lördag 1 januari 2011

Statsministerns talande tystnad « Politiskt Inkorrekt

Statsministerns talande tystnad « Politiskt Inkorrekt: "Statsministerns talande tystnad

Det är dags att vakna!
TYSTNAD Midnatt råder, det är tyst i husen, tyst i husen. Alla sova, släckta äro ljusen, äro ljusen. ”Svenska” muslimer har gripits i Köpenhamn misstänkta för att förbereda en blodig massaker på Jyllands-Postens anställda.

Detta följer kort efter att en “svensk” muslimsk självmordsbombare misslyckats med ett vansinnesdåd under julhandeln i Stockholm. Alltfler svenskar vaknar nu upp ur sin Törnrosasömn och yrvaket undrar ”vad är det som händer i gamla Sverige?”.

Då väljer regeringen, med statsminister Reinfeldt vid rodret, att sticka huvudet i sanden och inte kommentera det senaste islamistiska terrorförsöket. Sällan har väl uttrycket ”en talande tystnad” varit så adekvat.

Fredrik Reinfeldts tystnad skriker nämligen ut ett entydigt besked till svenska folket: Statsministern har ingen aning om vad som försiggår just nu i Sverige, och när hans mångkulturella våta dröm så uppenbart inte utvecklats i den rosaskimrande riktning som han så hett traktar, ja, då återstår uppenbarligen inget annat än en kompakt tystnad från regeringskansliet. En motsatt strategi hade ju tvingat Reinfeldt att se sanningen i vitögat och förkunna för befolkningen att muslimsk extremism lever och frodas i Sverige idag.

Den här tystnaden har retat upp Håkan Juholt (S), ordförande för riksdagens försvarsutskott, som nu riktar skarp kritik mot regeringen. Juholt, som också är ledamot av Socialdemokraternas partistyrelse, anser att allmänheten har rätt till information direkt från statsministern om hur regeringen bedömer säkerhetsläget efter dessa gripande:

Sedan självmordssprängningen mitt i Stockholm lördagen den 11 december har jag blivit alltmer bekymrad över hur statsministern ser på informationen till allmänheten.

Det som nu hänt i Köpenhamn och Stockholm bekräftar ju den bilden. Det är ju samma icke-information.

Fakta:

Efter att Taimour Abdulwahab sprängt sig till döds på Bryggargatan i centrala Stockholm klockan 17.02 den 11 december uttalade Fredrik Reinfeldt sig först klockan 12.30 dagen därpå.

Sedan terroristerna greps i Köpenhamn och Stockholm har Reinfeldt inte framträtt överhuvudtaget. Detta i skarp kontrast mot våra grannländers statschefer.

För att svara på Håkan Juholts kritik skickas Fredrik Reinfeldts presschef Roberta Alenius fram, och med dessa ord hoppas man att vi svenskar ska sova tryggare om natten:

Nu pågår ju förundersökningar både i Danmark och i Sverige, låt oss avvakta resultaten av dessa.

Godnatt, Yxskaft!

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: