torsdag 29 september 2011

Behovet av tolkar har ökat markant « Politiskt Inkorrekt

Behovet av tolkar har ökat markant « Politiskt Inkorrekt: Behovet av tolkar har ökat markant

TOLKAR Vi har tidigare berättat om hur skattemiljonerna rullar i tolkbranschen. Det ökade tolkbehovet är förstås en konsekvens av massinvandringen och av att utlänningar är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. Det senaste larmet om tolkbrist kommer från Halmstad.

Jan Warén, lagman vid Halmstads tingsrätt och som har arbetat inom rättsväsendet sedan 70–talet, upplever att behovet av tolkar har ökat successivt de senaste åren. Tolkhjälp för att översätta berättelser från vittnen, målsägande och åtalade blir allt vanligare i rättsalen.

– Mellan tummen och pekfingret behöver vi tolkhjälp med kanske var tionde ärende. Det är stor skillnad från tidigare år, säger han.

Med allt fler talade språk råder det i dag ofta brist på kompetenta översättare. Tolkservice kallas en kommunal enhet som bistår med auktoriserade tolkar. De hade förra året 200 fall. I år blir det troligen ännu fler. Även om invandrarna själva inte kommer i sysselsättning skapar de i varje fall sysselsättning åt andra. Man får vara glad för det lilla-

Lokaltidningen
PrintFriendlyShare
2011-09-28, 22:28 (uppdaterat 2011-09-28, 22:28) | Kategori(er): Asyl Migration, Brott, Inrikes, Mångkultur

0
Disqus

Gilla
Dislike
and 2 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
81 kommentarer 877 gillar received
Dela på
Visar 50 av 54 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


quinna 28 minuter sedan
Alla länder borde ha samma första språk, som ex engelska.

General_Pershing 1 timme sedan
Så - tolkat ock klart. Billigt var det också. الحصول على اللعنة من هنا

http://translate.google.com (tips - översätt till Engelska)

sven 1 timme sedan
Genererar arbetstillfällen för nybyggarna att vara tolkar för varandra, vips är arbetslösheten ett minne blott bland invandrare.

Shakanda 2 timmar sedan
Ja, det kanske är därför alliansen prompt skall ha in islamister, muslimer m fl för att de
skapar arbetstillfällen då, andra jobb finns ju snart inga och dessvärre kostar de skattebetalarna massor med pengar som går till alla andra utom skattebetalarna

Björn Norman 2 timmar sedan
Människor som bor och lever i Sverige skall aktivt med hjälp och på eget bevåg se till att lära sig språket, förstå lagar och regler samt ta aktiv del i samhället. Det är ingen rättighet, det är det minsta man göra om man har nån som helst självbevarelsedrift. Hur ser rättegångarna ut mot svenskar utomlands ex, Thailand, Etiopien osv. Får vi den hjälp där som anses som en självklarhet av ''behövande'' i Sverige?????
2 people gillar det här.

kuffarmannen 2 timmar sedan
Så der är den sortens arbete våra nya entreprörer ska ängna sig åt!
Många tolkar blir det som uppfinnaren sa i Lorry.
Frågan är bara hur stort tolkbehov det finns mellan arabiska och somaliska för det med att lära sig svenska är ju inget viktigt.

Svesu 3 timmar sedan
Jag jobbar på en översättningsbyrå här i Stockholm och kan säga att det ständigt kommer in förfrågningar om översättningar från framför allt Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Försäkringskassan. Många svårstavade Mohammed-namn och många arabiska, persiska och framför allt somaliska översättningar. Jag kan av sekretesskäl inte säga vad dokumenten handlar om, men det är inte svårgissat för er som ju är klarsynta...
4 people gillar det här.

Ulrik af Kwalsterbakh 3 timmar sedan
"Även om invandrarna själva inte kommer i sysselsättning skapar de i varje fall sysselsättning åt andra."

Det är just det här fenomenet som håller invällningsindustrin igång. Det visar samtidigt på varför BNP är ett mycket falskt sätt att mäta välstånd på. Den dagen Sverige består av 40 miljoner invånare, varav alla är kärleksfulla och fredliga raketforskare kommer Sverige åter att bli ett av världens rikaste länder. - NOT!!! "Alla" därför att den dagen islamisterna tar över kommer svenskarna att gå samma öde till mötes som de "otrogna" i Egypten.
2 people gillar det här.

Agera1 2 timmar sedan som svar till Ulrik af Kwalsterbakh
Om alla invandrare nu är sånna vinstmaskiner för samhället borde ju rimlgen Malmö, Södertälje och Borlänge givetvis vara landets rikaste mest välmående orter...
3 people gillar det här.

invandrare1957 4 timmar sedan
Behovet av tolkar har ökat markant. Vad skapar det utanförskap. Morsan hade en diskussion med disponenten på sågen på början på 60 talet. Han frågade henne om hon kunde hjälpa till att tolka. Så hon frågade varför och vad hjälper det för dom lär sig aldrig svenska språket. Han blev tvärförbannad vände på klacken o gick. Dan efter när han hade tänkt till så kom han och sa på ett fint sätt att hon hade rätt utan att erkänna det. Det kanske är lätt för den svenska läkaren eller socialtanten att få den hjälpen men det hjälper inget man måste ställa krav. Det jag saknar det är en tolk när jag ska till läkaren i Södertälje men då är man rasist.
1 person gillar det här.

Langga 9 timmar sedan
Jag som är duktig på både tyska och engelska kanske kan få nya karrärmöjligheter så här litet sent i livet? Någon som vet vart jag skall anmäla mitt intresse eller kan ge mig tips i största allmänhet? Det vore roligt att på allvar få praktisera språken igen och dessutom träffa människor som uppskattar en god öl!!!

Tjaffsaren 5 timmar sedan som svar till Langga
Nu var det nog lite fel språk du kunde. Somaliska, arabiska och persiska är det du behöver.....

BannlysHedersmord 10 timmar sedan
Grejen med tolkarna är att dom inte är bättre på svenska än dom som behöver bli tolkade.
Tolkarna har ingen utbildning i svenska, dom kan inte tala begriplig svenska med svensktalande svenskar och kan därför inte göra sig förstådda. Här är ett exempel på vad som går illa pga detta:

- Rättsväsendet
Om gärningsmän, vittnen och brottsoffer inte kan tolkas rätt pga tolkens bristande svenskakunskaper så blir den svenska lagen inte lika för alla, dels för att brottslingen kan komma undan pga att advokaten inte uppfattar vad tolken säger eller att brottsoffret inte gör sig förstådd om vad som har hänt denne och därmed inte få uppleva lagens rättvisa. I endera fall så kan rättegången inte bli av, pga dessa teknikaliteter.
2 people gillar det här.

puw 9 timmar sedan som svar till BannlysHedersmord
vilken rättsröta / allt är rörligt och rörigt. NÄR smäller det?
VÅR toleranströskel är åt HELL för HÖG i svedala...
sd 2014
1 person gillar det här.

Cavatus 10 timmar sedan
Va? Tolkhjälp vid vart tionde ärende? Men nybyggarna är väl inte kriminella? Är månne den här rådmannen rasist som insinuerar att det inte enbart är pursvenskar som är kriminella? För så måste det ju vara eftersom svenskarna är såna rasister att regeringen måste iscensätta antirasistkampanjer mot sin egen befolkning ....
1 person gillar det här.

Svenskastavalla 10 timmar sedan
Åter en kostnad som vi inte behöver ha!
1 person gillar det här.

MetalHeadViking 10 timmar sedan
Ja du, Warén. Undrar vad den här "plötsliga" förändringen kan bero på.....
1 person gillar det här.

LasseG 10 timmar sedan
"Även om invandrarna själva inte kommer i sysselsättning skapar de i varje fall sysselsättning åt andra. Man får vara glad för det lilla".

Det skulle man kunna vara om den verbala tolkningen mellan olika språk (dvs. undantaget teckenspråk) vid till exempel domstolar, sjukhus, vårdcentraler och vid kvartsamtal och föräldramöten i skolan (som ibland kan erfordra tre, fyra, fem tolkar, vilket gör informationen från läraren mer eller mindre otydbar för övriga föräldrar) drog in utländsk valuta till Sverige och bättrade på handelsbalansen av tjänster, men så är tyvärr inte fallet. Alldenstund tolkningen ersätts med skattemedel är det enbart en kostnad för invandringen och kan rimligen inte räknas som en inkomst. Dessutom är det så att det övervägande antalet tolkar själva är invandrade som har "tolkspråket" som modersmål och svenska som andraspråk. Således inte tvärtom, att det ger jobb till arbetslösa infödda svenskar. . .

Stefan1970 11 timmar sedan
http://www.nt.se/bloggar/blogg...

Bra läsning

Reclaim 11 timmar sedan
Kul att man försöker få det till något positivt i artikeln...

R. v. Frensen 11 timmar sedan
Man borde kräva förtydligande av regeringen - oppositionspartier, vad de menar med multikulturell stat. Man måste ju första sin grundlag. Just nu förstår man ju ingenting!

A) Enligt Miljöpartiet och vissa andra är det viktigt med språket och alla som kommer hit, talar svenska.
Om det är så, varför behöver man då tolkar för svenskar?
Om man strävar efter och är bestämt, att alla som invandrar hit är svenskar, så borde ju inte finnas någon tolkbehov och vid tolkbehov borde man bekosta den själva.

B) Om man vill ha en multikurell stat, var varje etniskt grupp ska leva efter sin kultur och religion och tala sitt språk, så passar variant A ju illa till ändamålet. Isf. borde man dela upp landet mellan dessa olika grupper, eftersom all forskning, historisk erfarenhet och invandrare själva säger och bevisar, att leva i en homogen samhälle, var alla förstår ens religion, kultur och språk är bäst för människor.

Många problem skulle utebli, när moslemer kunde leva separat efter sina sharialagar, straffa kriminella efter sin kultur lämpade straffen- stening eller avhuggning osv. Ingen tolkbehov skulle belasta staten.

Afrikaner, Latinamerikaner, Asiater och Europeer skulle också bäst frodas mitt i sin egen miljö. Asiater kunde ha sina godispåsar fria från kränkande bilder tex.

I ärligheten namn borde också ekonomi i dessa grupper vara separerad. Är ju synen till ränta, familjekonstellationer och bidragssyn mycket olika hos olika grupper.
Och den, som inte tycker eller går i konflikt med sin etniskt enklav, kan söka asyl hos andra.

Jag vill veta, vilken typ av multinationell stat avses i den nya grundlagen?
Variant A eller Variant B? De båda samtidigt fungerar ju inte och motsätter varandra.

Luckebaby 11 timmar sedan
sverige sverige sverige....... suck
1 person gillar det här.

kjellan11 11 timmar sedan
Hur är det möjligt att alla dessa raket forskare od behöver tolkhjälp dom är ju så välutbildade så vi svenskar står ju långt under dom i kompitens se bara på alla somalier dom är ju högskoleutbildade allihop o dom kan många språk lär dom några till så kan ju dom tolka
2 people gillar det här.

Demokrat001 11 timmar sedan som svar till kjellan11
Ja, de kan väl tolka koranen...
1 person gillar det här.

kjellan11 10 timmar sedan som svar till Demokrat001
Koranen kan dom nog utantill så den behöver dom inte lägga ner job på. Men som tolkar o inom forskar världen är dom ett "stort" tillskott iaf på något sätt

Demokrat001 10 timmar sedan som svar till kjellan11
"Men som tolkar o inom fosrkar världen är dom ett "stort" tillskott iaf på något sätt".

Nejnejnejnej, inte mycket...

kjellan11 9 timmar sedan som svar till Demokrat001
Jag är dyslektiker så du behöver inte påpeka mina stav fel sen jo inom forkarvärlden kan dom göra nytta skriver jag på vilket sätt blir jag bannad för evigt

El Rey 11 timmar sedan
Om några år så behöver eleverna som gått ut 9:an i Sverige tolkhjälp för att klara sig, jag lovar, för snart kan dom inte språket när dom gått ut grundskolan ens.
1 person gillar det här.

Patrik 11 timmar sedan
Den form av sysselsättning som invandrarkriminaliteten genererar kan vi definitivt vara utan!

5 people gillar det här.

El Rey 11 timmar sedan
Vi behöver TOKHJÄLP oxo i landet. Med så många tokar i riksdagen och på media så behövs det mer och mer.
2 people gillar det här.

humanalltoohuman 11 timmar sedan
http://www.foxnews.com/world/2...

Något för en PI-skribent att skriva en artikel om samt relatera till det förljugna förbrödningsjippot mellan religionerna i Storkyrkan häromdan. Vad var det Domprosten Bonnier sa nu igen: "-Kunskap fördriver okunskap och rädsla", sen lämnade han outtalat: "-Min egen okunskap jagar bort kunskapen och jagar in rädsla hos människor, men det får jag som offentlig tjänsteman inte säga högt i det här landet".

HerrLogIQ 11 timmar sedan
År 2168 bor pursvenskarna tillsammans med dom sista samerna i gemensamma reservat i lappland. Guidade bussturer finns att tillgå för turister som vill beskåda och prata med urinvånarna, tolk + 1 kebab med extra allt ingår i priset. (bokar man under högsäsong får man även "koranen på köpet"... )
10 people gillar det här.

Herbert1 11 timmar sedan
I Sverige pratar vi svenska engelska franska tyska eller spanska..Det är väl de språk vi får lära oss i skolan om man nu gillar språk..
På min tid var det Svenska engelska och ett tredje språk..

Men vad fan kör vi behöver ju mer Amerikans arme disciplin på SFI kurserna..
På 10 veckor så lär Jänkarna analfabeter i Afghanistan dem att läsa som en i första klass i alla fall..Detta samtidigt som de lär sig strida då de håller på att bygga upp deras arme så de kan lämna landet..
Fatta vad effektivat det skulle vara med amerikans pedagogik i SFI..
Inget tolkbehöv efter 1år..Så nu räcker det

Demokratten 11 timmar sedan
Detta är egentligen ett ypperligt tillfälle för de som redan behärskar språken svenska och språket X att gå en tolkutbildning.

Demokrat001 11 timmar sedan som svar till Demokratten
Då måste de ju anstränga sig, och jag tror inte att det står på dagordningen. Dessutom måste man vara läskunnig...
2 people gillar det här.

Demokrat001 11 timmar sedan
Ett mycket stort problem är att en majoritet av "tolkarna" saknar nödiga språkkunskaper för att klara av tolkuppdragen. Det finns ytterst få utbildade tolkar i Sverige, och ett försvinnande litet antal är utbildade och auktoriserade rättstolkar.

Enligt ett stort reportage nyligen i, den annars multikultivänliga lokaltidningen, kom det fram att rättegångarna är rena rama "cirkusföreställningarna" och varken "tolkar" eller den/de tilltalade fattar någonting. Antalet tolkningar vid den lokala tingsrätten är f.ö. mellan fem och tio i veckan.
5 people gillar det här.

liskar 11 timmar sedan
I mitt arbete måste jag ibland ta hjälp av tolk.
Några gånger har jag varit väldigt osäket på om tolken översätter det jag säger / det den tolkbehövande säger eller om tolken för en diskussion med den tolkbehövande om vad som är det lämpligaste svaret utifrån mina ifrågasättande.
16 people gillar det här.

HerrLogIQ 10 timmar sedan som svar till liskar
Vi behöver med andra ord mist 2 tolkar för att förstå vad som verkligen sägs vid dessa tillfällen, vad ekonomiskt och bra för Sverige.

Cavatus 10 timmar sedan som svar till liskar
Vad jobbar du med?

Demokrat001 11 timmar sedan som svar till liskar
Precis så säger advokaterna och åklagarna också. Minns körkortsfuskandet för några år sedan, då professionella tolkar misshandlades och dödshotades för att de översatte elevens felaktiga svar på ett korrekt sätt.
5 people gillar det här.

liskar 11 timmar sedan som svar till Demokrat001
Jag "ser så mycket" i mitt jobb. Jag vet bara inte var jag skulle kunna vända mig för att få politiker / allmänheten uppmärksamma på det. När jag och mina kollegor diskuterar hur det kan få förhålla sig på vissa sätt dvs vet inte politikerna hur det är, så tror vi att politikerna vet hur det är men att man förtiger det.
2 people gillar det här.

Demokrat001 10 timmar sedan som svar till liskar
Jag ser också mycket i mitt jobb, och det är här på PI man kan diskutera och dela med sig av sina erfarenheter, släppa ut frustration och få tala en stund med trevliga människor.

Vad gäller politiker så är det i princip ingen som har insikter i invandringspolitiken, dess kostnader, problem o.dyl. De vet inte mer än andra, eftersom de har tillgång till samma PK-medier. Dock lär de sig väldigt mycket sedan en tid tillbaka då bl.a. riksdagsledamöterna håller på att läsa sönder PI ;-)
1 person gillar det här.

Cavatus 10 timmar sedan som svar till liskar
Du bör skriva och berätta om hur du har det. Du får gärna skriva på min blogg. Har själv väldigt ont om tid att uppdatera den för tillfället.
1 person gillar det här.

Allanoskar 11 timmar sedan
Ännu en kostnad att bokföra på massinvandringens konto.
11 people gillar det här.

Cavatus 10 timmar sedan som svar till Allanoskar
1 milijard om dagen (ALL inclusive), det hävdar jag stenhårt tills någon överbevisar mig. Då invandringens kostnader är en statshemlighet kan ingen heller säga emot mig.

per22 11 timmar sedan
"Behovet av tolkar har ökat markant" står naturligtvis i direkt
proportion till den ökande andelen/mängden brott utförda av invandrare.
Svårare än så är det inte. Det borde t.o.m. de icke SD-röstande inse.
Däremot, att som svensk få en tolk när den invandrade stafettläkaren
inte kan göra sig förstådd på svenska, det är betydligt svårare.
25 people gillar det här.

andersswenssonjr 11 timmar sedan
I de största städerna är det i ungefär vart tredje brottmål som det vid huvudförhandlingarna i tingsrätten behövs tolk till den/de åtalade. Beräkningen är gjord mellan min tumme och mitt pekfinger.

Och det är bra för landets utveckling att det skapas sysselsättning och skatteintäkter till vårt arma fosterland. Tolken får jobb, advokaten kan skriva en saftig räkning till skattebetalarna, åklagaren har fullt upp, domaren och de andra i domstolen sysselsätts och så vidare.

Men, vänta nu är det rätt tänkt som jag skrivit här ovan? Hade det inte varit bättre för Sverige om den/de åtalade aldrig hade tillåtits att komma in i Sverige?
11 people gillar det här.

Cavatus 10 timmar seda

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: