onsdag 1 juni 2011

SDU krävde upprop mot det politiska våldet – möttes av tystnad « Politiskt Inkorrekt

SDU krävde upprop mot det politiska våldet – möttes av tystnad « Politiskt Inkorrekt: "SDU krävde upprop mot det politiska våldet – möttes av tystnad

POLITISKT VÅLD För en vecka sedan startade Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) ett upprop mot det politiska våldet. Detta med anledning av att vänsterns våld mot SDU trappats upp under den senaste tiden med bland annat misshandel och stenattacker som följd, senast i Uppsala där V:s politiska sekreterare nu stöder våld mot SDU:s demonstration på söndag.

Uppropet i sin helhet kan läsas här.

I uppropet ställde SDU:s förbundsordförande Gustav Kasselstrand tre frågor till sjuklöverns samtliga ungdomsförbundsordföranden. Resultaten visar på vilken skev demokratisyn de övriga ungdomsförbunden har, där man genom att tiga uppenbarligen samtycker till de övergrepp som ungdomar får utstå i dag enbart på grund av sin politiska övertygelse. Endast tre av åtta tillfrågade valde att överhuvudtaget svara på uppropet. Inte helt oväntat var tystnaden från de rödgröna total. Inte heller MUF ville ta avstånd från det politiska våldet.

Uppropet skickades ut för en vecka sedan, med ytterligare en påminnelse utskickad. I uppropet stod klart och tydligt att svaren offentliggörs 1 juni.

Tar ditt förbund avstånd från det politiskt betingade våldet mot SDU?

Ida Gabrielsson (ordförande, Ung Vänster) – inget svar

Björn Lindgren (språkrör, Grön Ungdom) – inget svar

Rebecka Carlsson (språkrör, Grön Ungdom) – inget svar

Jytte Guteland (ordförande, SSU) – inget svar

Adam Cwejman (ordförande, LUF) – Liberala ungdomsförbundet tar avstånd från allt våld, i synnerhet politiskt motiverat sådant.

Magnus Andersson (ordförande, CUF) – Centerpartiets Ungdomsförbund tar avstånd från allt våld och förkastar idén om våldet som politisk metod.

Charlie Weimers (ordförande, KDU) – Ja, självklart.

Erik Bengtzboe (ordförande, MUF) – inget svar

Erkänner ditt förbund det vänsterextrema våldet som ett allvarligt samhällsproblem?

Ida Gabrielsson (ordförande, Ung Vänster) – inget svar

Björn Lindgren (språkrör, Grön Ungdom) – inget svar

Rebecka Carlsson (språkrör, Grön Ungdom) – inget svar

Jytte Guteland (ordförande, SSU) – inget svar

Adam Cwejman (ordförande, LUF) – Alla krafter som försöker tysta andra medelst fysiskt våld utgör allvarliga samhällsproblem. Oavsett om det är extremhögern eller extremvänstern det gäller.

Magnus Andersson (ordförande, CUF) – Allt politiskt extremt våld är ett allvarligt problem i samhället som måste motarbetas.

Charlie Weimers (ordförande, KDU) – Ja. Vi har även själva blivit utsatta för detta.

Erik Bengtzboe (ordförande, MUF) – inget svar

Stödjer ditt ungdomsförbund SDU:s demonstration mot det vänsterextrema våldet i Uppsala den 5 juni?

Ida Gabrielsson (ordförande, Ung Vänster) – inget svar

Björn Lindgren (språkrör, Grön Ungdom) – inget svar

Rebecka Carlsson (språkrör, Grön Ungdom) – inget svar

Jytte Guteland (ordförande, SSU) – inget svar

Adam Cwejman (ordförande, LUF) – LUF stödjer den grundlagsfästa demonstrationsfriheten, likaså allas frihet att verka politiskt utan att behöva utsättas för våld eller hot.

Magnus Andersson (ordförande, CUF) – CUF står självklart bakom den grundlagsfästa demonstrationsfriheten, men uttrycker enbart sitt stöd till de organisationer som delar våra värderingar.

Charlie Weimers (ordförande, KDU) – Vi har ingen anledning att ta ställning till en enskild demonstration. Däremot är det vår förhoppning att er demonstration kan genomföras utan att ni blir utsatta för hot eller våld.

Erik Bengtzboe (ordförande, MUF) – inget svar
V:s politiska sekreterare i Uppsala stöder våld mot SDU-demonstration

Inför den demonstration i centrala Uppsala som Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) arrangerar söndagen den 5 juni mot det politiska våldet i allmänhet och det vänsterextrema våldet i synnerhet, som medlemmar i SDU Uppsala drabbades av den 19 maj, visar det nu sig att Vänsterpartiets politiska sekreterare i Uppsala kommun, Jeanette Escanilla (V), stöder en vänsterextrem och våldsam motdemonstration.

På Facebook är Jeanette Escanilla (V) med och stöder den vänsterextrema motdemonstrationen mot SDU-demonstrationen. Jeanette Escanilla (V) är även ledamot i bland annat kommunfullmäktige och äldrenämnden i Uppsala kommun.

Tidigare har personer från bland annat Ung Vänster Uppsala den 19 maj misshandlat SDU-medlemmar på öppen gata i Uppsala, och även den förre ordföranden för Vänsterpartiet i Uppsala kommun, Johan Persson, har utöver att ha deltagit på demonstrationer med Antifascistisk aktion (AFA) även anstiftat till våldsamt upplopp mot SDU-demonstrationen den 6 juni och polisanmälts för detta av SDU Uppsala. Johan Persson (V) har även på Twitter kommenterat att ”alla sverigedemokrater skall skjutas”.

Pavel Gamov, förbundssekreterare i Sverigedemokratisk Ungdom, kommenterar:

– Vi har nu gång på gång sett hur Ung Vänster och Vänsterpartiet agerar mot sina politiska motståndare. Man uppmanar till våld, och man tar även till våld själv. Sedan tar man inte heller avstånd från våldet. Detta är mycket allvarligt och visar vilken demokratisyn man har. Faktum är att man har detta våld sanktionerat från sin egen partiledare Lars Ohly (V) som på valnatten uppmande till ”utomparlamentariska metoder” mot SD.

– Trots uppmaningar från Sverigedemokraterna har Vänsterpartiets kommunalråd i Uppsala kommun, Ilona Szatmari-Waldau (V), fortfarande inte kommenterat händelserna eller hennes partikamraters agerande, vilket är talande i sig, säger Pavel Gamov och fortsätter:

– De som vill visa att de inte accepterar politiskt våld på gator och torg och som står upp för demokrati och yttrandefrihet är välkomna att ansluta till SDU:s demonstration den 5 juni i Uppsala. Det är dags att visa att vi bryr oss och att vi inte accepterar våldet.
PrintFriendlyShare
2011-06-01, 15:23 (uppdaterat 2011-06-01, 18:03) | Kategori(er): Inrikes, Politik
Gilla Dislike

and 26 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
36 kommentarer 415 gillar received
Dela på
Visar 30 av 130 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


mittmotto 5 minuter sedan
Om jag bott 40 mil närmare skulle jag absolut komma men 60 mil för att komma dit blir lite för långt.

Som vanligt SDU mycket bra jobbat, och detta visar att M, MP, S, och naturligt vist V är för politiskt våld i Sverige, detta har ju både Reinfeldt och Ohly sagt helt öppet.

Man kan då ställa sig frågan hur mycket självförsvar får SD använda för att freda sig.

JeanetteW 13 minuter sedan
Det här ämnet som SDU håller på att lyfta till ytan är en av de viktigaste som finns i Sverige / världen.
Jag förstår att de flesta partierna i sjukklövern vägrar att ställa upp på de mycket små men viktiga spelregler som en demokrati behöver. De gör allt för att få behålla sina positioner i riksdagen. När argumenten tar slut är det ju ett vanligt sätt att låta nävarna tala. Hoppas SD driver en liknande kampanj i riksdagen. Låt partiledarna svara ,gärna i ett debattprogram. Jag bor tyvärr för långt ifrån Uppsala men jag kan ändå göra mitt i det hela. Ska försöka...
show more

svensken1 13 minuter sedan
öga för öga tand för tand är det kanske dags för så media uppmärksammar detta problem fast då blir det väl sdu fel

MallanBrallan 15 minuter sedan
Vänstern tror inte längre på socialismen. Rimlig slutsats om SD är det enda som provocerar dem. Aldrig några mötesstörningar mot de partier som sitter på makten.

MetalHeadViking 18 minuter sedan
Kudos till de ungdomsförbund som svarade.
1 person gillar det här.

T-bone 27 minuter sedan
Man kan knappast hitta ett bättre exempel på uttrycket 'talande tystnad'. Helt uppenbart är att man särskilt från vänsterhåll (även om jag också är besviken på moderaterna) samtycker till våld mot 'fel' åsikter. Således kan det inte påstås att dessa förbund stöder den liberala och demokratiska idétraditionen. Vi har med andra ord en skendemokrati, där man gärna talar högt om demokratiska principer men man stöder dem endast där de sammanfaller med den egna agendan.

Yttrandefrihet är inte frihet att hålla med alla andra - en sådan frihet behövs inte - utan frihet att uttrycka det andra inte vill höra. Att...
show more
2 people gillar det här.

MarrKuss 37 minuter sedan
Och jag kommer stolt att gå med i tåget den 5:e Juni! =D ska bli så NICE!
13 people gillar det här.

Linnea144 1 minut sedan som svar till MarrKuss
Bra där!! Skall tänka på er hela dagen.Måtte allt gå väl och SDU få föra fram sitt budskap. Kom igen nu också, ni övriga upplänningar!! Man kan åtminstonde stå vid sidan och se vänlig ut. Men ta med hörselskydd!
Vänligen Linnea.

jeppehe 39 minuter sedan
Skandal att ingen vågar stå upp och säga ifrån?! Uppmärksammar Aftonbladet/Expressen detta? Man mår illa, dom pratar om att man ska värna om demokratin, men är det någon som 'tycker olika' så får man stoppa dom med alla medel.
Min känsla är att folk inte kommer våga komma dit, fastän dom nog vill det. Men vem vill få en massa kommunister efter sig som gillar kasta brandbomber och dylikt? Jag förstår om folk fruktar för sin hälsa, men dom som bor i Uppsala och ansluter till demonstrationen är starka, våga stå upp för vad ni tycker och tänker!

Någon måste...
show more
5 people gillar det här.

Patrik 42 minuter sedan
SDU och SD är det enda sanna demokratiska partiet, dom övriga smtycker till att förföljelser mot oliktänkande är helt okay.

1 person gillar det här.

Patrik 44 minuter sedan
Detta vidriga bettende hos dom övriga ungdomsförbunden får en att bli ännu mera övertygad Sverigedemokrat och detta kommer jag att överföra på mina barn.
6 people gillar det här.

Fimejl 46 minuter sedan
Det är ju sån humor att vänstern som själva alltid kämpat för regimkritiker i andra länder, inte kan ta att folk har andra åsikter än de styrande här hemma i Sverige. Och då tar de till samma metoder som de lärt sig utomlands....skrika, slå och kasta saker. Så uselt att inte kunna vara självkritiska för fem öre!
6 people gillar det här.

walborg 50 minuter sedan
Går inte at hitta SDU sidan

alfa_61 51 minuter sedan
Det är bara att skicka det här upproret och svaren plus alla bilder där SD och SDU har blivit trakasserade och utsatta för överfall till EU och Europadomstolen så att dessa blir informerade om vad som egentligen händer i landet Sverige och vart vi i Sverige är på väg när det gäller demokrati och yttrandefrihet. Vi måste ha hjälp att försvara dessa viktiga saker, ser det tyvärr ut som.

Jag tror att det snart är dags att EU läxar upp den här Fredrik Reinfeldt och talar om att inom EU så tollererar man inte politiskt våld mot något parti oavsett tillhörighet, speciellt INTE...
show more
7 people gillar det här.

Humanist_PI 52 minuter sedan
Ännu en gång bevisas det vi redan vet:

När det gäller Den Heliga Massinvandringen och Det Heliga Mångkulturidealet är Sverige inte en fungerande demokrati. De som är kritiska mot massinvandringen och multikulti-idealet omfattas inte av samma demokratiska regler som andra.
6 people gillar det här.

Linnea144 59 minuter sedan
Jag tycker att Charlie Weimers (KDU) skall ha cred ändå, för sina svar. Det gäller att ta vara på de små guldkornen. Blev inte några KDU attackerade i Lund inför valet? Har för mig att jag läste det här på PI.
Förvånansvärt att inte Folkpartiet stöttar. Deras (moderpartiet inte ungdomsförbundet) valstuga blev blockerad av visselpipe/hotvänstern en solig lördag före valet i september. Ingen vettig människa vågade sig fram.
9 people gillar det här.

T-bone 18 minuter sedan som svar till Linnea144
Ja, man måste ju ha i åtanke att det finns flera dimensioner av det här. Många ser ju rött så fort Sverigedemokraterna diskuteras och stänger helt av sin hjärna för logiska resonemang. Därmed måste man hålla en någorlunda kallsinnig attityd så att man får sagt att man stöder principen men att man kanske inte gillar SD. Att fullt ut stöda SDU:s demonstration kan och kommer av politiskt korrekt media och förståsigpåare att utnyttjas för billiga poänger, ingen vill släppa in dessa bollar så därför måste man uttrycka sig diplomatiskt. SD är tyvärr paria i det svenska samhället idag, även om...
show more

soleniwest 1 timme sedan
Någon borde ställa om ovanstående frågor, fast inför kamera.
Sen har vi en valaffisch klar till nästa val:
'Dessa politiker bryr sig inte om politiskt våld.
Tror du dom bryr sig, om DU blir utsatt för våld?'

Man skulle kunna dra det längre:
'Dessa politiker bryr sig inte om politiskt våld.
Vad får dig att tro, att en sån människa skulle bry sig om DIG, när du är sjuk eller arbetslös'?
10 people gillar det här.

67-åring 1 timme sedan
Egentligen borde inte SDU vara förvånade. V står för kommunister. Kommunister = Lenin och Stalin. Lenin
kom till makten genom massmord av oliktänkande. Stalin höll sig kvar vid makten, genom våld och terror.
Så SDU borde inte finna något konstigt i denna 'våldsmentalitet' från 'vänsterhåll'.
13 people gillar det här.

Linnea144 1 timme sedan
Jag hoppas av hela mitt hjärta att SDU kan genomföra sin demonstration i fred. Gå dit om du bor nära och var närvarande. De kan behöva se vanligt folk utefter sin väg, och inte bara dessa skränvänstertomtar. Man kan stå vid kanten, nicka vänligt och le, applådera om man törs. Vi 'gamle' vågade i Göteborg i april, våga nu Uppsala med omnejd!!
9 people gillar det här.

mattias 43 minuter sedan som svar till Linnea144
Nog ingen anledning att tro att SDU är förvånade. Orsaken att SDU överhuvudtaget demonterar mot politiska våldet (i stället för exempelvis sakfrågor) är att de samlar ... på något... osäker på vad, om jag viste de skulle jag troligen inte säga det.

Linnea144 10 minuter sedan som svar till mattias
Sakfråga ett: mot islamisering och moskéer i Helsingborg förra året. Sakfråga två: för svensk litteratur och kultur i december i Stockholm förra året. Sakfråga tre: mot svenskfientlighet i april i Göteborg. Sakfråga fyra: rätt till yttrandefrihet Uppsala 2011. Vidare ett antal kampanjer mot våldtäkter och för att alla partiers ungdomsförbund skall få komma till tals i skolorna. Detta är bara några exempel jag kommer på. Jag är inte engagerad i SDU och känner heller ingen som är det, men jag beundrar människor som vill rädda mitt land och sätter sin karriär. ekonomi samt hälsa på spel för att göra detta....
show more

Linnea144 1 timme sedan
SDU är verkligen Sveriges stolthet, rakryggade och modiga, samt lugna då det hettar till .Har du möjlighet så bidrag gärna ekonomiskt till deras verksamhet. De samlar ungdomar till sportaktiviteter, nationaldagsfirande och liknande, och kan behöva en slant. Gå in på deras hemsida, där finns all information om deras aktiviteter och projekt.
12 people gillar det här.

vahns 1 timme sedan
Vart har demokratin tagit vägen?
Detta är fruktansvärt.
Blir bara värre o värre.
13 people gillar det här.

Mannenpagatan 1 timme sedan som svar till vahns
Vilken demokrati?
8 people gillar det här.

Det Fria Ordet 1 timme sedan
Tog upp detta i min blogg. Tumma gärna. Länkar givetvis hit.

http://blogg.aftonbladet.se/23...
10 people gillar det här.

Austin_Powerwich 21 minuter sedan som svar till Det Fria Ordet
Provade att tumma på din blogg, men det gick inte. går på andra, men inte den. Provade även med annan webläsare, samma sak. Luktar AB all over! De vill ju inte gärna att sånt här kommer upp.

Det Fria Ordet 16 minuter sedan som svar till Austin_Powerwich
Oj? Ja varför är jag inte förvånad? De stänger ju snart ner hela sin bloggportal för att tysta det fria ordet helt. Jag har dock en back-up plan, ny blogg är på g.

Argusögat 58 minuter sedan som svar till Det Fria Ordet
Om du haft din blogg på ett annat 'nätverk' än Aftonbladets så...!

Sjukt, var ordet...!
1 person gillar det här.

jannesh 1 timme sedan
Såna här artiklar måste komma ut i pk-pressen,jag tror att det bara kan göras på ett sätt.Sd får helt enkelt sätta in en 'annons' för att informera svenska folket vad som pågår i sverige.
12 people gillar det här.

Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: