torsdag 3 maj 2012

Kommunismens ikoner lever än - Ledare på www.vt.se - Västerviks-Tidningen - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum

Kommunismens ikoner lever än - Ledare på www.vt.se - Västerviks-Tidningen - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum: Kommunismens ikoner lever än
Av Ola Mårtensson. Publicerad 2012-05-03 00:00, uppdaterad 2012-05-03
Debatter

Kommunismens ikoner lever än

Jag tror inte vad jag ser, så jag tittar igen och igen. Och igen. Och igen. Med filmklipp där bilder på Lenin, Che Guevara, Mao och pälsmössor från den sovjetiska röda arméns dagar, visas upp, profilerar sig Ung Vänster Blekinge (Vänsterpartiets ungdomsförbund) på sin blogg och på YouTube.

Det verkar inte alls bekomma dem att de stoltserar med bilder på kommunistiska massmördare och dess symboler.

Ungdomligt oförstånd? Måhända, men inget diktatur- eller kommunistfjäsk i världen kan ursäktas med det.

Kanske är det i stället ett resultat av att vänsterextrema värderingar och att det vänsterextrema våldet allt som oftast tonas ner. Kommunister och andra i yttervänstern framställs som betydligt mer gemytliga och mysiga än andra extremister.

Tillåt mig påminna om att det röda mördandet inte handlar om ett fåtal dödade människor. Under kommunismens röda stjärna har ett stort antal
personer dukat under:

65 miljoner i Kina

20 miljoner i Sovjetunionen

2 miljoner i Kambodja

2 miljoner i Nordkorea

1.7 miljoner i Afrika

1.5 miljoner i Afghanistan

1 miljon i kommunistregimerna
i Östeuropa.

1 miljon i Vietnam

Vi får inte glömma de fruktansvärda dåd som inträffat och sorgligt nog fortfarande inträffar i kommunismens namn runt om i vår värld. Det är sannerligen inget som är ämnat att bagatellisera eller skämta bort.

Det är pinsamt, skrämmande och obehagligt att kommunismens blodbefläckade fingrar fortfarande är med och styr i ett av våra riksdagspartiers ungdomsförbund.

Såväl Jonas Sjöstedt som ungdomsförbundets ordförande Stefan Lindborg bör ta ett kraftigt avstånd från Blekingedistriktet.

Något annat finns inte på kartan.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: