fredag 11 maj 2012

Kort utdrag ur Merit Wagers nästa bok « Avpixlat

Kort utdrag ur Merit Wagers nästa bok « Avpixlat: Kort utdrag ur Merit Wagers nästa bok

HÄR GÅR GRÄNSEN Merit Wager driver som bekant sin blogg där hennes kontakter med allehanda handläggare på Migrationsverket publiceras. Det ger oss en inblick i hur asylprocessen och Verket fungerar – eller snarare inte fungerar. Wagers källor är givetvis skyddade men ack så värdefulla för oss utomstående. Deras upplevelser och handläggningar i olika ärenden borde få samtliga 349 riksdagsledamöter att reagera men inget händer. Avpixlat har tidigare tagit upp Merit Wagers släppta bok om asylhanteringen “Inte svart eller vitt utan svart och vitt”. Den ska ni helt enkelt köpa. Här finns några recensioner.

Merit Wager planerar nästa bok och har tänkt släppa den en månad innan valet 2014. Redan nu postar hon korta udrag från handläggarna och här är ett sådant:

En asylsökande utan id-handlingar påstår sig komma från en diktatur dit Sverige oftast inte utvisar någon. Men han behärskar inte landets språk och han vet ingenting om landet. Flera språkanalyser görs ändå, och det visar sig att den sökande sannolikt hör hemma i en demokrati, tillika ett semesterparadis. Två gånger försöker man verkställa utvisningen av honom dit. Men eftersom han saknar id-handlingar och vägrar öppna munnen vid ankomsten till landet, tas han inte emot där.

Av en slump kommer sedan hans rätta identitet fram, åtta år efter att han ansökt om asyl. Nu finns det till och med passkopior som visar vem han faktiskt är. Först nekar han, men sedan medger han att det är han som visas på passkopiorna och att han kom till Sverige med visering år 2003 och att han inte har några som helst asylskäl. Men nu vill han byta spår! Han har etablerat kontakter med flera arbetsgivare och också arbetat (illegalt, givetvis) under sin långa vistelse i Sverige. Det finns minsann många som vill anställa honom.

Den här personen måste ha kostat svenska skattebetalare minst en miljon kronor. För kost och logi i drygt åtta år, för otaliga kostsamma processer på verket och minst tre processer i domstolen, två misslyckade verkställighetsförsök, vistelser i förvaret etc. Det känns inte rätt att han nu kan tillåtas stanna i Sverige, efter alla bedrägerier och de kostnader han åsamkat samhället. Dessutom utan att först återbetala till staten (skattebetalarna) det han kostat hittills, genom sitt asylbedrägeri.

Vi måste börja polisanmäla asylbedragare! Inte ge dem uppehållstillstånd som tack för att de ljuger och bedrar sig in i landet och kostar stora pengar som vi alla måste betala. Möjligheten att polisanmäla finns, enligt lagen, det är bara att tillämpa den.

Det här är inte ett enstaka fall.

Wagers blogg
Print Friendly
Share
2012-05-10, 21:35 (uppdaterat 2012-05-11, 08:21) | Kategori(er): Asylansökningar, Inrikes, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 33 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
177 kommentarer 2275 gillar mottaget
Dela på
Visar 79 av 112 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


A7B3K1 14 minuter ago

Merit Wager kämpade i många år för asylsökande utan asylskäl. Hon var en flitig besökare på olika förvar, där hon alltid ifrågasatte personalen och hävdade att de förvarstagna var flyktingar. Hennes meritlista sträcker sig över många år. Hon hade alltid rätt. Myndigheterna betedde sig alltid olagligt mot flyktiingar. De senaste åren har hon "bytt spår" och börjat avslöja asylsökanden som inte är flyktingar. Hon hänvisar till miggor som enligt henne är expertkällor. Det finns sedan många år ett mycket nära samarbete mellan miggor och flyktingombuden, proffesionella sådana och glada amatörer. Transparency International har noll koll på den korrupta verksamheten. Likaså riksdagen/regeringen. Samarbetet mellan miggor och allehanda "experter" leder till de redovisade resultaten på MIGILEAKS. Merit Wager är ingen expert på asyl. Hennes källor är genomkorrupta.

goldameir 28 minuter ago

När det gäller ensamkommande flickbarn ,var är dom? det finns bara ensamkommande ankarpojkar och det bevisar den totala falskheten med ensamkommande,när det gäller flickor ,dom får nog inte lämna sina släktingar eftersom dem kan bli av med oskulden och slänga religiösa tyranniets klädssymboler på vägen till friheten.
3 personer gillade det här.

lulegrabb 55 minuter ago

Har läst denna bok och man blir uppriktigt sagt mörkrädd av läsa i hur saker och ting egentligen fungerar bakom alla fina ord om lagar och regler. Att det var illa ställt hade man redan anat. Det ser mörk ut för Svea rike. Det är då guds tur att det finns sådana rakryggade individer som Merit Wager samt alla miggor som törs ta bladet från munnen och beskriva sakernas verkliga tillstånd. För gemene man hade annars inte haft den blekaste aning om haveriet och kasoet på Migrationsverket. De flesta har fortsatt ingen anning om hur illa det egentligen är eftersom de inte bemödar sig att sätta sig in i ämnet . Gör det det spricker deras godhetsideal som en troll spricker i ljuset.
1 person gillade det här.

badarinteminabarnisyra 58 minuter ago

Pengarna ska betalas tillbaka punkt slut. Om han så ska stå och knåda pizzadeg tills knogarna trillar av så är det inte mer än rätt och riktigt att han får stå till svars för sina snyltarfasoner. Om sådana här inte kan ställas till svars varför kan vanliga bidragsfuskare göra det?
1 person gillade det här.

Jakanda 1 timme ago

Håller med

Odalman69 1 timme ago

Jag vet att jag borde läsa den, jag skulle vilja läsa den, men jag vågar inte.
Risken är alldeles för stor att jag får både hjärtslag och hjärnblödning samtidigt...
4 personer gillade det här.

Lena Larsson 1 timme ago

Du kan - hör och häpna! - även låna boken på ditt bibliotek. Åtminstone vissa. Har ditt bibliotek inte boken, kan du begära att de lånar in den (fjärrlån), och det kostar dig inte mer än 10 kr på de flesta bibliotek.

FG2 1 timme ago

Till alla miggor som skriver till Merit Wager,
Varför gör ni inte gemensam sak av det här och upplyser svenska folket om vad som pågår. Ni hör ju till de få personer i samhället som har både egna erfarenheter och fakta om hur illa det är ställt. Att det begås direkta lagbrott på ett statligt verk är dessutom mycket allvarligt. Det finnas inte en svensk som inte kommer att gå i taket över detta. Med den bakgrunden som ni har blir det därför inte lika lätt för politiker och journalister att vifta bort er som rasister och främlingsfientliga. Ni har allt att vinna och är heller inte ensamma. Vi är mer än 350 000 svenska medborgare som stöder er, och fler lär det bli. Tänk också på att ni har moralen på er sida.
4 personer gillade det här.

GudrunSpyman 1 timme ago

Merit Wagner kommer hamna på etablissemangets bruna lista snart, om hon inte redan gjort det.
3 personer gillade det här.

Malmoman64 2 timmar ago

Han borde självklart dömas för bedrägeri, betala skadestånd, om han kan betala. Självklart ska han utvisas på livstid.
9 personer gillade det här.

sillen12 3 timmar ago

Det borde vara obligatoriskt av flygbolagen att spara datakopior av alla pass och överlämna dessa till migrationsverket för asylsökande som har slängt sina id handlingar.
25 personer gillade det här.

Malmoman64 2 timmar ago som svar till sillen12

Jag håller med dig. Dom har ett pass när dom går ombord på flyget. Sedan slänger dom det när planet är på väg hit. Ska man söka asyl ska man kunna styrka sin identitet. kan dom inte det får dom inte ansöka om asyl. Då ska dom skickas tillbaka dit kom ifrån.
7 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 2 timmar ago som svar till sillen12

Jag håller med. Tänk förr när man reste till England fick man på planet fylla i ett formulär med passdata m m som flygvärdinnan samlade in. Nu när alla pass scannas, för att jaga bovar och banditer, kan man väl på samma sätt använda det systemet för att kontrollera "papperslösa". Eftersom det är ett EU-gemensamt system kan man kolla direkt när folket ska in i Sverige också. De som inte har pass då hade det ju tidigare innan de klev på planet. Viljan att stoppa papperslösa saknas. Sverige vill ha dem och de andra länderna vill bli av med dem därför slinker de igenom. Säkerheten bryr man sig inte om då!
9 personer gillade det här.

anderslilleman 3 timmar ago

Det Wager beskriver är ett förfall av en civilisation.
18 personer gillade det här.

Caesar Apostata 3 timmar ago som svar till anderslilleman

I så fall går jag under med den civilisationen - men tills dess kämpar jag för dess överlevnad.
7 personer gillade det här.

Magdalena Johansson 3 timmar ago

Släng ut Ullenhag och låt pojkspolingen bosätta sig i Rinkeby tills han blir torr bakom öronen.

Sätt in Merit Wager som migration-och integrationsminister i vårt söndertrasade land.
21 personer gillade det här.

Karl_the_swede 3 timmar ago som svar till Magdalena Johansson

Ett bra förslag!!!! Hon är inte ceritfierad tokhumanist/genusartist som Ullenhag och Fröken Bengt Westerberg!!!
7 personer gillade det här.

jonsbol12 3 timmar ago

Världen är upp och nervänd. En hederlig och arbetsam person är inte värd någonting. De som ljuger och inte vill kröka rygg för sitt uppehälle beundras.

Alltsammans med Fredrik Reinfeldts goda minne.

FY FAEN!

24 personer gillade det här.

hyfs 3 timmar ago

Tackar, Merit, för ditt trogna jobb som "slöjlyftare" - Du ger ord åt det vi alla känner: att vi blir lurade av en hel del banditer och inte vågar säga till om det.

Vi vill inte att Sverige skall vara gangstrarnas paradis!
10 personer gillade det här.

tigerone11 4 timmar ago

Självklart skall en sådan asylant vara återbetalningsskyldig, men det kommer aldrig att hända i idet här landet.
9 personer gillade det här.

Exilenskalman 4 timmar ago

Bra AP. Men kan ni ändra till rätt antal riksdagsledamöter i texten? Nu står det 359 men ska vara 349...
3 personer gillade det här.

Kretschmer 4 timmar ago

Det finns bara en sak att göra om vi skall överleva som nation, Den är gratis och rättvis.
Ankomst Sverige: Visa pass eller handlingar.
Ankomst Sverige: Inget pass, vänd om, gör om.
Första vinsten, inga skägg......
22 personer gillade det här.

Nostradamustheone 4 timmar ago

Med tanke på att de här bedragarna har stulit från dig och mig och alla andra skattebetalare och på så sätt försämrat allas levnadsstandard genom försämrade pensioner, sämre a-kassa, sämre sjukförsäkring osv... så ska dom straffas genom tillämpning av det strängaste lagen tillåter och sedan livstids utvisning.

Det finns inget säger inget skäl att inte göra detta det borde till och med en sådan mindre klok person som Lilla Fridolf Frigolit förstå men varför görs det inte.
10 personer gillade det här.

pommern 5 timmar ago

ett mkt bra o konkret förslag.
5 personer gillade det här.

leif clavenheim 7 timmar ago

Det ser även mörkt ut på Socialförvaltningar och Försäkringskassornas avbytarbänkar.
19 personer gillade det här.

fdSJ_77 3 timmar ago som svar till leif clavenheim

Du har också upptäckt den systematiska strukturella rasismen som gör det svårt för utlandsfödda högutbildade analfabeter att få jobb på den svenska arbetsmarknaden.
3 personer gillade det här.

Malmoman64 2 timmar ago som svar till fdSJ_77

Jag är själv arbetsllös för tillfället. på arbetsförmedlingen frågade dom vad dom kunde hjälpa mig med. Jag sa en utblidning där jag kan CE körkort. Eller en väktarutbildning där finns det mycket jobb. Ett CE körkort kostar 70000-80000:- en väktarutbildning cirka 25000:- arbetsförmedlaren vred lite på sig så sa han. utbildningar som vi betalar är bara till för vissa grupper. Våra ny medborgare frågade jag. Ja sa han, för att dom lättare ska bli anställningsbara. Är inte det en form av diskriminering tycker ni? Det ska väl vara på lika villkor.
5 personer gillade det här.

G_Jung 10 timmar ago

Merit for president!!, allvarligt hon borde vara integrationsminister eller liknande, så skulle vi slippa alla myter
18 personer gillade det här.

mickej 10 timmar ago

Merit är vår tids största hjältinna tillsammans med PI och AP. Förlåt, det gäller alla här och som kämpar för ett demokratiskt och islamfritt Sverige.
31 personer gillade det här.

Donken 10 timmar ago

Observera att vi har 349 ledamöter i riksdagen. Avpixlat har skrivit 10 för många.
5 personer gillade det här.

micklaren 11 timmar ago

Länderna som de här "flyktingarna" kommer ifrån är säkert bara glada att bli av med sina småskurkar.
Funnes där lite vilja så skulle det nog gå att spåra upp en kopia på passen och identifiera personen ifråga, men som sagt tycker nog myndigheterna i hemlandet att det är en mycket fördelaktig metod att vi tar över ansvaret.
Precis som danskarna i alla tider gett de människosmugglare som upptäckts en tidsfrist så att de tagit sig över till Sverige istället för att stanna i Danmark.
17 personer gillade det här.

Caesar Apostata 11 timmar ago som svar till micklaren

Tack vare ditt inlägg kommer jag att tänka på ett fall i Finland, där finnarna utvisade en somalier. Det visade sig att Somalia inte ville ha honom, och motiveringen var att i Somalia finns inga jobb, och att de flesta män sitter i caféer hela dagarna och tuggar på. Önskar att jag hade länken, men det får vänta till imorgon, då jag är hemma igen (är ute på landet hos farsan nu).
8 personer gillade det här.

niklasr 11 timmar ago

Australien har ett utmärkt system för illegala utländska medborgare. De sätter dem i förvaringsenheter där de själva blir debiterade för mat och husrum fram till dess de ordnat resa tillbaka till hemlandet. Betalar de inte denna kost och logi så blir de aldrig aktuella för visum förrän skulden är reglerad.

Vi skulle enkelt kunna göra samma sak med personer som skall utvisas. Sätta dem i interneringsläger utan TV och andra nöjen med endast datorer, telefon och fax så de kan använda under övervakning för att få fram de ID-handlingar de behöver för att åka hem. Där får de sitta till dess de åker hem, och varje dag de sitter där efter de 48 första timmarna så debiteras de 1500;-/ dygn som skall betalas innan de kan få visum till Sverige och EU igen.
38 personer gillade det här.

GandalfGra 7 timmar ago som svar till niklasr

Verkligen ett bra förslag....Australiensarna har huvudet på skaft dom..dom är säkert väldigt medvetna om vad som sker i Europa...! Dom ser sig runt i världen gör en bedömning..och sedan fattar dom beslut i frågorna för att skydda sin egna befolkning och sitt land..!
9 personer gillade det här.

repell 11 timmar ago

Hon skriver sina påpekanden med sunt förnuft som man borde tycka minsta barnunge skulle förstå, men inte våra folkvalda politiker och folket på migrationsverken.

Jag tror att inga politiker ska få sköta om landets finanser, utan folk som vet hur man tjänar pengar på våra gemensamma skattemedel och inte skänka bort dem till kleti och pleti.
13 personer gillade det här.

Stefan K 11 timmar ago

Jag vill så gärna köpa boken, men inser att frustrationen lägger sig på en ännu högre nivå en den som inföll efter att ha läst Världsmästarna.
12 personer gillade det här.

repell 11 timmar ago som svar till Stefan K

Då ska du inte köpa boken "Världsbyggarnas bedrägerier" för då slutar du att tro på mänskligheten rent utav.
5 personer gillade det här.

Caesar Apostata 11 timmar ago som svar till Stefan K

Jag skulle köpa den, om jag hade råd. Men kanske om några månader.
2 personer gillade det här.

Magdalena Johansson 3 timmar ago som svar till Caesar Apostata

Boken kan lånas gratis på bibliotek.
Har de ej boken - kräv att de köper in den, eller lånar den från annat bibliotek.
2 personer gillade det här.

Caesar Apostata 3 timmar ago som svar till Magdalena Johansson

Skall göra det - om så bara för att det är en principsak.
1 person gillade det här.

chainmail 11 timmar ago

Merit Wager träffar med kirurgisk precision! Det hon beskriver är det värsta bedrägeri svenska folket utsatts för. Politker, media och myndigheter arbetar dygnet runt för att rasera det svenska samhällsbygget, ödelägga den svenska folkgemenskapen för att slutligen göra oss till en minoritet i vårt eget land. Det borde vara varje svensks plikt att läsa Merit Wager för att förhoppninfsvis vakna och agera!
21 personer gillade det här.

McKay_0 11 timmar ago

Fritt spelrum i Sverige att ljuga och bedra för att sedan ursäkta sig med ett leende "det var ju inte meningen.." som renderar en klapp på ryggen och "okej då.."
Flatheten är enorm i detta land. Ryggradslöst så närmaste snorloska har bättre hållning än vad vi ser hos diverse politiker och myndighetspersonal inom i princip alla områden.

De få som vågar säga ifrån, tystas såklart snabbt.
20 personer gillade det här.

JohnGalt1969 12 timmar ago

Rakt av och enkelt! Jag har alltid röstat på M, en del av er tycker det är fel, andra inte. Det som gör att jag inte kommer att rösta på M nästa val är att nuvarande situation är ytterst prekär, rent av farlig. En av demokratins viktigaste byggstenar är yttrandefrihet. Genom det sätt på vilket sjuklövern agerat har man allvarligt skadat denna grundläggande princip. Debatt om invandring är bannlyst. I vilken normal demokrati som helst är det angeläget att debattera principer och ståndpunkter. Utan yttrandefrihet kan man inte ha en demokrati! Skärpning för bövel_n!
43 personer gillade det här.

CygnusVG 40 minuter ago som svar till JohnGalt1969

Här är en f d M-röstare till... men nu får SD min röst i riks- och landstingsval tills Fredrik & Co har skärpt upp invällarpolitiken!

Kollen 4 timmar ago som svar till JohnGalt1969

Som egenföretagare numera "fd",var M mitt parti!. Så även 2010. Då kunde jag inte finna,att de kunde tänka sig göra upp med MP för att isolera SD. Jag känner mig besviken och lurad. Något som jag vid ett flertal tillfällen meddelat såväl "min" riksdagsman som riksdagsgruppen. Inget svar!.. Hur man nu skall tolka det?. Finns det ingen "garanti" på rösten,så att man eventuellt kan ta tillbaka den om man inte är nöjd?. Borde finnas ångerrätt!. Fyra år är lång tid!.
10 personer gillade det här.

GandalfGra 7 timmar ago som svar till JohnGalt1969

Du kanske känner många andra moderater som känner på samma sätt som du men inte fått modet att ta steget till SD...kan du inte vara snäll och tala med några av dom och förklara varför du tar ställning... ! Bra för oss bra för dig... ;)
6 personer gillade det här.

niklasr 11 timmar ago som svar till JohnGalt1969

Röstade på M fram till 2006 när jag insåg att jag blivit lurad, eller rättare sagt, jag hade inte tagit reda på att M inte längre var M utan ett nytt sosseparti.
Därför röstade jag på det parti som sätter Sverige främst 2010 och kommer att fortsätta med det.
26 personer gillade det här.

JohnGalt1969 11 timmar ago som svar till niklasr

Jag ser vad du menar och känner mig i ett avseende otroligt naiv. Inte
tusan trodde jag att M skulle anse att det vore lämpligt att med MP göra
upp om att Sverige borde bli ett islamistiskt samhälle (möjligen
aningen överdrivet men närapå sanning). Utan att trampa på någons tår så
kan vi väl stå upp för att värdesätta de svenska traditionerna och de
västerländska värderingarna om jämlikhet. Feministerna gömmer sig så
snart islamistiskt våld visar sig. Tyvärr vågar inte sjuklövern
problematisera frågan om den islamistiska ideologin. Problem undertrycks
då det finns ett mer övergripande mål om ett samhälle där man naivt nog
tror att alla kommer att leva i fred och samförstånd med varandra. Utopiskt vill jag hålla med, reellt inser jag att det inte går!
12 personer gillade det här.

Caesar Apostata 11 timmar ago som svar till JohnGalt1969

Jag röstade på V i valet 2010 (första gången jag fick välja). 2014 blir det SD. Om jag blir förlåten, så borde du också bli det. Nu slåss vi om Sveriges överlevnad, och gamla misstag borde inte spela så stor roll. Dessa gamla misstag bör vi däremot tala om så mycket vi kan - varför tänkte vi så då, men inte längre? Vad har förändrats - inom oss, eller i samhället?
38 personer gillade det här.

McKay_0 11 timmar ago som svar till Caesar Apostata

Men hallå!
Gamla misstag borde inte spela någon roll?
Det är ju precis samma misstag (politiska) som föranlett nuvarande situation, dessa spelar ju all roll i ett framtidens arbete inom departementet "gör inte om samma sk it en gång till".
(något som politiker har svart bälte i att faktiskt lyckas åstadkomma gång på gång)

Ingvar Kamprad har byggt sitt imperium på samma tankesätt. Det är okej att göra fel, om du lär dig av misstagen och inte gör om dem. Han lyckas, politiker gör det inte.
Om detta ska gälla samhällsstyret är minst sagt tveksamt, konsekvenserna är allt för höga. Vi ser dessa dagligen.

Varför blev det (V) och hur kommer det sig att du, enligt deras mått mätt, färdades hela vägen till den mörka sidan?
(i vår värld väldigt solig)

I princip förräderi om man tolkar Vänsterpartiets inställning till SD
(du hade antagligen blivit skjuten på öppen gata om (V) haft majoritet, enligt min syn på vänstern)

Vad det gäller din politiska preferens bör folk mest vara glada till faktum att du ändrat uppfattning till det bättre. Antagligen är alla välkomna oavsett, det är framåt som gäller. Inte bakåtsträvande.
Att även f.d (V) kan ändra uppfattning till denna grad ger Sverige nytt hopp. Tänkande människor behövs, de som inte har köpt ideologin eller -ismen för att ta den med sig i graven.
8 personer gillade det här.

Caesar Apostata 11 timmar ago som svar till McKay_0

Ja, jag förstår vad du menar - och visst spelar det roll på sätt och vis, men vad jag menade var att Om man en gång i tiden röstat fel, och idag ändrat åsikt, så bör man kunna tala öppet om detta, utan att bli påhoppad och i värsta fall anklagad för en diverse massa saker.

Men om du vill veta varför jag röstade på V, så är svaret att jag helt enkelt sympatiserade med deras bild av ett solidariskt samhälle (idag inser jag hur tomma ord jag förlitade mig på). Därtill är jag andragenerationsinvandrare, vilket gjorde att jag kände mig, pga. propagandan från media, ovälkommen i SD. Även på den punkten har jag idag förstått bättre. Och därför har jag också försökt påverka andra, i synnerhet andragenerationsinvandrare och invandrare, och tala om för dessa att SD inte vill kasta ut dessa, eller utför någon som helst etnisk rensning i Sverige.

Men ja, jag förstår ditt agg. Jag förstår den, eftersom jag känner samma sak för de som ämnar rösta på V i nästa val. Men jag skall försöka dra mitt strå till stacken, och bl.a. min syster, en tidigare V-anhängare, ämnar rösta på SD - tack vare mig.

Och en till sak vill jag påpeka: när jag röstade på V, så var jag i princip okunnig om allt det, som idag gör att jag röstar på SD. Avpixlat har hjälpt mig att vakna upp, även om denna sida inte är enda faktorn. Men: kunskap och information, dvs. upplysning behövs. Utan upplysning, hade jag aldrig gått över till SD, utan jag hade levt vidare i mina väldigt Snälla och Söta drömmar om ett rike där alla älskar alla.
16 personer gillade det här.

CygnusVG 14 minuter ago som svar till Caesar Apostata

Bra gjort! Det behövs fler såna som du!!

GandalfGra 7 timmar ago som svar till Caesar Apostata

All heder till dig...bevisar att du är en tänkande människa och inte bara valboskap....! Mycket bra...!

SD2014
7 personer gillade det här.

Caesar Apostata 4 timmar ago som svar till GandalfGra

Tack. Det känns bra att inte bli anklagad av meningsfränder, vilket jag ibland blir. Jag vet inte hur en del resonerar, men det verkar ibland som att eftersom jag röstat på V, så borde jag helt enkelt nöja mig med sakernas tillstånd. Slutsatsen jag drar ifrån det är att jag alltså borde rösta på V i nästa val också? Det verkar som att jag enligt vissa inte har rätt att byta sida och åsikt. Men jag röstar givetvis på SD i nästa val, oavsett. Förstående människor som du gör också att det känns bättre, eftersom jag - hör och häpna - fortfarande kan känna skuld över att jag gjort det valet! Jag vet att det låter löjligt, enär det är löjligt, men så djupt sitter indoktrineringen, så djupa spår har propagandan om SD som ett Ont parti lämnat inom mig, att jag fortfarande kan må dåligt över att jag skall rösta på SD. På grund av denna min bakgrund tar jag nog extra illa upp när människor kallar mig för en Breivik - jag hade ju kanske agerat likadant för några år sedan, och kallat den jag är idag för just en Breivik. Det är inte lätt att tänka om, och det kan göra ont pga. skuldbeläggningen, men är man intellektuellt hederlig, så måste man.
4 personer gillade det här.

McKay_0 10 timmar ago som svar till Caesar Apostata

Ja, det håller jag absolut med om, i en demokrati bör det fria valet vara just fritt. Konstigt nog så anser många att en åsikt är skriven i sten, den kan aldrig ändras.
Som tur är finns det folk som helt enkelt skiter i det, vilket du också har gjort.
Mycket bra!

Att vara okunnig är inte mer än att sakna information. Det finns däremot vänster-människor som är mer än kunniga, men väljer att strunta i faktum av principskäl. Sådana människor är rent ut sagt farliga, och tenderar att vara i majoritet bland socialister.

Hur som helst, hoppas du känner dig nöjd med ditt nya val även i framtiden.
5 personer gillade det här.

Caesar Apostata 3 timmar ago som svar till McKay_0

Ja, det där med principer känner jag igen, eftersom jag själv var fast i dessa en lång tid. Det beror till stor del, om inte helt, på identifiering. Man vill ju alltid identifiera sig som något: "detta är jag, på detta vis tänker jag", och då blir en Che Guevara-pin på bröstet en symbol att visa upp för världen, att tala om för världen att "se, vem jag är! En revolutionär!" Att sedan även Guevara sa "Patria o muerte", dvs. fosterlandet eller döden, reflekterar man inte över. Man tar symbolen och vad den kommit att symbolisera, till stor del på grund av någon sorts bekräftelse och skör identitet. Till slut är man ingenting annat än denna lilla symbol, denna lilla bild på bröstet. Men - en läsande och tänkande varelse som jag är, så blev det oundvikligt att jag till slut läste om vad denne man egentligen sa och gjorde, och insåg att han tillhörde sin tid, att han gjorde mycket fel även om han även uttryckte sunda tankar. Hade jag befunnit mig i hans skor för sextio år sedan, i den delen av världen, hade jag antagligen blivit likadan. Men det var för sextio år sedan och i Sydamerika. Idag befinner jag mig i Sverige och det är anno 2012. Problemen är annorlunda nu, det är en annan tid, en annan värld och en annan världsdel. Jag kan förstå att människor söker sig till kommunismen, precis som jag kan förstå att människor söker sig till diverse religioner - men det är inte min väg, har jag förstått. Det jag nu skrivit gör antagligen att du anser illa om mig, men försök ha förståelse för en gammal sektmedlen :) Jag har dock ingenting emot att klä mig naken och visa vad jag varit, även om det innebär att jag blir dömd. Jag vet vem jag är idag, och en dom för vad jag varit fäller mig inte. I will stand my ground, and I won't back down, som en vis artist sjunger.
3 personer gillade det här.

JohnGalt1969 11 timmar ago som svar till Caesar Apostata

Spännvidden inom SD är väldigt stor, vilket du och
jag är exempel på. En moderat och en vänster orienterad (om du accepterar mitt
val av etikett). Inströmningen till SD är från vänster till höger och det är
det som varit mitt dillemma då jag är mer höger än vänster. Dock är principen
om yttrandefrihet så viktig att vi alla kan samlas kring den. Den är
fundamental! Alla kommunister eller andra avarter av det demokratiska samhället
vilka tyvärr idag inkluderar liberala människor måste börja använda hjärnan. Hur
kan man försvara ett samhälle där förtryck av oliktänkande är vardag? För mig
är det overkligt, hur kan det ske i Sverige?
17 personer gillade det här.

Caesar Apostata 11 timmar ago som svar till JohnGalt1969

Ja, jag accepterar din etikett, som du skriver: en vänsterorienterad människa. Antagligen är jag något vänster ännu idag, det vill jag inte förneka. Men den största anledningen till att jag övergivit V och den s.k. 7-klövern överhuvudtaget, är att jag inte ser något alternativ, enär jag vill se en ansvarsfull invandringspolitik i Sverige. Därtill är jag väldigt besviken på vänstern, med tanke på deras ovilja att ta itu med islam. Vänstern är traditionellt känd för sin roll mot kyrkan, men moskén törs man idag inte anfalla. Som ateist blir det då självklart för mig att rösta på SD, i dagens Sverige. Om tio, tjugo år är kanske du och jag återigen politiska fiender - men idag kämpar vi för en och samma sak: ett islamfritt Sverige, med en ansvarsfull invandringspolitik. Det är det viktigaste, idag.
16 personer gillade det här.

GandalfGra 7 timmar ago som svar till Caesar Apostata

Islamfritt är nog väldigt svårt...men ett neutraliserat Islamlandskap där alla kort ligger på bordet.! Islamister ska inte kunna ändra på något i svenska lagstiftning inte nu inte sen...! Svenskar ska var upplysta om att en god muslim alltid ljuger för att skydda Islam..ALLTID..han har en skyldighet att göra detta enligt koranen. Muslimer ska kunna bo i Sverige...om dom följer svensk lag och inte stökar runt som dom gör idag..! Och stökar dom runt ska dom tillbaka till det land dom kom från...helst med egna pengar..! Det ska vara klara papper på vad Sverige ska behöva tolerera från världens minst toleranta grupp.
Kom ihåg att det är muslimer inblandade i 2/3 av alla konflikter jorden runt idag..! Varför är det så.....?

Sedan blir det i princip noll i invandring tills allt är utrett och läget lugnat sig...och aldrig någon invandring från länder som Somalia, Afghanistan....dessa människor som känner till allt om sina "rättigheter" i Sverige men inte ett dugg om sina skyldigheter..!
8 personer gillade det här.

Caesar Apostata 3 timmar ago som svar till GandalfGra

Ja, jag vet att jag använder mig av starka ord, som även kan tolkas fel. Islamfritt blir det knappast, och jag är inte ute efter att eliminera alla muslimer. Men på den politiska, dvs. den samhälleliga planen står jag emot dessa i alla deras yttringar. Och där tänker jag kämpa för att det blir islamfritt - givetvis med fredliga och demokratiska medel. Så jag håller med dig,i det du skrivit. Jag har numera även en dotter, vars framtid jag tänker på - jag vill inte att hon ska växa upp och leva i ett samhälle i kaos och sönderfall.
2 personer gillade det här.

McKay_0 10 timmar ago som svar till Caesar Apostata

Oj, en vad jag tolkar som vänster-definition "politiska fiender". Farligt synsätt i min värld då Sverige verkligen inte behöver mer vilifiering, särskilt inte inom politiken.
Det krävs att politikerna sluta leka sandlåda, och så även väljarbasen för varje enskilt parti.

Det pågår fortfarande en extrem ovilja att samarbeta med varandra tack vare ideologiska skäl, i min värld precis lika omodernt och banalt som religion.
Det är inte så man tacklar allt mer komplexa samhällsutmaningar.

Vore trevligt att få insikt i hur Vänstern verkligen fungerar, om du har erfarenhet att dela med dig av.
För det verkar precis vara så trevligt man tänker inom Vänstern.
Fiender. Kamp. Bekämpa.
1 person gillade det här.

Caesar Apostata 3 timmar ago som svar till McKay_0

Snälla, lägg inte mer innebörd i mina ord än vad de har. Jag skrev Politiska fiender, och inte Fiender. En politisk fiende är en politisk fiende, även om det kanske är ett starkt ordval. Kanske borde jag ha sagt: "politisk motståndare" istället? Men i alla fall: det var ingenting farligt jag menade med mitt uttryck, utan hänvisade endast till att jag och JohnGalt kanske har en hel del meningsskiljaktigheter i flera politiska frågor, varför vi kanske röstar olika om tjugo år - beroende givetvis på hur Sverige ser ut den dagen. Eller menar du att alla borde gå och ansluta sig till samma parti på livstid, och att uttryck för olika meningar inte är att föredra? Ja, då är även du och jag politiska fiender :) Men jag kommer gärna att skaka hand med dig 2014, när SD får ett valresultat som lär irritera många. Men du vill kanske inte befinna dig i samma rum som jag, hehe?

JohnGalt1969 11 timmar ago som svar till Caesar Apostata

I vårt fall finns det mer som sammanbinder än som skiljer.
Troligen har vi viss skillnad i synsätt kring t.e.x skattepolitik och möjligen
även andra frågor. Det viktiga är, och det är det som sammanhåller, vi delar
grundläggande värderingar om frihet och människans okränkbara rättighet till
sin egen person och rätten till yttrandefrihet. mvh John Galt

7 personer gillade det här.

Caesar Apostata 10 timmar ago som svar till JohnGalt1969

Det tror jag också, att det finns mer som sammanbinder, än som skiljer. Men tänk hur vi två hade samtalat med varandra för tio år sedan, eller för tjugo år sedan? Eller ja, för tjugo år sedan hade vi nog inte samtalat, eftersom jag i princip låg i en vagga och gaggade :) Men ja, bl.a. skattepolitik har vi antagligen något annorlunda synpunkter på, även om jag inte är så att säga lika radikal idag, som jag var tidigare. Men du verkar vara en sympatisk människa, och jag tror inte att vi skulle kollidera med varandra i så himla mycket - men framförallt: vi skulle kunna tala om dessa saker, utan att säga att vi inte kan spela fotboll med varandra :) För tio år sedan trodde jag att moderater var... ja, jag vill inte använda mig av de uttrycken här - men idag inser jag att en moderat, eller eller f.d. moderat inte är en styggelse. Och som du säger: framförallt bör vi kunna diskutera dessa saker med varandra, utan att vissa grupper anfaller den ene av oss - och jag vet vilka grupper det rör sig om. De grupperna har jag inget till övers för. Du är mig en närmare vän, än vad AFA någonsin kan bli.
6 personer gillade det här.

JohnGalt1969 9 timmar ago som svar till Caesar Apostata

Livet är rätt enkelt, det finns sympatiska människor med vilka man inte behöver dela alla åsikter men man delar de grundläggande väsentliga värderingarna. Även om du definierar dig som vänster så har du beskrivit dina värderingar som rätt skilda från från vad jag ser som vänster/kommunistiskt. Nu skiter jag i etiketter och önskar en god kväll :)
4 personer gillade det här.

Caesar Apostata 3 timmar ago som svar till JohnGalt1969

Ja, livet är kanske tämligen enkelt, men vi människor är inte så enkla, och i synnerhet jag verkar vara ett extremt komplext fall, eftersom jag inte tycks höra hemma någonstans :) Vänstermänniskor tycker att jag är oortodox, fascist och tvivelaktig, medan folk höger från Socialdemokraterna ser mig som den värsta kommunisten och minst lika tvivelaktig. Men det är kanske mer ett uttryck för hur spänd situationen i Sverige är. Nämner du någonting om politik och blandar in vissa frågor, så blir du helt enkelt Stämplad - oftast som någonting ytterst ont. Man blir klassad som en framtida diktator, fast man står för öppenhet - man blir anklagad för att föra krig, fast man viftar med fredens flagga. Det är inte enkla tider, vi lever i. Men nu struntar vi i detta, och jag önskar dig i min tur en god morgon. Jag vet att den dagen jag dör, så dör jag med gamla synder förlåtna.
1 person gillade det här.

Mr_Realistic 2 timmar ago som svar till Caesar Apostata

Tack för ett fint meningsutbyte JohnGalt och Caesar A. Skulle meningsutbytet mellan höger och vänsterorienterade människor alltid hållas på denna civiliserade nivå skulle världen och framför allt Sverige bli en bättre plats. SD 2014!
2 personer gillade det här.

Caesar Apostata 2 timmar ago som svar till Mr_Realistic

Du har så rätt. Vill även passa på och tacka

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: