onsdag 29 juni 2011

Migrationsverket vägrar betala för ensamkommande « Politiskt Inkorrekt

Migrationsverket vägrar betala för ensamkommande « Politiskt Inkorrekt: "Migrationsverket vägrar betala för ensamkommande

ENSAMKOMMANDE Migrationsverket har delvis avslagit nio av Göteborgs stads ansökningar om ersättning enligt 21 § förordningen om statlig ersättning för flyktingmottagande av ensamkommande barn.

Avslagen avsåg bland annat extra omkostnadsersättning för kläder, id-kort, främlingspass, visumansökan, dator, resor, telefonkort, träningskort, fickpengar, milersättning och mobiltelefon då Migrationsverket menade att dessa kostnader inte var återsökningsbara. Förvaltningsrätten avslog i huvudsak stadens överklagande då majoriteten av kostnaderna inte kunde anses utgöra kostnad för vård i annat hem än barnets eget. Kammarrätten meddelade inte prövningstillstånd.

Staden överklagade till Högsta förvaltningsdomstolen, HFD, och anförde att det i Göteborgs stad finns ett stort antal ensamkommande barn och ungdomar i familjhem. HFD konstaterar att frågan i målet är vilka slags kostnader som ska omfattas av kommunens rätt till ersättning, ”antingen som kostnad för vård i annat hem än barnets eget eller som kostnad för annan form av bistånd enligt socialtjänstlagen”. Då det saknas vägledande avgörande meddelar HFD prövningstillstånd för de nio målen i kammarrätten.

Göteborgs stad yrkar att Högsta förvaltningsdomstolen ska meddela prövningstillstånd och återförvisa målet till kammarrätten för prövning i sak. Staden anför bl.a. följande. I Göteborg finns ett stort antal ensamkommande barn och ungdomar i familjehem. Socialnämnden ska lämna bistånd med hänsyn till varje barns behov samt erforderligt stöd och ersättning till familjehemmet. Bistånd och stöd ska vara likvärdigt med det som lämnas till andra omhändertagna barn i familjehem, men dessa barn är nyanlända med särskilda stödbehov som följer av att vara ensamkommande och inte ha vuxit upp i Sverige.

Flertalet har kunnat familjehemsplaceras inom barnets eget nätverk. Ofta har familjehemsmedlemmarna själva inte varit bosatta så lång tid i Sverige. Flertalet familjehem får lägsta omkostnadsersättning innan lämplig omkostnadsnivå för längre perioder kan bedömas. Ersättning för extra omkostnader blir oftare aktuellt vid låg omkostnadsersättning. När lämplig omkostnadsnivå, efter olika lång tid, beslutats kan familjehemmet tillgodose barnets samtliga omkostnader.

Skriver VGNT, som inte anger källa.
PrintFriendlyShare
2011-06-29, 13:32 (uppdaterat 2011-06-29, 13:32) | Kategori(er): Inrikes

Disqus

Gilla
Dislike
and 1 other liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
40 kommentarer 444 gillar received
Dela på
Visar 30 av 38 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


soleniwest 2 minuter sedan
Hur kan personer som själva eller vars föräldrar inte betalat en krona i skatt få detta gratis, när vi som betalt skatt eller vars föräldrar betalt skatt, inte får det?
Och man straffar skattesmitare.
De man borde straffa först är de som kommit på denna användning av skattemedel.
1 person gillar det här.

Erik Andeman 2 minuter sedan
'Omkostnadsersättning för dator, resor, telefonkort, träningskort, fickpengar, milersättning och mobiltelefon'? Vad sjutton!? Det verkar som om de lever loppan och sen bara skickar in reseräkningen till kommunen så får skattebetalarna stå för allt. Vilka svenskar kan få ut ersättning för dator, resor och träningskort? Det är knappast något som täcks av socialbidraget och inga andra bidrag heller. Jag antar att gratis tandvård också ingår fast det inte nämns för det verkar som om det är en förmån som ges exklusivt till utlänningar.

Nej, det är dags för att vi svenskar tar tillbaka våra skattepengar. Man borde flytta precis alla sina tillgångar...
show more
1 person gillar det här.

gluteusmaximus 9 minuter sedan
Kungen är naken
2 people gillar det här.

GudrunSpyman 12 minuter sedan
Milersättning och träningskort till 'barn'?
5 people gillar det här.

GudrunSpyman 14 minuter sedan
'kläder, id-kort, främlingspass, visumansökan, dator, resor, telefonkort,
träningskort, fickpengar, milersättning och mobiltelefon'

Det är sjukligt vad mycket pengar som ödslas på män som ljugit sig in i Sverige. Är helt övertygad de ballongmagade barnen i Sudans och Etiopiens slätter hade haft mer nytta av pengarna. Varför ifrågasätts inte det här vansinniga resursslöseriet mer?
13 people gillar det här.

Varg i Veum 17 minuter sedan
Och jag som trodde att de som tog emot barnen gjorde det för att de de var 'medmänniskor' och såg hur de små barnen led.
7 people gillar det här.

wimarg 18 minuter sedan
Kläder: Finns mycket fina billiga kläder hos Myrorna. Har själv handlat där flera gånger.

Datorer: Räcker med en på varje boende.
Mobiler: De är ensamkommande, har ingen att ringa till, så det behövs inte. En tele på varje boende räcker.
Träningskort: Vi har en vacker träningsnatur här i Sverige.Resor: Promenera, ingår i träningen.
Fickpengar: Får ej gå till tobak, sprit. Barn behöver mycket lite fickpengar om ens något.
Milersättning: De har väl inte körkort?
16 people gillar det här.

Emse1 13 minuter sedan som svar till wimarg
Så klockrent skrivet ! TACK !
3 people gillar det här.

Aguierre 19 minuter sedan
Grattis Göteborgare! Ni har blivit ytterligare berikade. Eller hur man skall se på det....
Tänk bara när männen får tillgång till datorn och kan börja informera sitt nätverk i hemlandet över Facebook typ:
Kom hit bara grabbar. Ni får allt ni pekar på och flickorna går nakna på gatorna! Och vi kan göra vad vi vill och bara skylla på traumatisk barndom och inga leksaker. Så ställer sig alla, inklusive fjollan till statsminister, upp och försvarar oss. Hälsa min Pappa, mina mammor, syskon, kusiner, mostrar, fastrar, morböder och farbröder från mig./Mahmoud
12 people gillar det här.

BitteJ 19 minuter sedan
ensamkommande placerade i familjehem inom barnets eget nätverk......., alltså vad jag vet är omkostnader för familjehem redan där rikligt tilltagna och familjehemsplacerade barn har därmed ofta bättre ekonomi än barn till arbetslösa föräldrar och sedan har de mage att begära extra pengar?

vad betyder placering inom barnets eget nätverk? tycker detta luktar bedrägeri lång väg och sedan skall vi skattebetalare stå för notan för att kommunerna är blåögna när det gäller de stackars ' ensamkommande barnen'? mer säger jag inte då blir jag nog avstängd.
6 people gillar det här.

johnsson 20 minuter sedan
Varför betalar inte min kommun dator, träningskort, dator m.m åt mig?
14 people gillar det här.

Aguierre 17 minuter sedan som svar till johnsson
För att du heter Johnsson och är Svensk! Ovanligt naiv fråga! : )
5 people gillar det här.

nilsanders 21 minuter sedan
hmmmmm citat: 'Flertalet har kunnat familjehemsplaceras inom barnets eget nätverk. Ofta har familjehemsmedlemmarna själva inte varit bosatta så lång tid i Sverige'''
Min kommentar: Är detta en form av LSS lagen alltså ett nytt levebröd för dom nya Svenskar som importerar ett 'ensamkommande barn' --LSS missbrukarna importerar inavlidiserade barn eller barn som blivit födda med lyte!-- Nu blir det spännande hur skall GBG kommun gå vidare, hur kommer detta att påverka kommunernas Välvilliga inställning till detta 'importerande av inkomstkällor'...
4 people gillar det här.

Olandstoken 29 minuter sedan
Det är bra att Kommunen får stå för detta då de är så fruktansvärt korkade så de tar emot unga män från länder med kultur liknande medeltiden, att sedan de flesta av dessa inte hamnar i arbete utan i andra register tycks inte bry politikerna.
Hur många av våra ensamstående eller arbetslösa med låg ersättning har råd med liknande utgifter för sina barn ? Skönt i alla fall att skattebetalarna kommer få se vad deras pengar går åt då det rakt inte är till hjälp för nödställda.
8 people gillar det här.

viktorial 0 minuter sedan som svar till Olandstoken
En mycket central lag är kommunernas sk likabehandlingsprincip. Alltså att inga medborgare för gynnas eller missgynnas i förhållande till andra medborgare. Frågan är - om någon anmälde Gbg kommun för brott mot denna lag - alltså att andra barn inte får samma flotta saker om de är fattiga, vad skulle hända då?

Tomtefar 31 minuter sedan
Klart man ska få ersättning för främlingspass och visumansökan, hur ska dom annars kunna hälsa på dom sedan länge avlidna släktingarna och själv på plats förbereda den annalkande uppståndelsen från dom dödas rike.
11 people gillar det här.

BitteJ 17 minuter sedan som svar till Tomtefar
hur skall man annars kunna åka med resten av släkten ned till den kvarvarande familjen och hitta flickor att gifta sig med........osv. därifrån de flytt så hastigt och inte kan återvända till.
4 people gillar det här.

Shakanda 32 minuter sedan
Jag känner mig kränkt som svensk som tvingas gilla multikulitinkommande personer
fast jag inte vill, pga svenska politiker har fattat besluten om mixat land
och jag känner mig kränkt som får stå ut med allt skit de för med sig
riktat mot folk i landet, samhället
7 people gillar det här.

Swed_open 33 minuter sedan
När kommer resten av alla Sveriges städer med krav på ersättning och varför vill de ha ersättning? Då de nyanlända är produktiva från första dagen, rena vinstlotter för kommuner.

5 people gillar det här.

Shakanda 35 minuter sedan
Det är bara rövare, kriminella som vill hit
11 people gillar det här.

Shakanda 36 minuter sedan
Jag vägrar betala skatt för alla dessa
17 people gillar det här.

Pappa111 33 minuter sedan som svar till Shakanda
Jag med, men tyvärr tvingas vi av de vidriga individer som tar beslut i detta land.
9 people gillar det här.

Pappa111 36 minuter sedan
Som Ni andra skriver: VARFÖR skall vi betala för sådana saker som inte är nödvändiga för dessa 'barn'. Det är inget annat än helt sjukt. Vi arbetar och sparar ihop till datorer och telefoner till oss själva och våra barn, de ska få detta när de kommer hit - naturligtvis gratis. Träningskort? Varför? Ut och spring i spåret, kostar inget, om de behöver träna.

Systemet är så sjukt och ruttet att man tvingas bli mörkrädd varje dag. Hur kan människorna som sitter och hanterar dessa frågor och tar beslut agera som de gör? För mig helt obegripligt vad det är...
show more
15 people gillar det här.

Humanist_PI 36 minuter sedan
Nu börjar det bli tuffare att få fram pengar. Migrationsverket skjuter över ansvaret på kommunerna som i sin tur kräver pengar av staten, osv. Detta är positivt! Ju mer problemen synliggörs, desto mer kritisk debatt kommer vi att få!
9 people gillar det här.

repertor 37 minuter sedan
Pengarna börjar ta slut, det första tecknet..!
Om Göteborgs kommun varit så dumma att betalat för alla dessa saker
utan motkrav från våra kära kravmaskiner så för de skylla sig själva.
* extra omkostnadsersättning för kläder
* id-kort
* främlingspass
* visumansökan
* dator
* resor
* telefonkort
* träningskort
* fickpengar
* milersättning
* mobiltelefon
Absurd lista, jämför den gärna med våra äldreboenden! Det här är pengar kastade i sjön. Totalt bortkastat.
Den personen som är tillräckligt PK-dum för att köpa in detta skall omedelbart avskedas.

27 people gillar det här.

oskar nilsson 38 minuter sedan
Va?! Har migrationsverket blivit rasister? Det är ju 'barn' i 'nöd' som behöver en dator.

Sist jag kollade så fick jag själv i och för sig först gå i skola 19 år i streck, sedan jobba några år för att ha råd att lägga undan till min första dator. Men det har ju inte med saken att göra.
10 people gillar det här.

vainlee 40 minuter sedan
kostnad?det är högvinster..så rasistiskt
5 people gillar det här.

Linqan 40 minuter sedan
Förlåt, milersättning? Vänta lite nu... Va?
12 people gillar det här.

Mimmi Mus [Moderator] 29 minuter sedan som svar till Linqan
Låter skumt! Barnen påstås ju vara under 18 år. Har de trots detta hunnit skaffa körkort och bil? Eller är det underförstått att skattebetalarna ska betala fosterföräldrarnas bilkostnader, vilket ju definitivt inte har något samband med 'barnet' även om man skjutsar med egen bil.

Hursomhelst så är det skumt - som så mycket annat i denna industri. Det lär ha yttrats av någon i vår land att 'Sverige är en höna som ska plockas'.
8 people gillar det här.

Swede9999 40 minuter sedan
Dessa politiker verkar leva i en egen sluten värld. Dags att sparka dom i a-t och få dom att fatta att det inte är deras egna pengar dom förskingrar. Sen kan dom skickas till arbetsförmedlingen men med den utbildning dom har blir d

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: