tisdag 13 september 2011

DO jämställer invandrarkvinnor med funktionshindrade « Politiskt Inkorrekt

DO jämställer invandrarkvinnor med funktionshindrade « Politiskt Inkorrekt: DO jämställer invandrarkvinnor med funktionshindrade

DISKRIMINERINGSINDUSTRIN En kvinna har samma begränsade förmåga att tillgodogöra sig SFI-utbildning som en person med psykiska funktionshinder. Det hävdar DO i ett remissvar på en statlig utredning som föreslår tidsbegränsningar för rätten att delta i SFI-utbildning. Kvinnor måste därför få mer tid på sig.

Grundprincipen är att alla nyanlända snarast möjligt ska påbörja SFI-utbildning och även slutföra den inom rimlig tid. I verkligheten är det lite si och så med det. Somliga går och harvar på SFI år ut och år in, andra hoppar av, hoppar in och deltar lite då och då som de vill, utan krav på sig själva eller krav från lärare att de ska lära sig något. För Gud förbjude att man skulle kräva något av en person som får en fristad i Sverige och allt betalt av skattebetalarna – det vore ju ren rasism.

Som vi på PI berättat om tidigare har regeringen i sin oändliga vishet i stället kommit på att man ska strö tusenlappar över de som lyckas traggla sig igenom SFI-kursen med godkänt resultat. Utfallet har dock inte riktigt blivit det önskade. Orsakerna är flera: somliga är analfabeter medan för andra några tusenlappar hit eller dit i det allmänna bidragsflödet förefaller kvitta.

Nu har det därför tillsatts ytterligare en (säkert kostsam) utredning om det sorgebarn till projekt som SFI-utbildningen är. Och där har man alltså gjort det otänkbara - man har föreslagit några försiktiga krav på deltagarna: att utbdilningen ska påbörjas inom ett år efter ankomsten till Sverige, att den ska slutföras inom två år och att i alla händelser ingen ska kunna gå på SFI under längre tid än fyra år. Det här är förstås helt oacceptabelt för DO vars huvuduppgift är att dela ut skattepengar till invandrare som påstår att de blivit diskriminerade för att de måste ta svenskar i hand eller inte får ha svarta lakan över huvudet på jobbet.

Framför allt anser DO att man inte kan begära lika mycket av en invandrarkvinna som av en invandrarman. Det klingar nog som musik i öronen på invandrarmännen, eftersom det är helt i linje med de sharialagar som gäller i hemlandet. DO landar i att det är lagom om man ställer samma krav på en kvinna som på en psykiskt funktionshindrad när det gäller att lära sig svenska på SFI. Skälet DO anför för att man bör sänka kraven på kvinnor till funktionshindersnivå är att de blir gravida. Då upphör plötsligt deras förmåga att lära sig svenska och de hemförlovas.

På PI ser vi inte ned på invandrarkvinnor på samma sätt som man gör på SFI och hos DO. Tvärtom tror vi att dessa kvinnor är smarta och inser att det lönar sig betydligt bättre att sitta hemma med barn och frikostiga bidrag från samhället än att anstränga sig att lära sig svenska bara för att sedan tvingas gå ut och ta något lågavlönat städjobb. Däremot undrar vi lite var Gudrun Schyman och hennes kader av genusforskare håller hus nu när kvinnors förmåga jämställs med efterblivna. Och alla stridbara antirasister, var är de? Föreställ er kringsrubrikerna om det varit en Sverigedemokrat som jämfört invandrarkvinnors förmåga att inhämta kunskaper med utvecklingsstördas.

DO
PrintFriendlyShare
2011-09-13, 10:00 (uppdaterat 2011-09-13, 11:02) | Kategori(er): Asyl Migration, Inrikes, Mångkultur, Politik

Disqus

Gilla
Dislike
and 10 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
76 kommentarer 861 gillar received
Dela på
Visar 50 av 66 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
5 new comments were just posted. Visa


Nacka 1 timme sedan
Detta är ju inte klokt.

Tack PI för att ni tar upp saker som slaskmedia ignorerar.
14 people gillar det här.

Emse1 1 timme sedan
Nu är det guldläge att anmäla DO för förtal,diskriminering,kränkande uttalande.
ALLA invandrar kvinnor borde nu få ett megafett skadestånd för att de är så kränkta så de vet inte om de någonsin återhämtar sej från detta påhopp.

Iofs så ligger det något i att kvinnorna behöver längre tid på sej än vad männen gör men det beror ju enkom på att kvinnorna varit fångar dels i familjen dels i sina hucklen,de har i stort sett ingen kunskap om samhälle,värderingar,lagar osv, de vet bara vad mannen har påstått att livet är och skall vara.
Dessa kvinnor är hjärntvättade sen födseln,de vet inget annat än att de är mindre värda än mannen i alla lägen
det är alltid kvinnans fel om hon blir våldtagen,det är kvinnans fel om hon inte föder söner osv osv.

Självklart är det svårare och tar längre tid att få dessa kvinnor att VÅGA att ens försöka bli allmänbildad.
De har ju aldrig någonsin fått erfara ett egenvärde,innan de ens kommer så långt att de tror på att de har ett egenvärde och det är dit de måste nå ,förr kan de knappast ta in läsa,skriva,räkna i kunskap.

19 people gillar det här.

Sanningen vinner 1 timme sedan som svar till Emse1
Alla invandrarkvinnor som gör en anmälan borde få 10 miljoner om dom är muslimer, annars får en 50-lapp räcka.
6 people gillar det här.

Cavatus 57 minuter sedan som svar till Sanningen vinner
Precis. Samma jämförelse kan man göra med barnhemsbarnen som inte får något. Ensamkommande flyktingbarn däremot får kosta 1,2 miljoner per barn och år och då ingår en anställd person per barn dygnet runt. Snacka om apartheid.
4 people gillar det här.

flumnisse 1 timme sedan som svar till Emse1
på något sätt är det här en hörnsten i motsättningarna,, vi måste utbilda kvinnorna först och främst få dessa inse vad demokrati och västerländsk värdegrund är och få dom inse att de är lika värda som alla andra.
just detta är muslimska män livrädda för att deras kvinnor skall få lika hög status som de själva, livrädda för att mista kontrollen över sina kvinnor... (vi måste utnyttja deras svaga sida rädslan att mista kontrollen)

sen kan jag förstå likställningen med en psykiskt funktionshindrad även om det låter kränkande (runt 70-80 i IQ ligger gränsen i sverige för att räknas till dom sämre lottade) vilket är ungefär snittet i vissa länder på afrikas kontinent) så visst jag förstår om det inte alla gånger är så lätt, men det är en förutsättning att kunna läsa o skriva svenska om du vill stanna i sverige..
2 people gillar det här.

Betty Boop 59 minuter sedan som svar till Emse1
Instämmer!
När DO jämför kvinnor med personer som har en funktionsnedsättning borde DO anmäla sig själva.
2 people gillar det här.

Sidious 1 timme sedan
Nu blev det visst härdsmälta där borta hos DO.
11 people gillar det här.

Svenskastavalla 1 timme sedan
1. Lägg ned DO
2. Kräv svenskaprov för PUT och medborgarskap
3. Invandrare som , liksom svenskar, inte följer anbefalld undervisning får inte fortsatt uppehållstillstånd
29 people gillar det här.

HuldasKarin 1 timme sedan
Snälla DO kan ni inte kontrollera om de behöver färdtjänst oxå till och från SFI-kursen.
13 people gillar det här.

Rationell2011 1 timme sedan
Haha, härligt skrivet!
8 people gillar det här.

Bumbuli 1 timme sedan
DO framstår alltmer som en vidrig och genomrutten anstalt, full av skenheliga populisthjältar. Detta förslag är så avskyvärt och förnedrande att jag mår illa.
11 people gillar det här.

kalle008 1 timme sedan
Kraven bör ställas på de invandrade männen.

Ett bra krav fanns förr, som en engelsman berättade för mig. Han hade på 1940-talet jobbat på verkstad i Sverige, och lärt sig svenska. Hur gick det så bra att lära svenska?

Jo, om han inte kunde svenska fick han inget gjort (ackord) och då fick han ingen lön heller!
19 people gillar det här.

DexterSverige 1 timme sedan som svar till kalle008
Och så var det ända fram till tidigt 70-tal. De kom på fredan och gick till jobbet på måndan, språkkursen ingick gratis på fikarasten i plåtverkstan.

Nuförtiden verkar det som att man automatiskt får en diagnos om man är invandrare. Och blir daltad med därefter.
5 people gillar det här.

Bungalow 1 timme sedan
En svensk som råkar titta på tysk tv (och förstå vad som sägs) skulle kanske få hysteriska anfall. Till skillnad från svensk tv talar man nämligen klarspråk om samhällsproblem. I flera olika reportage har jag sett kvinnor som gått på språkkurs i tyska i ELVA år och ändå inte kunnat föra ett enket samtal. Således är det fel på samhället?
3 people gillar det här.

DexterSverige 1 timme sedan
" Däremot undrar vi lite var Gudrun Schyman och hennes kader av
genusforskare håller hus nu när kvinnors förmåga jämställs med
efterblivna"

Schyman var med i TV4's nyhetsmorgon idag och förklarade gravallvarligt att hon minsann är den som rensar avloppet hemma. Hon har helt enkelt för mycket på sitt bord för att ha tid med petitesser som jämställdhet på riktigt,
9 people gillar det här.

bitsdu 1 timme sedan som svar till DexterSverige
Skulle Gudrun Schyman rensa avloppet ? My ass... på sin höjd rensar hon slasken och ställer undan tomflaskorna!
7 people gillar det här.

Shakanda 1 timme sedan
Idag behöver de inte göra rätt för sig, inkommande vet att de får bidrag ändå
och kan spela upp teaterdramen, lura de flesta för att få ut bidrag
Vill de inte jobba skall de inte ha pengar, utomlands tror alla som kommer senare hit
att allt är gratis och börjar med socialbidrag och förblir socialbidragstagare
Frågan är om de skall ta över landet, för det framåt i tiden S
1 person gillar det här.

Shakanda 1 timme sedan
Lägg ner DO det är enbart för världens folk som kommer hit, skall få ut skadestånd
svenskarna får ingenting för samma kränkningar, mm ohälsa osv
6 people gillar det här.

T3xas 1 timme sedan
Jag hävdar med bestämd fasthet att kvinnorna som kommer hit är intelligentare än vad männen är i väldigt många fall.Den slutsatsen kan man dra av att titta på kvinnornas studieresultat.Tyvärr så är männen medvetna om detta och vågar därför inte utbilda sina kvinnor vilket hade blivit fallet för deras makt över dom.
Jag anser att det är av större vikt att rikta mer resurser på att utbilda kvinnorna än männen.Det leder slutligen till att dom börjar ifrågasätta sin tillvaro,precis det som Svenska kvinnor har kämpat med i många år.
Jämställdhet bygger på kunskap inte pengar.
14 people gillar det här.

flumnisse 1 timme sedan som svar till T3xas
mycket bra iaktagelse.
upplys kvinnorna...
1 person gillar det här.

Cavatus 42 minuter sedan som svar till T3xas
Info och fakta om islam av en egyptisk kristen präst. Lång och intressant artikel:http://www.elvorochjanne.se/la...
1 person gillar det här.

Shakanda 1 timme sedan
Do skall bort, funktionshinder finns många här som har men får inte ut pengar trots det och de är då funktionshindare och inte inkommande kvinnor, män osv
Vad har Do för funktion, skall inte ursprungsfolket få ut pengar enbart inkommande som aldrig kommer
att arbeta
5 people gillar det här.

Odalmannen 1 timme sedan
Jag talade med en nära bekant till mig med stor personlig insyn i SFI-utbildningen i norra Sverige (SFI=Svenska För Invandrare). Hon berättade för mig om en afrikan som hade gått på SFI-utbildningen i hela 7 år och som bara hade kommit halvvägs till att kunna slutföra sin SFI-utbildning. Naturligtvis fick afrikanen bidrag från både Försäkringskassan och Socialen hela tiden för att denne skulle ha möjlighet att kunna delta i "utbildningen". Det normala är att en invandrare går på SFI i 2 år, detta är den förväntade normaltakten för att en genomsnittlig invandrare ska kunna tillgodogöra sig tillräckligt av utbildningen för att kunna komma in i Sverige.

På frågan om varför han aldrig blev kvar med sin SFI-utbildning svarade han för henne att han helt enkelt inte ville bli klar. Han trivdes jättebra på SFI sa han, där fanns alla hans kompisar och alla som han kände. "Alla går ju här på SFI", sa han. "Jag vill inte jobba, jag vill gå på SFI", sa han. "Jag trivs jättebra på SFI, blir jag för trött någon dag och inte orkar gå på SFI den dagen så är det ju bara att gå hem och sova i stället, sociala betalar ju i alla fall, jag vill inte jobba!". Afrikanen hade sagt att det var jätteenkelt att lura systemet, tricket vara att helt enkelt låta bli att dyka upp just den dag som det var något prov för då tilläts man som SFI-elev helt enkelt göra om provet någon annan gång längre fram i framtiden i stället. Det var väldigt enkelt tydligen, det var bara att låtsas att man som elev var "sjuk" just den dagen och stanna hemma i stället.

Det var ingen ände på hur många gånger som SFI-eleverna fick göra om provet i SFI-klassen tydligen utan vissa elever fick gå om SFI-utbildningen år efter år...
show more
28 people gillar det här.

Utlandsvensk 54 minuter sedan som svar till Odalmannen
Antagligen räknas de som går på SFI inte som arbetslösa heller. Ett sätt för staten att trolla bort de arbetslösa invandrarna och förbättra statistiken.

Jag betvivlar starkt de genomsnittliga 7 år som det ständigt refereras till, även här på PI, är korrekt. Hur många somaliska eller afghanska kvinnor arbetar överhuvud taget? Siffran ligger nära 0%.
8 people gillar det här.

bitsdu 1 timme sedan
Barnafödande ? Det tar väl som mest 1 dag! Nio månader innan skulle alltså inte invandrarkvinnor vara i stånd att inhämta kunskap ? Hur är det med svenska kvinnor då ? Kan dom inte heller lära sig något medan dom är gravida ?
7 people gillar det här.

HejKanin 1 timme sedan
Att alla invandrarkvinnor insett att det lönar sig mer att sitta hemma än att arbeta tror jag inte riktigt på, däremot tror jag att det ofta har med kultur att göra.
Har en bekant vars mor varken kan svenska eller har arbeta efter 20-25 år i Sverige. Och har jag förstått det rätt så har inte det med att hon inte vill utan för att hon inte ska enligt mannen och det vet hon. Precis som med slöja etc.
4 people gillar det här.

DexterSverige 57 minuter sedan som svar till HejKanin
OK, men det lönar sig bättre att sitta hemma i Sverige än det gör i Irak, där ingen är intresserad av att bekosta sådan verksamhet via skatt.

Sen har du säkert rätt i att muslimska män tvingar sina kvinnor till en ovärdig tillvaro.
3 people gillar det här.

carinafina 1 timme sedan
Och Gudrunn Schyman hon säger inte nej därtill....
2 people gillar det här.

Johannes Brahe 1 timme sedan
Jag instämmer i den beskrivningen att överviktiga, icke läskunniga som inte kan språket, totalt otränade kvinnor i burka med kronisk D-vitaminbrist pga brist på solljus för att de aldrig kommer ut utan full mundering, är att likställas med funktionshindrade.
Deras största handikapp är en sinnesslö taliban som hänger runt fotknölarna på dem, inte gör ett sk-t hela dagen förutom att hunsa k-ringen samtidigt som maten ska vara klar för alla ungar och honom när han kommer hem efter en ansträngande pladderdag i moskén och det lokala caféet, annars blir det ett herrans liv.
Jag tror tyvärr att våra feminister inte kan hjälpa dessa kvinnor förrän deras män har genomgått liten och stor sinnesundersökning, avprogrammering och femtio år av samtalsterapi.
De som vidare borde klassas som funktionshindrade är riksdagsledamöterna i sjuklövern. De har beröringsfobier, ett kroniskt behov av att ljuga för sig själva, elakartad mytomani och oikofobi. Det är ett äkta funktionshinder för en riksdagsledamot.
23 people gillar det här.

Allanoskar 1 timme sedan
Jag skulle vilja se siffror på hur många av kvinnorna från MENA-länder som verkligen arbetar. Ta då bort de jobb som direkt och indirekt är knutna till invandringsindustrin. Jag tror inte det skulle bli många procent kvar...
18 people gillar det här.

Vansterwiki 1 timme sedan som svar till Allanoskar
Jag har sett en somalisk tjej som läser till undersköterska. Hon ska börja jobba efter nyår.
2 people gillar det här.

BigRoaster 47 minuter sedan som svar till Vansterwiki
Jag har sett någon Somalier köra buss och någon köra taxi. Annars är det mycket ovanligt. Och då pratar vi om Malmö där Somalier inte är ovanligt.
3 people gillar det här.

DexterSverige 45 minuter sedan som svar till BigRoaster
Är du säker på att det var deras buss resp taxi? ;)
2 people gillar det här.

En Vän i Kampen 1 timme sedan
Preventivmedel i maten på de obligatoriska förläggningarna där asylinvandrare hålls tills de blivit godkända på SFI innebärande Svenska på en nivå motsvarande VG för Svensk elev i utgångsbetyg i engelska i nionde klass vore kanske en fungerande idé?
14 people gillar det här.

flumnisse 52 minuter sedan som svar till En Vän i Kampen
det blir lite fel det här med barnafödande det är ingen rättighet att komma till sverige och föda barn och leva på bidragen därav.
9 people gillar det här.

jannejakan 1 timme sedan
Detta var en otroligt bra skriven artikel om absurda DO, tack PI.
10 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 1 timme sedan
Många avbrott från sfi beror på att deltagarna bildar familj. DO befarar
därför att begränsningarna skulle slå särskilt mot kvinnor som på grund
av familjebildning och barnafödande inte kan påbörja sin sfi inom ett
år eller slutföra sin utbildning inom fyra år. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Det här är det verkliga problemet med kvinnorna - så fort dom kommer hit så får dom ett barn för att sedan få ett till. Ingen normal arbetsgivare anställer en kvinna som kommer från ett MENA land med många barn eftersom dom vet att antingen är mamman sjuk eller barnen.
- En dag så kommer detta problem att bli mycket stort och då reagerar politikerna men tyvärr är det då är det kört.
14 people gillar det här.

gubbenogumman 1 timme sedan
Nja DO konstaterar väl att det är tack och godnatt i en hel del fall.
En statlig myndighet fastslår att Sverige importerat stora skaror träskallar.
Icke helt obekant för alla som häckar på PI
Vem glömmer tex filmen om Peppe?Kanske kan DO skicka över en kopia till Centerpartiet och ta ifrån dom tändargasen också.
11 people gillar det här.

Annelinnea 1 timme sedan
Jag minns 70-talet på gott och ont, -håll käft, lär dig språket, jobba och anpassa dig.
...och det blev folk av alla!!!
DO var inte ens på planeringsstadiet då.
16 people gillar det här.

Maitre 1 timme sedan
Sådana här nyheter bekräftar att det var rätt att flytta från Sverige! Mina skattepengar går nu inte till detta vansinne!
15 people gillar det här.

Vinkelslip 1 timme sedan som svar till Maitre
Grattis!
4 people gillar det här.

Pretor_Alarm 1 timme sedan
Kvinnor har i allmänhet svårare att lära sig nya språk, och invandrarkvinnor i synnerhet.

Rationell2011 1 timme sedan
DO välkomnar dock "förbättrade pedagogiska metoder". Det är så otroligt typiskt och tragikomiskt att en myndighet som bara är jamsig stödstyrka för den giriga kränknings-industrin också står för sådant där ärkeflum!! Pedagogisk utveckling kostar mer pengar för svenska skattebetalare, det är väl det som är så himla attraktivt kan jag tro. SFI är ju för billigt som det är. Vi måste anstränga oss mer, vi har ju "svikit dem", gubevars.

Och förbättrade pedagogiska metoder men inga krav på eleverna... ehhh...har vi inte sett lite sånt i Sverige de
senaste decennierna? Vad blev resultatet? En skola som inte levererar, elevkunskaper i fritt fall och ett nedkört läraryrke som alla studenter med motivation och begåvning flyr som pesten! Ju mer "pedagogisk utveckling" desto mer pengar går åt, desto färre bra personer vill bli lärare och desto sämre går det. I förlängningen ett land som inte kommer att klara konkurrensen med framväxande kunskapsnationer t.ex. i ostasien.

Kör det där vinnande konceptet i SFI också får vi se hur det går... blir säkert mycket bättre om SFI-lärarna kör grupparbeten, bikupor, entreprenöriellt lärande à la Maud Olofsson och annat skrattretande hyperflum istället för att genomföra lektionerna och ställa krav på eleverna, inklusive krav på att de betalar sin utbildning så att de värdesätter den och anstränger sig...
8 people gillar det här.

DexterSverige 1 timme sedan
Har funderat på det där, hur jag som arbetsgivare skulle ställa mig till en muslimsk kvinnlig sökande. Kan ju vara hur trevlig och kompetent som helst, men fokus hamnar mest på arbets- och diskrimineringslagstiftning i ett sådant möte.

Vad får jag säga, hur kan jag uppträda etc etc? Till slut känner man sig tvungen att ha en ABL-jurist som bisittare. Här har politkerna bitit sig i svansen rejält.
19 people gillar det här.

Al_ShabbaDabbaDoo 45 minuter sedan som svar till DexterSverige
Man måste vara en fullständig idiot om man anställer en muslim. Man vet aldrig vad man kan vara utsatt för i form av krav och alla de finansiella ersättningar man måste betala åt dem ifall man inte uppfyller deras krav.

Om en muslim kommer till en anställningsintervu måste man lyssna till honom eller henne och sedan låtsas att man nogrannt överväger alla de ansökande utan fördom, men när man kommer till valet måste man välja en annan än muslimen och vara färdig med en klanderfri och bergsäkert orsak varför man valde en annan ifall man ställs till svars.
9 people gillar det här.

DexterSverige 36 minuter sedan som svar till Al_ShabbaDabbaDoo
Vill inte vara riktigt så kategorisk. Har en riktig "supermuslim" anställd. Han gör som han blir tillsagd, kopplar snabbt och ställer aldrig krav på särbehandling. Han är ordentligt framåtlutad och är en av de få jag litar på i verksamheten.

Brukar dessutom ha ganska öppna debatter med honom angående invandringspolitik.
5 people gillar det här.

Al_ShabbaDabbaDoo 14 minuter sedan som svar till DexterSverige
Jag har jobbat med muslimer i en underlevarantörfabrik till SKF i Storbrittanien under 1970-talet och de var arbetsvilliga och duktiga processarbetare, men det fanns ingen diskrimineringsombud på den tiden och ingen möjlighet att ställa krav.

I dagens läge och i Sverige så skulle jag inte anställa en muslim av rädslan för alla de krav och särbehandlingar det kunde innebär och risken för att betala skadestånd ifall något krav inte blir uppfyllda eller någon "kulturell" öm punkt blir kränkta av misstag.

Det är den politiskt korrekta kränknings-och skadestånds industri som bär skulden för det, inte muslimerna.
1 person gillar det här.

Niklas Wikstrom 8 minuter sedan som svar till Al_ShabbaDabbaDoo
Du skulle aldrig anställa en muslim av rädslan för alla krav och särbehandlingar det kan innebära?

Och om du intervjuar en muslim för ett jobb så måste du hitta ett sätt att diskriminera denne utan att det märks?

Snyggt, verkligen snyggt
1 person gillar det här.

standigtundrande 1 timme sedan
Även om man är gravid så kan man gå till SFI...vi andra kvinnor som blir gravida går ju till arbetet precis som vanligt...var är skillnaden?

DO måste drivas av dom mest inkompetenta personer som någonsin fötts här på jorden...tar idiotierna aldrig slut.
24 people gillar det här.

svensk66 1 timme sedan
Do kränker invandrarkvinnor,hahaha,hinner dom inte tömma statskassan fort nog?
Nu kan ju alla invandingskvinnor hämta ut skadestånd på 60000 suuuuuuuuuck..........
10 people gillar det här.

5 new comments were just posted. Visa


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: