Han döms att betala en livstidsinkomst i skadestånd vilket motsvarar 10 miljoner. Staten går in som garant och betalar ut pengarna omedelbart till de anhöriga. Staten kräver sedan in dessa pengar av mördaren. Kan han inte betala, så blir han en slav till staten till dess att han jobbat av sin skuld. Frigivning kan endast ske efter fullbetald skuld.

'Common law is common sense.'
9 people gillar det här.

Austin_Powerwich 6 timmar sedan
Ung och mycket vacker flicka! Säkerligen har hon varit en glad och trevlig tjej dessutom. Fantastiskt onödigt att hon inte skulle få lov att leva längre än så.
R.I.P Johanna
4 people gillar det här.

Mariah_Magdalena 7 timmar sedan
Ute efter 8 tyvärr....
Och så förstås täta permissioner.... för mosterns 50-årskalas, kusinens konfirmation, för att fira midsommar med mamma o.s.v.
Det slapphänta KRIM ger väl honom hans första permis till midsommar.......
5 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 1 timme sedan som svar till Mariah_Magdalena
Han fick 16 år - två tredjedelar av 16 blir inte 8 år
Det var nog 20 år sen man skippade halvtids frigivningen
Han får sitta i 128 månader på kåken - en månad är en lång tid på kåken !!!!!!!!!!

Dhimmig 8 timmar sedan
(Det här med ersättning till anhöriga känns faktiskt irrelevant. Gärningsmannen kommer under INGA omständigheter att betala en krona och då faller hela grejen. Att få ersättning för att ens barn blivit mördad tror jag inte gör någon gladare oavsett belopp, däremot att veta om att kr*ket kommer få leva på existensminimum när han kommer ut kanske känns bra, men när han väl är ute så kommer hans skuld redan vara avskriven hos kronofogden dessvärre så det kvittar vilket skadestånd han tilldöms. Pengarna de får kommer INTE att vara från GM och då känns det som beloppet är ovidkommande.)

Han har...
show more
2 people gillar det här.

AliasDL 8 timmar sedan
@mattias,

Nu har marockanen som sitter på livstid visserligen mördat - dessutom på ett väldigt bestialiskt sätt, enligt intervjuaren.

Tisdagens avsnitt av radioprogrammet Tendens med intervjun finns här:
http://sverigesradio.se/sida/a...

Katrinplommon 8 timmar sedan
Han bör helt klart dömas till straffarbete resten av livet. Grova brottslingar borde
definitivt dels betala för sitt uppehälle och dels betala av sin skuld
till samhället genom hårt arbete FÖR samhället. Detta borde väl vara en
självklarhet! Varför är det inte så?
2 people gillar det här.

bagera 8 timmar sedan
Men något besynnerligt är det med kvinnor, varför kommer ni att skriva och ta kontakt med dessa varelser när dom sitter i fängelse, obegripligt.
1 person gillar det här.

mattias 9 timmar sedan
Många här verkar vilja se att han fick livstids fängelse. Vad jag undrar är då vilken typ av straff man ska ha reserverat för personer som Englas mördare. Utan någon straffdiffrensiering så framstår brotten som lika allvarliga.

En tredje gången gilt lagstiftning skulle minska detta problem förvisso. Men utan dödstraff så är de svårt att få en diffrensiering om alla som dödar någon ska få livstids fängesle.

Vist, finns säkert många som tycker att vi ska ha dödsstraff, men personligen ser iaf jag att man då inte är ett dugg bättre än den som mördar till att börja med.
1 person gillar det här.

rksmrgs 8 timmar sedan som svar till mattias
Jag förstår vad du menar.

I många länder har man ackumulativa straff, alltså t.ex 99+99+99 års fängelse. I praktiken betyder det förstås ingenting, men det är (tror jag) en bra markering.

Jag håller med om din sista mening, mord är mord, oavsett vem som mördas av vem.

mattias 7 timmar sedan som svar till rksmrgs
Att börja dela ut väldigt långa straff är inte bara dyrt, de kan vara samhällsfarligt med. Risken är att allt fler personer dras in i kriminalitet och de helt enkelt blir avskärmade från rättsystemet. Straffen blir då mycket långa, men även ganska slumpmässiga. Detta är typiskt något man ser i stalinistiska diktaturer där de är dödstraff för i princip vad som helst. Risken är att vissa samhällskategorier klarar sig helt ifrån de medan andra åker dit hela tiden. Långt i från demokratiskt.

Själv förespråkar jag 3:e gången gilt kateogirn. På detta sätt kan man låsa under personer under lång tid redan innan de begår...
show more

GrVB 11 timmar sedan
Mycket bra att han åkte dit men tyvärr är det ett alldeles för lindrigt straff.
10 people gillar det här.

huckleberry_finn 12 timmar sedan
Straffet är för lågt det skulle vara det straff som åklagaren yrkat på livstid och skadeståndet skulle vart högre. 150 000:- det är ju sånt muslimerna kräver om dom känner sej kränkta för tex att dom blivit nekade praktik pga slöja. Och våldtäktsoffer får ca 50 000:- vilket är löjligt lite.
15 people gillar det här.

mattias 9 timmar sedan som svar till huckleberry_finn
Nu förstår jag slutligen vad kvinnorna menar med att de väljer att ha på sig slöja.
De slipper nämligen bli mördade och de får dessutom nästan lika mycket skadestånd på köpet. De värsta av allt är att detta inte ens är ett skämt
8 people gillar det här.

fafhrd2 13 timmar sedan
Intressant det där med skadestånd... Var ska han få dom pengarna ifrån?
Det är väl vi skattebetalare som får stå för den notan.

6 people gillar det här.

Kollen 12 timmar sedan som svar till fafhrd2
Det kan du vara säker på!.
4 people gillar det här.

efflab 16 timmar sedan
Titta på den där killen tjejer, vad ser ni?
5 people gillar det här.

314413 16 timmar sedan som svar till efflab
En fjant.
18 people gillar det här.

mattias 9 timmar sedan som svar till 314413
En spännfjärt kallar vi en sådan person för.

Tyvärr så fokuserar de multikulrutella tramset på massa patetisk yta. Många unga idag lär sig inte att genomskåda ytan. Även fast killen i fråga inte hade så mycket med multikutalsim (som man säger, inte tillräckligt tydlig invandrarbakgrund), så är de tyvärr många framför allt, idag yngre personer, som inte förstår att under den här typen av yta så gömmer sig personer som inte har en aning om vad de sysslar med själva.

Detta är ett mord som kunde undvikas om Johanna hade fått information tillräckligt för att genomskåda honom, något som för många av oss är fullständigt uppenbart, men...
show more
2 people gillar det här.

Strega_L 9 timmar sedan som svar till mattias
Även om hon hade fått en MASSA info om grabben, tror jag ändå att hon skulle träffat honom. Det handlar tyvärr om egna erfarenheter för att klara av att undvika sådana slisktyper! Dessutom.. hade hon fått en massa varningar ang honom skulle hon troligtvis sett det som 'föräldrahinder' och på ren TROTS träffat honom!
4 people gillar det här.

rksmrgs 8 timmar sedan som svar till Strega_L
Och ovanpå allt detta har hon naturligtvis kommit i åtnjutande av alla skolans massiva indoktrineringskampanjer om allas lika värde och kulturrelativism och positiv attityd och värdegrund och mångkultur och satsa-på-digsjälv och kvinnor-kan och så vidare i all oändlighet. Säkert inte ett ord om att vara försiktig och tänka efter.
1 person gillar det här.

Kollen 8 timmar sedan som svar till Strega_L
Jag håller med dig!. Hon hade ett mål och det var tydligen att bli modell,därför hade ev varningar avfärdats med' jag klarar mig' eller 'det är bara skitsnack' osv. Hon är inte den enda som gått på slisksnacket.
Hon var ju bara sjutton,och hade sannolikt inte så stor erfarenhet av hur grym och smutsig vuxenvärlden kan vara,i synnerhet inom den branschen!. Det handlar kanske också om en form av bortträngning,dvs att man tränger undan sådant som hindrar eller försvårar mina möjligheter att nå mitt mål!.
1 person gillar det här.

314413 8 timmar sedan som svar till Kollen
Fast hon ser ju inte ut som en modell tycker jag. Någon borde ha tagit henne ur de drömmarna.

MaxPayne2 [Moderator] 2 timmar sedan som svar till 314413
Oavsett om hon ser ut som en modell eller inte står nu en familj utan sin dotter som de älskade. Allt för att en mördare skulle få leva ut sina begär.

Förresten är väl drömmar till för att prövas? Hon hade en dröm hon ville uppleva, tyvärr kom han ivägen och en familj krossas. Det är tragiskt, oerhört tragiskt egentligen.



– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: