måndag 12 september 2011

Hjälm, gasmask och skyddsväst standardutrustning hos Sydsvenskan - Fria Tider

Hjälm, gasmask och skyddsväst standardutrustning hos Sydsvenskan - Fria Tider: skyddsväst standardutrustning hos Sydsvenskan
Publicerat 9 september 2011 kl 15:37
På Sydsvenskans redaktion ligger gasmasker, skyddsvästar och hjälmar redo att användas. Sydsvenskan har dragit ner på bevakningen av ghettokravallerna i Malmöområdet för att inte elda på oroligheterna.
Gilla på Facebook

– Närheten till Köpenhamn gör att vi länge har verkat i ett tufft politiskt klimat. Men också i Malmö och Lund har det förekommit upplopp och demonstrationer som har urartat. Därför har vi länge haft säkerhetsutrustning på redaktionen, allt från skyddsvästar till gasmasker. Det ska alltid finnas till hands, säger Tomas Fröstberg på Sydsvenskan.

I samband med kravaller i Rosengårdsghettot för två år sedan blev journalister på tidningen utsatta för stenkastning. Den gången hade de ingen skyddsutrustning, men nu har rutiner tagits fram som säger att man i samband med rapportering av ghettokravaller alltid ska se till att kunna komma från platsen med bil, att alltid vara minst två, och att fotograf och reporter håller ihop ute i fält.

– Jag försöker alltid ha med en reporter som kan hålla koll, jag ser ju ingenting av omgivningen när jag jobbar, säger fotografen Ingemar D Kristiansen som numera alltid har en hjälm liggande i bilen.

Invandrarreportern Kenan Habul har vissa betänksamheter över att tidningens reportrar har skyddsutrustning när de ger sig ut i ghettot:

– Vilka signaler skickar det om alla bär hjälm och visar att man är rustad för strid? Jo, folk fattar att det är allvar. Det blir en jävla cirkus och riskerar att trissa upp stämningar, säger han.

Reportrar och chefer har ibland olika uppfattning om man bör använda sig av självlysande pressvästar:

– Vi är med på resonemanget att till exempel självlysande pressvästar kan bidra till att en situation blir farligare. Men flyger det stenar i luften ska man ha hjälm, det är inte förhandlingsbart. Fast problemet är snarare när man inte förutser att det kommer att flyga stenar, säger nyhetschef Karin Zillén.

Tillsammans med TV4 har Sydsvenskan anordnat säkerhetsutbildning för ett antal fotografer och reportrar.

– Vi fick bland annat lära oss hur man ska bete sig när det är upptrissad stämning på en plats, säger Kenan Habul.

Efter en tidigare omgång av våldsamheter på Ramels väg i Rosengårdsghettot funderade Sydsvenskan över om man på något sätt borde förändra tidningens rapportering. Tidningsledningen kom fram till att det bästa sättet tidningen kan agera för att minska ghettovåldet är att mörklägga våldet för tidningens läsare:

– Vi har nog dragit ner på mikrobevakningen, det fanns en risk att vår rapportering fungerade som bensin på elden. I stället försöker vi hitta en större rapportering som går djupare, säger chefredaktör Daniel Sandström.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Disqus

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Image
Dela på:
Twitter

Visar 38 kommentarer

BirgerZorro
Men så bra då! Om ingen skriver om problemen så finns de ju inte! Underbart!!! :))

Tänk om vi vetat detta för 10 år sedan; då kunde ju massmedia världen över låtit bli att skriva om 11 september-attacken. Då hade den ju inte funnits/hänt!!!

Hur fan tänker ni, era jävla idioter?
Gilla
Svara
1 dag sedan
17 Likes
josson
För 20 år sedan kunde man gå helpackad genom Rosengård, och ha kvar plånboken i bakfickan när man vakna.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till BirgerZorro
8 Likes
hollandska
Trots all mörkläggning blir situationen värre och värre i Malmö. Tror de på Sydsvenskan att stenkastning och bränder slutar helt om de avstår från att rapportera något om detta alls. Genom att hjälpa till med mörkläggningen har vi just fått den situation vi har idag. Hade media haft en saklig rapportering av vad som händer i Sverige, pga oansvarig invandringspolitik, hade folk inte röstat fram 7-klövern 2010.
Gilla
Svara
1 dag sedan
10 Likes
Morningstar, Fallen from grace
Nån som minns den där galne sektledaren i Mork & Mindy, han som knäppte med fingrarna och trodde han blev osynlig? Så funkar väl PK-patrasket också. Knäpper dom med fingrarna så tror dom väl problemen bara försvinner. Nano, nano!!
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till hollandska
4 Likes
flumnisse
javisst har du rätt, men nu fungerar tankebanan i media inte som du och jag
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till hollandska
4 Likes
Erik Andeman
Man kan också notera att reportrar i Bagdad, Teheran, Beirut osv inte bär skyddsutrustning såvida det inte är strider. Malmö är således avsevärt mycket värre än vilken stad i mellanöstern som helst för i Malmö måste de bära skyddsutrustning i fredstid!

Det är verkligen helt otroligt att denna utveckling inte det minsta rubbar vad majoriteten av svenskarna röstar på.
Gilla
Svara
1 dag sedan
9 Likes
nuvetvi
Historien går igen. Som en framstående kritiker av nazismen på Göteborgs Handels&Sjöfartstidning. Torgny Segerstedt. Hade två stora vakthundar och tillstånd mot slutet att bära pistol.
http://st.nu/kultur/1.734365-s...

- "Antingen lyckas det tyska folket befria sig från de styresmän, som nu äro i färd med att strypa dess frihet, och det kommer näppeligen att bliva en oblodig affär, eller också sättes Europas fred på spel."
http://www.erixon.com/2/segers...

Islam eller frihet?
Gilla
Svara
1 dag sedan
7 Likes
Charlie Braun
Jag skulle inte använda denna socialistiska, svenskförnekande och - i sann Sovjetanda - censurerande blaska som toalettpapper.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
12 Likes
Morningstar, Fallen from grace
Man skulle förmodligen drabbas av stora varfyllda bölder i röven i så fall.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Charlie Braun
1 Gilla
hollandska
Och jag har slutat köpa Expr TV tidning, efter tips från någon av Er på nätet. Tittar på datorn nu! Räknat ut att TV tidn kostade 700 år, och tänkte om tex 1000 gjorde som jag, då skulle Expr gå back med 700.000,- år. Kanske inte så mycket för en stor tidning, men ändå en rejäl minskning av intäkter. Se på AB de får dra ner på styrkan.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Charlie Braun
8 Likes
nilsanders
Sign: Karl Svensson har rätt....
jag funderar på följande: "
Invandrarreportern Kenan Habul har vissa betänksamheter över att tidningens reportrar har skyddsutrustning när de ger sig ut i ghettot:
– Vilka signaler skickar det om alla bär hjälm och visar att man är rustad för strid? Jo, folk fattar att det är allvar. Det blir en jävla cirkus och riskerar att trissa upp stämningar, säger han.""
Den gode Kenan vill inte att hans artfränder skall förekomma i pressen dom skall få härja fritt och inget skall skrivas för då har det inte hänt något alls i Förorten....
Gilla
Svara
2 dagar sedan
10 Likes
Karl Svensson, I am 35 years old
Jag min idiot fattar noll.
Nu har ledande journalister och politiker i åratal hyllat den islamistiska mångkulturen.
Svenskarna har gladeligen fortsatt rösta på mer eller mindre fri muslimsk(jag älskar muslimer) invandring till Sverige.
Vi har kusingifte, skottlossning, rån, balkongfall, prostitution och bränder av sällan skådat slag.
Kom inte å gnäll nu, det e bara och rösta på i vanlig ordning så skall ni se att allt ordnar sig.
Snackegubben Fredrik joey Reinfeldt har säkerligen full koll läget.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
15 Likes
MetalHeadViking
Medias totala förfall. De lever i fullständig förnekelse. De vet om problemen, men väljer medvetet att mörka. De saknar allt vad en journalistkår borde stå för. Jag är inte förvånad. Men vid det här lagret borde de själva fatta hur mycket de förstör. Janne Josefsson har åtminstone försökt genom att erkänna att journalistkåren förskönat mångkulturen. Varför envisas vid att mörka. De verkar sakna ryggrad och heder.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
25 Likes
tystnadvardet
Vill ni ha argument mot MASSinvandring som våra politiker och journalister måste ljuga om?

http://www.argument.n.nu/
Gilla
Svara
2 dagar sedan
15 Likes
swedenhjelm
Detta land är fördömt. Finns ingen återvändo. Dö eller emigrera.
Det finns nog snart ett antal tomma länder. Alla är i Sverige. (Ironi)
Gilla
Svara
2 dagar sedan
13 Likes
BluEightTwo
Nä ,man får avhägna ghettona genom att isolera dem med plank och murar som man gjorde i östeuropa fram tom 1800 talet och dessförinnan. Inom cancervården isolerar man cancercellerna, och förgör dem sedan.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
som svar till swedenhjelm
7 Likes
glufsen
Jag tycker inte att sydsvenskan har en hövlig ton i sin artikel. Snarare hets mot folkgrupp-köret. Tidningen kallar förorter för ghetton och dom som bor där utpekas som livsfarliga. Dom stackars journalisterna o fotograferna måste ha skyddsutrusting på sig samt hjälmar på som skyddar deras hjärnor. Vad har hänt är inte invandringen berikande längre för Sverige? Det har ni journalister påstått i decennier ,ni kan väl inte ha fört hela svenska folket bakom ljuset? Tur att internet finns som upplyser oss medborgare så vi kan bilda oss en uppfattning om samhället. Sist men inte minst behövs nätet för en fungerande demokrati.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
29 Likes
Nisse77
När det väl vänder och de börjar rapportera om skiten så kommer våra kära kålsupare till politiker göra det de alltid gör och kasta ännu mer av våra pengar på problemet.
Krävs snarare ett totalt utbyte av journalistkåren och människor i maktpositioner.
Detta är jämställdhetens fel. Känslorna har fått triumfera hos kvinnorna och nu upprepar vi samma dumma misstag om och om igen för ingen sköter sitt jobb och fattar de svåra besluten.
Bristen på logik är monumental och endast två utvägar återstår.
Långsam förstörelse av vårt land till lämplig MENA status eller en rejäl krasch som väcker folket.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
som svar till glufsen
13 Likes
Na
Vilket sjukt land detta är..... Skapat av politiker OCH media.
Nu sitter reportrarna på sina kontor , och rapporterar om vad som händer på stan....hur bra blir det ? Ännu fler lögner ?Är vi kanske i Kabul , utan att ha fått reda på det ? Varken regering eller media säger ju sanningen , så vi är väl i Kabul....
Gilla
Svara
2 dagar sedan
23 Likes
Handskakning
Notera att det är media som styr politikerna, eftersom det är media som sätter gränserna för vad som får sägas.

Handskakning
Gilla
Svara
2 dagar sedan
som svar till Na
20 Likes
Morningstar, Fallen from grace
Den s k tredje makten är egentligen den första. Försupna murvlar och redaktörer. Antingen är dom alkisar eller pundare hela högen. Inte konstigt att hela landet ser ut som en stor knarkar-kvart numera.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
som svar till Handskakning
10 Likes
Johan Björnsson, En äkta man attraheras av 18-åriga tjejer
Jag ber för att kulturberikarna tar och kulturberikar så många som möjligt av etablissemangsjournalisterna i detta land. Det vore verkligen ett ödets ironi...
Gilla
Svara
2 dagar sedan
27 Likes
Handskakning
När man gräver en grop åt andra faller man ofta själv däri.

Handskakning
Gilla
Svara
2 dagar sedan
24 Likes
Samtron
Rustade som krigskorrenspodenter drar de ut i fält med fara för liv och lem för att rapportera sanningen om inbördeskriget i Sverige, vilka hjältar....om de nu hade rapporterat sanningen alltså.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
30 Likes
lars48
Ungefär som i mellanöstern. Malmös mellanöstern!!! skrattretande och patetiskt.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
som svar till Samtron
18 Likes
Farliga Tankar
Det är jobbigt att vara journalist i dagens Sverige. Man ska inte bara vara duktig på att ljuga, man måste kunna skydda sig mot mångkulturen också. Vill det sig riktigt illa så kanske grannens löv blåser in på villatomten därhemma i det svenska bostadsområdet.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
28 Likes
helkoll
Ser ofta reportage på tv från oroshärdar i världen. pakistan, Irak, Iran Afghanistan, Somalia o.s.v. Reportrarna har hjälm och skyddsväst och gömmer sig någorlunda bakom soldater.

Nu har vi samma situation i Sverige.
Personerna som ställer till kaos här kommer till stor del från ovan nämda länder.

Någon som ser ett samband?

Skulle vara "kul" att se en svensk reporter i full stridsmundering på tv rapporterande direkt från Malmö..

Kommer aldrig att hända på SVT men kanske på annat lands tv nät som rapporterar objektivt.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
25 Likes
RickyEcholette
Hej,

jag vet att det inte har med artikeln att göra, men då det aldrig skrivs någonting om det så undrar jag:

När tänker FT ta upp den ökande asiatiska rasismen mot oss vita? Asiaternas rasism mot oss vita börjar få orimliga proportioner och det kommer att bli ett mycket stort problem för oss vita i framtiden! Synd att det bara fokuseras på araber och afrikaner.

Mvh
Gilla
Svara
2 dagar sedan
8 Likes
Nisse77
Nu är du ute och cyklar. Vita ses som ett ideal i stora delar av Asien. Samtidigt så är det absolut inget fel i att tycka man är bättre än någon annan. Gud vet att våra kulturmarxister ger dem anledning att se ner på oss.
Vidare så speglas inte deras eventuella nedvärderande syn på oss i någon statistik utan tvärtom är de mindre benägna att begå brott
De är också produktiva och hårt arbetande. Deras kulturer innehåller inte speciellt många negativa yttringar enligt vårt synsätt. Antalet äktenskap mellan svenskar och asiater tyder också på att din teori är mindre genomtänkt.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
som svar till RickyEcholette
6 Likes
Morningstar, Fallen from grace
Han har faktiskt en poäng. På Exilen har han dokumenterat hur många kineser som infiltrerat våra högskolor och universitet och det verkar som om just kineserna har ett stort förakt för vita i allmänhet och svenskar i synnerhet.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
som svar till Nisse77
5 Likes
Castaldo
Med all rätt i så fall.
Gilla
Svara
20 timmar sedan
som svar till Morningstar
hollandska
Kan detta ha något att göra med svenska elevers kunskapsnivå? Såg ett reportage om Californien´s högskolor och där gick den asiatiska delen av elever verkligen in för att studera. Deras föräldrar uppmuntrade dom att skaffa sig höga betyg/så mycket kunskap som möjligt.
Gilla
Svara
1 dag sedan
som svar till Morningstar
1 Gilla
loofon
Jättebra Daniel Sandström. Du är en god representant för gammelmedia och du kan säkert lära dig ytterligare av Helin och Mattsson. De har kommit lite längre i det totala förnekandet av verkligheten och i de fall det inte går att förneka; hur man vinklar eller ljuger om händelsen så att det passar kulturmarxisternas agenda.
Men jobba på. Du kan väl hänga på tåget med att förbjuda läsarkommentarer. Det ger mer fart och fläkt över SDS då, eller hur?
Gilla
Svara
2 dagar sedan
22 Likes
Cavatus, I blog in English for international readers on cavatus's blog, but also in Swedish for my compartriots on aktualia.wordpress.com
Sverige anno 2011. Reportrar i skyddsvästar. Men det är ju så de vill ha det i sin multikulturella dröm...
Gilla
Svara
2 dagar sedan
33 Likes
Gaikokujin, Svensk som bott i Japan och numera känner sig som utlänning i Sverige...
Kan bara föreställa mig vad säkerhetsutbildningen för journalister går ut på. Ska man ställa sig med megafon och skrika "nu tar vi varandra i hand och sjunger 'we shall overcome'".

Det brukar vara lösningen på dylika problem. Antingen ta varandra i hand och sjunga. Eller stoppa huvudet i sanden. Eller både och...
Gilla
Svara
2 dagar sedan
som svar till Cavatus
13 Likes
SM811
Sista stycket speglar precis vad PK håller på med. Tror de att problem löses genom att inte tala om dom? Snacka om att sitta i sandlådan och leka.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
33 Likes
AnderssonsKalle
Kul. Vänsterskribenterna är nu offer för sitt på oss pådyvlade samhälle. Ändå fattar de inget. J-vla psykopater.
Gilla
Svara
2 dagar sedan
49 Likes
Morningstar, Fallen from grace
Det vore ju rasistiskt att dra korrekta slutsatser. No can do.
Gilla
Svara


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: