fredag 9 september 2011

Invandringen valfråga i Danmark trots allt « Politiskt Inkorrekt

Invandringen valfråga i Danmark trots allt « Politiskt Inkorrekt: Invandringen valfråga i Danmark trots allt

KRÖNIKA/DANSKA VALET Svenska medier har inför det danska valet ogenerat ljugit om hur trötta danskarna skulle vara på invandringsfrågan och glatt sig åt att den lyst med sin frånvaro i valrörelsen. Som stöd för sina påståenden har man redovisat opinionsundersökningar som Fan reciterar Bibeln. Med en vecka kvar till valdagen gör dock invandringspolitiken sin entré i kampen om väljarna, detta tack vare Socialistisk Folkepartis ledare Villy Søvndal som desperat famlar efter en profilfråga för att göra något åt partiets opinionssiffror som befinner sig i fritt fall.

I motsats till den svenska regeringens släpphänta migrationspolitik har de danska regeringspartierna Venstre och Konservative tillsammans med stödpartiet Dansk Folkeparti i ett par omgångar under året skärpt kraven för permanent uppehållstillstånd vid anhöriginvandring. Även den danska oppositionen skiljer sig markant från den svenska. I Danmark har Socialdemokraterna och t.o.m. Lars Ohlys bröder och systrar i Socialistisk Folkeparti prioriterat ansvar för landet framför att putsa på sin gloria som godhetsapostlar och världssamvete. Därför har man i flera delar stött regeringen i dessa regelskärpningar. Man har dock diskuterat att i framtiden göra om det poängsystem som regeringen infört som en del av kvalificeringsprocessen för att erhålla uppehållstillstånd som anhöriginvandrare.

Socialistisk Folkeparti ser nu ut att gå mot ett katastrofval och strömhoppen verkar gå i riktning mot vänsterpartiet Enhedslisten och mittenpartiet Radikale. En teori om varför det sker är att dessa båda partier lovat ta bort poängsystemet för anhöriginvandring, och även den så kallade 24-årsregeln som är en minimiålder för äktenskap mellan danska medborgare och personer utanför EU som införts för att få bukt med de tvångsäktenskap som är vanliga inom vissa etniska/religiösa grupper. De inom SF som anser att partiet behöver distansera sig i invandringspolitiken gentemot regeringen och Dansk Folkeparti känner därför att nu är rätt tillfälle att göra detta.

En av dem är SF:s partiledare Villy Søvndal som nu gör en soloåkning i valrörelsen genom att säga att han vill skrota såväl poängsystemet som 24-årsregeln. Socialdemokraterna står fast vid sin tidigare linje om att behålla det nuvarande poängsystemet tills vidare och reformera det senare efter överläggningar med SF och eventuella andra partier som kan komma att ingå i en ny regering. I frågan om 24-årsregeln är Socialdemokraterna splittrade men den officiella partilinjen är ändå att den ska vara kvar.

De – inte minst i PK-präktiga Sverige – som hoppats att denna danska valrörelse, i motsats till de tre tidigare, inte skulle komma att handla om invandring och att det i sin tur skulle göra det svårt för Dansk Folkeparti att konsolidera sitt väljarstöd, de får nu se sina förhoppningar grusas. Tack vare Villy Søvndals utspel ligger nu invandringspolitiken där som ett saftigt köttben på bordet för alla partier att hugga in på. Det gynnar förstås Dansk Folkeparti och är en god nyhet för alla oss som gärna ser att Danmark fortsätter vara ett invandringspolitiskt föredöme och inte börjar förfalla till svensk nivå efter valet.

Mats Dagerlind – Demofon

Sydsvenskan
PrintFriendlyShare
2011-09-09, 09:00 (uppdaterat 2011-09-09, 03:02) | Kategori(er): Krönika, Politik, Utrikes

Disqus

Gilla
Dislike
and 7 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
70 kommentarer 852 gillar received
Dela på
Visar 22 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Jing Yut 2 minuter sedan
Bra att att det går bra för Danmark, men nu gäller det Sverige,och här går det inte så bra.
Ingen i Sverige står upp för oss, inte regeringen,riksdagen,media, tankesmedjer,eller allmänheten,
så jag vet inte hur vi skall ändra på skutan? Skriva här och på andra bloggar är väl bra,men vi måste
nå ut till massorna! Hur gör vi det?

Shakanda 8 minuter sedan
Ja, har knoppar samtliga politiker, media, antirasister, multikultifolket m fl

Demokrat001 8 minuter sedan
Jag undrar vad danskarna hade sagt om romerna i Danmark hade fått ytterligare stålar, närmare bestämt 46 miljoner?

Den svenska regeringen fortsätter storhandlingen av väljare och i dag gäller det romska röster:

http://www.regeringen.se/sb/d/...

SM811 2 minuter sedan som svar till Demokrat001
Fortfarande massa svammel. De skall integreras mm. De vill ju inte ens gå till skolan.

Sven007 9 minuter sedan
Man må gjerne kalle meg fremmedfiendtlig, men årsaken til at jeg støtter det danske poengsystemet skyldes at jeg er trøtt av at det strømmer inn store mengder med utlendinger som ikke eier noen som helst kvalifikasjoner for å forsørge seg selv i Norge, eller Sverige.
Det er etter mitt syn direkte ansvarsløst av politikerne å tillate et system som gjør at folk kan velge å kalle seg "flyktning" og føle seg forfulgt, og dermed få innvilget opphold som asylsøkere. Enden på den visa er at de dermed kan legger seg inn på våre sosiale ordninger og leve et liv på skattebetalernes regning. Vi gir dem bostad, vi kler dem og forsyner dem med mat, helse og skole. Og takken for dette er gjerne at ganske mange av disse nybyggerne synes vi er noe rasister fordi de ikke får mer.
Det danske poengssytemet skal sikre at de som kommer har kvalifikasjoner til å få seg en jobb, og dermed bidra til sitt nye land. Men det er selvfølgelig som en rød klut for dem som ønsker å bli forsørget av sitt kommende "fedreland".
2 people gillar det här.

Lothar_von_Richthofen 12 minuter sedan
Vårt tak ligger på marken. I Danmark är det högt till det...
2 people gillar det här.

Shakanda 15 minuter sedan
Klart det är en valfråga, med tanke på stora kostnader, våld, kriminalitet, bidragsgivandet, terrorismhot
2 people gillar det här.

suntfornuft 17 minuter sedan
Avundas det danska debattklimatet önskar att det var likadant i Sverige.
7 people gillar det här.

Sanningen vinner 27 minuter sedan
Det Danska valet handlar inte om "ointressanta invandringsfrågan" som svenska PK-media skriver föga överraskande.

Om nu Europa skall begå kulturellt självmord, så är det klart att det inte är en valfråga allena. Innerst inne kan nog inte ens PK-eliten tänka sig konvertera till pedofil-religionen och då kanske tvingas slå sina barn, våldta hustrun och kanske kasta ut dottern från balkongen.

Nej,
invandringsfrågorna och islamifieringen kommer bara få mer och mer fokus. Dessvärre kommer söndag 11 september 2011 kanske bli alltför spännande för en elelr annan PK-journaluist, som säkert redan nu har formulerat apolgetiska texter om fredens religion.
www.TheReligionOfPeace.com
4 people gillar det här.

Olandstoken 32 minuter sedan
Det är väl klart att ett lands folk ska vara patriotiska mot sina landsmän och ställe dem i främsta rummet , i Sverige ställs det etniska arbetarna i bakre rummet och etniska pensionärer ställer man i garderoben då dessa nu enbart kostar pengar.
Invandrare har staten lite chans att tjäna skattepengar på men pensionärer är förbrukade och ska skrotas, jag kan faktiskt inte se att de sju kommunistpartierna i landet gör något annat än diskriminerar den etniske svensken.
5 people gillar det här.

MaxPayne2 [Moderator] 33 minuter sedan
Danmarks politiker, till skillnad från Sveriges politiker, sköter sitt jobb och arbetar för sitt lands bästa. De lyssnar på sina väljare och jobbar för sin välfärd.

Sveriges politiker, till skillnad från Danmarks politiker, struntar och föraktar sina väljare och jobbar enbart för att få fler röster och säkra sina platser så de får fortsatt lön för att göra... Ingenting. Tänk om de skulle tvingas ut och behöva arbeta för sitt uppehälle, möta de personer som de en gång hade som väljare. Tänk om våra politiker tvingades leva på en lågstatuslön som exempelvis sjukvårdsbiträde... Då hade de snart ångrat att de satte rösterna före välfärden.

Jag är djupt avundsjuk på danskarna, deras gemytlighet och deras vettiga politiker. Vi har mycket att lära oss av dem. Tack o lov har vi iaf ett parti som studerar Danmark och lär sig av dem. Förhoppningsvis kommer vi få samma sociala välfärd även här.
4 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 39 minuter sedan
Jag väntar på den dagen när danska politiker säger att den grova brottsligheten i Danmark stadigt sjunker och det beror på den tuffa invandringspolitiken och att kriminella kulturberikare utvisas.
Samtidigt måste svenska politiker erkänna att brottsligheten bara ökar och att det går en våldtäktsvåg över Sverige.
Alla vi nationalister kan då hamra sönder PK media och 7 klövern med argumentet invandringen ökar och förvärrar brottsligheten.
11 people gillar det här.

nollttan 42 minuter sedan
Citat ur Sydsvenskan:
"Under hela valrörelsen har det sagts att valet blir det första på tio år som inte handlar om invandringspolitik utan om ekonomi. Så såg det ut tills SF drog igång debatten".

Skall man tolka tidningsartikeln som så att Claes Furstenberg (författaren) anser att det är beklagligt att invandringspolitiken kommer att diskuteras i den danska valrörelsen. Även om denna inte skulle diskuteras så kommer frågan ändå att ligga och bubbla under ytan. Vi såg ju att denna fråga var tabu under den svenska valrörelsen. Nu i efterhand anser man att invandringen är en så viktig fråga att varenda tidning, politiker och proffstyckare lägger ner en fruktansvärd massa krut på att försvara vansinnet och misskreditera SD.

Det skulle ha varit bättre om det under valrörelsen hade skett en debatt angående sakfrågor beträffande invandringen i stället för tabubeläggning av ämnet. Givetvis insåg de rumsrena partierna att detta skulle ha varit livsfarligt eftersom de inte skulle klara av en sådan debatt, utan de ägnade sig i stället åt en massa barnsligt krypskytte på meningsmotståndare och detta pågår ännu.

Jag hoppas verkligen att invandringspolitiken kommer att ventileras i det danska valet så att inte även danskarna hamnar i den sits som Sverige befinner sig i då det gäller debattklimatet. I en demokrati skall de styrande givetvis inte strypa väljarkårens åsikter då det gäller politiska frågor överhuvudtaget och därför behövs det nu en folkomröstning angående den svenska invandringspolitiken.
8 people gillar det här.

Kollen 23 minuter sedan som svar till nollttan
Sverige är numera en demokratur,något som de flesta inte är medvetna om!.
4 people gillar det här.

Herr_Nilsson 45 minuter sedan
Det blir intressant att se resultatet. Ännu intressantare att se gammelmedias reaktion och hur de ska hantera resultatet hur det nu än blir.
5 people gillar det här.

Svenskastavalla 1 timme sedan
Ett litet ljus i mörkret i alla fall.
6 people gillar det här.

monamuslim 1 timme sedan
Medan Sverige säljs ut verkar PK´s viktigaste fråga vara om kommunisterna skall ha en eller två partiledare
21 people gillar det här.

NakenKejsare 1 timme sedan
Tänk om Norge, Finland och Danmark hade samma debattklimat och politik som i Sverige. - Hemsk tanke.

Nu har vi i alla fall förebilder. Det kan betyda mycket i framtiden när Sverige väl har chans att ändra kurs.
28 people gillar det här.

Maja Dacke 43 minuter sedan som svar till NakenKejsare
Nemen, det går ju inte ... Sverige är ju bäst i allt! Sverige är ju bäst ... ÄR JU BÄST ... är ju bäst ... världsbäst ... lyssnar inte, lyssnar inte, ser inte, ser inte ... bäst ... världsbäst ... ... ...
5 people gillar det här.

Sten Klare 1 timme sedan
@Mats: Idag var du lite mindre skärpt än vanligt när du skriver att "svenska medier har inför det danska valet ogenerat ljugit om hur trötta danskarna skulle vara på invandringsfrågan". Är det så säkert? Om jag vore dansk skulle jag också vara trött på invandringsfrågan eftersom det i Danmark råder hyfsad samsyn på en väl balanserad politik i den frågan. Det är väl lämpligt att politiska diskursen i ett land fokuserar på saker som behöver en rejäl förändring.
1 person gillar det här.

Demokrat001 1 timme sedan som svar till Sten Klare
Svenska medier har faktiskt uttalat just det.
4 people gillar det här.

Patrik 1 timme sedan
Återigen en bra belysande artikel från Mats.

Sverige fungerar nog väl som avskräckande exempel för både danskar och andra europeiska folk så risken att dessa länder skulle ta efter svensk invandringspolitik är nog obefintlig.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: