onsdag 15 juni 2011

ESO-rapporten motbevisar Maud Olofssons människosyn - Fria Tider

ESO-rapporten motbevisar Maud Olofssons människosyn - Fria Tider: "ESO-rapporten motbevisar Maud Olofssons människosyn
Publicerat 14 juni 2011 kl 20:13
Centerpartiets partiledare Maud Olofsson brukar offentligt hävda att det är invandrare som bygger Sverige och dess välfärd och inte svenskar, något som motbevisas av ESO-rapporten. Fria Tider har här sammanställt några citat av Maud Olofsson.
Gilla på Facebook

– Man beskriver ofta invandringen som kostsam, att de inte jobbar. Jag vill istället beskriva en annan faktabas, nämligen att de bär upp välfärdens kärna runtom i landet. (Expressen, 5 feb 2011)

– Invandrarna är mer företagsamma än vi svenskar, de är mer högutbildade, de har en lägre ålder som vi behöver för vår demografis skull och åtta av tio kommuner skulle minska sin befolkning om inte vi hade invandringen. Jag tror inte att svenska folket vet om att det är så. (Expressen, 5 feb 2011)

- Nybyggarlandet Sverige, som jag vill kalla det då, det handlar om att öppna upp våra gränser och ta tillvara på människor som kommer ifrån andra länder och se vad kan de göra för att bygga Sverige och Norrbotten starkt framöver. (SVT, 26 feb 2011)

- Det allra viktigaste för att klara utmaningarna med en åldrande befolkning är dock att nya människor vill komma hit och leva, driva företag och arbeta. För sanningen är att många kommuners utmaningar skulle vara ännu större om vi inte hade invandring. (DN Debatt, 22 feb 2011)

- 13,4 procent av vår befolkning är födda i ett annat land. De är mer välutbildade, mer företagsamma och har lägre genomsnittsålder. Precis det som de flesta kommuner och företag efterfrågar. Vår välfärd skulle inte klara sig utan deras insatser. (DN Debatt, 22 feb 2011)

- Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån. (Tal, 9 nov 2007)
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Disqus

Login
Skriv en ny kommentar

Image

Visar 16 kommentarer

dartanjang
Hur förklarar hon alla dessa kaninmän, portmän,cykelmän osv ska dom räknas som uppbyggande för att det är en massa människor som ska utreda våldtäkter och övergrepp, fullt friska människor som ska hela släkten som vårdare för i runda slängar 10 miljoner på skattebetalarnas bekostnad osv osv !
Enligt mig tillför det landet inte ett skit !
Det är det bara politiker och framförallt journalister som gör och även hönorna som röstar på asen också !
Gilla
Svara
30 minuter sedan
1 Gilla
Handskakning
Alltid kul med lite fler bevis mot ledardårarnas svammel och hjärnfällor. De har målat in sig i ett hörn.

Handskakning
Gilla
Svara
53 minuter sedan
1 Gilla
StefanTen
Att försöka växla till en yngre demografi genom att spä på med yngre invandrare är ett livsfarligt pyramid-spel. Snart sitter vi istället med en mångdubbelt större, men invandrad åldrande befolkning. Vad skall Maud göra då, ta in ytterligare invandrare? Om Maud vill leva i en demografi tvärtom Sveriges, flytta då till Indien eller Bangladesh.

Vad är det för mening med ett välfungerande näringsliv och arbetslinje, när man ändå totalt sänker landets förmåga att resursmässigt bära sin egen befolkning. Snacka om att sila mygg och svälja kameler.

Massinvandringsförespråkarna är värre än de värsta kommunister eller fascister: De raserar landet, inte bara för några mandatperioder, utan för hundratals år, kanske för evigt.
Gilla
Svara
11 timmar sedan
10 Likes
Gaikokujin, Svensk som bott i Japan och numera känner sig som utlänning i Sverige...
Precis. Detta faktum, att även invandrade åldras och måste försörjas, är något som massinvandringsvurmarna verkar bortse från. Troligtvis så är lösningen att då låta ännu fler invandra osv osv osv in absurdum.
Gilla
Svara
3 timmar sedan
som svar till StefanTen
1 Gilla
kalleman
Det är bara att konstatera att Centern och övriga regeringspartier försöker ta död på oss, vårt land, våra värderingar och allt som kunde kallas Svenskt.
De är landsförrädare helt enkelt!
Gilla
Svara
13 timmar sedan
9 Likes
per22
Jag är riktigt orolig för Maud Olofssons hälsa.
Hon tuggar om samma mantra hela tiden:
'Invandrarresursen skall ta hand om sveriges åldrande befolkning'
När skall hon inse att det blir precis tvärt om.
Analfabeterna från Somalia har INTE kommit hit för att arbeta.
Här kan de problemfritt producera mängder av nya små muslimer som vi svenska skattebetalare måste finansiera genom att arbeta till 69 år.
Gilla
Svara
14 timmar sedan
17 Likes
Morningstar, Fallen from grace
Hon lider av PPS=PapegojPladderSyndromet.
Gilla
Svara
9 timmar sedan
som svar till per22
6 Likes
Petterssons
Sverige är ett invandrarland, det vore dumt att förneka med mer än 1 miljoner nysvenskar de senaste 20 åren i en stigande ström, men att invandrarna byggt vårt välstånd är att ta i.

Jag tror hårt arbetande svenska knegare som Andersson, Pettersson och Lundström samt män som Gabrielsson (Volvo) Sundbäck (Blixtlåset) Dahlén (AGA) Lindqvist (Primusköket) Wingqvist (SKF) Elmqvist (pacemakern) Ericsson (propellern) Ericsson (telefoner) Johansson (skiftnyckel) och många, många fler har haft ett finger med i spelet också.

Gårdagens invandrare kom hit, arbetade hårt, försörjde sig själva, sina familjer och byggde sitt eget och hjälpte till med vårt välstånd.

Dagens invandrare kommer hit, går direkt in i bidragssytemen för att aldrig komma ut och vad är det egentligen som fåraherdar och analfabeter ska försörja sig med i vårt land.

http://petterssons.bloggsida.s...
Gilla
Svara
15 timmar sedan
22 Likes
Tomas1975
Maud for president! I Somalia.
Gilla
Svara
15 timmar sedan
27 Likes
Morningstar, Fallen from grace
Ja, hon kan ju själv prova på att bli nybyggare och brobyggare.
Gilla
Svara
9 timmar sedan
som svar till Tomas1975
3 Likes
Bollfrans
Eller khatodlare.
Gilla
Svara
1 timme sedan
som svar till Morningstar
1 Gilla
Jeff Jensen
Jag undrar vart hon får all sin fakta ifrån, för hon borde nog bryta den kontakten när det återigen bevisas att det hon säger är fel!
Gilla
Svara
15 timmar sedan
16 Likes
Daniel Hammarberg
'Maud Olofsson har inte en aning om vad hon talar om.' (Daniel Hammarberg, 14 juni 2011)
Gilla
Svara
15 timmar sedan
27 Likes
fidelidei
Invandrare som jobbar bygger landet.
Invandrare som hamnar i bidragskarusellen gör inte det.

50% i bidragskarusellen enligt Anders Borg.

Vad är det som är så svårt att förstå?
Gilla
Svara
15 timmar sedan
24 Likes
10020316
Obs Ander 'jordgolvet' Borg, sade att det var mer än 50%, men tyvärr ville han av förståeliga inte skäl precisera mera.
Dessutom talar Maud som om hon vore lobotomerad!
Gilla
Svara
13 timmar sedan
som svar till fidelidei
4 Likes
Odalmannen
Anders Borg sa inte 50%, han sa att bidragsberoendet hos invandrarna är över 50% utan att specificera sig närmare om hur stor andel det egentligen är. Om man räknar bort de europeiskfödda invandrarna och bara tar med de utomeuropeiska, så hamnar förmodligen andelen bidragsberoende invandrare i Sverige förmodligen uppåt 75-80%. Men det skulle kunna vara ännu fler också.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: