torsdag 15 september 2011

Det är nya tider för SD också | Värmlands Folkblad

Det är nya tider för SD också | Värmlands Folkblad: Det är nya tider för SD också

Insändare

Replik på Jonas Gunnarssons (S) insändare ”SD-ledaren lider av dåligt minne” i VF den 5 september.
Relaterat

SD-ledaren lider av dåligt minne

Rubriken sattes inte av Åkesson utan av Aftonbladet. Mycket av vad medierna själva förmedlar är vad som ”skruvat” upp hatet i största allmänhet. Åkessons artikel handlade om Islam som politisk åsikt, ideologi och religiös lära, inte om muslimer som människor och folk. Då inte ens JK ansåg att artikeln gav skäl för klander, vore det klädsamt om inte Gunnarson insinuerar motsatsen inför läskretsen. Gunnarson ger bara exempel på vilseledande debatteknik, vilket beklagligtvis är tongivande för artikeln i övrigt. Att vi menar att det aldrig funnits ”islamhat” i Värmland motsägs naturligtvis inte av SD:s bakgrund. På den tiden var Islam ingen svensk angelägenhet.

Sverigedemokraternas bakgrund har exakt samma relevans för sverigedemokraternas politik och värderingar idag, som att socialdemokraterna 1922 lade grunden för statens rasbiologiska institut och bedrev genetisk forskning, samt lobotomerade och steriliserade ”avvikande” människor ända in på 70-talet. Alla partier har en bakgrund att beklaga. Ska sådana vägleda debatten, så ligger Socialdemokraterna sämre till.

Inte desto mindre ursäktas Socialdemokraternas bakgrund med att ”det var andra tider då”. Det är riktigt. Och det är helt andra tider nu, även för Sverigedemokraterna.

Även SD:s människosyn handlar om alla människors lika värde. Med det menar vi verkligen ”allas”, i motsats till övriga partier, som enats om en skrämmande samsyn om att hela tiden behandla människor olika beroende på varifrån de kommer. Lever man som medborgare i Sverige ska regler, villkor och förmåner etcetera vara desamma för alla och alla behandlas som svenskar behandlas. Om det är på ont eller gott råder delade meningar om, men oavsett svar, handlar det om allas grundlaga rätt till likabehandling där religiösa ”särrättigheter” faller utanför ramen.

Att okritiskt bejaka ”mångkulturen” är inte samma sak som att ha en god människosyn. Inte heller är i vilken grad du bejakar ”mångkultur” ett mått på rasism. Att det förhåller sig så är helt och hållet sanningslöst, men det satsas enorma resurser på att både ge sken av det och etablera det som en ny norm.

”Mångkulturellt samhälle”, om man nu vill ha det, uppnås för det första inte genom att förneka och bortprioritera den egna kulturen för att möjliggöra en annan kulturs trivsel. Nämligen: den enda kulturen som alla våra samhällsförändringar kretsar runt idag.

Runar Filper och Victoria Wärmler,

ordförande och sekreterare Sverigedemokraterna Värmlands län
Värmlands Folkblad
Publicerad: 2011-09-15 08:46

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: