söndag 16 januari 2011

Ledarskribent jämför islamdebatten med pravda « Politiskt Inkorrekt

Ledarskribent jämför islamdebatten med pravda « Politiskt Inkorrekt: "Ledarskribent jämför islamdebatten med pravda

LEDARARTIKEL Mats Tunehag, ledarskribent på Världen Idag, tar i ett inlägg upp en jämförelse med kommunismens förtryck och islams dito:

Den svenska debatten under kalla krigets dagar påminner om våra dagars. Men då var det kommunism, i dag är det islam.

[...]

Islam är inte en privatiserad religion, utan ett religiöst och politiskt system. Där detta system får avgörande inflytande, går friheten ut och förtrycket in. Det fanns snälla och trevliga kommunister och nazister som var stora djurvänner, men båda systemen var förtryckande. Det finns självklart snälla och fredliga muslimer, som exempelvis muslimer som visat solidaritet med koptiska kristna i Egypten efter bombdådet nyligen.

Men att helt frikoppla islam från diskussionen om terrordådet i Stockholm vore som att frikoppla kommunismen från Stalins terror och Maos massmord. Men den som försöker föra den diskussionen kallas ofta för islamofob. Eller för att anspela på Palmes uttalande: vi ska inte syssla med antiislamism.

Det är märkligt att svenskar ofta ropar på dialog med exempelvis islamska terroristgrupper som Hamas, men man kan inte ens säga hej till Jimmy Åkesson. De som efterlyser dialog med ”moderata muslimer”, borde kanske också kräva dialog med ”moderata Sverigedemokrater”.

Men vad är moderat islam? Samtliga 57 muslim­ska länder i världen vill att det globalt ska vara förbjudet att kritisera islam och Muhammed. Den pakistanske guvernören som mördades nyligen ifrågasatte landets blasfemilag. Men 500 moderata imamer har sagt att man inte ska sörja guvernörens död för blasfemilagen är bra. Man hotar med att den som sörjer ska gå samma öde till mötes som guvernören.

Många i Pakistan anser att självmordsbombande är fel, men 75 procent, cirka 140 miljoner pakistanska muslimer, menar att den som lämnar islam bör bestraffas, gärna med döden.

De som led mest under kommunismen var medborgarna i kommunistiska länder. I dag saknar medborgare i islamska länder demokrati och mänskliga rättigheter.

Världen Idag

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: