onsdag 14 september 2011

Satsning på kulturarvet borde även omfatta arbetslösa kulturarvsarbetare « Politiskt Inkorrekt

Satsning på kulturarvet borde även omfatta arbetslösa kulturarvsarbetare « Politiskt Inkorrekt: PRESSMEDDELANDE Tack vare en samsyn mellan SD och de rödgröna partierna, som tvingade de borgerliga partierna i kulturutskottet att vika ned sig, fattades i våras ett beslut i riksdagen om att tillkännage för regeringen att kulturarvsområdet och våra länsmuseer behöver mer fokus och stöd. Regeringen har nu lanserat satsningen Kulturarvslyftet. Det är positivt att riksdagsbeslutet har resulterat i en faktisk åtgärd, men SD anser att inriktningen mot utförsäkrade är alltför snäv och att även arbetslösa kulturarvsarbetare borde inkluderas.

Sverigedemokraternas representant i kulturutskottet, Mattias Karlsson, kommenterar:

- Det är oerhört glädjande att vårt enträgna arbete för mer resurser till det svenska kulturarvet nu börjat ge resultat. Det visar att vår närvaro i Riksdagen gör skillnad. Jag beklagar dock att regeringen inte har valt att även inkludera arbetslösa kulturarbetare i satsningen. Om regeringen nu medger att det finns viktiga uppgifter att utföra på kulturarvsområdet, så borde det borga för en större kvalitet om personer med adekvat utbildning fick förtur, säger Mattias Karlsson.

Mynewsdesk
PrintFriendlyShare
2011-09-14, 00:58 (uppdaterat 2011-09-14, 00:58) | Kategori(er): Inrikes, Politik

Disqus

Gilla
Dislike
and 9 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
77 kommentarer 865 gillar received
Dela på
Visar 29 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Joakim Makkonen 9 timmar sedan
varför? "Satsning på kulturarvet borde även omfatta arbetslösa kulturarvsarbetare". Är det inte ett val man gjort? Och om man mot förmodan gjort ett fel val , ska man bli betald för det?
Jag läser på komvux. Och har sett att damer från thailand klarar engelska bättre än rågblonda pojkar från Sverige!
1 person gillar det här.

Knut_Zweistein 8 timmar sedan som svar till Joakim Makkonen
???
5 people gillar det här.

tornseglaren 8 timmar sedan som svar till Joakim Makkonen
Lugn och läs, det står arbetslösa kulturarbetare med adekvat utbildning. Om man dessutom råkar komma från Thailand så är det väl ingen nackdel antar jag. Du överreagerar av någon anledning!
2 people gillar det här.

Beatricex 7 timmar sedan som svar till Joakim Makkonen
Vadå? Jag förstår inte varför du blandar in damer från Thailand som pratar engelska...
Det går mängder med högt utbildade i kulturvetenskapliga ämnen, som tex arkeologi, arbetslösa. Om regeringen både vill få bort arbetslöshet och få ett kvalitativt arbete utfört så kan man inte enbart göra satsningarna på de utförsäkrade. I så fall blir det mer som en uppehållande sysselsättning - kanske för dina engelsktalande utländska damer? Men inte räddar de så mycket av vårt i jorden nedgrävda kulturarv!
7 people gillar det här.

Knut_Zweistein 9 timmar sedan
Bra Mattias, som uttalar självklarheten att utbildade men arbetslösa kulturarbetare borde få förtur när regeringen satsar resurser i Kulturarvslyftet. Om Kulturarvslyftets syfte är att värna kulturarvet är det en självklarhet. Annars förefaller det mer som ett sysselsättningsprojekt vilket som helst för utförsäkrade.
10 people gillar det här.

R. v. Frensen 8 timmar sedan
Ett bra initiativ. Två flugor i ett smäll :-)
Det är dyrt och arbetskrävande, att att ta hand om kulturarvet. Om man nu sysselsätter folk utan motsvarande kunskaper och förståelse med detta, borde ju varje tillgänglig kulturarvsarbetare sysselsättas!
Annars blir ordinarie folk i fältet sysselsätt med att handleda dessa arbetslösa och inte kunna utföra sitt eget arbete.
1 person gillar det här.

KINQ_SE 8 timmar sedan
Frågan är väl varför man överhuvudtaget skall bränna skattemedel på 'kultur' i någon form. Skattemedel är pengar som stulits från de arbetande medborgarna och det är i mina ögon skamligt att de lallas bort på godtyckligheter.

Kultur är fint men samtidigt är det en lyxprodukt. Inget som behövs för att samhället i sig skall överleva eller fortgå. Skattemedel skall användas sparsamt till nödvändigheter för folket och näringslivet.
2 people gillar det här.

folkkultur 5 timmar sedan som svar till KINQ_SE
Det kan också vara så att kultur är det som skiljer människan från djuren. Det är tyvärr en vanlig åsikt att, jovisst kultur är "fint" och bra, men det får absolut inte kosta något... Om du vill leva kulturlöst, tillbaka till grottan, är det upp till dig, men jag tror faktiskt att ganska många skulle finna livet lite tomt utan kultur.

Sverige "bränner skattemedel" på betydligt sämre saker än kultur och dessutom betydligt större summor. Jag tror att vi alla som läser här på PI kan ge exempel på det.

För övrigt; skattemedel till näringslivet, som du skriver, känns suspekt...
8 people gillar det här.

Al_ShabbaDabbaDoo 3 timmar sedan som svar till KINQ_SE
Utan identifikation med sina kulturella rötter är man ett tomt skal. Som förklarar dig.
1 person gillar det här.

bitsdu 2 timmar sedan som svar till Al_ShabbaDabbaDoo
Samtidigt måste man ju fråga sig varför kulturverksamhet alltid är bidragsberoende ? Varför är det inte självbärande ? Muséer, teatrar, det stora flertalet konstnärer, alla är helt bidragsberoende. Det måste ju bero på att folk inte är särskilt intresserade, vilket i sin tur beror på att konstnärerna, museiintendenterna, inte har kunnat göra sin konst, verksamhet, tillräckligt intressant.

Där har vi USA som ett föredöme. De flesta kulturinstutitioner där är helt självbärande. Universiteten är rena rama vinstmaskinerna osv.

Vilket unge som sitter hemma och spelar WOW är intresserad av att titta på gamla dammiga föremål på ett mossigt muséeum, när man kan få det animerat på Internet.

Obs! Jag är varken för eller emot olika kulturformer, jag bara undrar vad dom fyller för funktion eftersom inte tillräckligt många är intresserade för att det ska vara självbärande.
1 person gillar det här.

Al_ShabbaDabbaDoo 1 timme sedan som svar till bitsdu
Bevarande av kulturarvet är viktig i sig oberoende av kostnaderna. Det är lika viktig som försvaret och utbildningen som inte heller är självbärande.

BannlysHedersmord 8 timmar sedan
Räknas inte dyrkandet av en skäggig, lortig pedofil-profet som kultur?

Då vet jag inte vad kultur är för något.
3 people gillar det här.

Emigranten 6 timmar sedan
Är Fredrik Reinfeldt så rabiat sjuk i sin jakt på sjuka så att han ska ha ut dom i arbete före arbetslösa, då visar han hu fruktansvärt sjuk han är!
6 people gillar det här.

Joakim Makkonen 5 timmar sedan
P.I Är ni pro eller con på SD?

Peter Karlsson 4 timmar sedan som svar till Joakim Makkonen
Jag hoppas att PI är opolitiskt... annars slutar jag att läsa

Joakim Makkonen 2 timmar sedan som svar till Peter Karlsson
Kan du läsa?
P.I var opolitiskt innan, idag så hjälper dom inte oss ett s*it!

Joakim Makkonen 5 timmar sedan
Jag kommer inte att relatera källor från er längre (men jag är inte viktig och kan pissas på). Jag saknar det gamla PI.

MMI 4 timmar sedan
Svenska kulturarvet bereds plats i museumens källare o ny kultur tar plats i montrarna där krukskärvor från Somalia stolt visas upp av Somaliska analfabeter som därmed fått arbete, Islamska symboler o andra hittepå går också beskådas i glasmontrarna o i museets högtalare rabblas koranen opp oavbrutet för dit tvingade skolklasser som ska få inpräntat det fina i den nya spännande kulturen.
Går det fortfarande att få ta del av det svenska kulturarvet då? ja källarlokalen är öppen för beskådning en timme varje månad mellan 23:30-00:30 dit utvalda då efter prövning får göra ett guidat besök.
Nej varför värna om det Svenska.
9 people gillar det här.

kweenkristin 3 timmar sedan
Det är bra att sverigedemokraterna förstår att satsa på Sveriges kulturarv när svenskarnas kultur, traditioner och historia har kränkts och förnekats i många år i samband med att Sverige blev mångkulturellt. Det är bra om man satsar på arbetslösa kulturarbetare som har kunskap att arbeta och bevara de svenska kulturskatterna. Det är säkert intressant för många svenskar, invandrare och turister att lära känna Sverige och dess historia. Det är viktigt att svenskarna lär sig sina kulturella rötter och sin historia.

I många år har man hört establissemanget och många svenskar förneka sin egen kultur och historia. I flera decennier har svenskarna fått höra att någon svensk kultur finns inte. Och om det finns en svensk kultur så ska vi skämmas för den är sämre än alla andra kulturer i världen. Om det skulle råka vara något bra i svensk kultur, då har den hämtats utifrån.

Man har hört om folk och kulturer som utplånats av erövrare men aldrig har man hört om ett folk som svenskarna som ivrigt förnekar sin egen kultur och historia och med rasande fart utplånar sig själva. Därför är det mycket viktigt att svenskarna får kunskap om sina kulturella rötter och sin historia i synnerhet om svenskarna i framtiden skall bli minoritetet i sitt eget land.

Det har varit tragiskt att bevittna ett folk som har ett sådant hat mot sin egen kultur att de ivrigt förintar sig själva. De utplånar sin kultur och sin historia till förmån för ett socialt multikulturellt experiment av stora mått och som aldrig skådats förut i Sveriges historia. Politikerna har medvetet fört en mångkulturell politik utan att ta hänsyn till konsekvenserna och man har varit ivrig att utplåna de svenska värderingarna och kulturen till förmån för främmande kulturer och religioner.

Således de svenska värderingarna och kulturen dög inte...
show more
9 people gillar det här.

monamuslim 3 timmar sedan
detta innebär väl att EXPO AFA och Muslimska Brödraskapet skall få mer pengar, glöm inte att vi lever i Svergistan
2 people gillar det här.

argatanten 3 timmar sedan som svar till monamuslim
Med tanke på att Ullenhags största integrationsreform på 25 år blev ett fiasko, så skall vi nog inte räkna ut de nyanlända och bevarandet av deras kulturer!

http://www.dn.se/nyheter/sveri...
1 person gillar det här.

Shakanda 2 timmar sedan
Ja, ut med inkommande kriminella lägg pengarna på svenskarna som betalar skatt
11 people gillar det här.

Demokrat001 2 timmar sedan
Att satsningen i första hand riktar sig till utförsäkrade beror på att många sjuka har stått helt utan en krona i ersättning sedan den 2/1 2010. Den som är arbetslös har i regel åtminstone en A-kasseersättning.

För övrigt är denna "satsning" med digitaliseringen av kulturarvet en fortsättning på Skogsvårdsstyrelsens, AMS och Europeiska socialfondens Mål-3 projekt från 2004. Då fick arbetslösa 50+ damer bl.a. klafsa runt i skogen och leta forntida fångstgropar för vilt. Sedan dess har alla "värdefulla fynd" legat och dammat i väntan på nästa AMS-åtgärd.
4 people gillar det här.

Emse1 2 timmar sedan
Hur vore det om man först och främst såg till att friska människor hade arbete att gå till?
De som är sjuka och/eller skadade skall få hjälp också om de vill försöka och kan arbeta.
Sluta hetsjakten på den lilla klick som är så pass sjuka eller har sådana men av sina skador
De har det redan svårt pga av att de tvingas överleva var dag,både sjukdomsmässigt,
skademässigt, smärtmässigt och pengamässigt!

Ni borde således kunna fylla dessa platser med friska arbetslösa utan problem!
12 people gillar det här.

Emse1 2 timmar sedan
Snart har vi säkert en anmälan mot detta med.Borde ju av islamisterna anses som kränkande mot dem såvida inte de får bevara sin "kulturberikandet" av oss svenskar ty detta är ju deras land...också ( enl. dem iaf.) ;-)
1 person gillar det här.

LasseG 2 timmar sedan
Den viktigaste åtgärden inom kultursektorn är att införa personliga och årliga kulturcheckar så att medborgarna, som är de som står för fiolerna, själva får bestämma vad de anser vara kultur, till exempel cirkus, musikaler, operetter, dansföreställningar, konserter (populärmusik och klassisk musik), fria teatrar, film, fotboll, etc, som idag inte erhåller något kulturstöd utan enbart lever på publikinkomster, istället för att bli mästrade av ryggdunkande kulturelitister.
2 people gillar det här.

BigRoaster 1 timme sedan
Tyvärr kommer dessa resurser hamna i fel händer.

Kultur i Sverige numera är importerad mångkultur. Det kommer gå till Islam Center och massa annat.
2 people gillar det här.

kweenkristin 1 timme sedan
När jag läste denna artikel så kände jag sorg i hjärtat på samma gång som jag blir glad när jag förstår att det finns människor som förstår att det är viktigt att svenskarna skall bevara sin kultur och identitet. Jag har nämligen länge sett på Sverige som en döende nation där folket har förlorat kontakten med sina kulturella rötter och förnekar sin egen identitet.

Sveriges folk har blivit dekadenta och de behöver vakna upp eller så blir det slut på tusenårig historisk kontinuitet.
2 people gillar det här.

BitteJ 1 timme sedan
dokumentering av kulturarv sköts redan idag av de med lönebidrag, verkar vara en bra verksamhet och borde kunna byggas ut, det mer vårdande av byggnader finns det väl en och annan som klarar av, så tanken är nog god. men visst borde arbetsmöjligheterna för utförsäkrade öka, man kan fortfarande inte utförsäkra sjuka utan ersättning och tro att de blir friska av mer myndighets problem och inga pengar och inga jobb de kan utföra. det måste naturligtvis på varje arbetsförmedling skaka fram lönebidragsjobb för de utförsäkrade till alla. att begära att långtidssjukskrivna skall kunna få ett jobb på öppna arbetsmarknaden via cv ansökan är orimligt.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: