tisdag 6 september 2011

Lucia blev Sverigedemokrat - Medelpad - www.st.nu

Lucia blev Sverigedemokrat - Medelpad - www.st.nu: Lucia blev Sverigedemokrat
Sundsvall

2008 var hon hela Medelpads lucia.
Nu tar Cassandra Sundin från Indal plats som ordförande för Sverigedemokraternas nybildade ungdomsförbund i Västernorrland.

Fotograf: Maria Eilertsen

Sverigedemokratisk Ungdom har inte tidigare haft någon egen organisation i vårt län, men nu har den alltså bildats och fått sin första styrelse, rapporterar Tidningen Ångermanland.

Länets unga Sverigedemokrater leds av Cassandra Sundin.

Hon fyller i dagarna 20 år, och är bosatt i Indal. I den valkretsen har Sverigedemokraterna sitt starkaste fäste i Sundsvall, sett till befolkningen. 7,64 procent, eller 84 Indalsbor, röstade på Sverigedemokraterna i fjolårets val till kommunfullmäktige.

Cassandra Sundin var Medelpads lucia 2008.

ST har ännu inte hunnit nå henne för en intervju.

Peter Jonsson 060-197155 peter.jonsson@st.nu

Stäng

Twingly logoTwingly bloggsök
1 blogginlägg länkar till den här artikeln
Lucia blev sverigedemokrat
En timma sedan Är det bara jag, eller...

Senaste kommentarerna:
Kommentera
Äldsta kommentar överst
Senaste kommentar överst
1 2 Nästa
Skrivet 1 sep 2011 15:36 Framtid.

Att hon vart Lucia har föga betydelse håll eder till nyheter i stället för att likna kvälls tidningarna.
Grattis Cassandra hoppas det kommer gå bra för dig tror många har väntat på ett Ungdomsförbund här i Västernorrland. .
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 15:47 För demokrati

Grattis Cassandra! Är övertygad om att du kommer att göra ett bra arbete. SD´s politik behöver få fäste i de yngre generationerna som ska leda och leva i Sverige i framtiden. Ser fram emot att följa ert arbete!
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 16:06 folkkultur

Grattis till uppdraget, Cassandra! Starkt och modigt gjort. Hoppas du slipper det elände som drabbat SD-kvinnor längre söderut i landet. Alltid roligt med unga som vågar stå för sina åsikter och har en vilja att arbeta för svensk demokrati!
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 16:22 putte

10,08% fick SD av Indal i riksdagsvalet.
Den siffran är väl betydligt mer intressant än vad de fick i kommunvalet.
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 16:24 kullen

Bättre sent än aldrig.
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 16:32 Anna Bohlin

Även om jag personligen inte stöder Sverigedemokraterna så måste jag ändå ge SDU V-norrland cred för att de valde en fantastisk tjej till ordförandeposten. Cassandra är en intelligent tjej med ett stort hjärta. Grattis till henne!
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 17:04 Lars

Lucia är bra, då måste hon vara bra.

Hon får min röst 2014! Tack ST för att ni hjälpte mig att finna min kandidat!
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 17:15 Thomas

Starkt gjort Cassandra. Det du gör kräver otroligt mycket mod. Att sticka ut hakan och stå för en åsikt som är politiskt inkorrekt kräver mer mod och styrka än dom flesta har. Det är mycket bekvämare och definitivt mer fördelaktig på alla plan att flyta med den politiskt korrekta strömmen. Då riskerar man väldigt lite. Du har i stort sett hela etablissemanget emot dig. Dock kan jag lova att du har betydligt fler sympatier bland vanligt folk än du ens kan ana. Lycka till.
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 17:20 Totte

Alla människor har rätt till egen åsikt och tycka vad man vill. Så låt Casandra ha sin personliga åsikt . Hon är vacker på ut och insidan. Så vad är detta att skriva om och förstora upp till något förskräckligt. Det är bara att aceptera att SD är på frammarch och det finns anledning till det. Bra Casandra, stå på dig. Många andra vågar inte!
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 17:59 Ice

Vad bra..Lycka till Cassandra!
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 18:33 RMJ

Totte (Ej registrerad) skrev:
Alla människor har rätt till egen åsikt och tycka vad man vill. Så låt Casandra ha sin personliga åsikt . Hon är vacker på ut och insidan. Så vad är detta att skriva om och förstora upp till något förskräckligt. Det är bara att aceptera att SD är på frammarch och det finns anledning till det. Bra Casandra, stå på dig. Många andra vågar inte!

Men på vilket sätt har detta förstorats upp till "något förskräckligt" och vem har nekat den här tjejen att ha en åsikt? Hon har tidigare förekommit i lokala media som Medelpads lucia och nu har hon blivit ordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund i Västernorrland - det är fakta. Jag tror faktiskt att en liknande text mycket väl skulle kunna ha skrivits om en f.d. lucia som blivit ordförande i MUF eller en hockeykille som påbörjat en politisk karriär inom Vänsterpartiet.
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 18:45 Raptor

SD behövs i svensk politik, synd bara att politikerna har fått svensken att tro att man är främlings fientlig om man har en annan åsikt, man har skrämt befolkningen till tystnad, skrämmande. Men det är bra att vi får ett SD ungdomsförbund här också.
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 18:46 HS

Artiklar som den här gör att SD får mer röster och gehör i samhället, folk älskar en underdog, så tack ST och grattis Casandra.
Må demokratin leva utan en massa Mediabrus som klankar ner på Politiskt inkorrekta men helt klart rumsrena åsikter demokratiskt.
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 20:26 JS

Hahaha...mycket heja-SD bland dessa kommentarer. Förmodligen är det en och samma person som skickat in alla. Vad tycker jag då? Tja...varken luciafirande eller SD är min kopp te. Varför hoppa på Peter J. om att detta liknar Aftonbladet? Det är ju ett visst nyhetsvärde i artikel eller hur? Det är inte varje dag en fd. lucia blir en ordförande och dessutom från det SD-tätaste området i länet. Inget konstigt med det. Indalsborna lär bli stolta iaf (åtminstone 10% av dem)
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 20:27 Bättre än reklam

Klockrent PR-mässigt. Synd för SD att det inte är val i höst. Synd också att ST inte publicerar "icke-blåa" insändare för att få lite mer nyans i foktyckandet. Även att jag är mest blå så vill jag ändå veta vad alla tycker. Sånt spär på politikerföraktet ännu mer. Media är nog den största makthavaren, som reklamvärdet i den här artikeln...
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 20:29 världsmedborgare

Jag vill gratulera Cassandra först, fast jag ogillar kraftigt SD politik. Det är bra att ungdomar engagerar sig men jag hoppas och ber att de satsar på en bra politik istället för att hata andra människor bara för att de kommer från andra delar av världen eller tillhör andra religion.

Kommentarerna visar också hur aktiva SD:are är på nätet. Att nästan 100% av de som kommenterar artikeln är SD:are trots att de är bara 5% av de som röstar. SD borde tacka ST. Svenska folket är smarta och tror inte SD kan lura dem oavsett hur mycket propaganda.
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 20:30 Jonas

Totte (Ej registrerad) skrev:
Alla människor har rätt till egen åsikt och tycka vad man vill. Så låt Casandra ha sin personliga åsikt . Hon är vacker på ut och insidan. Så vad är detta att skriva om och förstora upp till något förskräckligt. Det är bara att aceptera att SD är på frammarch och det finns anledning till det. Bra Casandra, stå på dig. Många andra vågar inte!

Totte...det har inte fallit dig in att många andra förmodligen inte vill?
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 20:34 Ida

SD står inte för nånting bra alls.
Vad är det med er?
Det är provocerande att läsa alla kommentarer.
Som att hylla rasism.
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 20:57 Johan Jönsson

Varför har vi inte sett någon "Rörmokare blev kommunist", "konstnär blev Sosse" eller "undersköterska blev centerpartist"? Tror med all säkerhet att ni skulle hitta fler Sdare bland alla lucior genom tiderna, de är inte så otroligt ovanliga...

Grattis till Cassi och det är kul att många unga vågar ta för sig. Sen blir jag mer eller mindre tvungen att ge mig in i politiken själv för att vara motvikt till flera frågor sd driver.

Om ni inte sympatiserar med ett parti fokusera inte på att hata och smutskasta utan möt dem i debatterna. Jag ser fram emot att få debattera med dig i något större sammanhang än en förfest någon gång och jag känner mig säker att du kan nå dit
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 21:32 Lena

Tycker att det är skrämmande att ett parti som sverigedemokraterna är på stark fram-march...Jag gillar olika!!
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 21:39 Trollunge

Jag håller verkligen med föregående talare. Cassandra är en tjej med ett jävla driv och skarp intelligens. Varför inte berömma henne för framgång och ett jäkla mod istället. Att publicera en sådan här artikeln talar bara för st:s osäkerhet i sin egen politiska åsikt. Grattis Cassie!
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 21:51 Linus

Grattis till etableringen. Röstar på ND själv och anser att SD inte vågar vara så radikal som de hade behövt. Mer politiskt korrekt parti än SD är svårt att finna men bredden behövs verkligen. Häxjakten på SD visar bara på hur hotad andra partier känner sig då de vet att något är fel med deras politik.
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 22:47 patrik

Ni som så stolt anser er "gilla olika" Gäller det inte vissa väljare, politiker och vissa politiska partier?

Det kanske är ni som är den värsta sortens åsiktsrasister och det är ju betydligt farligare än att ett svenskt parti vill begränsa invandringen.

Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 23:04 Klarsynt

Cassandra är ljusets drottning i flera bemärkelser nu. Hoppas det går bra för SDU här i länet.
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 23:06 ReKa

Man kan ju bara gratulera och hoppas på att hon slipper den politiska förföljelse som drabbat bl.a. Therese Borg,
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 23:30 Andreas B

Cassandra är en sån tjej som alla partier skulle behöva, speciellt som ledare. Det är en tjej med hjärta, hjärna, driv, karisma, ödmjukhet och en massa andra superlativ. Hon lär garanterat få upp blåsipppornas opinionssiffror i Västernorrland! Grattis till ordförandeskapet och grattis SDU till en fantastisk ordförande!
Anmäl
Skrivet 1 sep 2011 23:43 Markus

Härligt att SDU finns i Sundsvall nu också!

Och grattis till Cassandra. Vi är många som är stolta över dig!
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 00:45 Rebecka - sopsorterare

Gud vad roligt att så många faktiskt vågar kommentera! jag är själv en 19årig tjej, med släkt och vänner från alla världens hörn, som tycker att SD:s röster behövs i ett förblindat sverige.

Man behöver inte vara rasist för att rösta på SD, och då säger jag absolut inte att det inte finns rasister i detta parti, för det finns det uppenbarligen.

Men man kanske inte behöver vara trädkramare för att gå med i miljöpartiet heller? det kanske räcker med att sortera soporna om ni fattar vad jag menar..

all styrka till dig tjejen, jag skulle gärna involvera mig själv i detta om jag hade tiden!
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 05:30 Mikael

Ida (Ej registrerad) skrev:
SD står inte för nånting bra alls.
Vad är det med er?
Det är provocerande att läsa alla kommentarer.
Som att hylla rasism.

Jag sympatiserar inte med SD, men för mig så står inte vänsterpartierna för någonting bra. Med det vill jag säga att alla inte tänker som du Ida. Det känns som du tycker att man får tycka vad man vill, bara man tänker rätt/som du. Typisk svensk åsiktsrättighet, man får ha vilka åsikter som helst, bara de stämmer överens med vad majoriteten tycker, annars är man en j-vla idiot..

Man behöver inte vara rasist gör att man vill ändra på invandrarpolitik på samma sätt som att man inte behöver vara sjuk för att vilja ändra på sjukvården.
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 07:20 Ice

Ni som förknippar SD med rasism vet inte vad partiet står för!
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 08:15 Alex

SD har en dålig Politik sägs i några kommentarer. Är det dålig Politik att dämpa invandringen för att satsa dom pengarna dels på att integrera alla dom tusentals Människor som bor i så kallade utsatta invandrarförorter till att bli fullvärdiga medborgare i samhället, att satsa stora pengar på att hjälpa Människor i deras egna hemländer till att förbättra deras situation till en dräglig levnadsstandard. Det är inte bra att ha en invandring där Människor vind för våg placeras i utanförskap i invandrarförorterna där misären utbreder sig med gängbildning som sätter eld på samhället stenkastning mot räddningstjänsten verksamhet att rädda Människor i nöd osv

En sund invandring i takt med att Människor hinner bli integrerade som fullvärdiga svenska medborgare är värdigt för den enskilde
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 09:29 Påläst

Det märkas att många anhängare av detta främlingsfientliga parti passar på att ta plats i kommentarerna. Själv blir jag besviken att en ung individ som vill satsa på politik väljer ett parti som utstrålar stor okunskap och där många medlemmar helt klart har grova rasistiska värderingar.
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 10:26 Gustav

Stort grattis Cassandra!
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 10:54 Håkan

Stort grattis Cassandra och SD!!
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 11:24 v.n

Som vanligt hörs det i kommentarerna att folk inte är pålästa. Ni vet inte alls vad SD står för. Lite trist är det, men detta är baksidan av ett land som är i djup förtvivlan över att inte bli hörd av de sittande politikerna. Om vi inte blev så överkörda av regeringen hade heller inte de främlingsfientliga partier fått så många sympatisörer. Skrämmande och ledsamt att se. Speciellt när man tänker tillbaka på vad generationerna före oss har slitit för det fina samhälle som vi förstör mer och mer.
Grattis Cassandra till ordförandeposten, men jag tror inte att ni har så många år på er att synas och höras. Det är min teori ialf.
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 11:52 För demokrati

Påläst (Ej registrerad) skrev:
Det märkas att många anhängare av detta främlingsfientliga parti passar på att ta plats i kommentarerna. Själv blir jag besviken att en ung individ som vill satsa på politik väljer ett parti som utstrålar stor okunskap och där många medlemmar helt klart har grova rasistiska värderingar.

Vadå främlingsfientligt parti? Det är helt klart att du inte är insatt i SD´s partiprogram! Det ända parti som vågar säga emot, men för den skull är man inte rasist el främlingsfientlig! Vad har du emot att bekämpa könsstympn. på barn, halalslakt, könssegregerade badtider? SD har även många andra punkter i sitt partiprogram. De värnar bla även om de äldre o vill öka antalet trygghetsboenden och rätt för makar att få bo tillsammans även på äldre dar! Vill ge äldre vårdtagare rätt till en god och näringsriktig kost. Det glöms ofta bort i debatten. Folkpartiet vill återinföra skolaga - det tycker jag är mycket värre, men folkstormen mot detta har uteblivit av någon konstig anledning! Kanske det beror på att FP är "rumsrent"? SDU är det populäraste ungdomsförbundet, vi kanske ska lära av dom?
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 12:05 Ra

Kul med lite positiva nyheter mellan varven.

Kul med ungdomar som engagerar sig för framtiden.

Nån skrev att Sd inte står för någonting bra. Jag tycker tvärtom. Vem har rätt?

Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 14:23 Rickard

Lycka till i karriären!

Angående off-topicen; "det här och det där är bra/inte bra" , låt oss ha våra egna åsikter istället för att säga åt oss vad vi ska tycka!
Att ha sådana starka åsikter om att man måste hata/ogilla SD är absolut inte bättre än de som är främlingsfientliga och/eller rasister. Jag fattar inte att ni orkar hålla på.
Det finns nog inget parti som inte har både för- och nackdelar. Jag skulle nog hellre klaga på t ex Vänstern och Moderaterna, SD framstår som små änglar i hela debatten.
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 14:31 Phu

Föga förvånad att SD har sitt starkaste fäste i Indal, anser att det flesta man träffar där ifrån har nedvärderande synsätt på "olika" människor som inte är födda i Sverige eller har en annan hudfärg samt de personer jag nu pratar om har väldigt mycket att finna i SD:s främlingsfientliga partiprogram
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 14:57 Pontus

Påläst (Ej registrerad) skrev:
Det märkas att många anhängare av detta främlingsfientliga parti passar på att ta plats i kommentarerna. Själv blir jag besviken att en ung individ som vill satsa på politik väljer ett parti som utstrålar stor okunskap och där många medlemmar helt klart har grova rasistiska värderingar.

Du borde ändra din signatur till OPÅLÄST! Eftersom du vet inte ens vad du pratar om!

10% om inte fler medlemmar i SD har invandrarbakgrund.

SD är inte ett främlingsfientligt parti, men du verkar glömma bort att det idag råder extrem SVENSKFIENTLIGHET här i Sverige. Något som jag upplevt personligen, så det är inget jag hymlar eller hittar på. Men är detta något gammelmedia vågar ta upp? Inte för fem öre, men jag skulle uppskatta om ST.nu skulle våga gotta sig i detta. Ni har min mail, så det är bara att slänga iväg ett mail så kan jag berätta vad Svenskfientlighet innebär och vad den omvända rasismen gör med oss Svenskar!
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 16:28 Linus

Grattis till etableringen. Röstar på ND själv och anser att SD inte vågar vara så radikal som de hade behövt. Mer politiskt korrekt parti än SD är svårt att finna men bredden behövs verkligen. Häxjakten på SD visar bara på hur hotad andra partier känner sig då de vet att något är fel med deras politik.
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 18:39 E

Självklart finns det vettiga människor som anser att invandringen i Sverige inte fungerar just nu. Självklart ska man diskutera den frågan precis som skola, vård, omsorg, miljö etc. Problemet blir dock när ett parti verkligen inriktar sig på en fråga så väldigt tydligt och även placerar lite mindre vettiga människor i talarposition som gör det hela väldigt genomskinligt. För att få lite extra stöd så väljer man att satsa lite halvhjärtat på de äldre för att visa att man inte är ett enfråges parti, vilket man dock är om man skrapar lite på ytan. Det finns saker som kan förbättras vad gäller invandringspolitiken... vården, skolan, miljön.. jaa det kan ju förbättras inom de flesta områden vilket gör att jag hellre väljer ett parti som är insatt inom flera områden och inte bara ett (eller två)
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 18:40 v.n

Svenskfientlighet det var det absolut komiska jag har hört. Trist att höra att folk är så pass blinda.
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 20:35 Amiral T von Doja

Intressant!

Nästa gång en lucia, eller motsvarande blir ordförande i SSU eller MUF får vi naturligtvis läsa om detta i ST.

Alla riksdagspartier är naturligtivs lika intressanta!
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 22:17 Ida

Sverige är ett mångkulturellt land. Är inte det något att vara stolt över istället för att hålla på att motarbeta människor och deras bakgrund?

Jag bor inte i sundsvall längre men jag tycker att det är oerhört pinsamt att se hur pass inskränkta ni är där uppe fortfarande.
Anmäl
Skrivet 2 sep 2011 22:31 Pierre C

Hej, Cassandra!
När du känner att din dag har varit skit och att allehanda politiskt korrekta människor har påpekat det felaktiga i att du (lucia eller inte, och som om det skulle spela någon roll), valt att engagera dig i sverigedemokraterna, så tycker jag att du skall komma ihåg merparten av de som kommenterat denna sida. Det finns så många, gammal som ung och kort som lång, som inte vågar uttrycka det snusförnuftiga i sverigedemokraternas politik, utan att vara rädda för att bli uppsagda från jobbet eller uteslutna från facket etc. Stå på dig och hävda din rätt till yttrandefrihet, och låt aldrig någon tysta dig. Alltfler blir de människor som inser att du har rätt spår, och alltfler blir de som vågar göra sin röst hörd. Håll ut, du är bara före din tid!
Anmäl
Skrivet 3 sep 2011 11:31 Justus

Amiral T von Doja (Ej registrerad) skrev:
Intressant!

Nästa gång en lucia, eller motsvarande blir ordförande i SSU eller MUF får vi naturligtvis läsa om detta i ST.

Alla riksdagspartier är naturligtivs lika intressanta!

Det intressanta är väl just att Lucia och SD står för diametralt motsatta synsätt. Men det verkar ingen av dessa förblindade människor sett.
Anmäl
Skrivet 4 sep 2011 00:00 SD i Indal

Hon kommer att få ta mycket stryk! Men vi är många i Indal som stöttar dig vännen trots att vi inte skriker öppet om det på Björkallén och på p-hemmet. Du ska inte känna dig ensam i Sundsvall där du går eller pratar utan vi finns allting bakom dig. Nu är vi en del som vill se dig tala i Indal där du är ifrån - det vore en dröm för oss många då många Sverigedemokrater finns här! =) Önskar dig all lycka med SD och hoppas du kommer tala i Indal.
Anmäl
Skrivet 4 sep 2011 00:37 Mr Mitox

Stort grattis till uppdraget :)). Önskar Cassandra all lycka o framgång och tro att en kvinna som gillar att stå i centrum kommer passa Cassandra perfekt. Finns med dig i nöd o lust.
Anmäl
Skrivet 4 sep 2011 10:49 Karl L.

Sänder mina gratulationer till Sverigedemokraternas nybildade ungdomsförbund i Västernorrland, nu med en alldeles egen Lucia.

SDU, ni har framtiden och ungdomarna med er, ut på skolorna och prata med eleverna!

Skolvalet 2010 gav 13% för SD, här har ni nästa generation väljare!
Anmäl
1 2 Nästa
Medelpad

Fotograf:
Hasse Holmberg/ Scanpix

Få barn ammas ett år
Medelpad

Mammorna i Kramfors ammar mest. Se vilka som ammar minst.
Kommentera (4)

Hur länge tycker du att barn bör ammas?
4-6 månader
6-12 månader
Spelar ingen roll, bara barnet mår bra
Visa resultat
Greps för misshandel
Sundsvall

En 41-årig man greps misstänkt för misshandel av en kvinna.
Kommentera
- Frånvaron är ett problem och framförallt i högstadiet är den ogiltiga frånvaron hög, säger Ove Lundberg, barn- och utbildningsförvaltningen.

Fotograf:
Mårten Englin/ST Arkiv

Växande problem med skolk i nian
Medelpad

Niorna i Sundsvall skolkade i snitt 60 lektionstimmar 2010.
Kommentera (9)
Filip går i årskurs 2 i Stige skola - men får inte ledigt två dagar under hösten. Nya tuffare regler kommer att innebära mindre ledighet i framtiden.
Filip åker ut på älgjakt trots allt
Nordvästra

Idag åker Filip ut på älgjakten.
- Vi tar en ogiltig frånvaro, säger pappa Patrik Jonsson.
Kommentera (33)
Positivt resultat av rehabilitering
Sundsvall

Sjukskrivningsmiljarden gav effekt på sjukfrånvaron i länet.
Kommentera (1)
Flera omhändertogs för fylla
Sundsvall

Polisen omhändertog totalt 21 fyllerister i länet lördag natt.
Kommentera
När Svenska Ödemförbundet uppmärksammar lymfödemdagen i dag så kommer fokus ligga på landstinget. Kerstin Wängdahl, ordförande i förbundet, och Sonja Peterson Larsson, ledamot, anser att det är en katastrof om lymfdränage försvinner ur landstingets vårdutbud.

Fotograf:
Johan Engman

Oro inför besked om lymfdränage
Sundsvall

Lymfdränage kan vara på väg bort från landstingets vårdutbud.
Kommentera
Behandling visar ingen effekt
Sundsvall

Landstingsöverläkare Per Skude vill erbjuda andra behandlingar.
Kommentera (1)
Med så stor inlevelse sjöng Kent Bergström Leonard Cohens Halleluja att han fick mer än hälften av rösterna från de cirka 700 åskådarna.
Klockren seger för PRO-stjärna 2011
Medelpad

PRO:s egen lokala pensionärsidol vann överlägset när han utsågs i går.
Kommentera
Lucian blev
ordförande
Medelpad

2008 var hon hela Medelpads lucia.
Nu tar Cassandra Sundin från Indal plats som ordförande för Sverigedemokraternas nybildade ungdomsförbund i Västernorrland.
Kommentera (62)
Slog larm
om misär
Medelpad

Solveig Rosenholm larmade om katterna i Skönvik redan för ett år sedan.
Kommentera (7)
"Det har blivit långa dagar, men det är mycket roligare att jobba åt sig själv", tycker Elin Baglien. Hon och Sara Westerström, som klipper kunden Agneta Nordin, har startat egen frisersalong i Sundsvall.

Fotograf:
Mårten Englin

"Hela tiden tänkt starta eget"
Ekonomi

Nyföretagandet bland unga i Västernorrland har ökat kraftigt i år.
Kommentera
Lena Carlsson, verksamhetschef för onkologkliniken på Sundsvalls sjukhus.

Fotograf:
Mårten Englin

Högst dödlighet
Medelpad

Lungcancersjuka västernorrlänningar ligger värst till.
Kommentera
En trolig orsak
Medelpad

"Resursbrist på lungkliniken kan vara en orsak."
Kommentera (6)
Här klarar sig flest
Medelpad

Hela listan med var man har högst chans att överleva.
Kommentera
TV: "Det är okej att känna"

Organisationen Ung cancer har gjort fem kortfilmer på temat cancer och sorg.

Sköna resor väntar Peder
Medelpad

Företagaren Peder Åström har jobbat mycket i sitt liv, men nu fyller han 60 år och går i pension. Han ser fram emot härliga resor till Medelhavet och fjällstugan tillsammans med hustrun Lilian. ...
Kommentera
Dag Sundqvist, 18, studerande, Alnö: - Det är att åka ner till Stockholm och hälsa på mina syskon och se bandet Trummor & Orgel. De ska släppa en skiva i höst som även släpps på vinyl.
Vad ser du fram emot i höst?
Medelpad

...
Bildalbum
Kommentera
En ren följetong
Medelpad

Efter ett besked från Högsta förvaltningsdomstolen står det klart att Landstingets jättelika tvättupphandlingen är tillbaka på förtvätt.
Kommentera (4)

Fotograf:
Linus Wallin

Ekorotelns chef:
"En framgång"
Sundsvall

I går fastslogs 70 domar i den stora hembränningshärvan.
Kommentera (4)
19-åring smugglade
dopingmedel från Kina
Medelpad

Nu riskerar en 19-årig man från Medelpad fängelsestraff.
Kommentera
En stafettläkare som jobbade sitt första pass på Sundsvalls sjukhus i påsk hittades utslagen med kanyler runt omkring sig i ett jourrum. Då upptäcktes att mannen tidigare fått lämna sin tidigare arbetsplats på grund av drogproblem.

Fotograf:
Håkan Humla/ST Arkiv

Ny strokemetod
på länssjukhuset
Medelpad

Så ska Sundsvalls sjukhus ta hem operationer från Umeå.
Kommentera (1)
"Bra svampår i år"
Medelpad

Regnandet i augusti har fått svamparna att frodas, runt om i Medelpad.
- Jag har aldrig varit med om maken till bra svampår, säger svampkännaren Siw Muskos.
Kommentera (2)
Dramatisk natt på äldreboende
Medelpad

Natten mot måndagen blev dramatisk på äldreboendet Alnösol.
Kommentera
Lena Olovsson har en kursgård med inriktning mot LCHF. Nu vill hon skriva avtal med landstinget Västernorrland. Där har frågan inte varit uppe för diskussion ännu. Lennart Moberg, primärvårdsdirektör, har inga kommentarer. Ingeborg Wiksten (FP), ordförande i landstingets Folkhälso-, primärvårds- och tandvårdsnämnd är försiktigt positiv till idén.

Fotograf:
Izabelle Nordfjell

Vill ha ett avtal med landstinget
Medelpad

Överviktiga kan få remiss till kursgård med fokus på LCHF.
Kommentera (8)
- Det är oförskämt
Njurunda

Kampen om kostråden fortsätter. I en tidningsrubrik insinuerade man att läkaren Annika Dahlqvist, Njurunda, har diabetes.
Kommentera (3)
Överger strikt vegetarisk linje
Medelpad

Österåsen i Sollefteå kan vara på väg mot en kostrevolution.
Kommentera (5)
"Tro duger inte som grund för kostråd"
Medelpad

ST:s Fredrik Nilsson om kostdebatten i Sverige.
Kommentera (11)
Senaste nytt

Nyheter
Lokalt
Sport
Ekonomi
TT

16:34
Jofa lägger ned - 60 blir utan jobb
16:32
Ny säsong med "Big brother"
16:17
Klart med ordförandekandidater
16:12
Ny färdplan för Somalia klar
16:00
Elvis Presleys liv blir film
15:50
Sydafrika kan förbjuda alkoholreklam
15:41
Ray Davies gör skolmusikal
15:38
Kärvt budskap om vintertågen
15:38
Färja körde in i kajen – flera skadades
15:34
Kearney tillbaka i LF Basket
15:28
Favorittrio inför elitseriestarten
15:13
Nya bönder i het jakt på kärlek
14:29
Pengar till ny väg
14:29
Busskort till unga?
14:28
42 döda i tyfon i Japan
14:28
Sveriges Oscarsbidrag ska utses
14:13
Företagen har börjat donera mer
13:54
Morgan Spurlock säljer sin själ
13:48
Grekiska sprinters friade
13:48
Riksbanken stoppar nya räntehöjningar
13:37
Ikea vill satsa i Umeå
13:27
Turkiet skärper tonen mot Israel
13:18
Går ihop mot tv-intäktsregeln
13:16
Storbrand i hyreshus i Eksjö
13:13
Låga räntor oroar valutaexperter
12:55
Högg kvinna med en skruvmejsel
12:49
Slaktmaskrånare döms för mordförsök
12:31
Bättre hushållsekonomi på 40 år
12:31
Nytt speldatum kan dröja
12:05
Reklammarknaden bromsar in

Hela listan Förminska listan
Gå direkt till din egen lokalsajt
Alnö Birsta Fränsta Ljustorp
Matfors Miun Njurunda Nordanstig
Nordvästra Selånger Stenstan Stöde
Sundsvall Söråker Timrå Ånge
Tipsa webbredaktören Jonas Tubbin jonas.tubbin@st.nu 060-19 72 45
Mest sedda ST-TV

SCA-cupen: Timrå IK- MoDo Hockey 3-2
Sundsvall-Timrå sammandrag
Blixten slår ner i Timrå
Matchsammanndrag Sundsvall-Brynäs
SCA-cupen: Timrå IK-Brynäs IF 3-1

Mest lästa

Filip åker ut på älgjakt trots allt
Nekad ambulans - ung kvinna dog
Förlorade barnen -anmäler sjukhus
Lucian blev ordförande
Växande problem med skolk i nian
Ikea vill satsa i Umeå
Kimmo öppnar finsk matbutik
Inte konkurs för Lönnelid
Kvarlevor funna efter husbranden
Högg kvinna med en skruvmejsel

SOMMARBILDEN 2011

Vinn en digitalkamera!
Nu kan du skicka in din bästa sommarbild med chans att vinna en fin digitalkamera!
Vi efterlyser just nu dina bästa skolavslutnings- studentbilder!
Klicka här för att se alla bilder och skicka in egna!
Bloggar
Marielle
06 september
REDHEAD!
Pauline
06 september
get the look
Designresan
06 september
Flera Fantastiska Keramiker!
Våning & villabloggen
06 september
Årets glögg är…
I'll keep you wild
06 september
Magic.
Aktuell blogg: designresan

Fler bloggar hittar du här!

Opinion
I går presenterade socialminister Göran Hägglund och statsminister Fredrik Reinfeldt en satsning på höjda bostadstillägg för de pensionärer med de minsta inkomsterna.
Pensionärer har också förmåner
Ledare

Det blir, som vi tidigare spått, ingen sänkning av skatten för pensionärer i den stundande budgetpropositionen. Kristdemokraterna, som hårdast kämpat för saken, fick inte gehör i förhandlingarna. Däremot så meddelade regeringen i går att...
Kommentera (7)
Rysslands gas blir vår
Kommentera
Sänk skatt är lön för mödan
Kommentera (4)
Mer på Opinion

Ledarkrönikor, Kjell Carnbro, Debatt eller några av våra intressanta Bloggar

Rolles Krönikor
Krönika: SCA-cupen - det räcker för oss
Rolles krönikor

European Trophy spelas inför halvtomma läktare. Timrå IK finns inte med - och ärligt talat: vem bryr sig?
Kommentera (2)

Läs fler krönikor här

Sundsvall Streetstyle

Therese Andersson

Tisdag 6 September, kl 17:00Prova på AntigymnastikHälsa Ur Rörelse (Thulegatan 24)
Tisdag 6 September, kl 18:00Konst vid vattenSundsvall city
Tisdag 6 September, kl 18:00GymnastikBredsands Skola
Onsdag 7 September, kl 08:30Frukostföreläsning "Metro - från idé till succé"First Hotel Strand
Onsdag 7 September, kl 12:00OnsdagslunchKulturmagasinet
Skicka in ditt evenemang här!
Trofast & ST-kortet
Kanonpris på hushållsnära tjänster!

Äntligen! Nu kan vi alla få rent hus med hushållsnära tjänster från Norrlands Miljövård.
ST på Twitter

Följ oss på twitter

E-tidningen
Hela ST i din dator eller iPad
Läs hela tidningen som E-tidning. Betala enkelt via SMS!

Nyhet: anpassad för iPad

Klicka här för att prova och beställa!

E-tidningen läser du var du vill och när du vill!
Vill du skriva krönika?
Feature

Älskar du ord? Tycker du om att formulera dig och leka med ord och funderingar? Jamen, då är det inte tid att tveka längre - skriv en läsarkrönika!
Kommentera (18)
Mest kommenterade

Filip åker ut på älgjakt trots allt
Lucian blev ordförande
Växande problem med skolk i nian
Nekad ambulans - ung kvinna dog
Pensionärer har också förmåner
Få barn ammas ett år
Nekas ledighet i två dagar i höst
Ikea vill satsa i Umeå
På spaning efter varg
Kimmo öppnar finsk matbutik

FAMILJ
Lilly Ullberg 92 år
Födelsedagar

92 år fyller i dag Lilly Ullberg, Kovland.
Kommentera

Här hittar du familjeannonserna
Kategorier: hurra, brudpar, dödsannonser mm

FISKE
Stopp mot nätfiske efter sik
Fiske
Havs- och vattenmyndigheten inför förbud mot nätfiske efter sik i södra Bottenviken från i höst och fem år framåt. Det är ett sätt att rädda det allt svagare sikbestånder i Bottenviken. I Norrbotten blir det nätförbudet på vatten grundare än tre meter.
Kommentera

Läs det senaste numret av Våning & Villa
direkt på webben

Nu även med Li's blogg!
Sök bland 56370 annonser
+ Lägg in annons

Top Jobs
Top Jobs
851 72 SUNDSVALL Besöksadress: Badhusparken 1 Växel: 060-197000

Start
Sport
Familj
Nöje
Kultur
Ekonomi
Opinion
Ditt ST
Mer +
Kontakt & Tips
Sjukhuset
Tillbaka upp

Chefredaktör &
ansvarig utgivare:
Kjell Carnbro

Verkställande direktör:
Örjan Folkesson

Fler Kontaktuppgifter

Nyhetstips / Redaktionen
SMS/MMS: 72060
Telefon: 060-19 71 64
E-post: tips@st.nu

Webbredaktion
Telefon: 060-197108
E-post: multimedia@st.nu

ST i din mobil: mobil.st.nu
ST för iPhone: st.nu/appen



Mediehuset ST i siffror
Aktuell statistik över Läsare, surfare och lyssnare

Utebliven tidning?
Kontakta Svensk morgondistribution:
Tel: 020-250024, Mån-Fre 7-14, Lör 7-11, Sön 8-12.
Epost: prenumeration@st.nu

Direktlänkar
Abonnemangsärenden
Annonsera (privatperson)
Annonsera (företagare)
RSS

Den här webbplatsen använder cookies - mer information hittar du här

ST på facebook

ST på twitter


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: