tisdag 26 november 2013

Franska Front National får rekordsiffror i väljarundersökning.

Nya rekordsiffror för Front National

Front Nationals ungdomsförbund FNJ
En majoritet av Frankrikes unga väljare kan tänka sig rösta på Front National.
FRANKRIKE / VÄLJAROPINION Medvinden för Frankrikevänliga Front National håller i sig och tilltar ytterligare. Enligt färska opinionssiffror kan 42 procent av fransmännen tänka sig att rösta på Marine Le Pens parti om det ställer upp i deras kommun i valet i mars nästa år.
Av dessa säger 18 procent “absolut” och 24 procent “kanske”. Bland högerpartiet UMPs väljare kan 59 procent tänka sig att i stället lägga sin röst på Front National, medan motsvarade siffra för socialistiska väljare stannar vid blygsammare 14 procent. Än längre ut på vänsterkanten är, något förvånande, siffran däremot högre. Hela 26 procent av Jean-Luc Mélenchons vänsteranhängare kan tänka sig röst på Front National.
För den franska befolkningen som helhet är det fortfarande en majoritet, 58 procent, som inte kan tänka sig lägga sin röst på Front National, men hos de unga väljarna mellan 18-24 år är det nu en minoritet, 45 procent, som ser partiet som ett icke-alternativ, något som indikerar att Front National har framtiden för sig i än högre grad än samtiden.
Tobbes Medieblogg
Liberation

Inga kommentarer: