onsdag 2 maj 2012

Merit Wager: “Ensamkommande ofta vuxna” « Avpixlat

Merit Wager: “Ensamkommande ofta vuxna” « Avpixlat: 27 april, Tankesmedjan I P3: Nanna Johansson hånar och ifrågasätter centerpartisten Staffan Danielssons mentala status efter dennes debattartikel om ålderstester på ensamkommande:

undergräver svenskarnas tilltro till det svenska asylsystemet och hur detta drabbar de som kommer till Sverige och har verkliga asylskäl.

“Innan vi överhuvudtaget börjar med ålderstester så finns det ett mer akut test man borde göra , nämligen att testa psyket på människor som skulle skriva debattartiklar på DN. Är Staffan Danielsson verkligen frisk nog att få påverka opinionen och borde vi döma honom som tillräknelig eller avfärda honom som en ensam galning?”

ENSAMKOMMANDEBLUFFEN I en debattartikel på Newsmill larmar det tidigare flyktingombudet och de frustrerade migrationshandläggarnas röst i debatten, Merit Wager, om hur alla som nu tiger och sticker huvudet i sanden inför det faktum att många så kallade “ensamkommande flyktingbarn” inte är barn (och ofta inte ensamma eller flyktingar heller), undergräver svenskarnas tilltro till det svenska asylsystemet och hur detta drabbar de som kommer till Sverige och har verkliga asylskäl.

Wager tar bl.a. upp hur den centerpartistiske riksdagsledamoten Staffan Danielsson fått löpa gatlopp i media efter att han i en artikel på DN Debatt knystade om problemet med att personer som är över 18 år behandlas som barn i asylprocessen. Danielsson har för att han framhållit det märkliga i detta kallats för “brun” av Charlotte Boström på Södermanlands Nyheter och liknats vid Breivik i ett smaklöst kåseri i SR P3 Tankesmedjan, för att bara nämna ett par exempel.

Wager påtalar att regler om styrkt ålder och identitet finns i Sverige precis som i våra grannländer, men i motsats till dessa länder efterlevs dessa regler inte i Sverige. Det har medfört att vi här ser en explosionsartad ökning av denna typ av asylsökande medan trenden är den precis motsatta i grannländerna där man tar regelverket på allvar. Till Finland sökte sig exempelvis förra året 150 personer som ensamkommande flyktingbarn. Det var en halvering jämfört med året innan och i år väntas antalet bli ännu lägre. Det ska jämföras med Sverige där inte mindre än 2657 personer ansökte om asyl som ensamkommande flyktingbarn 2011, vilket var en drygt 10-procentig ökning jämfört med året innan. I år prognostiseras ett nytt all time high på ebn god bit över 3000.

Wager pekar också på de orimliga höga kostnaderna för denna grupp. De utgör ca 5 procent av det totala antalet asylsökande men står för en kostnad motsvarande 40 procent. Bara att handlägga dessa påstått minderåriga asylsökandes ärenden kostar i nuläget runt 1,5 miljarder kronor om året. Därefter vidtar en än vidlyftigare miljardrullning, bl.a. eftersom varje asylsökande i denna kategori har rätt till särskilt omsorgsboende med fler personal än intagna.

Ett sådant boende kan kosta allt från 0,5 miljoner kronor till hårresande 5,5 miljoner kronor om året per ensamkommande, beroende på var man hittar plats för dem. Till följd av de senaste årens enorma anstormning av ensamkommande är det i princip fullt överallt och dyra speciallösningar måste tillgripas allt oftare. På marknaden finns aktörer som enligt principen om tillgång och efterfrågan vet att ta betalt av desperata Migrationstjänstemän som inte vet var de ska göra av alla som kommer.

Wager menar att situationen är ohållbar och att Sverige i likht med våra grannländer måste börja tillämpa regelverket och inte med automatik anse var och en som minderårig på deras eget vittnesmål. Och framför allt menar Wager att det är ett grundkrav i ett demokratiskt samhälle med yttrandefrihet att denna fråga får diskuteras utan att de som lyfter den jämställs med nazister och massmördare.

Läs Merit Wavers artikel HÄR.

Relaterat

Välkommen till vår värld, Danielsson
VG: Asylsökande ljuger ofta om sin ålder
Print Friendly
Share
2012-05-02, 08:00 (uppdaterat 2012-05-02, 10:55) | Kategori(er): Ensamkommande, Inrikes, Invandring/mångkultur, Politik

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 13 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
171 kommentarer 2194 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 82 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


tornseglaren 2 minuter ago

Nanna Johansson tror att hon är uppbackad av en majoritet, från statsministern och nedåt när hon sitter och spyr ut skit på bästa sändningstid. Hon känner sig trygg och ser framför sig hur lyssnarna skrattande applåderar hennes plumpa ordbajseri. Personangrepp, kränkningar och hån, så länge det är "rätt" politisk agenda så ser SR mellan fingrarna.

SwedeInEurope 17 minuter ago

Nanna Johansson borde testas eftersom hon inte ser hur andra länder hela tiden upptäcker att "barnen" inte är barn. Syntest till Nanna tack.
2 personer gillade det här.

Olav 3 21 minuter ago

Hvilken dekadens i Sveriges Radio!

Formoder det er en god del dekadens ute i samhället også.
Det låter som en som ingen ting vet, som tror hon vet alt.

Måste være noe helt spesielt med utbildning och bildning nu för tiden!
2 personer gillade det här.

Borgaren 37 minuter ago

nanna johansson är en sån där vidrig person som får en att koka av ilska och gå ner i spagat!!! Hon är en sån där haspa som om man träffade f*nskapet i person inte längre skulle kunna kontrollera sina handlingar. Hon stinker “såsse” på lång väg. Det är nog bäst för oss båda att våra vägar aldrig möts. En av oss skulle oundvikligen hamna i häktet. Fruntimret hör förmodligen till dom som marscherade under Lenins porträtt i Kungsträdgården igår.
3 personer gillade det här.

Jens Lundberg 39 minuter ago

Ja herregud, vilka lyssnar på detta egentligen? Framför ser jag mig totalt hjärntvättade människor, styrda utav media jobb och politiska agendor. Kan också tänka mig vilka liv dom lever. Halva arbetstiden går åt till att läsa modemagasin och tycka illa om oliktänkande. Ett liv så långt ifrån förorter och råtthål som möjligt. Antagligen finansierade av frånvarande pappor också.
4 personer gillade det här.

puw 44 minuter ago

Rädda människor (Nanna Johansson och alla PKstrutsar) som känner sig hotade i sin konformitet (vända kappan efter vinden syndromet) angriper oftast oliktänkande verbalt på ett fult raljerande sätt..
Allt för att INTE tappa sin egen status som självutnämnd allvetare
med en massa examina i portföljen..
Hur faen skulle det se ut om en allmoge hade rätt i sin slutplädering. PKstrutsarna skulle förgås i ångest och nervösa rubbningar som påföljd rakt av..
Deras levnadsplattform skulle förmoderligen sjunka rakt ner till Hin Håles verkstadsdomäner och där vill ingen PKallvetare av rang hamna / vilken skam..
Räddhågsna PKnördar gräver på sikt sina egna gravar i sitt förfäktande att alltid ha rätt samhällsuppfattning (en fatal struts omedvetenhet?)
Parallellt (samma ovetande kanske?) öppnar de oxå upp nya vägar för ärlighet och öppenhet för alla gräsrötter att våga prata om det sjuka multikulturella samhället som är oss påtvingat av dessa rabiata allomfattande människor..
Inget ont som inte har något gott med sig..
sd 2014
ps / sången ** the wind of change ** med scorpions är numera min livlina..
2 personer gillade det här.

Anders 48 minuter ago

Nanna Johansson det är
personer som dig som har kvävt och dödat en sund debatt om Sveriges största
samhällsproblem i modern tid. Du är en av de ansvariga för att journalister och
politiker kvävs till tystnad i det nya sjuka mediasverige.

Vilken politisk tillhörighet du och dina PK vänner i media har vet vi redan,
dina uttalanden talar sitt tydliga språk.

Sverige & Europa är idag på väg rasande fart mot någon som kan komma bli
din och min värsta mardröm, jag kan undra vad ni kommer att ha till försvar den
dagen Er filosofi och politik haverar fullständigt. Misstänker att media den dagen kommer att skylla på poltikerna och politikerna kommer att skylla på varandra. Sanningen är den att ni media + politikerna tillsammans blir ansvariga för det haveri som komma ska om ingen kursändring sker inom snar framtid.

På tal om annat:
Jag kommer aldrig att
glömma när jan Guillou skrattar högt om & om igen när han läser ett stycke
av sin nya bok där han citerar en lärares tal till sina elever ”ni kommer att
få vara med om när den moderna tekniken förpassar barbariet som kallas krig
till historiens sophög”.

Ja du Jan, jag tror nog att många kommer att skratta gott åt de politiska tal som en
gångs hölls av både Svenska och
Europeiska politiker då man hyllade EU med öppna gränser som ett led till att
trygga freden i Europa.

PEACE & LOVE i vår värld är en utopi, så länge människan är fler än två så kommer konflikter att finnas och nya skapas. Var så säker på det. Ännu värre blir det när någon världsreligion (sekt) i sin sjuka övertygelse tro sig vara värdens ända äkta goda människor.

Rösta SD och rädda Sveriges barns framtid.
Mvh / Från en vanlig Svensk och före detta Socialdemokrat!
7 personer gillade det här.

meppi 57 minuter ago

Wtf is this shit?!

"Syns det på hur mycket man har runkat då eller?"
Pantade tanter har man stött på förr, men det här var ju nytt rekord i IQ-befrielse.

"Om man är så desperat så man ljuger, tyder inte det på att man inte ska åka tillbaka"
Har du hört talas om 14.000 kr per månad för att plugga SFI en timme om dagen???? Vem vill inte ha detta?
4 personer gillade det här.

Per Karlsson 1 timme ago

Har läst Merit Wagners bok, och det var den som fick mig att inse vad som händer i Sverige.

Det är en skrämmande läsning - och har du läst den kommer den att förändra din syn på svensk migrationspolitik för alltid.

Numer är sk flyktingsmuggling en miljardindustri, och Sverige är dess största kund.

Ibland förleds man att tro att det är en mänsklig rättighet att få bli svensk, att få ta del av välfärden. Om vi förnekar någon PUT ska vi känna skuld.

10 personer gillade det här.

vainlee 1 timme ago

Hur vet dom att det är flyktingar?
8 personer gillade det här.

GudrunSpyman 1 timme ago

Danielsson klassas alltså som psykiskt sjuk för att han vill ålderstesta ensamkommande män som försöker utge sig för att vara barn i syfte att lättare få uppehållstillstånd. Är man kritisk mot islam så är man också psykisk sjuk då man lider av åkomman islamofobi. Kan ni inte bara tala klarspråk i stället? Alla som inte delar journalist- och politikeretablissemangets åsikter i valfri fråga är psykiskt sjuka. Så hög är debattnivån i Sverige.
27 personer gillade det här.

vainlee 1 timme ago som svar till GudrunSpyman

Sänd han till Gulag i 40 år så tänker han rätt nästa gång !!
2 personer gillade det här.

GudrunSpyman 1 timme ago

Ett tips: när ni läser idiotiska artiklar i media, eller hör via tv/radio, tänk då på att författaren/avsändaren med 40% sannolikhet är miljöpartist. På så sätt blir idiotin aningen lättare att begripa sig på. Det är inte en neutral person du hör.
20 personer gillade det här.

vainlee 1 timme ago som svar till GudrunSpyman

Nä då fattar man!!
2 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 1 timme ago

Mycket bra och framförallt modigt av Wager att ta upp detta, all heder! Det krävs styrka idag för att gå emot den mur av PK folk som gör allt för att undanhålla sanningen för det Svenska folket.

Att sitta i radion och kalla en riksdagsledamot mer eller mindre sinnessjuk för att han kallar en spade för en spade som den okunniga och oerhört enfaldiga Nanna Johansson gör borde leda till konsekvenser för henne och den vänstervridna sk tankesmedja hon arbetar för. Bojkott och offentlig schavottering borde vara lämpliga åtgärder att vidta vad Nanna anbelangar!!!
14 personer gillade det här.

Obstinat 1 timme ago

Vi hade nöjet att iaktta ett boende för "ensamkommande" när vi hälsade på bekanta som numera bor som deras närmsta granne.

Vi kunde se 7-8 män i åldern 20-25 år, de såg äldre ut än personalen som också var enbart män, några ca lite över 20 år, några äldre.

Våra bekanta har inte störts nämnvärt av de boende och de tror fullt och fast att detta är barn, för de har blivit informerade att i dessa barns hemländer ser man mycket äldre ut som 15-åring än vad en svensk gör i samma ålder.

Frånsett att de här barnen var ute och rökte för jämnan och att det stundtals hördes hög orientalisk musik, var det väl inget att anmärka på. Men när man betänker vad kostnaderna för var och en av dessa skojare är, mellan 0-5 till 5,5 miljoner per pers/år, då kan man bara må illa över svenskarnas obegripliga villighet att bli grundlurade

De här unga männen verkade glada, pratade och skrattade högt, och det kan man förstå när de blir behandlade som kungliga barn och svenskarna bugar och skrapar med foten. Måste kännas som att ha kommit till dumskallarnas paradis!

23 personer gillade det här.

prillan 1 timme ago

I åratal har jag retat upp mig på SR:s obildad hönsflock, där en merit för att komma til tals är att journalister/intervjuade/experter samt övrigt folk, har en IQ som motsvar deras skonummret.

Men nu har man en flykt från propagandakanalerna, och genast så diskuteras att finansiering av hönsgården ska ske genom en skatt i äkta kommunistanda.

Den senaste trenden är numera ett tappert försök att sälja "Afrika" ständiga reportage och obegripliga intervjuer med afrikaner. Naturligtvis så tänker man "vem bryr sig" och stänger av, eller en annan trend är att låta någon läsa rapporterna på rinkebysvenska. Naturligtvis stänger man av.

Naturligtvis är politiskt korrekthet den värsta sorten av rasism och diskriminering, då den ständigt framhäver på det mest stupida sätt glorifiering av varenda snubbe/höna som inte och aldrig kommer att passa in i majoritetssamhälle. Kackel på er ni hönshjärnor på SR.....
12 personer gillade det här.

Vargalotta 58 minuter ago som svar till prillan

Jag håller med dig i allt. Det är numera ett roande (eller oroande) nöje att höra utbytet i SR. Vissa program går fortfarande bra och några påannonsörer som Christopher Murray och Michael Levi(ber om ursäkt om jag missat stavningen på namnen) är det en njutning att lyssna till. Nu gör jag en liten utvikning: debattklimatet i det här landet har så utvecklats att när jag nu nämner dessa två herrar vid namn på Avpixlat är jag rädd för att någon PK-journalist kommer att med automatik koppla ihop dem med Anders Behring Breivik och hans gelikar. Min brasklapp.
Visst SR försöker sälja det mesta: Afrika, Mellanöstern(men jag tror inte det går lika bra längre), flyktingar, ensamkommande ... , Latinamerika. Visst, det är bra att vissa problem belyses och att olika företeelser kommer upp till ytan men det är tonen, ansatsen, sättet som det görs på och det underliggande budskapet som är så obehagligt. Vissa journalister är som ett rött skynke för mig, t.ex. Randi Mossige-Norheim. Hon är så röd inombords att hade hon varit ett stycke ved hade hon brunnit upp för länge sedan.
Så har vi det här att personer som bryter på svenska skall läsa upp vissa inlägg. För min del räcker det med att man talar skånska eller ibland småländska för att jag skall stänga av, när det sedan kommer en som talar rinkebysvenska går jag i taket. Tror SR att jag bara för att denna brytning hörs i radio kommer att acceptera denna svenska och den person som läser upp detta som svensk och gå till ett gillande. Vilken tilltro man tycks ha om sig som institution att vara folkuppfostrare av vilka uppfattningar och åsikter man skall ha och vad man skall acceptera. Effekten blir åtminstone hos mig det motsatta.
1 person gillade det här.

PappaThomas 1 timme ago

Tankesmedjan, tänk att det får sitta knappt allmänbildade amatörer och i radio sprida skit som odlas innanför det egna pannbenet.
7 personer gillade det här.

min-klon 1 timme ago

Den cyniske och samhällsomstörtande extremisten Nanna Johansson som andra linasinnade har inga problem att exempelvis våra gamlas välfärd berövas till fömån för demokrati och kuffhatande unga män.

Det behöv en mycket cynisk själ för att vara så samhällsomstörtande utnyttjare av muslimer som har islamisering att erbjuda oss.
5 personer gillade det här.

xbenedictx 1 timme ago

Känsla har B(atik)H(äxan):n, men utan förnuft parat med den, blir det bara dumhet och idioti.

Invanare 1 timme ago

Igår cyklade jag i södra stockholm, närmare bestämt gubbängen som är ett medeklassområde. Jag stannar upp och väntar in min kompis, över gatan står en chilenare och pratar i telefonen. Han stirrar först argt på mig som om han ägde kvarteret, jag struntade i honom och fortsatte att vänta in min kompis, det går en minut varvid han hojtar på mig
"HAR DU PROBLEM ELLER? VAD TITTAR DU PÅ?"

välkommen till Sverige 2012...fin fint...killen är förmodligen tom 3dje generationens invandrare då

chilenare slutade komma hit på mitten av 80 talet..
Jag försökte förklara att jag väntade på min kompis, för att undvika bråk.Fyfan vilket jävla drägg ni släppt in

8 personer gillade det här.

Rita_B 1 timme ago

Vilken hemsk och självgod människa, hon förstår inget och är otroligt dåligt påläst.Dessutom, hade jag varit Staffan Danielsson eller Lotta Engberg hade jag stämt henne för förtal.
20 personer gillade det här.

Rondellhund 2 timmar ago

Hörde programmet och det var en rejäl pulshöjare. Kommentarerna kring hur ofarligt det är i Seved och Rosengård var bland det mest naiva jag hört. Jag tycker inte jag ska behöva betala licens till renodlad idiot-vänsterpropaganda av en hoper snorvalpar som inte begriper någonting.
21 personer gillade det här.

snacktroem snackstroem 2 timmar ago

"Public Service"

Skattepengar går åt till att "personer med rätt att tala" får hålla monologer i SR. Hennes lösning liknar gamla Sovjetunionen där folk med obekväma åsikter skall buras in på mentalsjukhus. Den sk tankesmedjan går ut på att Nanna Johansson sitter och hånar folk på ett syniskt och sarkastiskt sätt och ingen annan kommer till tals. Hon ägnar sig åt personangrepp och borde bli anmäld till radionämnden.
27 personer gillade det här.

kjellan11 2 timmar ago

En sak har iaf Nanna Johansson rätt i fast hon vet det nog inte. Borde inte "tankesmedjan P3 psyktestas för att kolla upp att dom är friska nog att tala i radio som amatör psykolog ser jag denna tankesmedja som några ungar i sandlådan som mobbar andra barn.
18 personer gillade det här.

GudrunSpyman 1 timme ago som svar till kjellan11

Kommer knappast hända, hon backas ju av sina miljöpartistkollegor i övrig media.
1 person gillade det här.

Patrasco Maricon 2 timmar ago

Jag anser att det finns starka skäl att ifrågasätta Nanna Johanssons psykiska hälsa, är hon verkligen frisk nog att få påverka opinionen?Tyvärr är hon bevisligen inte ensamt galen! Det vimlar av depressiva vänsterradikalister i Sveriges radio och televisionen.Det går inte att ta dem på allvar
10 personer gillade det här.

Viksjo 2 timmar ago

Programledarens e-post är som följer:
nanna.johansson@sverigesradio.se

lyssnarservice@sverigesradio.se

Granskningsnämnden:
http://www.radioochtv.se/
12 personer gillade det här.

xbenedictx 1 timme ago som svar till Viksjo

Försök hälla vatten på en gås, och se om den blir blöt.
2 personer gillade det här.

Gere 2 timmar ago som svar till Viksjo

Hjälper knappast att maila henne. Hon anser bara att mailet kommer från en "rabiat, främlingsfientlig högerextremist" och får vatten på sin kvarn att hon är ljusets banérförare mot en hop stöveltrampande nazister.

Tyvärr är det så de reagerar på varje försök till seriös debatt, vare sig "de" är vänsterspöken eller socialliberala "dogoodniks" (bleeding heart liberals).
6 personer gillade det här.

nightowl2 2 timmar ago

Men är det fler som vaknat tro eller kommer SD få runt 6-7% nästa val med?
15 personer gillade det här.

GudrunSpyman 1 timme ago som svar till nightowl2

Ja säkert, men det blir svårt att öka när det visat sig att 71% av journalistkåren är vänster.
3 personer gillade det här.

Nicklas Åkerman 1 timme ago som svar till nightowl2

6-7%? jag tror 10-15% minst! I varjefall om vi kan sprida information, som bl.a. redovisas här på AP, till de närmaste i vår vardag.

Jag vet att det pratas mycket ute i stugorna, och 7 klövern gör ett flaggrant misstag om de tror att deras politik representerar folks åsikter!
9 personer gillade det här.

Gere 2 timmar ago som svar till nightowl2

Jag är helt övertygad om att det finns ett stort mörkertal i opinionsundersökningarna, och att SD har fler sympatisörer än det verkar. Detta den mediala kampanjen mot SD till trots.

I förra valet så var det fortfarande osäkert om SD skulle komma in i riksdagen, och det tror jag gjorde att många röstade på ett etablerat parti för att vara säker på att inte "slänga sin röst i sjön".

Och det finns många som inför kollegor och vänner inte vill "komma ut ur garderoben" som SD-sympatisörer eftersom de vet att en social stigmatisering väntar, och eventuellt trackasserier på andra sätt, ev blir de t o m av med jobbet.
9 personer gillade det här.

stefan4343 1 timme ago som svar till Gere

Måtte du ha rätt....
1 person gillade det här.

GandalfGra 2 timmar ago som svar till nightowl2

Ledsen att behöva säga att jag tror det måste ske något stort i Sverige innan det händer att SD får mer än 6% ! Terrorister kanske...eller kanske något annat...!

Men vi kan ju alltid hoppas att saker når fler air-heads i Sverige... men när man ser sådana som jobbar på tankesmedjan och hur dom får uttala sig oemotsagda i public service...då fruktar jag att det kommer att ta ett tag för lögner och förtal är svåra saker att ta död på..!

Det mest skrämmande är att det står så här på deras hemsida "säger det alla ska tänka" hur kan dom bara få göra sådant med skattebetalarnas pengar. Det tycker jag är konstigt och allvarligt...!
11 personer gillade det här.

Dundret 1 timme ago som svar till GandalfGra

Jag pratar med väldigt mycket folk och ett uppvaknande är på väg. Om vi bara arbetar på oförtrutet och på ett trevligt och demokratiskt sätt så kommer folk att väga över mot SD alltmer. När väl proppen lossnar ur ketchupflaskan så kommer ett massivt flöde över till SD att ske. Vi måste arbeta åt det hållet nu. Jag tror det är först veckorna inför valet 2014 som folk verkligen tar ställning. De ska då ha så mycket på fötterna så att steget till SD är naturligt och logiskt.
2 personer gillade det här.

GandalfGra 2 timmar ago

Alla på tankesmedjan är ju kommunister/rödvinssocialister och dom får sända och propagera helt oemotsagda i Sveriges Radio hmm.. när hände det här...? Jag lyssnar aldrig på radio :)
9 personer gillade det här.

Ingegerd12 2 timmar ago

Det är också ohållbart att så fort de fått PUT så hittar de hela sin släkt som de inte vetet vart den fanns innan .
.
Anhöriginvandringen måste ses över ,och ett sätt är att så fort de vill ha hit sina anhöriga så får de också försörja dom med mat hyra och andra förnödenheter.
.
Om jag bosätter mig i Dubai, och kräver att de ska betala för mina släktingar så blir jag utsparkad ur de landet, det skulle inte förekomma i Thailand eller Lettland heller eller varför inte försöka med tokeriet i Bulgarien.....
25 personer gillade det här.

bowlaren 2 timmar ago

Varför ska just Sverige ta emot alla ensamkommande flyktingbarn, Sverige är ju ett litet land. Vad är egentligen syftet med den här importen ?
http://svenssonsfunderingar.wo...
30 personer gillade det här.

stefan4343 1 timme ago som svar till bowlaren

Den svenska vänstern vill ha på sikt deras röster men vad moderaterna vill uppnå är för mig en gåta....
men läs gärna bloggen här nedan, du med...
http://kelterkorset.blogspot.s...

Vendela 2 timmar ago

En första åtgärd vore att rensa ut landsmän och eventuella släktingar till "flyktingar"
ur migrationsdomstolarna...
32 personer gillade det här.

Ingegerd12 2 timmar ago som svar till Vendela

Bra förslag...de är jäviga...
9 personer gillade det här.

Vendela 1 timme ago som svar till Ingegerd12

Just precis. Så många tvivelaktiga - felaktiga put som beviljas kan man dra den slutsatsen...

Viksjo 3 timmar ago

Från Sveriges Radio P3:

"Innan vi överhuvudtaget börjar med ålderstester så finns det ett mer akut test man borde göra, nämligen att testa psyket på människor som skulle skriva debattartiklar på DN. Är Staffan Danielsson verkligen frisk nog att få påverka opinionen och borde vi döma honom som tillräknelig eller avfärda honom som en ensam galning?"

Citatet återges i Wagers utmärkta artikel, men det framgår inte vilket av P3:s program det handlar om. Någon som vet?
Hursomhelst borde det radioprogramet och detta uttalande bli en egen artikel på Avpixlat.
36 personer gillade det här.

Biggles 3 timmar ago som svar till Viksjo

Här är länken:
http://sverigesradio.se/sida/a...

M.v.h Biggles
8 personer gillade det här.

Viksjo 3 timmar ago som svar till Biggles

Aha, tack!

Tillägg:
Alla borde gå in på länken och lyssna på vilka typer av åsikter som sprids via licensfinansierade och politiskt obundna SR.
Kontakta gärna programmet också. Mailformulär på hemsidan.
15 personer gillade det här.

GandalfGra 3 timmar ago

Någon som kommer ihåg debatten om kriminella ungdomar som fick åka på seglingssemester i Karribien på 80-90 talet...jag tycker den här debatten är en förlängning och upprepning på den debatten..bara det att nu är det satt i en mycket större skala av missriktad godhet.

Det har jag alltid sagt att det är väldigt lätt att sätta sprätt på pengar som inte är ens egna...och det är det dessa fartblinda människor är i full färd med att göra...!!
24 personer gillade det här.

zigge1083 2 timmar ago som svar till GandalfGra

Fartblind= Kommunist
3 personer gillade det här.

mittmotto Top 10 3 timmar ago

Väl skrivet Merit:

Att :"De utgör ca 5 procent av det totala antalet asylsökande men står för en kostnad motsvarande 40 procent." är ett känt faktum som 7-klövern helt blundar för och inte vill att Svensson skall få vetskap om.

Att: "Till Finland sökte sig exempelvis förra året 150 personer som
ensamkommande flyktingbarn. Det var en halvering jämfört med året innan
och i år väntas antalet bli ännu lägre." Även de

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: