söndag 13 maj 2012

Avpixlat

Avpixlat: Feministerna skapar inga ledare

OPINION År efter år får Sverige “priset” som världens mest jämlika land. Det är inte ens en sanning med modifikation, det är inte ens sant. Sveriges gapiga radikalfeminister uppnår inga mål, ja, om man då inte räknar ‘hen’ och att Herr Gårman nu också till hälften består av Fru Gårman. Som för övrigt var tvungen att islamanpassas – fru Gårman ver nämligen alltför avslöjande. FN:s definition av jämställdhet är baserat på kvantitet snarare än kvalitet. I själva verket har 17 av världens länder kvinnliga ledare. En av dem, Angela Merkel, är en av världens mäktigaste.

I Sverige är vi måttliga i vår entusiasm över Merkel. Om vi är entusiastiska alls. Men i andra delar av världen låter det annorlunda. Merkel för skutan EU, så är det bara. Inga beslut tas utan Merkels medgivande. Och hennes uttalanden om, ja det mesta, citeras i världens alla media. Det är hon som med en nick beslutar om Grekland ska ha ännu ett socialbidrag eller inte. Nu har hon sagt nej. Och så lär det bli.

Läs mer »
Share
2012-05-12, 21:09 (uppdaterat 2012-05-12, 22:29) | Kategori(er): Debatt/krönika, Ekonomi, EU, Jämtälldhet, feminism, genus, Kultur, Politik, Utrikes | 137 kommentarer och 4 reaktioner
Kurdisk flicka försvann för ett år sedan – återkom till Sverige

HEDERSKULTUREN En dag för ca ett år sedan dök inte den då 14-åriga kurdiska flickan upp i sin skola i Kalmar. Skolpersonalen larmade om tänkbart människorov till irakiska Kurdistan för möjligt tvångsgifte. Socialförvaltningen var redan inkopplad på ärendet och skulle omhänderta henne redan dagen innan försvinnandet. De var också övertygade att flickan tagits utomlands mot sin egen vilja.

Föräldrarna och två andra nära anhöriga anhölls misstänkta för olaga frihetsberövande men släpptes efter en kort tid, dock fortfarande misstänkta. Polisen fortsatte att pressa föräldrarna om att få hem dottern igen till Sverige.

Under fredagen kom upplösningen. Flickan hade återvänt till Sverige. Men hon fick inte åka hem utan omhändertogs direkt av de sociala myndigheterna. Familjen är fortsatt misstänkta för olaga frihetsberövande.
Share
2012-05-12, 21:06 (uppdaterat 2012-05-12, 21:06) | Kategori(er): Hedersbrott, Inrikes, Invandring/mångkultur | 38 kommentarer och 2 reaktioner
Breivik är rödstrumpornas jultomte

TOKVÄNSTERN Åsa Linderborg, Maria Sveland och Göran Greider m fl från den yttre vänsterflygeln är fortfarande höga på drogen Breivik. Det tycks inte finnas några växlar som är för stora att dra på detta fruktansvärda illdåd, ingen fiende för obetydlig för slippa solkas med att dela tankevärld med denne massmördare.

Vecka efter vecka återkommer man med nya spaltmeter om att Breivik bara var ett symtom på ett framväxande nazistsamhälle. De påstår sig se extremhögerspöket överallt, på bloggar, på nätforum som Newsmill, i tidningar som SvD, Axess och Neo. Även socialminister Göran Hägglund (KD) får en släng av Åsa Linderborgs slev för att han värnar om familjen – den reaktion mot ytterlighetsvänsterns tokfeminism som de skäller för anti-feminism är ju ett av de ben som de konservativa står på. Det räcker för att dessa illröda debattörer cyniskt ska svinga dödsoffren från Utöya som ett slagträ i luften. Men inom den revolutionära vänstern har man aldrig haft någon respekt för människoliv, så varför skulle man förstå det osmakliga i att så öppet visa att man betraktar Breivik som en skänk från ovan.

Läs mer »
Share
2012-05-12, 19:34 (uppdaterat 2012-05-13, 01:07) | Kategori(er): Inrikes, Jämtälldhet, feminism, genus, Media, Politik | 66 kommentarer och 8 reaktioner
Jimmie Åkesson besökte Malmö och Limhamn samt Göteborg

POLITIK Med anledning av Sverigedemokraternas nylanserade kampanj “Inga fler papperspoliser!” besökte idag partiledare Jimmie Åkesson Malmö och Limhamn.

Åkesson och papperspolisen Tryggve

SD:s kommunalråd i Malmö, Magnus Olsson, kommentar efter besöket:

- Det är glädjande att vi Sverigedemokraterna nu tar täten i kampen mot brottslighet och kriminalitet. En mycket viktig del av det arbetet är att våra poliser, i ännu högre grad än vad som är fallet idag, måste synas och verka på våra gator och torg. I Malmö kan vi notera att sedan operation Alfred påbörjades är det numera ett större antal synliga poliser på Malmös gator. Detta är självklart positivt ur ett trygghetsskapande perspektiv, men i Malmös fall långt ifrån tillräckligt.

Läs mer »
Share
2012-05-12, 18:03 (uppdaterat 2012-05-12, 19:20) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Politik | 104 kommentarer och 7 reaktioner
Allahu Asghar!

ISLAM Det är sällan vi puffar för en enskild sida, speciellt en blogg, men idag gör vi ett undantag. Hadi heter en före detta muslim som på sin blogg proklamerar att han är emot fascism, rasism, islamism och antisemitism. Han har genomgått en åtta år lång utbildning i islamologi och vet således vad han talar om. Numera titulerar han sig ateist och använder bloggen för att sprida sitt islamkritiska budskap. Namnet på denna är motsatsen till “Allahu Akbar” och betyder “Allah är inte större än människan”.

Min bild av svensken är att han bär på mycket rädsla och inte minst konflikträdsla. Här finner man skälet till att man inte inser risken med islamiseringen. Yttrandefriheten i landet kan verkligen diskuteras. Ofriheten är utbredd. Om jag kritiserar islam i Iran avrättas jag. I Sverige isoleras vi.

Ovan en bild tecknad av Hadi vi tyckte var humoristisk och träffande. En bild för vilken Hadi fått motta dödshot i bloggens kommentarsfält, i traditionell islamistisk stil.

Besök Hadis blogg, där finns en hel del intressant att ta del av. Läs mer om Hadi på MXp.
Share
2012-05-12, 17:26 (uppdaterat 2012-05-12, 17:40) | Kategori(er): Humor, Inrikes, Islam | 74 kommentarer och 11 reaktione

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: