onsdag 14 september 2011

Fria PI | Yttrandefriheten framför allt

Fria PI | Yttrandefriheten framför allt:

september, 2011
Satsning på kulturarvet borde även omfatta arbetslösa kulturarvsarbetare

PRESSMEDDELANDE Tack vare en samsyn mellan SD och de rödgröna partierna, som tvingade de borgerliga partierna i kulturutskottet att vika ned sig, fattades i våras ett beslut i riksdagen om att tillkännage för regeringen att kulturarvsområdet och våra länsmuseer behöver mer fokus och stöd. Regeringen har nu lanserat satsningen Kulturarvslyftet. Det är positivt att riksdagsbeslutet har resulterat i en faktisk åtgärd, men SD anser att inriktningen mot utförsäkrade är alltför snäv och att även arbetslösa kulturarvsarbetare borde inkluderas.

Sverigedemokraternas representant i kulturutskottet, Mattias Karlsson, kommenterar:

- Det är oerhört glädjande att vårt enträgna arbete för mer resurser till det svenska kulturarvet nu börjat ge resultat. Det visar att vår närvaro i Riksdagen gör skillnad. Jag beklagar dock att regeringen inte har valt att även inkludera arbetslösa kulturarbetare i satsningen. Om regeringen nu medger att det finns viktiga uppgifter att utföra på kulturarvsområdet, så borde det borga för en större kvalitet om personer med adekvat utbildning fick förtur, säger Mattias Karlsson.

Mynewsdesk

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: kulturarv, kulturarvsbevaring, Mattias Karlsson, Sverigedemokraterna
14 september, 2011
Sjukvården – nedprioriterad och mångkulturell

DEBATT Historier om den svenska välfärden har spridit sig i stort sätt hela världen. Landet där manna strömmar från klar himmel och där man inte behöver någon sked för att ta del av den. Men hur väl stämmer denna bild? En matnyttig nätsida: Ekonomifakta.se, lämnar i absoluta siffror var våra skattepengar går. Där kan man konstatera att den överlägset största biten av kakan är Socialt skydd (41 procent). Man kan också se att allt mindre pengar i förhållande till allt annat, går till sjukvård. I själva verket ligger svensk sjukvård i strykklass jämfört med vad andra Västländer satsar. Varför?

Sammanlagd summa för offentliga sektorn år 2009: En billion 650 miljarder (1.650 miljarder). Av dessa går så 41 procent till socialt skydd, d v s bidrag: 675 miljarder. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: budget, ekonomi, mångkultur, sjukvård
14 september, 2011
Professor: Sjunkande IQ med hög invandring

FORSKNING I samband med att det inhemska befolkningsantalet krymper i förhållande till den utomeuropeiska invandringen, krymper också vår begåvning, mätt i IQ. Detta uppseendeväckande uttalande skulle säkerligen orsaka krupp bland PK-maffian i Sverige, men i Danmark är man som bekant lite mer frispråkig. Det är professor emir. Helmuth Nyborg som i Jyllands-Posten ger uttryck för vad vi andra anar men inte vågar ens andas om.

Som bekant är våra grannländers invandring bara en bråkdel av den svenska. Ändå har, framför allt Danmark, dragit ordentligt i nödbromsen. Skräckscenariot för det danska folket är det som sker på andra sidan sundet.

Professor Nyborg har länge stått bakom den skärpta danska invandringspolitiken. Han har varnat för att följa Sverige som nu har börjat kana även ekonomiskt. Anders Borg har skruvat ner den förväntade tillväxten och grymtar om att det är för den höga arbetslösheten. Han vet mycket väl, resonerar Nyborg, vad den höga arbetslösheten beror på. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: invandring, IQ
13 september, 2011
Tintin inför rätta i Belgien – anklagad för rasism

BOMBER OCH GRANATER Vi skrev om detta hösten 2010. Då skulle det vara rättegång i Belgien – mot seriefiguren Tintin, anklagad för rasism. Jo ni läste rätt. En man hade då stämt förlaget som ger ut ”Tintin i Kongo” som han hävdar innehåller kränkande bilder av afrikaner.

Bienvenu Mbutu heter mannen bakom anmälan, själv från Kongo. Han anser att seriealbumet ger en ”oacceptabel bild av Afrika” och att afrikaner framställs som allmänt dumma och kolsvarta med jättestora läppar – rent rasistiska bilder, enligt Mbutu. Han driver en rättsprocess med stöd av en lag som förbjuder rasistiska bilder i konstnärliga produkter, vilket kan leda till att försäljningen av seriealbumet förbjuds i Belgien om rätten dömer i Mbutus favör. Ett alternativ är att förlaget dels ber kongoleser om ursäkt och dels inkluderar något slags försättsblad där de beskriver något av det koloniala Belgiens övergrepp i Kongo för 100 år sedan.

Enligt Mbutu väger yttrandefriheten mindre tungt i detta fall än rätten för att en mörkhyad person ska kunna leva ett värdigt liv i Belgien. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: afrikaner, Belgien, Mbutu, negrer, rasism, Tintin, Tintin i Kongo
13 september, 2011
Ny forskningsjournal öppnas för alla

FORSKNING För ett par dagar sedan släpptes det första numret av Nordic Journal of Migration Research. Den är en fortsättning av de numera nedlagda men välkända tidsskrifterna Norwegian Journal of Migration Research och Finnish Journal of Ethnicity and Migration. I samband med detta har artiklarna gjorts tillgängliga för alla gratis.

De områden som det fokuseras på är migrationsteori, analys av migrationsprocesser, integrationspolicys och interkulturella relationer. alla artiklarna är vetenskapligt granskade.

Varför ska man läsa tidsskriften? Så här lyder motiveringen: ”NJMR publishes high quality articles and book reviews on the Nordic region and beyond in the field of international migration and ethnic relations. It provides a unique and up-to-date window to top scholarship in its field.”

PI ställer sig inte med nödvändighet bakom innehållet i tidsskriften. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: migration, Nordic Journal of Migration Research
13 september, 2011
Myten om kommunismens godhet

KRÖNIKA Trots att utopierna och de stora ideologiernas tid är förbi, står Vänsterpartiet och övriga vänsterfalanger fortfarande fast vid sina kommunistiska rötter. Kommunismen är trots alla dess massmord accepterad i Sverige, och den försvaras ofta med att dess ursprungstanke är god, men att den har missbrukats. Trots att de flesta som försvarar kommunismen sällan eller aldrig ingår i den skara av människor som ser nyanserat på världen, tänkte jag ändå bemöda mig med att svara på deras stående argument: ‘kommunismen är god, egentligen’.

Den tydliga skillnaden som görs mellan kommunistiska symboler och nazistiska, är något som tydligt visar hur vänstern särbehandlas, vad är det som rättfärdigar att förbjuda den ena ideologins symboler men inte den andras? Sverigedemokraterna i Helsingborg har skrivit en motion som berör detta fenomen. I deras förslag skall försäljning av extrema vänstersymboler, exempelvis saker med Che Guevara-motiv, förbjudas under Helsingborgsfestivalen. Sverigedemokraterna i staden menar att kommunismens symboler är lika hemska som nazismens. De gör helt rätt i att likställa dessa symboler med exempelvis hakkors, men jag håller inte med dem om att man bör förbjuda symbolerna. Istället skall man ersätta förbud med dialog, vilket är det man skall sträva efter i en demokrati, oavsett hur illa man än anser att åsikterna är. Dock kräver en fungerande dialog ett sansat debattklimat, något som i dagsläget tyvärr måste ses som en utopi snarare än ett realistiskt alternativ. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: kommunism, myter, Vänsterpartiet
13 september, 2011
Asylsökande påstod sig vara ensamkommande – nu friad från våldtäkt

VÅLDTÄKTSFRIAD Första gången PI tog upp detta var i början av augusti. Då skrev vi följande:

”För två veckor sedan i Övertorneå lurade en 15-årig kille in en 17-årig tjej i hans bostad (hans familjs lägenhet) där 15-åringen sedan våldtog henne. Tjejen bor i samma bostadshus men känner inte 15-åringen. Sedan förra veckan sitter han häktad och matvägrar numera. Det är mycket ovanligt att så unga häktas. Men tingsrätten ansåg att om grabben är på fri fot skulle han kunna fly eller försvåra utredningen.

Den häktade heter Mohamed T, född 1995.”

Vi följde upp historien när åtalet kom:

Det visade sig att Mohamed ljugit om sin ålder för att ge sken av att vara ”ensamkommande flyktingbarn”. Egentligen är han 22 år och heter Mohamed Trabelsi samt är nyanländ i Sverige. Han är tunisisk medborgare med tolkbehov på arabiska. Migrationsverkets utredning visade att han är född 1988. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: asylsökande, Övertorneå, ensamkommande, våldtäkt
13 september, 2011
Seved i Malmö – en orgie i trakasserier mot boende

GANGSTEROMRÅDE Det handlar om invandrartäta bostadsområdet Seved i Södra Sofielund i Malmö. Skottlossningar, skottskadade, knivskadade, personrån, misshandel, bränder, knarkhandel och inte minst trakasserier mot boende som vågar säga till är inslag i vardagen. En dag roade sig invandrargängen med att hota byggjobbare, förstöra byggnadsarbeten, krossa rutor, anlägga minst en mordbrand, kasta sten, och skjuta raketer mot bilar, hus samt mot polisen.

De boende upplever sin närmiljö som otrygg och har flera gånger påtalat att man kräver resoluta polisiära åtgärder. Polis och socialtjänst har gjort stora insatser, men verkar i sammanhanget närmast handlingsförlamade. Även Malmö stad har lagt energi och pengar på att rusta upp området men det fortsätter spåra ur. Det har till och med gått så långt att Malmö stad fått flytta på verksamheten i Äpplets förskola på grund av bråk och dålig miljö. Förskolan med 38 platser ligger endast ett tiotal meter från den ökända Rasmusgatan vid Sevedsplan. Föräldrarna till förskolebarnen vågar knappt lämna och hämta sina barn mitt på ljusa dagen. Ännu ett offer som mångkulturexperimentet skördat. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: Den hemliga miljonären, invandrargäng, Kanal 5, kriminalitet, Malmö, mordbrand, raketer, Severed, stenkastning, trakasserier
13 september, 2011
Dubbelmord och utpressning: Gängkriminella gripna i Södertälje

GROV KRIMINALITET I morse fick gängkriminella från syrianska brödraskapet besök av tungt beväpnad polis i Södertälje. Fyra män i åldrarna 58, 39, 36 och 29 år greps på fyra adresser misstänkta för grov utpressning i flera fall. I samband med gripandena utfördes också husrannsakan och då hittade polisen handeldvapen och en större summa pengar.

Något senare greps en femte man, 39 år, misstänkt för medhjälp till mordet på bröderna Moussa den 1 juli 2010 inne på Oasens illegala spelklubb.

Fotbollsspelaren Eddie Moussa och hans bror mördade i Ronna
Dubbelmordet i Södertälje på väg mot sin lösning
Dubbelmordet i Södertälje: flera män häktade (fyra har släppts, åtta sitter häktade). läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: bröderna Moussa, dubbelmord, Eddie Moussa, illegal spelklubb, kriminella gäng, Oasens spelklubb, organiserad brottslighet, Ronna, Södertälje, Södertäljemaffian, svartklubb, svensk maffia, syrianer, syrianska brödraskapet, utpressning
13 september, 2011
Rottweiler höggs i bröstet och fick halsen nästan avskuren

DJURPLÅGERI Förra tisdagen såg ett vittne hur en kraftigt byggd man i 30-årsåldern med en fylld sopsäck gå in i en trädgård på Hindsbogatan i Skara. Sedan kom mannen ut igen, med sopsäcken tom. På onsdagen tog sig vittnet in i trädgården och gjorde en makaber upptäckt. Gömd under en buske låg en död rottweiler. Den hade stuckits flera gånger i bröstkorgen och blivit svårt skuren i halsen.

Polisen har inlett en utredning om djurplågeri. Hunden var även id-märkt men polisen har inte fått någon träff på ägaren i hundregistret. Därför har man uppmanat allmänheten att komma in med tips.

Vet du något om hunden? Eller vem mannen med säcken är? Ring polisen på 114 14.

Bild på den döda hunden

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: djurplågeri, Hindsbogatan, hund, knivhuggen, rottweiler, Skara
13 september, 2011
Misshandlades till döds på Max – tre gripna

DÖDSMISSHANDEL Polisen fick larmet vid 03.40-tiden natten till söndagen den 22 maj i år, till en misshandel som inträffade i kön på MAX på Hamngatan i Stockholm. Offret, chilenaren Aaron Ignacio Caceres Aros, född 1988, hade haft två unga män emot sig. När polisen kom fram hade gärningsmännen försvunnit. På golvet låg Aaron svårt skallskadad.

Männen ska ha utdelat två slag eller fler innan Aaron föll mot kassadisken. Det slutade så illa att han slog skallen i någon form av bänkskiva. Han fördes till S:t Görans sjukhus med livshotande skador. Han avled den söndagen.

Hans mamma var djupt förtvivlad:

- Hur ska jag kunna leva vidare? frågade sig Ana Maria Aros Torres.

Aaron Ignacio Caceres Aros har beskrivits som en skötsam och omtyckt kille. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: Aaron Ignacio Caceres Aros, dödsmisshandel, gripna, Hamngatan, Max, Stockholm
13 september, 2011
Terrormisstänkta begärs häktade för mordförberedelse

TERRORISM I lördags kväll greps fyra muslimer vid Göteborgs centralstation, misstänkta för förberedelse till terrorbrott. Samtidigt utymdes konsthallen Röda Sten, invid Älvsborgsbrons fäste, där drygt 400 personer bevistade Göteborgs internationella konstbiennal. I förra veckan skrev Lars Vilks att han skulle delta men inte när. Evenemanget sker i flera städer. Eftersom det föreligger en ständig hotbild mot Vilks kan han mycket väl ha varit måltavlan, om de misstänkta tog för givet att han skulle dit.

Åklagare Agnetha Hilding Qvarnström begärde idag männen häktade men inte för den ursprungliga rubriceringen – istället är det för förberedelse till mord. Häktingsförhandling sker med start imorgon bitti vid Göteborgs tingsrätt.

Gänget tros tillhöra eller sympatisera med jihadisterna i Al-Shabaab i Somalia. På somaliska betyder det Ungdomsrörelsen och ”moderpartiet” heter Islamiska Domstolarna, Supreme Islamic Courts Council, (SICC) sedan 2006. Tidigare hette det Union of Islamic Courts, (UIC) och senare Islamic Courts Union, (ICU). läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: al-Shabaab, förberedelse, Göteborg, häktade, islamister, misstänkta, mord, namn, Somalia, terrorbrott, terrorister
13 september, 2011
Insändare: Alla är vi rasister

INSÄNDARE Vad har PK-sidan kvar den dag ordet ”rasism” förlorat sin magi? När det inte längre går att trollbinda en kuvad allmänhet med teatraliska gester, dunkel scenbelysning och ett suggererande ”abrakadabra-RASIST!” för att få all opposition att upplösas i en rökpuff? När salongen dränks i ett avslöjande ljus och publiken kommer upp på scenen för att syna rekvisitan noggrannare, titta närmre på falluckor, speglar och dubbla bottnar?

Inte mycket. Ingen realistisk mångkulturivrare tror sig kunna vinna en debatt byggd på siffror och fakta. OECD, AMS, BRÅ, SCB producerar många tabeller, grafer och diagram, men väldigt få av dem pekar på att den röstberättigade svenske medborgaren, skattebetalaren på något sätt tjänar på invandringen som den ser ut idag. Ännu mindre tyder på att de spenderade skattemedlen skapar mesta möjliga humanitära resultat, att vi alltså ens är ”snälla”. En migrant i en svensk förort eller tusen människor i sina hembyar, vem hjälper du helst? Vad är egentligen moraliskt försvarbart, sann godhet? läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
13 september, 2011
Namnen på de åtalade i barnporrättegången – 23 kvinnor och en man

BARNPORR På tisdagen inleddes en unik rättegång i Falu tingsrätt i Sveriges största barnporrhärva. En man och 23 kvinnor står inför rätta.

När polisen kom den manlige pedofilen på spåren och sedan gick genom hans dator tappade de hakan när man såg vilka som var mottagarna – bara kvinnor. Mannen åtalas för grovt barnpornografibrott medan kvinnorna åtalades för barnpornografibrott av normalgraden.

Alla utom en av kvinnorna har erkänt att de tagit emot materialet, där några tillägger att man inte hade en önskan att få det. Två av kvinnorna har även erkänt att de tagit egna bilder och en annan kvinna erkänner att hon blev sexuellt tillfredsställd av materialet han skickat henne. En kvinna sa i en telefonintervju med SVT att ”Det är väl inte förbjudet att fantisera”. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: åtalade, barnpornografibrott, barnporr, Falu Tingsrätt, kvinnor, rättegång
13 september, 2011
Stora beslag av drogen kat i Malmö

DROGBERIKNING Tullen i Malmö beslagtog i helgen vid åtta olika tillfällen sammanlagt ett halvt ton av invandrardrogen kat.

På fredagen gjordes sex beslag, fem av den på tåg över Öresund mellan Köpenhamn och Malmö, det sjätte i en bil som stoppades på Öresundsbron. Fyra personer greps, en av dem under viss dramatik, en man i 40-årsåldern som valade att trycka gasen i botten när han insåg att bilen skulle genomsökas. Efter någon kilometers biljakt förlorade mannen kontrollen över fordonet, körde av vägen och kunde omhändertas. Det skriver Sydsvenskan idag. Var och när de sista två beslagen gjordes uppges inte. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: Öresundsbron, droger, drogsmuggling, kat, khat, Malmö, smuggling, somalier, tullen
13 september, 2011
Beslöjad muslim upprörs av penisskämt på arbetsplatsen

INGEN HUMOR Exakt vilket företag i Sverige det handlar om vet inte PI. Några tjejer tramsar sig på jobbet och en av dem har fäst ”penis” under sitt förkläde och ”blottar sig” för de kvinnliga kollegorna vid sina arbetsstationer. Många skrattar – tills det dyker upp en beslöjad muslim som på dålig svenska tycker annorlunda. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: arbetsplats, muslim, penis, skämt, snopp
13 september, 2011
SDU bjuder in frispråkig Aftonbladetreporter till debatt

PRESSMEDDELANDE Vi inom SDU tycker att politisk debatt är det roligaste och viktigaste som finns – ty demokratin bygger på att vi politiker lyssnar och diskuterar med alla människor, oaktat bildningsnivå eller åsikt. Vi menar också att man bör bemöta politiska motståndare med respekt och debattglädje, även i situationer då dessa tydligt indikerat att de är okunniga om politik i allmänhet och oss eller vårt moderparti i synnerhet. Debatten ska vara till för alla – även för den allra minst insatta nybörjare.

Med anledning av detta vårt förhållningssätt, och med anledning av att Aftonbladets reporter Tore S Börjesson häromdagen något oväntat tog sina första stapplande steg på politikens område, vill vi välkomna Tore på debatt med någon av SDU:s lokala företrädare så att han får en ärlig chans att utveckla sina politiska ställningstaganden. Vi hade tänkt att ämnet skulle kunna vara ”Vilken samtalston ska vi ha i den politiska debatten?” eller ”Tjänar demokratin på invektiv och hat?”. Vi vill vara tydliga med att Tore själv kan få välja ett annat ämne om de båda föreslagna ämnena skulle kännas för invecklade såhär i början, dock måste eventuellt eget förslag beröra huvudämnet politik (alltså faller både sport, mode och populärmusik bort, vi hoppas Tore har förståelse för att den politiska debatten ska beröra viktigare saker än så). läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: Aftonbladet, debatt, reporter, SDU, Sverigedemokraterna, Tore Börjesson
13 september, 2011
Sveriges Radio polisanmält för dödshot mot kristna

PUBLIC SERVICE Nyligen berättade vi hur en imam i Rinkeby dödshotat kristna konvertiter i ett program från Sveriges Radios somaliska redaktion. ”Det är varje muslims skyldighet att döda dem som lämnar islam”, hette det. Inslaget har nu polisanmälts för hets mot folkgrupp. Dessutom har tretton anmälningar hittills gjorts till Granskningsnämnden, som friar på löpande band.

Erik Johansson, missionssekreterare för EFS:s internationella missionsarbete, säger till Dagen att han reagerat kraftigt på inslaget och ringde och gjorde anmälan i onsdags kväll via telefon. Han hörde även av sig direkt till Sveriges Radios internationella avdelning, då låg programmet fortfarande kvar på nätet.

- Trettio minuter efter vårt samtal var det borta, säger Erik Johansson. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: anmälda, dödshot, Granskningsnämnden, imam, kristna konvertiter, Rinkeby, Sveriges Radio
13 september, 2011
Stora ansträngningar att rentvå terrorister från skuld

9 11 Jaha, nu är tio-årsminnet av elfte september ett minne blott och inte minst i New York. På platsen för terrordådet; Ground zero – som nu blivit Freedom Tower Memorial – gjordes igår stora ansträngningar för att ”glömma bort” varför man var där; 11/9 nämndes inte, ej heller vilka de skyldiga till terrorn var. Det är alltså inte endast i Sverige som man inte får tala om sanningen: 1. Att orsaken till terrorn är att islamister inte accepterar, tolererar eller tillåter den fortsatta existensen av det fria Västerlandet, de parlamentar-iska demokratierna. 2. Att islamister är beredda att ta livet av hur många oskyldiga civila som helst för att nå sitt mål; att hela världen tillber deras gud och lever under deras totalitära och förtryckande sharia-lagstiftning. läs mer »

Sparad i Uncategorized | Lämna en kommentar »
Taggar: 9-11, islam, terrorister
« Äldre poster |
Tags
9-11 Aftonbladet Centerpartiet Danmark debatt flyktingar Göteborg hot integration invandrare invandring islam islamisering islamist islamister Malmö misshandel Moderaterna mord muslimer mångkultur Newsmill Norge opinionsmätning Oslo polisen ramadan romer Rosengård SDU sharia Socialdemokraterna somalier stenkastning Storbritannien Sverigedemokraterna Sveriges Radio SVT Säpo terrorbrott upplopp Vänsterpartiet våldtäkt yttrandefrihet zigenare
Calendar
september 2011 m ti o to f l s
« Aug
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: