lördag 1 januari 2011

Tio bombattacker mot kristna i Irak « Politiskt Inkorrekt

Tio bombattacker mot kristna i Irak « Politiskt Inkorrekt: "Tio bombattacker mot kristna i Irak

IRAK En vecka efter att islamistiska extremister lovat att döda kristna i Irak utfördes tio bombattacker i Bagdad på torsdagskvällen. Enligt inrikesministeriet dödades två och 20 skadades av bomberna som placerats i närheten av åtminstone 14 kristna familjer runtom i staden. Fyra bomber lyckades desarmeras innan de hann explodera.

Som svar på de koordinerade bombningarna säger Younadim Yousif, en kristen parlamentsledamot, att säkerhetsstyrkorna inte gör tillräckligt för att förhindra attackerna, i synnerhet efter att grupperingarna aviserat sina intentioner. Regeringen bär det fulla ansvaret för dessa attacker då de garanterat säkerheten för de kristna, säger Yousif. Han misstänker även att islamisterna får hjälp av säkerhetsstyrkorna med att plantera ut bomberna.

Sedan oktober har minst 1 000 kristna familjer lämnat Irak för den relativa säkerheten i Kurdistan i norr medan andra tagit sig till Syrien, Turkiet och Jordanien.

Enligt de flesta uppskattningar har drygt hälften av Iraks kristna lämnat landet sedan 2003, från att ha varit 1,4 miljoner före den amerikanska invasionen till cirka en halv miljon i dag.

The New York Times
The Telegraph

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: