torsdag 17 maj 2012

Uppdrag Granskning synar imamer i moskéerna « Avpixlat

Uppdrag Granskning synar imamer i moskéerna « Avpixlat: Uppdrag Granskning synar imamer i moskéerna

UPPDRAG GRANSKNING Äntligen! Fylkings bevingade ord passar väl in i detta sammanhang. För ikväll tar sig Uppdrag Granskning an vad som sägs bakom kulisserna i en del moskéer. Något Avpixlat och många andra efterlyst länge. Nu återstår bara en djupare granskning av vänsterextremistiska Expo på önskelistan, speciellt med tanke på vilka de samarbetar med och hur det gått för norska systerorganisationen.

Tablåbeskrivning

Vilka värderingar sprider muslimska ledare i svenska moskéer? Med dold kamera avslöjar Uppdrag granskning råden imamerna ger till utsatta kvinnor. Alla svenska församlingar som får ta del av statens bidrag till trossamfund tar samtidigt på sig rollen att ”upprätthålla och stärka samhällets grundläggande värderingar”. Det betyder bland annat att samfunden ska arbeta för jämställdhet mellan män och kvinnor och att de ska motarbeta diskriminering, våld och brutalitet.

Uppdrag gransknings Nadja Yllner har besökt moskéer på en lång rad olika platser i landet för att ta reda på hur detta efterlevs i verkligheten. Det handlar om moskéer med många besökare och stort inflytande över samhället. Och det är moskéer med goda förbindelser till Sveriges ledande politiker. Utåt sett är de muslimska ledarna tydliga med att man ska följa svenska lagar och värderingar. Inför dold kamera – ger de en helt annan bild.

SVT PLAY
Läs chatten med UG
Se även Facebook

Lyssna: Muslimska ledare blundar för svensk lagstiftning

Längre ner i posten redogör vi för Omar Mustafa som pratar i Studio 1-intervjun.

“Mona Sahlin rasar mot imamerna”

Avpixlat och liknande nyhetsmedia tillsammans med enskilda har ständigt påpekat könsapartheiden och kvinnofötrycket. Men alla har avvisat oss som hatiska, fientliga och allt möjligt. Nu får vi rätt likt förbannat. Till och med självaste Mona Sahlin har vaknat:

– Alla rättigheter i Sverige ska gälla alla. Också kvinnor, säger hon.

Socialdemokraternas Mona Sahlin har många gånger stått upp för det mångkulturella Sverige. Vilket också gjort henne avskydd i främlingsfientliga kretsar. Men den kvinnosyn som de smygfilmade imamerna i Uppdrag Gransknings avslöjande uppvisar, fördömer hon helt. Där kvinnor uppmanas att strunta i att polisanmäla misshandel, ställa upp på sex och att acceptera månggifte.

– Det är upprörande och kränkande att behandla kvinnor på detta sätt. Det är mycket bra med avslöjandet. Nu måste alla goda krafter agera och kräva ett slut på dubbelmoralen, säger hon.

Sara Mohammad, ordförande i föreningen “Glöm aldrig Pela och Fadime”, var den som anmälde Jönköpings kommun efter vårt avslöjande om särskilda regler för muslimska skolelever, något som nu rivs upp.

Hon är inte förvånad över vad som framkommer i UG:

– Verkligheten är mycket värre än vad som visas i programmet. Det gör ont i mitt hjärta när jag tänker på hur de här imamerna lyckas hjärntvätta ungdomar och barn, säger hon.
– Det här är är representanter för politisk islam och vi vet att de har ett ansikte utåt och ett ansikte inåt.
Hon kräver att det statliga stödet till moskéerna dras in.
– De får miljoner för att öka integrationen, arbeta mot hedersrelaterat våld och för jämställdhet, men de gör precis tvärtom. Då ska de inte få några skattepengar.

AB

Tio moskéer granskade

De finns i Uppsala, Örebro, Göteborg, Malmö, Stockholm, Rinkeby, Järfälla och Hudiksvall. Med dold kamera lät man två kvinnor klä sig i niqab och framföra påhittade historier: en av dem blivit slagen av sin man samt att mannen gift sig med en annan kvinna. Kvinnorna fick följande svar:

Mahmoud Adam Stockholms moské:
”Det är tillåtet att ha upp till och med fyra fruar”

Abdur Kadir Salad, Örebro moské:
”Det är inte bra att ringa polisen. Varför? För att polisen gör ingenting.”

Roland Vishkurti, Malmö Islamic center:
”Inte polisen, du är muslim och kommer med stora problem. Kanske de tar barnen också”

Walid Zaaroura, Salsabil moské, Malmö:
”Du ska aldrig aldrig tänka att du ska gå till polisen”

Abdul Wadod, Uppsala moské:
”Jag tycker att du kan gå till din man och säga förlåt om jag har gjort dåligt, vi måste börja om från början”

Abdul Rashid Mohammed, imam Göteborgs moské:
”Du får inte kräva att han ska skilja sig från den andra kvinnan”

Hussein Farah Warsame, islamiska kulturcenter Rinkeby:
”Du måste anmäla honom till polisen”

Kvinnorna kom förklädda i Niqab, heltäckande klädsel, och uppgav att en av dem blivit slagen av sin man samt att mannen gift sig med en annan kvinna.

Uppdrag Granskning – mer info
Expressen
SDS

Islamisterna kritiserar redan

Moskén vid Ramberget i Göteborg

Ahmed Al-Mofty. Det är mannen som varit pådrivande bakom sunnimuslimska moskén vid Ramberget i Göteborg, som Saudi betalt. Ahmed Al-Mofty figurerar även flitigt på SUM, Svenska Unga Muslimers konferenser, vilka varje år bjuder in jude- och homohatande imamer från mellanöstern.

Till Expressen säger han:

- Det var två kvinnor hos oss. En av dem hade heltäckande klädsel, Niqab, och den andra hade en slöja. De sa att det var problem men att den ena kvinnan ändå tyckte om sin man. Om det inte är uppenbart att något brott begåtts vill imamen gärna höra mannens version också innan han ger råd.

UG:

Saudiarabien är ett land där könsapartheid är satt i system och sharialagar utformade på medeltiden styr kvinnornas liv.
Saudiarabiska staten och saudiska affärsmän och prinsar sprider på olika sätt dessa ultraortodoxa tolkningstraditioner ut över världen. De finansierar moskéer, delar ut stipendier och utbildar imamer som sen arbetar i andra länder. Det var också saudiarabiska staten som gav Göteborgs muslimer en egen, riktig moské genom ett bidrag på 67 miljoner kronor. Nu har moskén en imam – Abdul Rashid Mohammed – som delvis är utbildad i just Saudiarabien. När Uppdrag gransknings reporter intervjuar Abdul Rashid Mohammed öppet om synen på kvinnans rättigheter låter det så här:

- Det finns ingen skillnad på kön och självklart inför Gud de ska ha samma rättigheter och samma skyldigheter.

UG

Uppdrag Granskning har tidigare haft inslag om moskén på Ramberget, öppnad våren 2011.

Ahmed Al-Mofty var också en av islamisterna som intervjuades i den SVT-sända dokumentären Slaget om Muslimerna där tablåbeskrivningen var “De kallar sig medelvägen i islam och uppfattas som ofarliga. Nu säger avhoppare att de är islamister och att deras organisationer får allt större inflytande i Sverige och i hela Europa.”

Youtube del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6

Omar Mustafa. Han är ordförande för Islamiska Förbundet i Sverige (IFIS) sedan 1 januari 2011. Innan dess var han generalsekreterare i SUM, som nyligen höll sin konferens i Kista där radikala gäster höll tal. Tidigare ordförande för IFIS var Abdirizak Waberi, riksdagsislamist för Moderaterna. I vår tidigare post tog vi upp att Omar Mustafa twittrade där han ondgjorde sig över den franska razzian mot militanta förbjudna islamistgruppen Forsane Alizza och kallade det för häxjakt. Trots att polisen hittade mängder med vapen.

I en annan tweet ondgjorde han sig över förbudet att släppa in ett antal hatiska radikala antisemitiska imamer på fransk mark. En av salafisterna, Youssef al-Qaradawi, är ökänd för sina tirader mot Israel, USA och försvarar självmordsbombningar både i Israel och Irak. Han har även uppmanat till massmord på judar.

Till Nyheter24 säger han om Uppdrag Granskning:

– Bättre passning hade de högerextrema krafterna inte kunnat få, säger Omar Mustafa, ordförande för Islamiska förbundet i Sverige, till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag tror det är fjärde gången de försöker bevisa den här tesen. Det är en upprepad attack som ingen annan har fått utstå. Och de kommer i en tid när de antimuslismska krafter är som starkast.

I trailern till programmet hörs flera imamer säga: “Det är tillåtet att ha upp till fyra fruar”, “Det här är inte att slå! Ibland blir man förbannad!” och “Hon behöver inte ringa polisen. Jag anser inte att det är farligt.”

Men enligt Omar Mustafa är det mesta ihopklippt på ett sätt som gör att det inte ger en rättvis bild.

– Jag tycker metoden är väldigt märklig. Visst finns det brister i det sociala arbetet i moskéerna. Imamerna har ingen utbildning och det finns brister i arbetet, men det är vi medvetna om sedan länge.

Bejzat Becirov. Han grundade Islamic Center 1986 i Malmö och kallas moskén i dagligt tal. Den brann ner 2003 under mystiska omständigheter. Idag uppbyggd och i anslutning finns även en skola, där småkillar och beslöjade småtjejer går. 2009 köptes moskén av World Islamic Call Society (WICS) för fem miljoner dollar. Grundaren till WISC var numera avlidne Muammar Kadaffi, Libyens fd diktator, som flera gånger sagt att islam ska dominera världen. Libyen hjälpte även till att delfinansiera bygget 1986. I övrigt är det en stiftelse, insynsskyddad från myndigheternas kontroller.

Bejzat Becirov är också kritisk och vill hellre att SVT granskade den “utbredda islamofobin” samtidigt som han hävdar:

– Vi utsätts för stenkastning och allt möjligt varje dag. De borde granska dem i stället.

Salsabil

En av moskéerna, i detta fallet en källarmoské, ligger i Malmö. Denna är särskilt intressant. Den tillfrågade imamen Walid Zaaroura svarade:

”Du ska aldrig aldrig tänka att du ska gå till polisen”

Salsabil är nämligen synonymt med salafisterna i Islamiska Kulturföreningen som vräktes hösten 2008 från sin källarlokal på Ramels väg på Rosengård. Det fick till följd att ett gäng unga salafister ockuperade lokalen under några dagar påhejade av de äldre männen. Två av dessa män är också identiska med männen som satt i SVT Debatt och undvek frågan från Janne Josefson om de sympatiserade med Usama Bin Ladin.

Polisen vräkte de unga salafisterna i december 2008 och kaoset var ett faktum, de nu välkända kravallerna under en vecka där polisen ansattes hårt, bilar och släp brann, kraftiga slangbomber detonerade och inte minst var det vid detta tillfälle som en svettig rädd och frusterad polis sa “apejävel” om en av huliganerna utanför.

Salsabil har idag lyckats få Malmö kommun att sälja dem mark för några miljoner kronor och planerar ett könsförtryckande islamiskt center inkluderat moské och könsåtskiljande bad invid en kyrkogård jämte Rosengård, inte långt ifrån deras nuvarande källarmoské. Flera har påtalat historiken och deras extrema åsikter till socialdemokraterna i Malmö men har då fått till svar att man varit islamofob. Det mest obehagliga är deras danska talesman. Han är avhoppare från danska Islamiskt Trossamfund då han inte fick gehör för sina radikala idéer men framförallt för att danska politiker pressade samfundet hårt. Denne talesman är antisemit och har tillsammans med imamer från hela mellanöstern undertecknat ett globalt dokument där man bland annat gör gällande att Israel och judar ska utrotas.

Mohammad Fazlhashemi

Han är med i kvällens avsnitt och är professor samt författare om bland annat muslimsk idéhistoria.

– Det de här männen säger till kvinnorna kränker deras mänskliga rättigheter. Männen förnedrar och kränker kvinnorna när de säger att “du måste stå ut med att den här mannen slår dig”, säger Mohammad Fazlhashemi.

Han är starkt kritisk till de imamer i inslaget som inte följer svensk lagstiftning.

– I och med att moskéerna tagit emot statsbidrag har de också förbundit sig att följa svensk lagstiftning och demokratiska grundprinciper.

De som kommer till tals i inslaget beskriver han som “konservativa, bokstavstrogna traditionalister”.

– Nu krävs det självrannsakan. Man måste rensa bland det här ogräset.

Mohammad Fazlhashemi, som själv är muslim, tycker att de omoderna moskérepresentanterna ger muslimhatare och Sverigedemokrater vatten på sin kvarn.

– De bekräftar ju nidbilden av muslimer. De är djupt beklagligt att de lever upp till alla fördomar som islamofoberna har

SDS

Danska Ekstra Bladet nämner en viss sajt:

Rådene, som bliver givet til kvinden, strider en del mod de officielle udtalelelser, svensk TV har fået efterfølgende. Og den indvandrerkritiske hjemmeside avpixlat.info jubler da også over programmet, og bruger ordet ‘Endelig’.

Uppmaning till Uppdrag Granskning

Det finns mycket mer för er att granska än några imamers syn på kvinnors rättigheter. Det är en bra start med könsförtrycket men det är bara toppen på ett isberg. För det finns åtskilliga HBT- och judehatande såväl organisationsmässigt som imamer och enskilda. Det finns klara kopplingar till jihadister och motsvarande i utlandet.

Granska individerna, granska Muslimska rådet, granska SUM, granska IFIS, med flera. Granska såväl källarmoskéerna som de stora mera ingående. Granska speciellt Bellevuemoskén med sina militanta kopplingar. Lägg därtill att radikala Muslimska Brödraskapet även har stort maktinflytande framför inom Södermalmsmoskén.

Om inget annat ska UG läsa SVD-journalisten Per Gudmundsons kartläggningar för uppslag.

Slutligen är det bara i Sverige som kvällens reportage betecknas som kontroversiellt. UG känner sig till och med tvungna att förklara vad som ligger bakom granskningen.

Snyft i Aftonbladet

Abd al Haqq Kielan, ordförande i Svenska islamiska samfundet, tycker det är helt okej för muslimska män att ta fyra fruar och är tveksam till om muslimska kvinnor har rätt till ett socialt liv utanför hemmet. Läs mer om det HÄR.

I England sände Channel 4:s Dispatches: Undercover Mosque exakt det vi efterlyser från Uppdrag Granskning.

Uppföljaren

Print Friendly
Share
Publicerat 2012-05-16, 11:43 (Uppdaterat 2012-05-17, 00:50) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Islam, Islamism, Jämtälldhet, feminism, genus, Religion, Video / audio

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 62 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
177 kommentarer 2275 gillar mottaget
Dela på
Visar 87 av 955 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


bud 0 minuter ago

Mona Sahlin ( S)är en av många som tvingat på medborgarna dessa islamsters förtryckarkultur att få fotfäste och till o med skattefinansierat den.
(Enligt uppgift så är det 9 av 10 moskeer som pläderar för månggifte.)
Skulle inte förvåna om staten indirekt bidragsförsörjer dessa.

Skönt att det finns några vettiga människor bland muslimerna som som vågade göra denna intervju när 7klöverns folkvalda "politiker oftast slicka röven på islamisterna. Se ex.vis moderaten i inslaget.



rocker1971 Just nu

Hoppas verkligen att det finns Svenskar som vaknar till efter ha sett detta program..

Granit portion Just nu

Precis sett programmet,
hoppas att avsnittet blev ett uppvaknande hos någon soffliggare.

min-klon Just nu

Muslimerna fick smaka på sin egen medicin!

Alla muslimer som lurar och ljuger till oss fria ärliga och härliga människor (som de kallar för kuffar elaka som de är genom islam) så var det vi som såg till att lura dom. Vi ljög tillbaka och hur skall de kunna smälta detta när kuffarna använder samma medicin som de. Då riskerar inte deras lögner längre räcka till. De är oroliga nu.

Men tyvärr vänner så vet vi att mest troliga är att 7-klövern och media gör snart allt för att kompensera intoleransen och föra lotsashärlig samarbete mellan varandra, där både sysslar med taqyaasamarbete för fortsatt islamiering.

Svenska folket är ju drabbad av världens sjukaste och ondaste lekstuga genom våra alla oärliga förrädare.

standigtundrande Just nu

En blick säger mer än tusen ord...
Minerna hos imamerna var obetalbara, och man behövde inte ens gissa vad dom tänkte. Men jag undrar vad som retade dom mest. Var det att UG gjorde reportaget eller var det att det var kvinnor som satte dom på plats? Det gick klart och tydligt se i programmet att när kvinnorna kom till moskeerna och rådgivarna/imamerna så var dom måttligt intresserade av kvinnornas problem, det märktes mycket tydligt att en kvinnas värde var lika med noll.

En sak som jag reagerar starkt över, är hur vi kan hänvisa tomter för bebyggelse av dessa rasistiska byggnader. För vilken annan organisation skulle få tomter och byggrätt för byggnader där man öppet visar att vissa kön eller grupper inte är välkommna? Och när reportern är i rinkeby och ska fika så blir hon hänvisad bakom ett draperi....bara för att hon är kvinna. Vad skulle hända om vi hade samma "regler" för handikappade eller homosexuella?

LÅT OSS NU TA REDA PÅ OM DET ÄR MOT LAGEN ATT BYGGA RASISTISKA BYGGNADER! DET ÄR DAGS ATT STOPPA ELÄNDET OCH DET ÄR NU..INTE IMORGON!

toalett 18 minuter ago

Nu jävlar börjar det hända något ! Till och med måna salin har börjat vakna ! SD och AP betyder mycket i samhällsdebatten. Glöm inte att donera några kronor till domsamma !

PetterssonBendel 29 minuter ago

Var det bara jag som reagerade på att de faktiskt använde uttrycket "etniska
svenskar" i reportaget...?
2 personer gillade det här.

popeyesweden 35 minuter ago

Det var en bra granskning, jag hade dock gärna sett en granskning över ännu fler moskéer så att siffrorna ännu tydligare kunnat tala sitt eget språk. Men det var helt klart sevärt, och jag hoppas att Josefsson & c:o fortsätter med sin grävande journalistik i moskéerna. Det finns ju långt fler ämnen där imamernas budskap kan tänkas skilja sig avsevärt från svensk lagstiftning, t.ex. brott och straff, barn, synen på homosexuella, synen på kristna m.m.
3 personer gillade det här.

init100 1 timme ago

Den så kallade "liberalkonservativa" Roland Poirier Martinsson, ökänd för sin kolumn för några veckor sedan där han skrev att "islam är en ådra av friskt vatten", ger sig in i tvekamp med SDs Chris Dulny och SDs Mattias Karlsson på Twitter, där Martinsson bl.a. skriver:

"@ChrisDulny Lille vän, om min dotter kommer hem med en muslim ena veckan och en SD:are nästa, vilken vecka tror du hon får utegångsförbud?"

"@sdkarlsson @ChrisDulny Ja, alltså låt mig avsluta detta. Nej, inte som människor, men jag tycker långt sämre om den människosyn SD äger.-->" (än om islams människosyn, får man förmoda)

"@sdkarlsson @ChrisDulny okunniga, xenophoba och aggressiva ansikte stärker min uppfattning att SD står för en ond människosyn. Men jag--->" (islam däremot, är som sagt "en ådra av friskt vatten", enligt Martinsson)

Jag har tidigare tyckt att Martinsson var ganska vettig, t.ex. när han jämförde genusvetenskapen med frenologin och hypnosvetenskapen, men det tar jag tillbaka. Vad vi har här är en mycket sjuk person, där uttalandena om genusvetenskap snarare får ses som ett uttryck av att "även en blind höna kan hitta ett korn ibland".

Edit: Roland Poirier Martinssons Twitter: https://twitter.com/#!/RolandP...
1 person gillade det här.

Lasselito 59 minuter ago som svar till init100

Aggressionen visar förstås på den desperation som råder hos kulturrelativisterna. Jag måste säga att det är skrämmande att ta del av åsikter från politiker och journalister på Twitter. Tidigare hade jag föreställningen att journalister drevs av en yrkesstolthet och strävade efter oberoende, kritisk granskning och sanningssökande. Så är uppenbarligen inte fallet. Journalister och media frotterar sig obekymrat med varandra och samarbetar i den politiska opinionsbildningen. Det är bedrövligt att se.
1 person gillade det här.

svartamalin 1 timme ago

Nej ! gör inte det - det var det som var syftet b.l.a. med programmet , därför de som medverkar i programmet blir fler och fler och därmed färre licensbetalare i den kategorin .

niklasr 1 timme ago

Undra hur Josefsson känner sig när han fått uppleva taqqyia i egen
person. Hur lätt lögnerna rinner ur dem när de skyddar sin religion och
skyller på individen. Islam erkänner inte individen utan det är alltid
omgivningen som påverkar individen. Det är ju det de alltid säger när
muslimer begår våldtäker, misshandel och liknande, då är det alltid
samhällets och offrens fel.
8 personer gillade det här.

svartamalin 2 timmar ago

Nu har SVT slängt lite smulor till oss svin i egenskap av sitt uppdrag . Det är snart glömt , och vi återpassas till fyrtioårs tystnad ang. massinvandringens groteska problem . Nu har SVT gjort sitt och ingen svensk regering behöver bry sig mera . Nu vet svensken vad den behöver veta och inget mera , nu kan locket definitivt slutas och så kommer det att bli ... ja detta var en skenmanöver så länge inget görs samt att detta får fortgå . Sverige har legaliserat denna form av brott och kriminalitet som visas i programmet - Regeringen utövar sin makt och driver in skatt av mig för att jag skall medfinansiera dessa brottslingar och deras gärningar . Det är inte rätt och riktigt att jag skall tvingas medverka till detta . Sverige; är numera varken värdigt eller mänskligt !
2 personer gillade det här.

KHMER 2 timmar ago

Nu ska jag skriva något islamofobiskt, vilket jag vanligtvis inte gör. Jag kritiserar läran. Det är ingen fobi.
Det kan finnas en rationell förklaring till att moskéernas företrädare uppmanar till månggifte bland Sveriges muslimer.
Det är män som huvudsaklingen kommer till Sverige, ibland i skepnad som ensamkommande barn med skägg och nallebjörn under armen.
Om de tar sig fyra fruar bör de i rimlighetens namn få många barn. Ökningen av antalet muslimer ökar då snabbt, vilket då också ökar moskéernas betydelse.
Det är inte bara det rödgröna blocket som vill bli större. Det vill nog också islam bli.
Ju högre upp i den islamska hierarkin man kommer ju vanligare misstänker jag att synen på månggifte är accepterat och till och med förespråkat. Om det dessutom betalas av svenska skattebetalare så är det en synnerligen givande historia.
7 personer gillade det här.

Stolt Svensk 2 timmar ago

Visst har du rätt där, det här är egentligen bara att skrapa lite på ytan. Men, det är ändå bra att de börjar någonstanns. Det finns såklart ännu mer kvar, och de riktigt grova sakerna lär väl inte komma fram än på ett tag, men bara att en kanal som SVT vågar visa ett inslag som visar en mindre bra sida av islam, även om det inte är de värsta sidorna, är för mig väldigt glädjande. Men jag håller i övrigt med dig, det här är en droppe i ett oändligt stort hav. Men, nu har vi i allafall fått deras kvinnosyn bekräftad, men, det finns mer som måste fram, de saker du har räknat upp t.ex.
4 personer gillade det här.

Punishher 3 timmar ago

Nästan så man kan börja betala TV-licens igen, fast bara nästan..
2 personer gillade det här.

nollttan 3 timmar ago

Jag upplever för det mesta olust då det görs repotage av både SVT och SR eftersom de "grävande" journalisterna är inpyrda av den unkna åsiktskonsensus som är förhärskande inom praktiskt taget all svensk media:

Man skall anse att SD är ett rasistiskt parti som ger influenser till terrordåd liknande Breiviks, att det inte finns något tak för invandringen, att existensen av svensk urbefolkning är en myt, att invandringens påverkan på kriminaliteten inte är något problem, att det inte existerar några nettokostnader på grund av invandringspolitiken utan denna ger endast en vinst, att islam inte kan förlöjligas till skillnad mot kristendomen, att en SD-anhängare inte skall få arbeta inom radio eller TV, att Ullenhags mytspräckande är trovärdigt, att SD-talesmän inte skall få tala till punkt och utveckla resonemanget etc. etc.

Det skulle vara uppfriskande om det kunde anlitas några journalister utifrån - då det skall produceras repotage om något känsligt ämne - i stället för att hela tiden använda sådana som bär på de inavlade åsikter som nu är förhärskande inom den svenska mediavärlden. Därför vore det bra att visa fler utländska repotage som en motvikt till det nuvarande ängsliga ytliga "grävandet".
5 personer gillade det här.

LasseG 8 timmar ago

Det Uppdrag Granskning vann i respekt för programmet förlorade de i kommentarer på den efterföljande chatten. Då återställdes ordningen och flosklerna, som till exempel att kristna bokstavstrogna fundamentalister minsann var lika goda kålsupare som muslimska bokstavstrogna fundamentalister, att det inte är fel på islam utan på enskilda fundamentalistiska muslimers (van)tolkningar av Koranen (vilket visar att de själva inte ens öppnat pärmarna på en Koran), och uttryck som "rasister" och "främlingsfientliga", staplades på varandra.
10 personer gillade det här.

one_minute 9 timmar ago

Hrm… ska det här reportaget anses som ett revolutionerade avslöjande? I så fall vill vi se en förändring som ger resultat. Inget jamande som att: jaha, jaså, nämen, såååå långt kan man inte gå som att dra in statsbidragen …

Kan på förhand säga att ingen förändring kommer att ske överhuvudtaget. Hela den här pajascirkusen kring de så kallade l ä r d a inom islam är en gigantisk bluff. Det kommer inte det svenska etablissemanget att inse förrän det är försent.
När timmen är slagen är Sverige en islamsk stat.

För att backa bandet. Britterna lyssnade inte på Churchill när han varnade för Hitler. Nutidens Churchill är folket som ser vartåt det barkar hän. Så, lyssna på folket! Folket som är kritiska och som vet mer, som vet så mycket mer om vad som egentligen händer i samhället.
Vi, som lever i verkligheten!
14 personer gillade det här.

Funtaren 9 timmar ago

Tusan vad skönt det var att se den där lismaren på medborgarplatsen först svettas och sedan tappa masken när Josefsson blev för närgången. Det var nätt och jämnt han kunde hålla inne med ett "Allahu Akbar". Kroksabeln var nog inlåst för säkerhets skull.
19 personer gillade det här.

Funtaren 9 timmar ago

Det värsta är att, som den där moderaten som sade att det var "en mans åsikt" även när en tongivande imam - nej tio tongivande imamer - säger sådana här saker, kommer politikerna att finna bortförklaringar och fortsätta bräka med i de nyttiga idioternas kör.
10 personer gillade det här.

brisslan 10 timmar ago

På svenskfronten inget nytt, utan det är, som vanligt. Svenskarna har blivit lurade precis, som brukligt är. Pengar till mussarna sina bödlar! Svenskarnas 94% dumhet är helt ofattbar.
20 personer gillade det här.

Funtaren 10 timmar ago

Jag skulle ge mycket för att få se Fazlhashemi på dold kamera. Jag tror inte på hans insmickrande ord för fem öre. "Ytterst liten del håller med". Det stämmer inte med vad man med blotta ögat kan registrera i verkligheten.

Och ang Rinkeby-snubben som sade att hon skulle anmäla: han anade oråd. Djungeltelegrafen hade nog gått. Jag tror inte för ett ögonblick att han verkligen menade detta.
13 personer gillade det här.

quinna 10 timmar ago

Inte oväntat kritiserar imamerna nu uppdrag granskning och säger att UG har klippt och klistrat filmen till nackdel för imamerna. Någon som tror på det? Nej tänkte väl det. Muslimer är födda lögnare och ljuger hela vägen till sitt påhittade paradis.
21 personer gillade det här.

janrickolina 1 timme ago som svar till quinna

ja vad skall dom annars säga svårt för dom att bli tagna med hela huvudet i syltburkan
3 personer gillade det här.

Oberst 10 timmar ago

Som jag misstänkte. Vilken fullkomligt gräslig kvinnosyn!
18 personer gillade det här.

Mac1340 10 timmar ago

ISLAM Ut ur Sverige!
18 personer gillade det här.

Frank_Einztein 10 timmar ago

För er som inte känner till Taqiyya så läs detta, det förklarar mycket av Muslimers handlingar. Dom vänder likt 7-klövern kappan efter vinden utan att avslöja sitt sanna tyckande!

Taqiyya: Bruket att dölja sin tro under farliga förhållanden har sitt ursprung i Koranen som inte klandrar de som döljer sina övertygelser i dessa fall.
http://sv.wikipedia.org/wiki/T...
15 personer gillade det här.

Sverige Fritt 10 timmar ago

Läs vad vänstern svamlar här. I översta tråden.
http://www.facebook.com/gransk...
3 personer gillade det här.

Coyote Lundmark 10 timmar ago

Dom PK-dårar som kallar oss kritiker mot detta för "rasister", är bl.a dåliga förlorare, fast dom inser inte att dom är förlorarna. Om man "vänder på steken" så kan vi isåfall kontra och kalla dom för "islamister". Deras sandlådeattityd är löjlig. Vi borde bli tackade och uppskattade för att vi bryr oss och vågar visa detta, med bl.a kritik mot islamiseringen, som inte är en synvilla, men rasist-synvillan är ju stor och omfattande.
Det är ju rätt och bra att uppmärksamma denna galenskap som islam innebär, etc. Det som många i massmedia (Te.x "Al Rapporta" - Rapport.) och i regeringen inte gör tillräckligt, är att uppmärksamma sanna demokratiska och fria sätt att leva på, inkl dom nationer som tydligt står för detta, te.x Nordamerika, delar av Europa, istället tjatar dom om islam/mellanöstern i massor, och om det fina pratet om mänskliga rättigheter, som i svenska regeringen är en stor del av hyckleriet. Världen framstår som "liten" när det finns så mycket mellanöstern-propaganda i medierna. Dessa PK-typer borde kolla upp historien bättre, mellanöstern är ju inget vinnande koncept, totalt sett, med inbördeskrig, islamistiskt förtryck, terrorism, analfebetism, etc.
8 personer gillade det här.

min-klon 10 timmar ago

Men du Åke Larsson!
Men satan var på riktigt elakt humör när han skapade islam. Ett mäktigt redskap för honom att skapa ett fängelse för alla människor som den erövrar till sin satanistiska redskap att erövra fler med också, och såsmåningom kunna lägga hela mänsklighetn under sig. Frihet är gåva från Herren. Till Herren får vem som helst komma, ingen har rätt att tvinga någon att tjäna Herren och tro på Herren. Det som berövar människan frihet är igenomond..

Och muslimska män kan leva rövare hur mycket som helst utan att straffas medan flickorna hålls som köttstycken att giftas bort och med varken klädfrihet, religionsfrihet, kärleksfrihet och yttrandefrihet. Det värsta dock är att de berövas rättigheten att öppet bekänna herren. Ingen sann Gud gör tvång till en rättighet att användas mot någon. Det är bara satan som lyckas med det. Så ock har det skett genom Kristendomen som missbrukats av många. Men jag känner till många Kristna och deras döttrar är fria. Det är ytterst liten del av kristnas döttrar som berövas rättigheter.

Många islamiska män förresten har också vädligt svårt att vara anständiga mot fria tjejer, på tal om anständighet alltså. Hellre vara klättklädd utån än ett sådant oanständigt inre som många muslimmän har. Det är tack vare det islamiska giftet. Men det är faktiskt också bara en bråkdel av fria kvinnor som klär sig för oanständigt. Kvinnorna klär sig mest normalt medan muslimtjejer är till och med KKK-klädda fruktansvärt satanistiska offer.
4 personer gillade det här.

Sverige Fritt 10 timmar ago

http://www.facebook.com/gransk...

Diskussion om programmet.
2 personer gillade det här.

Markus Valiant 10 timmar ago

"JUST NU: Oroligt i Tensta Ungdomar vandaliserade skola och anlade brand."
"Bussenhusskolan i Tensta på onsdagskvällen. Fönster ska ha krossats och dörrar slagits in.
Byggnaden eldhärjades. De har kastat sten på poliserna..."
/ Expressen

"Skola sönderslagen och satt i brand"
"Det började med att man slagit sönder skolan, fönster och dörrar, och sedan fick vi rapporter om att man startat bränder" / Aftonbladet

"Ungdomar attackerade skola"
"Omkring 30 ungdomar i tonåren vandaliserade och tände eld på delar av Bussenhusskolan i Tensta på onsdagskvällen" / DN

Nu brinner det i Stockholms förorter. I Tensta är en stor majoritet av de boende islamtroende.

Intressant information ifrån Bussenhusskolans hemsida:

"Skolans gemensamma kulturaktiviteter präglar skolans fredagssamlingar där de olika årskurserna ansvarar för programmet."

Kan detta betyda att man har fredagsbön i skolan för de muslimska eleverna? Det finns all anledning att misstänka att så är fallet.

Vidare:

"Skolans elever kommer från olika delar av världen. Eleverna undervisas i modersmål och har studiehandledning på ca 25 olika språk."

Slavlekar populärt på Bussenhusskolan:

"Genom hot och våld tvingar vissa barn, så kallade kungar, andra barn, så kallade slavar, att göra det de befaller."
http://www.metro.se/nyheter/el...
11 personer gillade det här.

Funtaren 10 timmar ago

Jaha, kan vi få en ursäkt från Mona Sahlin nu? Och en försäkran om att hon i fortsättningen skall hålla sig borta från positioner som kräver intelligens, då hon nu själv insett att detta är en vara hon har ett kraftigt underskott på?
10 personer gillade det här.

Åke Larsson 11 timmar ago

Gud är med oss alla. Även med Dig, som inte mår så bra i denna stund. Du mår nämligen inte alls bra; om Du använder UG:s falska reportage för att tycka illa om en broder. Det är klart att även den bästa kan svara spontant och på ett sätt, som senare inte ser så bra ut. Det är inte seriöst att välmenande Imaner inte fick en möjlighet att se över uttalanden, före sändning.

Jag som själv valt att leva som rättrogen islamistisk tjänare förfäras över alla de mörka krafter som använder UG:s vinkling för att kasta skugga över den enda sanna religionen. Kvinnor i Sverige som inte bara tillåts utan faktiskt uppmuntras att klä sig som horor behöver aldrig någonsin frukta ett så kallat månggifte för ingen muslims tjänare vill ha sådan kvinna.

Lössläppta slampor och öldrickande fisande svenska män från arbetarklassen är som vin och vatten för varandra. Jag är numera pensionär och har därmed haft tid att vakna. När jag var yrkesverksam reparerade jag spelautomater för AB Svenska Spel. Det jag fick se i form av mänskligt förfall vid servicebesök (slampor och pruttande män) fick mig att bli rättrogen.

Gud är med Dig. Ställ undan ölburken, tvätta kalsongerna och använd vatten på toapapperet efter nästa besök på toa (det sistnämnda gäller även för slamporna) och Ditt liv kommer att förändras till det bättre. Dina förmörkande ord som äger sina ursprung från Dina otvättade kalsonger kan bli förlåtna, om Du bara förmår att vakna upp. Jag önskar Dig allt gott.
2 personer gillade det här.

resenaren 10 timmar ago som svar till Åke Larsson

Villsna själar har det alltid funnits även i den ciovilicerade världen, som sökt nån form av självförnekelse i allvärldens olika konstiga religiösa övertygelser, för att försvara sitt eget tillkortakommande i samhället!
Lycka till Åke Larsson! När du upptäcker vilken galen tunna du hoppat i, så kan du ju alltid ta till repet!
13 personer gillade det här.

Hilfe! 10 timmar ago som svar till Åke Larsson

Vad menar du? Rätt att "tillrättavisa" olydig hustru fysiskt, att ta upp till fyra hustrur och aldrig neka sex är klart och tydligt utskrivet i Koranen. Liksom att kvinnor är värda hälften av en man som vittnen och ärver max hälften etc.
8 personer gillade det här.

Nostalgikern 10 timmar ago som svar till Hilfe!

Du förstår väl att det är ett troll?
6 personer gillade det här.

janrickolina 1 timme ago som svar till Nostalgikern

ja ett troll och idiot är en som försvarar detta, men han lever nog utan fru kan jag tänka mig

Hilfe! 10 timmar ago som svar till Nostalgikern

Skadar aldrig att svara seriöst, så att ingen taqqiya får stå oemotsagd.

Edit: För det är aldrig säkert att ens det galnaste man ser är ett troll.
8 personer gillade det här.

min-klon 11 timmar ago

Först och främst skulle Sverige behöva bli kvitt sin brunrödfalska ådra som ligger bakom detta svek med at bädda för islamisering. Det är det som är värsta mäktiga sektgörat. Så det är inte ens islam som är den egentliga faran. Det är dessa som bäddar för islamisering. Muslimerna hade möjlighet i Sverige att få ett riktigt demokratiskt lyft men Sverige gjordes istället till populära bidragslandet och för islamisk framväxt. Och detta älskar islam och alla dess fascister och terrorister och allehanda förtryckare som förtrycker i islams namn.
6 personer gillade det här.

kjellan11 11 timmar ago

Till Kalohux Det var ogudaktig men det gick inte att svara så det blev till att kopiera o klistra in
1 person gillade det här.

kjellan11 11 timmar ago

Det var ogudaktig men det gick inte att svara så det blev till att kopiera o klistra in
1 person gillade det här.

ogudaktig 11 timmar ago

Problemet med de muslimska männen - verkar vara deras sexualitet. Känner ingen svensk kvinna som behöver gömma sitt ansikte på grund av sin svenska man.
7 personer gillade det här.

Funtaren 9 timmar ago som svar till ogudaktig

Har man rest i dessa länder har man fått gott om bevis för att muslimska män överlag är som förvuxna tonåringar när det gäller sexuell impulskontroll. Inte så konstigt när hela deras tänkande är uppbyggt kring att det är kvinnans ansvar att dölja sina behag så att männen inte utsätts för frestelse.

I hur hög utsträckning detta gäller muslimer som växt upp i Sverige låter jag vara osagt, men med tanke på den kvinnosyn man hör manifesteras i intervju efter intervju med unga muslimska killar är jag rädd att det inte finns överdriven anledning att hoppas på det bästa.
5 personer gillade det här.

scaleo 11 timmar ago

Uppdrag gransknings reportage och Statsministerns "erkännande" av sitt hyckleri
vad gäller arbetslöshetssiffrorna ...

En bra vecka för SD ...

11 personer gillade det här.

Gausta 11 timmar ago

På ett sätt är det märkligt att detta väcker uppståndelse. Det sitter redan minst en person i Sveriges riksdag som delar de åsikter som "avslöjas" i programmet. Så vad är det som är nytt?
5 personer gillade det här.

Daniel Stormo 11 timmar ago

Sent ska syndaren vakna!
5 personer gillade det här.

resenaren 11 timmar ago

Nu har Janne sagt A! Får se om han vågar säga B också och göra ett under cover från fredagsbönen!
10 personer gillade det här.

raimosvensson 11 timmar ago

ull hu bu
1 person gillade det här.

Smurfelina 11 timmar ago

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: