måndag 19 september 2011

En moderat väljares väg till Sverigedemokraterna « Politiskt Inkorrekt

En moderat väljares väg till Sverigedemokraterna « Politiskt Inkorrekt: En moderat väljares väg till Sverigedemokraterna

OPINION Med denna triumfatoriska version av August Södermans ”I brölloptsgården” från musikverket ”Bondbröllop” slår jag flera flugor i en smäll: 1. deklarerar min kärlek till Sverige 2. till musiken 3. till den svenska kulturen 4. till den västerländska traditionen 5. till tanken att kvinnor och män umgås fritt utan att djävulen samtidigt är närvarande 6. till friheten 7. till den parlamentariska demokratin.

Det har gått nästan ett år sedan vi hade riksdagsval senast. Inte hade jag kunnat föreställa mig att så otroligt mycket kunde ändras på betydligt kortare tid än så. Förändringarna har varit dramatiska och tyvärr enormt negativa för landet.

Under hela den tid jag har haft rösträtt har jag alltid röstat på moderaterna. Inte så mycket p.g.a. avsaknad av fantasi som brist på ett konservativt parti värt namnet. Jag är en konservativ person, även ur kulturell synvinkel. Jag tror på att ”arbete befrämjar hälsa och välstånd och förhindrar många tillfällen till synd”. Jag är övertygad om att ett lands historia är en omistlig skatt för oss som lever nu; att om man inte kan sin historia är man dömd att se den upprepas. Jag känner en stor ödmjukhet och tacksamhet inför dem som har varit här före vår tid och som har stridit hårt för att vårt land, vårt folk ska ha det så bra som vi har det idag.

Ett lands eller en familjs ekonomi är föremål för min ömma omsorg. Även där är jag i allra högsta grad konservativ. ”Den som är satt i skuld är icke fri” sa Ernst Wigfors 1932, Göran Persson citerade hans ord och det är väl den enda av alla hans ordtsunamis som jag håller med om.

Den ekonomiska realismen, insikten om att pengar inte växer på träd, att det inte går att suga ut hur mycket som helst ur en skattebetalande allmänhet utan att samtidigt förtrycka den hårt, har varit mitt främsta motiv att rösta moderat under alla dessa år. Jag tyckte dessutom att Fredrik Reinfeldt hade givit klara besked om att han hade en insikt om invandringens konsekvenser, t. ex. i och med vad han sa i Agenda 2008 när han debatterade kommunisten Lars Ohly.

För ett år sedan, dagen före valet, var jag allra mest angelägen om att de borgerliga partierna fick en mandatperiod till. SAP:s hegemoni har stått mig upp i halsen under hela mitt vuxna liv – dessutom stödda som de har varit av de odemokratiska och förtryckande kommunisterna. Jag la inte särskilt märke till SD, hade inga sym- eller antipatier, utom att deras ekonomiska politik var alltför socialdemokratisk i min smak. Valkvällen var min främsta känsla; ja- fyra år till!

Fyra år till utan en lismande – i sanning populistisk – Mona Sahlin och den gamle kommunisten Lars Ohly och utan de snikna smygsocialistiska, utvecklingsnegativa och mögelgröna mp. Jag blev oerhört betänkt när Ohly i sann kommunistisk, odemokratisk anda talade om ”utomparlamentariska aktioner för att bekämpa rasismen” under valkvällen, men tröstade mig med hans låga röstandel och tanken på att han inte skulle ha något inflytande på politiken. Att SD kom in i Riksdagen såg jag som intressant snarare än engagerande.

Hur mycket har inte det gångna året förändrat! Inte hade jag kunnat föreställa mig att de etablerade partierna skulle komma att agera som mobbande mellanstadiebarn gentemot en i deras tycke alltför självsäker nykomling i klassen. Ärligt talat: jag är fortfarande chockad över hur etablerade vuxna människor/politiker och en samlad PK-media har nedlåtit sig till att behandla ett parti som blivit inröstat i vårt parlament av mer än 300 000 personer. Dagen efter valet mötte jag vänner som till min förvåning skrek och gnällde över att SD hade kommit in i Riksdagen, de hade en känsla av jordens undergång. Jag sa krasst: ”Du milde Moses. Här har jag under alla år varit tvungen att acceptera att en viss procent av vår befolkning röstar på kommunisterna! Hur kul tror du att det är? Kom igen!”

Under året som har gått har Statsminister Reinfeldt blivit alltmer rabiat. Det verkar som han numera ägnar sig mest åt att finna åtgärder som ”minsann visar SD var skåpet ska stå” snarare än att finna vad som är bäst för vårt land. Ibland tycker jag att han har en skruv, eller två, lös. Idag – efter den senaste huvudlösa överenskommelsen med utvecklingsfientliga mp – inser jag att han har flippat ut totalt. Att låta så många ”anhörig”-somalier få komma till Sverige till en kostnad av – gubevars – endast 850 miljoner kronor. Men; sen då? Alla dessa år som vi skattebetalare ska betala för männens befruktande av olika fruar som p.g.a. barnsbörd, post-traumatiska-stress-syndrom och allehanda diagnoser inklusive analfabetism, inte kommer att jobba en dag i Sverige, men ändå uppbära alla sociala godor, sjukvård, tandvård m.m. Deras barn orkar jag knappt tänka på: extrakostnader i kvadrat under hela skoltiden utan nämnvärd utdelning i form av godkända betyg. Kriminalitet. Våld. Respektlöshet inför vår kultur.

Jag tillhör de här moderaterna som var väldigt nöjda över att regeringen tog itu med missbruken av långtidssjukskrivningarna, förtidspensioneringarna m.m. Nu inser jag att kostnaderna för dessa är en piss i Mississippi jämfört med vad vi ska betala i framtiden för massinvandringen som redan nu ger socialt kaos i vårt land på många olika plan.

Det är utanför min förmåga att förstå vad det är som driver den innevarande regeringen till att fatta beslut på beslut som ökar invandringen till Sverige långt innan vi till en bråkdel har klarat av att integrera dem som redan finns i landet. Jag tycker att besluten är inhumana, huvudlösa och ur ekonomisk synvinkel närmast liknar landsförräderi.

Går det att ställa en regerings representanter inför rätta på misstanken om landsförräderi? En medveten politik som har till syfte att köra ett land ekonomiskt, praktiskt, socialt i botten? Mitt intryck är att det är vad som sker idag i.o.m. den senaste Somalia-invandrings-överenskommelsen med mp.

”Après nous le déluge” sa Mme de Pompadour på 1760-talet: d.v.s. ”Efter oss syndafloden”. Är det vad regeringen går och säger till varandra idag? Det verkar inte bättre. Och vilka är det som brukar få städa upp efter floder? Vi såklart, vi vanliga människor, vi skattebetalare som står för politikernas löner, deras arbetsmiljöer, resor, konferenser, kostnaderna för deras mer eller mindre idiotiska projekt.

Sanna mina ord: det senaste årets olika beslut angående invandring till Sverige av en mängd analfabeter från mycket främmande land – fr. a. ur kulturell synvinkel – kommer att stå oss väldigt dyrt.

Under vägs har jag, moderaten, blivit sverigedemokrat. Det definitiva beslutet tog jag idag efter regeringens senaste sjukligt korkade avtal med mp. Eftersom jag har arbetat i Mellanöstern och redan där tog kraftig ställning mot islam som absolut väsensfrämmande gentemot demokrati tyckte inte jag att SD var särskilt märkliga i sin inställning mot invandring. Jag uppfattade den som realistisk.

Man kan inte få allt; jag tycker fortfarande att SD i sin ekonomiska politik klänger sig alltför fast – på ett längtande/romantiskt vis – på SAP som partiet en gång var, före 1968. Men det finns inget annat parti i Sveriges Riksdag idag som med sådant allvar opponerar sig mot en gränslös, fullständigt orealistisk och i slutändan mycket inhuman invandringspolitik.

Inläggen nedan tar upp två andra av de frågor som engagerar mig. Dels den svenska kulturen, dels min tid i Mellanöstern.

Madame du Nord

politisktinkorrekt.info/2011/06/23/en-reflektion-over-midsommarafton/
politisktinkorrekt.info/2011/08/28/minnen-fran-en-annan-tid-ett-annat-liv/
PrintFriendlyShare
2011-09-18, 22:24 (uppdaterat 2011-09-18, 22:24) | Kategori(er): Censur, Debatt, Inrikes, Krönika, Kultur, Politik

Disqus

Gilla
Dislike
and 25 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
80 kommentarer 870 gillar received
Dela på
Visar 42 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
3 new comments were just posted. Visa


Tyckarn 4 minuter sedan
Från M till SD - vi är många som gått den vägen.
1 person gillar det här.

IngeSpan 9 minuter sedan
Bra artikeln, ändå är det talande för vårt samhällsklimat att den är skriven under pseudonym. Vi har långt kvar innan slutet på PK-väldet börjar närma sig...
1 person gillar det här.

Demokrat001 19 minuter sedan
Jag förstår fortfarande inte varför folk inte förstår vad nyliberalismen står för. De nya moderaterna är nyliberaler, vilket var glasklart bara kort tid efter att Fredrik Reinfeldt, Sveriges farligaste man, tillträtt som partiledare 2003.

För övrigt anser jag att riksrätten skall återinföras.
5 people gillar det här.

knattefnattetjatte 20 minuter sedan
Vi kan inte längre acceptera att våra pengar går till dessa hitkommenderade folkgrupper,som suger ut vårt land och folk.Trodde i min enfald att moderaterna skulle verka för Sveriges bästa, men det visar sig att de är de grövsta landsförrädarna av alla.
Dessa politiker,som är ansvariga för massinvandringen,måste ställas till svars för sina gärningar.Folk från främmande kulturer med antivästerländska värderingar och till stor del analfabeter har absolut inget att tillföra vårt land.
Vinnarna är de s.k. privata bolag, som handhar hela flyktingindustrin.Kostnaderna för dessa verksamheter faktureras svenska skattebetalare,medan vinsterna privatiseras och skapar en massa nya miljonärer med otroliga förmögenheter outsourcade till skatteparadisen.
9 people gillar det här.

Askguden 22 minuter sedan
Välkommen får jag väl säga!
Röstade på SD i det senaste valet men har historiskt varit moderat förutom vissa vissa val som jag har röstat i rent missnöje på KD och NyD. Jag är konservativ.
Men nu kan jag aldrig någonsin rösta på moderaterna igen. Det nya M är helt främmande, min röst kommer de inte få igen.
För mig så är SD det sista hoppet för Sverige. Om SD misslyckas så får den sista svensken släcka lyset!
Då är det jag som tar flyget till mitt nya hemland.
Men innan dess så ska jag göra mitt bästa att SD blir regerande eller att de får sin politik genomförd.

SD 2014!
10 people gillar det här.

surkart 23 minuter sedan
Det är bara att instämma har nästan precis samma historia. Den senaste överenskommelsen med extremister i Mp har fått bägarn att rinna över! Tycker Reinfelt ser mer och mer desorienterad för varje gång man ser han. Är det bara det ruvande hatet mot Sd som bär han, karl ser inte riktigt frisk ut! Du nämner kostnaden till 800 miljoner, den notan kommer att bli mycket mycket dyrare. Långsiktigt är konsekvenserna nästan oöverblickbara med näst intill öppna dörrar mot hela Orienten och Afrika. Med den senaste överenkommelsen verkar det som om dårskapen inte har några gränser, och att vi kan se emot en köttsunami utan dess like. Om vi har 50000 somalier här nu, så multiplicera med tio och vi kommer uppåt en halvmillion om några år. Gud bevare detta land!
7 people gillar det här.

kjellan11 10 minuter sedan som svar till surkart
Rätt surkart sen kan du fortsätta att multiplisera om så där 10 år o vart år frammåt o då blir det inte 500.000 utan 5000.000 så rätt igen Gud bevare oss
1 person gillar det här.

Gulagarkipelagen 30 minuter sedan
Kunde lika gärna vara jag som skrivit. Jag vet, personligen, fler som kommer rösta på SD nästa val för första gången dessutom. Kan bli ett mycket intressant val nästa gång. För att inte tala om EU-valet som hålls samma år.
9 people gillar det här.

stellanbojerud 31 minuter sedan
Det var så fint så att jag måste lägga mitt musikaliska visitkort.
http://www.youtube.com/watch?v...
4 people gillar det här.

nordtomta 22 minuter sedan som svar till stellanbojerud
Kul! Tack för det!

Lady_Shadow 42 minuter sedan
Tack Madame du Nord.
Har samma upplevelse, röstade på M i många år, aldrig mer.
Vi är fem i familjen, 2 röstade på SD, 3 på M valet 2010, 2014 blir det fem som
röstar på SD, hoppas det går att vända skutan.
14 people gillar det här.

nordtomta 37 minuter sedan som svar till Lady_Shadow
Vi är också fem i familjen som i senaste valet röstade på M. Frågan är hur många av dem jag kan få över på min sida under de kommande tre åren? Jag jobbar öppet och i det fördolda å SDs vägnar... Det kanske går vägen?
8 people gillar det här.

Emse1 46 minuter sedan
Tackar för en bra artikel,intressant att läsa.
Intressant är också att läsa att så många f.d Moderater röstat SD,om jag förstått 7klövern rätt så tror de att det är f.d sossar som är den stora delen som "missnöjesröstat" och lagt sin röst på SD istället.Ack vad de bedrar sej skulle jag tro.
16 people gillar det här.

nordtomta 40 minuter sedan som svar till Emse1
Jag tror faktiskt att de lutar sig mot de statsvetenskapliga institutionernas utredningar om väljarströmmar. Av dessa kan man utläsa att de flesta av SDs väljare hittills har kommit från SAP, men att SD även tar emot stora grupper från M och andra borgerliga partier.

Men vadå? Nu verkar så mycket hända, och snabbt, så det återstår att se vilka partier som åderlåts mest till förmån för SD.
9 people gillar det här.

roder59 49 minuter sedan
Mer mitt i prick finns inte! Är också tveksam till nostalgisk Sverigeromantik à la Bullerbyn för att all Europeisk invandring sen 70-talet har varit berikande för Sverige. Diametral motsats är massimmigration från MENA regionen som har tvingats "down our throats" mot vår vilja och på vår bekostnad financiellt och socialt. Hoppas vi kan ställa dagens självmordspolitiker till svars innan dom flyr till snuskigt välbetalda PR-jobb då de inser sitt förräderi.
9 people gillar det här.

stellanbojerud 49 minuter sedan
Även min väg till SD var lång. Men efter tjugo (20) år blev de nya moderaterna för nya för mig.
22 people gillar det här.

HuldasKarin 18 minuter sedan som svar till stellanbojerud
Men nu har vi hittat hem :-))
5 people gillar det här.

antenori 51 minuter sedan
Många har anmärkt på att det hänt något med Reinfeldt senaset året. Kom ihåg att HG Wessberg, den mycket kompetente administratören som tog över i regeringskansliet efter den stackars kvinna som utnyttjades av TV 4 och gjorde bort sig för tid o evighet, tröttnade på Reinfeldts dåliga hunör. Anders Borg haar signalerat att han vill sluta-och skyller på att familjelivet blir lidande. I själva verket har han liksom HG Wessberg tröttnat på chefens nojor. Lämnar Borg skutan är det kört för moderaterna och partiet återgår till att bli vad det var under Bo Lundgren med charmtroll som Per Unckel som talespersoner d vs ett betydelselöst parti för direktörer och ämbetsmän som inte skaffaat partibok(S)..
10 people gillar det här.

PolarenPer 51 minuter sedan
Jag gjort precis samma resa som du! För mig är det obegripligt hur moderaterna totalt har havirerat och gått över till en bidragspolitik likt sossarna.

Jag gillar inte heller SDs vänsterekonomipolitik, men det är en liten uppoffring mot de man kan vinna genom att SD blir starka!

Aldrig mer M!
16 people gillar det här.
Svar till PolarenPer
Logga ut
@setovis
Dela på

Gulagarkipelagen 25 minuter sedan som svar till PolarenPer
Tja, jag gillar inte heller SD:s ekonomiska politik så där värst mycket. Men nu när alliansen förstör sig själv med alltmer vänsterpolitik så blir ju det argumentet allt mindre. Se bara på nästa budget. Bidrag och mer pengar till invandrare och religiösa är tyvärr en alldeles för stor del av det begränsade utrymme för utgifter som finns.
8 people gillar det här.

Marcus_080 53 minuter sedan
Du milde vad bra skrivet!

Välkommen
9 people gillar det här.

Anna Svensson 54 minuter sedan
tack Madame du Nord för ditt inlägg, som denna gång dock inger oss lite hopp: denne moderats väg till SD har nog många redan gått och förhoppninghsvis blir det många fler som går den framöver - dagens invandringspolitik saknar totalt rim och reson och för Sverige rakt ned till avgrunden. Nu krävs det många fler som kommer till insikt och detta måste ske genast innan alla dessa absurda beslut träder i kraft
7 people gillar det här.

rusellpeters 56 minuter sedan
Moderaterna kan ju ändra sin invandringspolitik men till vad?,Moderata ungdomsförbundet där framtidens ledare rekryteras har en annan syn. Citat Västerbottensfolkblad nedan.


SKELLEFTEÅ. Moderata ungdomsförbundet vill att Sverige ska öppna gränserna och införa fri invandring.Det beslutades under söndagens under organisationens arbetsstämma på Ekerö utanför Stockholm i söndags.Förslaget kom från Jacob Lundberg, Skellefteå.
Beslutet på MUF:s arbetsstämma var enhälligt.
2 people gillar det här.

7barsark7 59 minuter sedan
Ser fram mot nästa val, det känns långt bort just nu, ska ta emot röstlappar av SD om de finns i lokalen,inte vifta med valsedlarna men nära på och sedan lägga min första röst på dem.
Jag vill om 10-20 år kunna säga, skyll inte på mig, jag röstade på SD.
11 people gillar det här.

ParisSheraton 1 timme sedan
Förbaskat, trodde på en vändning till ett civiliserat samhälle, idag efter att ha lyssnat till svenska goda vänners uppfattning om situationen i Sverige så har jag gett upp. De vill bli islamiserade. Naiviteten är armerad betong. Detta vet islamisterna så det är endast en fråga om tid.
16 people gillar det här.

wimarg 1 timme sedan
Ungefär samma resa som jag själv har gått igenom. Från M till SD :-)
11 people gillar det här.

samhallsbygge 1 timme sedan
Tack!
2 people gillar det här.

Varangian Rus 1 timme sedan
En mycket bra skriven artikel som jag instämmer med till 100%.
Sverige är formligen på väg att pulveriseras så det är hög tid nu att folk tar och vaknar upp ur slummern.
11 people gillar det här.

marcusgbg 1 timme sedan
Samma här. Var också moderat innan. Men det visade sig att en röst på dem var en röst på de sjukt extrema miljöpartiet. ALdrig mer. Får bli SD 2014
26 people gillar det här.

DenRiktigaAteisten 59 minuter sedan som svar till marcusgbg
De av mina bekanta som är mest kritiska till SD och att "någon kan tänka sig att rösta på SD" är inbitna moderater! Undrar hur länge de är det som Reinfeldt & Co håller på...
6 people gillar det här.

Golgor 1 timme sedan som svar till marcusgbg
Räkna med mig också. Är sjukt besviken på mig själv att jag inte vart upplyst innan valet. :(
16 people gillar det här.

Cavatus 1 timme sedan
Jag känner igen mig i mycket du skriver, Madame du Nord. Jag röstade dock SD redan 2010, då fjällen hade fallit från mina ögon hösten 2009. Därför bestämde jag att väcka så många som möjligt som liksom jag hade gjort, befann sig i mediernas hypnotiska vegeterande tillstånd rent politiskt. Jag satte igång en flygbladskampanj och jag tror att många vaknade pga den då den uppmanade folk att läsa PI som alternativa nyheter.

Fortfarande är mitt mål att väcka folk, men gammelmedia håller människor i ett järngrepp. Det förstår man när man genomskådat mediepropagandan.

Läs Julia Caesars krönika på Snaphanen idag. Den handlar om mediernas och journalisternas oförmåga att ta kritik, som de kallar för sitt nypåhittade ord "näthat".
25 people gillar det här.

nordtomta 1 timme sedan som svar till Cavatus
Hej, jag har gjort det och den är väldigt sann och omsorgsfullt uppbyggd. Julia Caesar skriver sådant som gör ont för en hel del personer i vårt land - därom är jag övertygad.
11 people gillar det här.

mittmotto 1 timme sedan
Bara att konstatera att vi är många i klassen, jag har röstat M hela mitt liv men valet 2010 blev det SD och kommer aldrig mer att lägga en röst på M.

Tack för en bra artikel.
19 people gillar det här.

girommen 1 timme sedan
Tack Madame. Håller med om det mesta. Själv bestämde jag mig innan valet, då jag såg den kompakta konspirationen mot partiet som hade en slev att röra om i grytan med. Från att ha röstat på allt utom sossar, blev det glasklart att demokratins hälsa krävde ett nytt parti som inte genast kastade sig i säng med den ena eller andra grupperingen och som, framför allt, hade en kritisk inställning till den livsfarliga och odemokratiska samhällsordningen islam.
14 people gillar det här.

Don Varg 1 timme sedan
Har röstat på Moderaterna i varje val sedan 2001. Aldrig mer, ALDRIG MER!!! Det är med stor sorg jag sett och ser hur våra politiker förskingrat och förskingrar mina hårt intjänade kronor och ören... Jag önskar att PI inte behövt existera... -Men nu behövs ni mer än någonsin för att vi ska klara oss ur det här...
34 people gillar det här.

MartinA 32 minuter sedan som svar till Don Varg
Janne Josefssons valstugereportage inledde en statskupp i M.
2 people gillar det här.

Gammelmediakritiker 1 timme sedan
Röstade också tidigare på Moderaterna. Kommer dock aldrig mer hända!
22 people gillar det här.

BluEightTwo 1 timme sedan
Högern har alltid kämpat mot svensken. Nu anser högern , som numera är detsamma som vänstern , att svensken bekämpas bäst genom en massiv invasion av främlingar.
16 people gillar det här.

Cavatus 1 timme sedan som svar till BluEightTwo
Och med förtalskampanjer om att de är rasister och islamofober!
7 people gillar det här.

jlz 1 timme sedan
Sorry för offtopic: LÄNGE LEVE OD !
6 people gillar det här.

nordtomta 1 timme sedan som svar till jlz
Jag håller med! Men visst är den här versionen med Lunds Studentsångare mäktig? Jag ryser av glädje!
5 people gillar det här.

3 new comments were just posted. Visa

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: