torsdag 13 januari 2011

Sollefteå vill köpa bostadsrätter till “flyktingbarn” « Politiskt Inkorrekt

Sollefteå vill köpa bostadsrätter till “flyktingbarn” « Politiskt Inkorrekt: "Sollefteå vill köpa bostadsrätter till “flyktingbarn”

DISKRIMINERING Bostadsbristen i Sverige börjar bli alltmer påtaglig på många ställen i landet i takt med att allt fler asylsökande och flyktingar, ofta med stora familjer, uppenbarligen har förstahandsrätt till de få lediga bostäder som finns att tillgå. Framför allt är det svenska ungdomar som får sitta i kläm, det saknas i dag ungefär 120.000 bostäder för de över 200.000 unga som önskar sig ett eget första boende, visar rikstäckande statistik från bland annat Hyresgästföreningen.

Sollefteå kommun har också problem med detta men de problemen gäller inte kommunens svenska ungdomar, för dem verkar man utan vidare diskussion utesluta från problematiken med för få lediga bostäder. Här är det iställer frågan om bostäder för flyktingar det gäller, och mer speciellt de som felaktigt kallas “ensamkommande flyktingbarn” vilket i normalfallet betyder unga män från 16-17 års ålder och uppåt.

Här uppger kommunen att det saknas bostäder för dessa när de väl uppnår myndighetsålder, vilket inte är något som brukar bekymra när det gäller svenska ungdomar. Här är det dock något som anses vara problematiskt då man inte omedelbart kan förse dessa unga främlingar med egna bostäder i centrala Sollefteå, naturligtvis på skattebetalarnas bekostnad.

Man har därför börjat föra en diskussion där man på fullt allvar planerar att köpa ett antal bostadsrättslägenheter för upp mot 300 000 kronor styck och låta de f.d. “barnen” bo där. Nu gäller det bara för tjänstemännen att förankra förslaget politiskt. Om samma generösa välvilja från kommunens sida gäller de svenska ungdomar som fyllt 18 år och vill flytta hemifrån nämns inte.

allehanda.se

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: