lördag 1 januari 2011

Munir Awad delade lägenhet med två terrordömda « Politiskt Inkorrekt

Munir Awad delade lägenhet med två terrordömda « Politiskt Inkorrekt: "Munir Awad delade lägenhet med två terrordömda

TERRORISM Göteborgs tingsrätt dömde för en tid sedan somalierna Mohamoud Jama, f. 1987, och Elias Billé Mohamed, f. 1984, för stämpling till terrorbrott till fyra års fängelse. Nu visar det sig att Munir Awad har varit inneboende tillsammans med en av dem i Rinkeby.

Somalierna anklagades för att ha “åtagit sig och i samråd med annan beslutat att utföra terroristbrott i Somalia enligt följande:

mord – beröva annan livet
grov misshandel – tillfoga annan svår kroppsskada
grov skadegörelse – skada egendom till men för annans rätt och med synnerlig fara för annans liv
allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott – åstadkomma explosion med fara för annans liv och omfattande förstörelse av annans egendom.”

I klartext: De två var redo att bli självmordsbombare.
Delade lägenhet med Munir

Mohamoud Jama var mantalsskriven på Hisingen i Göteborg medan Elias Billé Mohamed var inneboende i Rinkeby på Vimmerbyplan 14. Nu skriver Aftonbladet att Munir Awad även bodde på Vimmerbyplan 14 en tid. Den som står för hyreskontraktet är en somalier, Abrar Pailot Mohamed. Han är både barndomsvän till Billé Mohamed samt förhördes flera gånger i terrorutredningen kring Billé Mohamed och Mohamoud Jama. I polisförhör har han inte kunnat förklara varför de andra männen har varit skrivna på adressen.

– Jag har epilepsi och dåligt minne. Det är så många människor som rör sig i min lägenhet, jag har ingen koll alls, säger han.
Terrorförsöket mot Jyllands-Posten

Munir Awad, 29, sitter häktad i Köpenhamn misstänkt för stämpling till terrorbrott (tilltänkt massaker på Jyllands-Posten) och grovt vapenbrott. De övriga två som sitter i Danmark är Mounir Dhahri (ingen bild), 44-årig tunisisk medborgare samt Omar Abdalla Aboelazm, 30-årig libanes med svensk medborgarskap.

I Stockholm sitter tunisiern Sahbi Ben Mohamed Zalouti, född 1973 och mantalsskriven i Järfälla, häktad för samma brottsmisstankar. Han har också svenskt medborgarskap.

För fyra år sedan anmälde Sahbi Ben Mohamed Zalouti sin arbetsplats Arla Foods till Ombudsmannen mot etnisk diskriminering. Han skrev i sin anmälan att han kände sig mobbad, och att han på grund av sin invandrarbakgrund inte fick samma chans till utveckling som sina arbetskamrater. Han skrev också att han blivit kallad ”terrorist, svartskalle osv”, och fått kommentarer om att han som muslim ville spränga Arla i luften. Sahbi Ben Mohamed Zalouti menade att det handlade om religiös diskriminering, och att trakasserierna pågått i två år. I januari 2008 begärde Diskrimineringsombudsmannen ett yttrande från Arla Foods om Sahbi Ben Mohamed Zalouti anmälan. Utfallet är okänt för PI.

Läs mer i vår förra post
Nummer fem

Den femte som greps i Danmark, asylsökande irakiern Abdullah Muhammed Salman, 26, talar ut i media. Han släpptes men är fortfarande misstänkt. Han är helt oförstående och sysslar inte alls med terrorism. Han lånade ut sin familjs lägenhet till de häktade i Danmark och kommer med förklaringen att han trodde det var inför ett giftemål. Mmm, eller hur..

Ekstrabladet

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: