söndag 6 maj 2012

Demonstrationer i Makedonien efter arresteringar av albaner - Fria Tider

Demonstrationer i Makedonien efter arresteringar av albaner - Fria Tider: Demonstrationer i Makedonien efter arresteringar av albaner
Publicerat den 5 maj 2012 kl 15:03
Mer än 10 000 etniska albaner protesterade i Makedoniens huvudstad Skopje under fredagen. Demonstranterna krävde en rättvis rättegång för de fem personer som misstänks för mord i ett fall som har höjt de etniska spänningarna i landet.
Gilla artikeln på Facebook
Dela/Skriv ut

Share on facebook Share on email Share on twitter More Sharing Services 0

Som Fria Tider tidigare rapporterat om har de etniska spänningarna i Makedonien ökat sedan fem makedonska fiskare hittades döda. Fem män som tros vara deras banemän har nu anhållits, medan två av de misstänkta fortfarande är på fri fot, skriver Bulgariska Novinite.com. De fem fångarna har åtalats för brott med anknytning till terrorism och radikal islamism.

Under demonstrationen skanderade deltagarna ”Allah är stor” och ”Albaner är muslimer, inte terrorister.” Ungdomar kastade sten på polisen, men inga skador eller arresteringar rapporterades.

Den makedonska polisen grep på tisdagen 20 etniska albaner i en operation i flera byar runt huvudstaden. Domstolen beordrade senare 30 dagars frihetsberövande för nio av de arresterade.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

468x60

20
Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Bild
Dela på:
Twitter

Visar 21 kommentarer

spider6210

Det är konstigt med Albaner, de kan inte bygga upp sitt eget land, utan måste parasitera på andra länder, och ställa till oreda.
De verkar inte duga till mycket.
Ändå så är de så stolta att vara Albaner.
Man tycker ju då de borde hålla sig på hemmaplan, och visa att de är så duktiga.

Gilla
Svara
1 timme ago
1 Gilla
HenrikHenriksen

I Norge har kun NRK (Norsk rikskringkasting) laget to korte artikler om saken. Ingen av de store dagsavisene har rørt den. Media bedriver sensur og falsk nyhetsdekning.

Hvis det hadde vært 5 muslimer som hadde blitt henrettet av nasjonalister derimot.....
Gilla
Svara
2 timmar ago
2 Gilla
Rauken

Ajabaja, inte röra albanska muslimer. Värja sig mot muslimer gjorde man på Balkan också, då stora delar av Serbien slets loss när muslimska albaner ville bilda en egen stat. Egentligen var målsättningen för dem ett stor Albanien.

Då slog Kofor- styrkor från Väst ner, som ett brev på posten och tog parti för muslimerna. Så fungerar det officiella Sverige också i dag, medan vi skattebetalare lämnas att betala notan för ett impoterat roffande.

Kan fler länder i Europa utsättas för samm

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: