tisdag 6 september 2011

Åkesson: Nej till vetorätt för EU om gränskontroller « Politiskt Inkorrekt

Åkesson: Nej till vetorätt för EU om gränskontroller « Politiskt Inkorrekt: Åkesson: Nej till vetorätt för EU om gränskontroller

PRESSMEDDELANDE Uppgifter i tysk media gör idag gällande att EU-kommission planerar att föreslå att ländernas egen makt över gränskontrollerna ska begränsas kraftigt och att EU i fortsättningen ska ha vetorätt på området. Förslaget påstås vara en reaktion på de skärpningar av gränskontrollerna som Danmarks regering införde tidigare i år. Till TT har migrationsminister Tobias Billström idag uttalat sig positivt om ökad makt för EU på området. I Danmark är tongångarna däremot är helt annorlunda där så väl regeringspartierna som oppositionen reagerat starkt negativt på uppgifterna om att EU vill skaffa sig ökad makt på området.

Sverigedemokraternas partiledare kommenterar uppgifterna om att EU vill skaffa sig vetorätt vad gäller gränsbevakningen:

– Detta är naturligtvis djupt oroande på flera plan. Att EU vill skaffa sig ännu mer makt på bekostnad av det nationella självbestämmandet är naturligtvis illa men det är samtidigt ingen överraskning. Att Tobias Billström däremot välkomnar ytterligare regleringar på området är kanske det mest allvarliga. Gränsbevakningen är en fråga där det är av avgörande betydelse att medlemsländerna får bibehålla sitt inflytande. Utan ett nationellt inflytande på området minskar våra möjligheter till att effektivt bekämpa den gränsöverskridande brottsligheten betänkligt.

Mynewsdesk
PrintFriendlyShare
2011-09-06, 12:35 (uppdaterat 2011-09-06, 12:41) | Kategori(er): Inrikes, Politik

Disqus

Gilla
Dislike
and 16 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
69 kommentarer 846 gillar received
Dela på
Visar 50 av 78 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


JohnnyBoy222 5 minuter sedan
Självklart vill man att EU skall bestämma vilka som skall få komma till Sverige i mängder. Vore ju hemskt om man i humanismens namn försökte stoppa kriminella, lycksökare, eller bara folk som inte har här att göra, vid gränsen.

Så givetvis vill alla multikulti, att Sverige skall vara tillgängligt för alla. Alla utom oss svenskar som får stå för kalaset när alla bidrag skall betalas......

Nä, nu får det f*nimig vara nog. Släng ut riksm*ng*na och inför lite riktig demokrati istället...

foxel 25 minuter sedan
I det här sammanhanget bör man ta upp Finland.Man har en mängd inskränkningar vid sina gränsövergångar.Godkända av EU! Man har en extra halvmilitär gränspolis Rajavartiousto,en rest av Parisfreden med Sovjetunionen.När man landar på ex Helsinki Airport så sker en extra kontroll detta utöver den vanliga tullen! Och även vi svenskar med svenskt pass blir alltid dubbelt kontrollerad vid mellanlandning i Helsinki.
Dvs något som kan kallas transit finns inte.Har man ex vis visum till Sverige(men ej till Finland) och kommer med Finnair från New Dehli(fvb till Stockholm vägras man att gå ombord om mellanlandning skall ske i Finland! Har egen erfarenhet av detta gällande en indisk gäst med svenskt visum! Fick köpa en ny biljett på ryska Aeroflot med mellanlandning iMoskva som i likhet med alla bananrepubliker har ngt som kallas transit! Många kontakter med finländska UD inkl Utrikesminister Stubb.Svaret blev Finland gör som man vill med sitt gränsskydd! Och det har man gjort sedan EU inträdet! Med mycket bättre kontroll över invandringen!
Dvs Finland och Österrike (ev även Tyskland)har sina egna regler för hur gränserna skall skyddas.Och det har de haft sedan ländernas EU-inträde.Och den nya EU- lagen kan med stor sannolikt inte ändra på detta
Och märk väl detta har aldrig diskuterats av svenska politiker eller av våra journalister och bör tas upp ,
tycker jag! Dvs flera länder har enligt min mening betydlig sundare inställning till invandring och har sina egna lagar som styr detta.Undantagen var ett krav vid EU-inträdet!Men Sverige ställde som väntat med den allmänt osympatiske Bengt Westerberg i spetsen inte några som helst krav förutom bibehållen försäljnig av surströmming och snus år 1994 då beslut om EU inträdet fattades! Och nu vill man via Cecilia Malmström hindra andra länder som Danmark att införa gränskontroller.
5 people gillar det här.

MysteriousPhantom 27 minuter sedan
Bra rutet av Jimmie, mot de dåraktiga egoistiskt tänkande människorna som sitter i EU och tar detta beslut.
4 people gillar det här.

Borgaren 39 minuter sedan
Det finns ingen bland aftonavträdets PI-granskare som behöver tvivla på var mina åsikter i det här ligger.
1 person gillar det här.

PetronellaP 40 minuter sedan
Bromsa EU:s ökande makt över EU-länderna!
Visserligen röstade jag ursprungligen ja till EU för fr allt freds-, miljö- och polissamarbete. Men röstade efter moget övervägande nej till EMU. Hade jag kunnat hade jag röstat nej till Lissabonfördraget, men det var inte möjligt för oss medborgare i Sverige.

Önskar att vi kunde backa EU-bandet till startpunkten. Vi EU-medborgare är inlurade i ett gigantiskt lurendrejeriprojekt, där demokratin, yttrande- och tryckfriheten är satta ur spel.

6 people gillar det här.

Gustav_Vasa 50 minuter sedan
Var ær respekten før oliktænkande i EU? Vad ær deras definition av demokrati?
Har vældigt svårt att tro att Billstrøm EGENTLIGEN gillar EU:s førslag, men han tvingas sæga det av Førrædereinfeldt, som har bestæmt att Sverige ska bli en lydig delrepublik i EUSSR.
Men vi, folket ska gøra motstånd in i det sista.
SD2014
7 people gillar det här.

MaxPayne2 [Moderator] 54 minuter sedan
Jag börjar undra om våra saftryggar till politiker egentligen vet för vilken grupp de ska lägga sig platt. För de slänger sig på marken för islam, och de slänger sig platt på marken för EU, och jag undrar hur djupt deras väljarförakt sträcker sig.

Jag menar, böja sig för en sådan totalitär religion som islam är fruktansvärt illa. En mer rakryggad politikerkår hade aldrig låtit dem komma så långt som de har gjort och kräva så mycket som de gör. Men att dessutom släppa på vår makt till EU, låta några gubbar i Bryssel bestämma över vår politik gör saken bara ännu värre. Vi BORDE ha politiker som klarar att besluta över Sverige, och vi borde ha politiker som inser hur fel det har blivit med EU. Det enda parti vi har kvar som har det sunda förnuftet kvar är SD.

Stå på dig Jimmie, vi arbetar hårt på att få fler väljare som inser att det enda Sverige-vänliga parti som vi har kvar är SD, och vi jobbar hårt på att det ska bli fler som röstar SD.
17 people gillar det här.

Svenskastavalla 9 minuter sedan som svar till MaxPayne2
Man kan ju undra hur EU blivit så fel. Från att ha varit ett projekt för freden, även om vissa tillskyndare ville ha Europas förenta stater från början, till att bli ett centraliserat totalitärt system. De inre spänningarna är hårda, det finns ett Nord - Syd, Fattiga - Rika, Demokratiska - korrupta, mjuka strafflagar - hårda dito, invandringsvänliga?? - invandrarmotståndare? religionsproblem m m. USA som flera vill ha som förebild är ingen bra sådan. Där ledde spänningarna till ett förödande inbördeskrig, trots att den centrala statsmakten inte var så stark som EU tillskyndarna vill i EU. En större europeisk gemenskap - ja, men inte till vilket pris som helst. Vi måste inte acceptera allt. Europas förenta stater innebär ett hot mot fredens Europa om det drivs för långt, det är alldeles för många och svårlösta inbyggda konflikter i det projektet. SD måste till för att hejda hetssporrarna i kanslihuset.(Rosenbad)
1 person gillar det här.

PetronellaP 24 minuter sedan som svar till MaxPayne2
Utmärkt! Nu är rätta tiden, när så många dagtidningar stängt av kommenatorsfunktionen.

Min förhoppning är att PI kan bli ett stort och brett informationsmedium för hela Sveriges befolkning eller åtminstone de som vill behålla vår sekulära demokrati. Det lär väl gissningsvis vara uppåt 90 procent eller ...?

Då återstår för var och en av oss att uppträda som SD:s reklampelare. Dvs iaktta vanlig hyfs och hålla inne med reptilhjärnereaktioner vid frustrationer (alltså när man ser rött).
1 person gillar det här.

Heart_full_of_pride 41 minuter sedan som svar till MaxPayne2
EU-regeringen har väl samma agenda för hela Europa, dvs. att upprätta en lättstyrd, mångkulturell stormakt med gemensamt styre, gemensamt försvar, gemensam valuta och centralbank. Allt med USA som målbild.
Att politiker i Europas länder lämnar över makten på order av EU-regeringen, är ingen annat än ett stort svek mot dess respektive befolkning, ett svek som borde slå tillbaka i kommande val och bana väg för partier som SD.
4 people gillar det här.

Knut_Zweistein 1 timme sedan
Bra Åkesson. Man blir allt mer förbryllad över vad de Nya Moderaterna egentligen står för. Är de bolsjeviker i en ny förklädnad eller vadå?
15 people gillar det här.

rensaren 47 minuter sedan som svar till Knut_Zweistein
Ja.
5 people gillar det här.

nya_arenan_RIP 1 timme sedan
LÄMNA EU NU!

VI ÄR OCKUPERADE - DAGS ATT AGERA!
14 people gillar det här.

gubbenogumman 53 minuter sedan som svar till nya_arenan_RIP
Fel,vi är "twinnockuperade"
2 people gillar det här.

gubbenogumman 1 timme sedan
Finge V o Mp skulle dom direktansluta hela afrika samt mellanöstern till svenska försäkringskassan så skruvade är dessa livsfarliga clowner.
Skicka hela bunten till Afganistan så kan dom "flyga" runt hela dagarna.
7 people gillar det här.

Heart_full_of_pride 1 timme sedan
Bara inse att 7-klövern låter sig styras som marionettdockor av EU-regeringen från Bryssel!
Sånt kallas landsförräderi!
12 people gillar det här.

PlatonVonFaust 1 timme sedan
Helt sjukt.
Varför skall Danmark inte kunna få kontrollera knarkflödet?

Om inte Danerna får kontrollera sina grännser betyder det följande.
Tack vare Danmarks Geografiska plats och utsende som land och läge tvingar EU att dela på "Kulturmaxismens törnroskrona" på grund utav Sverige och Tysklans meglomaniska invandringspolitik, och i synerhet Sverige som har fullständigt misslyckats med sin intergration.
Vad är det för #¤%& pajas som tror att Danmark har satt upp gränskontroll för att det är kul och vill jäklas?.

Danmark : Kryp inte nu, visa bara att trottsigt att alla hot eller dyligt blir bara en negativ kontraproduktiv spiral.
Vad kan EU göra? Med tanke på den oändliga solidaritet EU har mot alla främlingar som inte ens kan utala Europa, kan det knappast vara farligt att helt vända på klacken, om danerna så önskar.
Dessutom är Danmark ett civiliserat land och EU länderna känner Danmark väl.
Vad skulle skulle kunna hända.
Skall Danmark läggas i ruiner. knappast.
Veto : Jag skrattar.
Veto : Så gör man bara inte.
Veto avslöjar maktbegärets rus i EU tycker jag.
Veto är inte demokrati i detta läge, det kallas för tvång i såfall ungefär som när Multikulltur tvingades på Svenskarna i grundlagen. Det händer saker i en liten krets som ingen har bett om eller blivit tillfrågad om.
Snacka om att slita isär samhällen. PK kom inte och påstå att det här är en agenda om att föra ihop samhällen till något större.

Jag blir blek i ansiktet av bara en tanken : Veto.
6 people gillar det här.

Heart_full_of_pride 1 timme sedan
Bara inse att 7-klövern är landsförrädare som låter sig styras som marionettdockor av EU-regeringen från Bryssel!
5 people gillar det här.

gubbenogumman 1 timme sedan
Danmark blir Skandinaviens andra land utanför EU kom ihåg vad ni läste det först
"När smaeger en Tuborg best? vaer gang"
9 people gillar det här.

Heart_full_of_pride 1 timme sedan
Bara inse att 7-klövern är landsförrädare som låter sig styras likt marionettdockor av EU-regeringen i Bryssel!
2 people gillar det här.

svensk_guacamole 1 timme sedan
Skall bli intressant att se hur V och MP ställer sig
6 people gillar det här.

Sniperace 1 timme sedan
Tycker det är konstigt att Sverige fördömer Danmaqrk för att de startar nya gränskontroller, när man i åratal sett att från sverige till tyskland såg man INGEN gränskontroll, f4ån tyskland till sverige, sdåg man INJTE någon gränskontroll förrän manb skulle åka in i sverige från ex helsingborg eller via bron, DÄR fanns ALLTID tullare som tittade in i de flesta bilare innan de vinklade vidare dem...

så SVERIGE har hela tiden haft en omfattande sådan, och har det fortfarannde, ska Sverige ta bort denna nu då? :)
5 people gillar det här.

Patrik 1 timme sedan
Jimmie Åkesson och hans partivänner i riksdagen måste föra detta till debatt i höstens politiska holmgångar i riksdagen.
17 people gillar det här.

Patrik 1 timme sedan
Nu får vi snart inte ens bestämma själva över våra gränser och vad och vilka som släpps in här. Svenska politiker med Malmström och Billström i spetsen lägger sig i brygga i vanlig ordning när trumpetstötarna hörs nere på kontinenten.

Vi måste rösta bort dessa usla politiker i nästa val. Rösta på SD 2014 allesammans!
23 people gillar det här.

lasse1 1 timme sedan
Frågan är om inte EU med EMU har sett sina bästa dagar...Det som framför allt utspelas i den södra delen av Europa kan på sikt underminera hela samarbetet....

EU - projektet var nog bra till en början, men ju mer av klåfingrighet och intrång i ländernas självbestämmande,
typ Lissabonfördraget, så tycks frågan blir mer än påtagligt för flertalet länder...

Att ex. ta in Turkiet och tidigare Sovjetrepubliker till samarbetet, kan bli droppen som rinner över bägaren...



8 people gillar det här.

puw 1 timme sedan
den dagen EU börjar tillämpa lagstiftning för att beordra medlemsländerna att tycka som Bryssel vill...
då äe det KÖRT...
sd 2014
6 people gillar det här.

impossiblemission 1 timme sedan
Det behövs något som liknar Teapartyrörelsen i USA här i Europa.
4 people gillar det här.

Veronica Halshammar 2 timmar sedan
Hot mot demokratin.
11 people gillar det här.

Tacomole 2 timmar sedan
Billström blir bara dummare och dummare för varje dag!
28 people gillar det här.

gl40 1 timme sedan som svar till Tacomole
Kan det vara möjligt!
6 people gillar det här.

puw 1 timme sedan som svar till Tacomole
och MERA dummare...
7 people gillar det här.

Rattamigomjagharfel 2 timmar sedan
jag förstår inte vad det hemska i att ha en gränskoll är? vad är det negativa i det? det är dessutom en väldigt stor andel svenskar som vill ha gränskoll, och det stoppar så mycket drog/vapen smuggling och annat, fattar inte vad problemet är... man kan la resa fritt även fast det är gränskoll, bara man har sina papper...
12 people gillar det här.

EnoughisreallyEnough 2 timmar sedan som svar till Rattamigomjagharfel
"bara man har sina papper..." Det är väl just det som är kruxet....
11 people gillar det här.

xqz 2 timmar sedan som svar till Rattamigomjagharfel
Det skulle bli svårare att få tag i Khat i Rinkeby och somalierna skulle känna sig diskriminerade och sysslolösa. :(
10 people gillar det här.

Rattamigomjagharfel 2 timmar sedan som svar till Rattamigomjagharfel
och jag menar givetvis att Sverige själva ska ha kontrollen över gränserna :)
7 people gillar det här.

Emigranten 2 timmar sedan
Det är dags att Sverige går ut ur EU!
Att Cecilia Malmström lägger ett sådant förslag som gör att alla EU:s stater tappar sin egen suveränitet är helt sjukt, och att Tobias Billström hakar på är ännu sjukare!Det är dags att alla Svenskar vaknar och inser vad som är på väg att hända här i Sverige och resten av Europa när politiker vill frånta länderna sin suveränitet!
32 people gillar det här.

MakingBacon 2 timmar sedan
Tänk om vi alla nordiska länder stannat utanför och fotsatt med Nordiska rådet. Det som vi haft inom norden sedan 50-talet hat fungerat bättre än EU. Ett samarbete mellan suveräna stater är oslagbart. EU-förespråkarna lider av storhetsvansinne och svamlar värre än Khadaffi.
20 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 2 timmar sedan
Tänk om USA skulle avskaffa sin gräns mot Mexiko - följande skulle hända
Deras folkmängd skulle öka med 20 miljoner på ett är
Mexikanska drogbaroner skulle finnas i alla delstater och även sprida sig in i Kanada
Man skulle få bygga 500 nya fängelser
Efter 2 år skulle det vara fullkomligt kaos och USA i konkurs
26 people gillar det här.

andreasm 2 timmar sedan
Såvida det inte är tänkt att kontrollerna ska stärkas kraftigt så är det här ju bara en tidig julklapp (förlåt, vinterpresent) till den organiserade brottsligheten. Hur kan folk konstant ha sån otur när dom tänker?
12 people gillar det här.

kalle008 3 timmar sedan
Låt oss gå ur EU. Vi får då sällskap med Norge. Möjligen har Danmark och Finland liknande tankar. Tillsammans är de nordiska länderna tillräckligt stora (25 - 30 miljoner) för att klara sig. Men det kräver en realistisk ekonomi och att man kör de människor som har fuskat sig hit och är improduktiva. bara att gå ur EU spar 20 - 25 miljarder per år.
28 people gillar det här.

kallemllberg 2 timmar sedan som svar till kalle008
Det vore nog enklast att återetablera Hansaförbundet, med tanke på gemensamma värderingar och mentaliteter.
5 people gillar det här.

Hilfe! 3 timmar sedan
Nej, så länge Sverige för extrem invandringspolitik, inklusive avsaknad av identitetskontroller, så måste vi isoleras. Sorgligt men sant. Låt våra grannländer få stoppa oss.
23 people gillar det här.

kalle008 3 timmar sedan
Det där har jag aldrig blivit tillfrågad om. Ingen har sagt att EU ska bli en överstatlig regering. Ingen har sagt att Europa ska förstöras genom import från kulturfrämmande länder. Ingen har frågat mej om jag vill försörja hundratusen afrikaner.

Gränser är en alldeles utmärkt uppfinning. De försvårar visserligen en smula för hederliga medborgare, men de ger polis och tull möjligheter, och gör därmed mer bekymmer för smugglare och andra brottslingar.

23 people gillar det här.

Diabas 3 timmar sedan
Vart barkar det hän? Eu:s ursprungliga syfte var att behålla freden i Europa. Ett gott syfte. Men vad händer nu? Det börjar allt mer likna ett tyst krig där land för land sakta men säkert intas paragraf för paragraf. Vad är Fredrik Reinfeldt för någon egentligen? Han står i varje fall inte upp för den svenska staten.
21 people gillar det här.

darkeagle101 3 timmar sedan
Härligt Åkesson, viktigt att du står emot centralisering av EU länderna!

Självständigheten håller på att hotas, nu måste vi se till att vi får behålla den.
20 people gillar det här.

Mickemannen 3 timmar sedan
Bra Jimmie. Håller med.
12 people gillar det här.

sven 3 timmar sedan
Ett Europa utan gränser är bra för att utjämna egendomslöshet eller för de som vill byta sin egendom ofta. Bra för illegala invandrare som vill röra sig mellan olika länder. Fantastiskt bra för trafficking att inga gränser finns, eller hur Malmström.

Ett Europa utan gränser är inte att föredra för den vanliga medborgaren som är tvingande att betala för andras egendomslöshet och annan gränslös kriminalitet.

Det är den vanliga medborgaren som betalar för att politiker och myndigheter ska ta till vara den vanliga medborgarens intressen i samhället, inte att förstöra och ödelägga den vanliga medborgarens intressen.
32 people gillar det här.

mittmotto 3 timmar sedan
Så nu vet vi vad samtliga inom 7-klövern tycker om detta, för har Åkesson sagt nej så kommer dom med automatik att säga ja. Går ju inte att tycka som SD för då blir man ju rasist och främlingsfientlig.

Vågar man gissa på att SD närmar sig 20% 2014.
52 people gillar det här.

stepstone 3 timmar sedan
Kan aldrig tänka mig att detta skulle ha en chans att gå igenom. Skulle Storbritannien låta EU få beslutanderätt över gränsövergångarna vid engelska kanalen? Knappast. Det finns flera länder som kommer lägga veto mot detta om det blir ett skarpt förslag.
17 people gillar det här.

Abba Ullared 3 timmar sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: