lördag 25 juni 2011

”Brottslighet bland invandrare borde oroa alla partier” « Politiskt Inkorrekt

”Brottslighet bland invandrare borde oroa alla partier” « Politiskt Inkorrekt: "”Brottslighet bland invandrare borde oroa alla partier”

INVANDRARBROTTSLIGHET Per Gudmundson skriver i dag om invandrarbrottsligheten i Norge, en rapport som PI tog upp den 18 juni, och konstaterar både att öppenheten om hur verkligheten ser ut i grannlandet är större samt att denna kraftiga överrepresentation gällande grova brott borde oroa samtliga partier. PI hyser dock inga större förhoppningar om att så skall ske inom det närmaste seklet.

”Var femte invandrare från Irak och Somalia tagna för brott”. Det basuneras ut i Dagbladet, en av Norges stora dagstidningar (17/6). Statistisk sentralbyrå, norsk motsvarighet till SCB, har för första gången gjort en ordentlig sammanställning av brottsstatistik fördelat på härkomst, och det blir en del rubriker.

Den absoluta majoriteten av alla brott begås av norrmän. 90 procent av gärningsmännen bakom de brott som begicks under den uppmätta perioden, 2001 till 2004, var infödda norrmän. Det är dock vissa invandrargruppers överrepresentation i brottsstatistiken som väcker intresse. 6,1 procent av alla norrmän begick något brott under mätperioden. Invandrare från Norden, Västeuropa och Nordamerika begick brott i lägre grad än så. Men 10,4 procent av invandrarna från Östeuropa, 13,6 procent från Asien, 13,8 procent från Central- och Sydamerika och 17,8 procent av invandrarna från Afrika registrerades under samma tid för brott. Även invandrares barn hade högre brottsaktivitet än de norskättade, visar rapporten.

Ursprungsländer med högst procentandel gärningsmän var Marocko (18,1), Iran (19,4), Somalia (21,8) och Irak (23,6 procent). På andra sidan spektret finns ursprungsländer som Kina (5,9) och Filippinerna (4,7 procent).

Norge är inte främmande för frågan om ursprung och brott. Oslopolisen har i flera år presenterat våldtäktsstatistik på det sättet – och funnit att samtliga överfallsvåldtäkter med kända gärningsmän de senaste fem åren har begåtts av invandrare – men den nya studien täcker alltså alla registrerade brott begångna av boende i hela Norge under flera år. Resultatet väger med andra ord tungt, och är inte avhängigt några enskilda brottstillfällen eller personer. Vad exempelvis ”var femte” betyder i faktiska tal kan man få en uppfattning om när man betänker att det i Norge bor runt 17000 somalier och 19000 irakier. Egendomsbrott och våldsbrott är de kategorier där skillnaderna är störst mellan invandrare och norskättade. Andelen straffade är 2,3 gånger så stor i stöldbrotten (18,7 mot 8,4 per 1000 invånare) och 2,1 gånger så stor i våldsbrotten (9,5 mot 4,5).

Vare sig sysselsättning eller bostadsförhållanden tillmäts någon större förklaringskraft av rapporten. Om man däremot tar hänsyn till kön och ålder – invandrare är i hög grad unga män, precis som gärningsmän ofta är – förklaras mellan 20 och 45 procent av överrepresentationen. Andra förklaringar försöker sig rapportförfattarna inte på. Men materialet är rikt, och väcker många frågor. En vanlig föreställning – att trauman från inbördeskrig skapar laglöshet – tycks motsägas av resultaten. Invandrare från Somalia är i betydligt högre grad registrerade för brott än de lika krigsdrabbade invandrarna från Sri Lanka (9,7 procent), för att ta ett exempel. Det visar sig därmed att Norge har ungefär samma problembild som Sverige. Brottsförebyggande rådets två utredningar (1996:2 samt 2005:17) om brottsligheten bland personer födda i Sverige och i utlandet har gett liknande, för att inte säga värre, resultat. I den tidigare rapporten hade exempelvis 26,9 procent av invandrarna från Nordafrika varit skäligen misstänkta för brott under mätperioden, och i den senare mättes motsvarande till 24,1 procent.

[...]

Den senaste svenska mätningen gav vid handen att överrepresentationen i registrerad brottslighet för utrikes födda var 2,5. Ännu högre när det gäller grövre brott: överrepresentationen var 4,2 i kategorin dödligt våld och försök till mord och dråp, samt 5,0 vad gäller våldtäkt och försök till våldtäkt. Sett till antalet brott, i samtliga kategorier, som begicks under mätperioden stod utrikes födda och barn till utrikes födda för sammanlagt 40 procent, enligt Brå. Kunskapsläget är därmed tämligen gott. Det svåra är för politikerna att veta hur man ska agera utifrån kunskapen. Vad som kan se ut som enkla lösningar blir ofta mycket komplicerade när de ska omvandlas till konkret handling.

[...]

SvD
PrintFriendlyShare
2011-06-25, 10:37 (uppdaterat 2011-06-25, 10:49) | Kategori(er): Brott, Mångkultur, Utrikes

Disqus

Gilla
Dislike
and 4 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
38 kommentarer 437 gillar received
Dela på
Visar 19 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Stig Gustafsson 2 minuter sedan
Psykosen inom det etablerade politiska fältet och dess stödtrupper inom AFA, djurens befrielseorganisation(er), whatever, EXPO, har bra armering. Men de har hittills inte haft någon nämnvärd anledning att oroa sig beträffande den politiska makten. Trindskallarna röstar på makthavare som påstås vara föraktade av de förstnämda. Även det omvända är en reelt existerande företeelse. Standardsvaren från etablisemanget på frågan om brottslighet bland nybyggarna/kultuberikarna är ungefär:
1. offer för svensk strukturell rasism
2. missförstånd
3. kulturskillnader, d.v.s inget brott enligt berikaderns kultur
4. ordningsmakten letar aktivt efter gärningsmän bland de s.k. svaga grupperna i samhället

johnxsw 2 minuter sedan
Per Gudmundson har stigit i min aktning senaste tiden, hoppas han orkar stå emot trycket från sina PK-kollegor.

OnkelBen 2 minuter sedan
Har inte lagt en krona på Svensk pappersmedia på många år men överväger en stödprenumration på SvD så att den gode Per får behålla jobbet.

bryggar´n anders 3 minuter sedan
vilken härlig midsommar helg
den ena nyheten efter den andra och bara bättre och bättre hoppas fenomenet fortsätter nu

det bryska uppvaknandet av svensken kanske är på gång

Knut_Zweistein 3 minuter sedan
En bra början ser vi i Danmark, utvisning. Samt en mer restriktiv invandring så det blir färre personer kvar som är brottsbenägna. Inte minst, se till att de som fått utvisningsbeslut också utvisas.

Samma sak sa advokat Elisabeth Massi Fritz gällande skamvåld. Vetskap om utvisning vid brott verkar avhållande.
Gör det även svårare att bli medborgare så att en utvisning kan verkställas.

prillan 8 minuter sedan
...brottslighet är en naturlig följd av invandringen......läste jag för några år sedan i en artikel, som jag tyvärr har tappat bort, och sen radades upp en hel radda med orsaker och artikel avslutades med uppmaningen att förstå, tolerera och acceptera.

Nej nu accepterar vi inte längre all ondskan som all vält in i landet, all förstörelse, alla skador, all parasitism, allt lidande som dessa marodörer har åstadkommit, vi vill inte längre höra 'ingen utvisning' eller 'utvisningen kan inte effektueras'. Den som har förbrukat sin credit ska ut, och lås svängdörren för allt elände som vill in.....
1 person gillar det här.

Plupploff 8 minuter sedan
När jag läser sådant här så tänker jag bara: vad gjorde du för tio år sedan, när de här frågorna var precis lika relevanta, men SD ännu inte hade kickat in dörren för att överhuvudtaget *nämna* invandrare och brott i samma artikel? Nu går det an, och det är för att vissa modiga personer har gjort grundarbetet. Men ändå.. bättre sent än aldrig. Inte mycket bättre, men lite bättre.
1 person gillar det här.

BitteJ 8 minuter sedan
jag visst känner man att dimman börjar lätta och alla pk-ister jobbar nu hårt i media för att nedvärdera och dölja alla sanningar om multikulti. kan man hoppas att när nu solen börjar skina och allt fler svenskar går utanför sina fyra väggar och börjar upptäcka det nya sverige och därmed själva kan tänka och se problemen.

Rattskavararatt 9 minuter sedan
Statistiken är tydlig då den inte vinklas. Hur svårt ska det vara att förstå att den invandring vi har nu är rena självmordet för det svenska samhället. Hur länge innan våra fega politiker tar tag i saken?
1 person gillar det här.

AnnaF3 1 minut sedan som svar till Rattskavararatt
1000 år! Byt ut PK-politikerna!

Peacemaker999 9 minuter sedan
Vid diskussion igår med några av mina tjejkompisar som är vänster och multikultivurmare, så utmanade jag dem att besöka vissa delar av städer i kära Sverige, helst efter åtta på kvällen. Ni vet, rosengård, rinkeby, angered osv. Det finns en numera en lång lista att välja på. Ingen antog utmaningen. 'Där kan man ju inte vistas, det är ju farligt.' Var argumentet. Tja, vad ska man säga.
7 people gillar det här.

kirre 14 minuter sedan
Det ser antagligen likadant ut i Sverige, och sjuligarna vet säkert om det. Men sjulingarna sitter så fastlåsta i sina positioner, så dom kommer aldrig att öppen erkänna ett sånt faktum.
4 people gillar det här.

kalle008 15 minuter sedan
Det är alldeles utmärkt att Gudmundson så klart redovisar siffror som visar skillnaden mellan olika invandrande grupper - det är långtifrån alla som är oönskade.

Gudmundson gör bara ett fel.

Det är när han ursäktar en del av brottsligheten med att antalet unga män är procentuellt högre bland MENA-invandrare.

Den uppgiften är fullständigt riktig i sig, men att använda den för att räkna ner gruppens brottslighet är precis vad Jerzy Sarnecki brukar göra.

Det låter naturligtvis bättre om BRÅ t ex redovisar (BRÅ1996:2) 'standardiserade' nordafrikaner som överrepresenterade 'bara' 17 gånger, när den faktiska siffran brott visar på en överrepresentation med 21 gånger...
show more
4 people gillar det här.

thrilled 19 minuter sedan
”Var femte invandrare från Irak och Somalia tagna för brott” - låt mig tillägga, mörkertalet är stort. Lägg där till kvinnorna som sannolikt håller sig inom hemmets väggar och vi har en kriminalitet kring 50% eller mer bland de Irakiska och Somaliska männen
16 people gillar det här.

popeyesweden 23 minuter sedan
Norge, Danmark och Finland är föregångsländer. Sverige är ett av få länder i Europa som så konsekvent stoppar huvudet i sanden. Sorgligt...
19 people gillar det här.

n02isl4m 24 minuter sedan
Hur länge får Per G. behålla sitt jobb i demokratilandet Sverige?
9 people gillar det här.

Askguden 25 minuter sedan
Hejsan PI,
Jag läste artikeln tidigare idag och en sak som jag reagerade på är att han har förstått vad som håller på att hända.

'Väljarna ser dock inte ut att vilja vänta på att de ledande partierna löser upp knutarna. I allt högre grad röstar man på partier som sätter invandringsfrågorna främst, och som i kraft av oppositionsställning sällan behöver bry sig om deras enkla lösningar är genomförbara eller inte.'

Tror att de andra kommer att vakna?
Sent ska syndaren vakna, säger ju ordspråket!
11 people gillar det här.

H4LFB4CKS 27 minuter sedan
Reinfeldt kommer ändå att tycka att det är berikande med mångkultur. Ända tills han och resten av nomenklaturan blir avsatta.
13 people gillar det här.

Stig_Mattsson 3 minuter sedan som svar till H4LFB4CKS
...eller tills de flyttar in på Lidingö, i Billdal eller Västra Hamnen...



– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: