måndag 20 juni 2011

Libyer kan få asyl utan individuella skäl - Fria Tider

Libyer kan få asyl utan individuella skäl - Fria Tider: "Libyer kan få asyl utan individuella skäl
Publicerat 20 juni 2011 kl 15:00
Ingen asylsökande kommer utvisas till någon region av Libyen där väpnad konflikt råder. I vissa fall kan asylsökande hänvisas till mindre turbulenta områden. Om Migrationsverket följer sin linje att inte dela ut tillfälliga uppehållstillstånd utan i första hand dela ut permanenta kan detta öppna upp för en stor invandring från Libyen.
Gilla på Facebook

Ingen asylsökande kommer utvisas till ett område där det råder ”väpnad konflikt”, vilket anses vara fallet i hela landet förutom i fem provinser. I provinserna Benghazi, al-Fatih, al-Jabal al-Akhdar, Darnah och Tubruq i nordöstra Libyen anses inte väpnad konflikt råda. Där råder istället ”inre svåra motsättningar”.

Migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik förklarar:

”– Vi ser att det i vissa fall kan finnas en möjlighet att söka skydd i någon av de fem provinser där det inte råder väpnad konflikt. Men vi måste göra en noggrann individuell bedömning av detta och iaktta en stor försiktighet med tanke på den svåra situation som råder i landet.”

Områden där Migrationsverket sedan tidigare anser att det råder inre väpnad konflikt och varifrån asylsökande kan få uppehållstillstånd utan att ha några individuella skyddsskäl är provinsen Ghazni i Aftghanistan samt Somalia förutom provinserna Puntland och Somaliland. För att gissa sig till om asylsökande kommer från den del av landet de säger sig komma ifrån brukar Migrationsverket genomföra så kallade språkanalyser där man utifrån frågor om lokala förhållanden och dialektanalys försöker sluta sig till om den asylsökande far med osanning eller ej.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Image
Dela på:
Twitter

Visar 11 kommentarer

Olandstoken
Är det ingen av politikerna som undrar varför det har varit oroligheter i alla arabländer samt tror dessa verkligen att muslimer skulle kunna ha något som helst med demokrati att göra så borde de söka hjälp, muslimer avlar fram muslimer i så stor takt att varken mat eller vatten kommer räcka till i längden.
Att ta in libyer som försöker störta gadaffi som i sin tur har mycket folkligt stöd tyder på så otroligt lite kunskap om dessa länder samt ställer oss etniska svenskar mot en ideologi som gör allt för att motarbeta kristna normala värderingar.
Låt nu dessa få hjälp av sina egna ideologiska bröder för vore de intresserade av västvärldens hjälp avsade de sig islam och anpassade sig till värt.
Gilla
Svara
12 minuter sedan
1 Gilla
JonniBalle
Slutnotan för detta vansinne kommer att betalas i blod.
Gilla
Svara
16 minuter sedan
nilsanders
då kommer det alltså en tilltagande ström av resenärer från Italien...Undrar vilka specialistkompetenser dessa Libyer besitter för att dom skall kunna få arbete i Sverige....Tillbaka åker dom inte så länge dom kan få stöd från Soc i Sverige....Sen kanske dom drar tillbaka om dom får tilldelat sig nån slags pension......Det är mest bara Sverige och Svenskar som ser dessa personer som en tillgång för landet...
Gilla
Svara
30 minuter sedan
Maitre
Återigen så är jag inte beredd att låta mina skattepengar betala detta elände! Därför flyttar familjen till ett land med lite mer politiskt förnuft! Tyskland har inget emot en ingenjör till som kan språket.
Gilla
Svara
31 minuter sedan
nuvetvi
Pengar finns det då? Moskeerna är byggda och allt förberett. Hörde nyligen om cancermedicin och även annan, som inte längre går på högkostnadskort. Därifrån pengar tas? Ganska upprörande att det är så i Sverige. Vad gör man?
Gilla
Svara
50 minuter sedan
1 Gilla
Allanoskar
Kolla på Turkiet. De tar emot folk i nöd, men det är en tillfällig lösning och de sitter i speciella läger. Inget snack om jobb, anpassning etc, målet är att de ska hem igen.

Sveriges strategi att alla som kommer hit ska stanna permanent, fungerar kanske om det handlar om max tusen per år, men med dagens nivåer är det helt uteslutet att det fungerar.

Så nu står vi där med segregation, våldsspiral, arbetslöshet. Dags att tänka om!
Gilla
Svara
55 minuter sedan
5 Likes
Handskakning
En sådan typ av 'turkisk' hjälpinsats hade jag alla gånger ställt mig bakom. Temporär hjälp, sedan hem. Enkelt och bra.

Handskakning
Gilla
Svara
48 minuter sedan
som svar till Allanoskar
4 Likes
Gere
tigerone11
Nej, precis, varför används inte TUT, varför skall alla ha PUT med en gång. Det kan väl inte vara utgångspunkten att konflikten i Libyen (och alla andra ställen) skall vara i all evighet?
Gilla
Svara
1 timme sedan
2 Likes
Boggerman
Det har rådigt konflikt i MENA-regionen ända sen den falske profeten Muhammeds tid och det kommer inte att bli fred förrän hela Islam blivit sekulärt.
Gilla
Svara
54 minuter sedan
som svar till Gere
2 Likes
Daniel Hammarberg
Kanske vi skulle satsa på att visa dessa länder i tredje världen bilder från dagens Sverige - Södertälje, Rosengård, Fittja och dylika ställen - så att de inser att det ställe de flyr till är en värre konflikthärd än den de kommer ifrån. Innan de senaste oroligheterna var ju nivån av våldsbrottslighet i Libyen bara en bråkdel av Sveriges.
Gilla
Svara
1 timme sedan
3 Likes
tigerone11
Jag blir så trött på det här, varför inte TUT?
Gilla
Svara
1 timme sedan
2 Likes

M Prenumerera via e-post
S RSS


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: