tisdag 7 juni 2011

Fler ankarbarn till Simrishamn – SD protesterar « Politiskt Inkorrekt

Fler ankarbarn till Simrishamn – SD protesterar « Politiskt Inkorrekt: "Fler ankarbarn till Simrishamn – SD protesterar

SKÄGGIGA BARN Simrishamns kommun i östra Skåne har beslutat utöka sitt åtagande gentemot Migrationsverket. Man ska i framtiden ta emot ytterligare fem så kallade ankarbarn. Efter beslutet har Simrishamn skyldighet att ta emot och så småningom försörja 35 av de så kallade barnen. Detta i en kommun som inte har råd med sina egna skolor.

Simrishamns kommunfullmäktige beslutade i måndags att teckna avtal med Migrationsverket som går ut på ett mottagande av upp till 35 ”barn”. Det är fem fler än tidigare.

Johannes Mårtensson (SD) opponerade sig som enda ledamot av fullmäktige mot att kommunen ska bistå Migrationsverket med avsättning för ytterligare ”ensamkommande”. Han skriver bland annat i sin reservation att ”det är bättre att prioritera de människor som inte har råd att betala en människosmugglare hundratusentals kronor för att komma till Sverige, det är dessa människor som är de verkligt nödställda”. Johannes Mårtensson menar också att kommunen indirekt stöder kriminell verksamhet genom sitt agerande.

De ”ensamkommande” lär till en början betyda ett visst tillskott av pengar för Simrishamns kommun, eftersom staten till en början betalar, dels en engångsbonus, och dels större delen av ”barnens” uppehälle. Efterhand går notan emellertid till mottagarkommunen. Det senare gäller förstås också för ”barnens” försvunna eller dödade familjer som så ofta magiskt brukar återfinnas eller återuppstå från de döda när ”barnet” väl fått PUT i Sverige.

Simrishamns kommun kan komma att behöva varje ekonomiskt tillskott man kan få, efter att man knappt visat sig ha råd med sina egna skolor. Under våren har en intensiv debatt förts om föreslagna nedläggningar av mindre skolor i samhällen runt om i kommunen. Anledningen var besparingar efter det att skol- och förskoleverksamheten visat sig kosta 50.000 kronor för mycket – per dag.

Fotnot:
I Simrishamns kommunfullmäktige sitter åtminstone en rikskänd person – Gudrun Schyman, som efter det att hon dragit sig tillbaka från rollen som partiledare för Feministiskt Initiativ nu lever en betydligt mer undanskymd politisk tillvaro som fullmäktigeledamot i Simrishamn. Så vitt känt landets enda. Om Schyman var delaktig i beslutet att belasta kommunens redan ansträngda budget med ytterligare fem ”ensamkommande” är inte klart.

Ystads Allehanda:
SD-protest mot flyktingmottagning
Skolorna blöder 50.000 kronor om dagen
Byskolornas framtid avgörs i fullmäktige
PrintFriendlyShare
2011-06-07, 10:25 (uppdaterat 2011-06-07, 10:26) | Kategori(er): Asyl Migration, Ensamkommande, Inrikes, Politik
Gilla Dislike

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
36 kommentarer 415 gillar received
Dela på
Visar 6 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


nilsanders 2 minuter sedan
Märkligt är det ju, om man betänker att det debatteras om barnfattigdom samtidigt i kvällspressen....Lek med tanken att all mottagning av dessa 'barn' stoppas och alla penningar som frigöres läggs på våra fattiga barn och deras föräldrar....Det skulle bli ca 3,5 miljarder kronor att fördela...
Enl migverkets ersättningslista för 'storvuxna ensamkommande barn' så kan man ju också se att det är en bra affär för Simrishamn som kommun...Undrar om det också bär sig på sikt?

nuvetvi 9 minuter sedan
Överskottet på privilegierade män från länder där flickor aborteras och inte får skola, arbeta utanför hemmet, äga eller ärva och tvångsbortgifts ända ner till 9 års ålder. Ingen saknar dem i deras länder. De var överflödiga där. Vill svenska folket stödja den politiken? Dit går pengarna.
1 person gillar det här.

Aftonbluffen 11 minuter sedan
Ja vad säger man? Simrishamns agerande speglar väl i mångt och mycket riket som sådant. Politiker och beslutsfattare borde bli ersättningsskyldiga för allt de ställer till med.
2 people gillar det här.

Micketheone 16 minuter sedan
Att ta emot kulturberikare är väl snart det ända sättet att få någon form av glesbygdsstöd från staten. Att ta emot en enda flykting/golddigger, är starten på det eviga ekorrhjulet då dom måste ta in fler för att försörja den första o.s.v. Tycker också att politikerna skall åtalas som delaktiga i flyktingsmugglingen ifall ligan åker dit.....
4 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 18 minuter sedan
Det har gått troll i det här med ensamkommande flyktingpojkar - det som skrämmer sk*tslag på mig är inte ifall dom är ankarbarn utan snarare framtida distributörer av heroin. Just nu har vi minst 10 tusen skäggabarn utspridda över hela Sverige. Om endast 1 % av dem är ' heroin dealer sleepers ' så har vi redan ett hundra av dom.
2 people gillar det här.

Brallan 21 minuter sedan
En kommentar som generellt funkar till alla artiklar på PI:
'Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta'
2 people gillar det här.

Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: