SVT Text ljuger. Som alltid när det gäller Israel

För en vecka sedan sköt Hamasregimen i Gaza sjuttio (70) missiler mot civila mål i Israel. SVT Text skrev inte ett enda ord om det.
Igår, lördag 10 november och tillika åminnelsedagen av Kristallnatten då Nazityskland inledde sin industriella utrotning av Europas judar 1938, var det dags igen: Hamas sköt iväg en RPG-missil som sprängde ett fordon inne i Israel. Fortfarande tyst från SVT Text.
Det följdes upp av uppemot 60 raketer från Gaza mot hela södra Israel, en miljon civila fick söka skydd under natten. Fortfarande tyst från SVT Text.
Israel besvarade elden. Först då rapporterade SVT Text. Så här valde SVT Text att ljuga för de svenska licensbetalare:
Israelisk attack dödade minst sex   
                                      
Israeliska granater dödade minst sex
palestinier och skadade 32 i östra  
Gaza i går. För flera av de skadade 
uppgavs tillståndet vara kritiskt.
I slutet av SVTs beskrivning återfinns denna pärla:
Stridigheterna uppges vara de       
allvarligaste på nära tre år.   
     
70 raketer avfyrade från Gaza mot civila i södra Israel för bara en vecka sedan, men SVT räknar inte detta som ”allvarliga stridigheter”. Strider enligt SVT tycks börja först när den judiska staten slår tillbaka mot en rasistregim, inte när rasisterna inleder med 70 missiler.
Svenskar som en gång i tiden kom från det kommunistiska Sovjet, det kommunistiska Polen och andra länder bakom Järnridån säger att de känner igen detta missbruk av mediemakt för att föra fram en förutbestämd politisk dagordning. Det vilar en Pravda-anda över det hela, en blandning av absoluta lögner, skickligt vävda halvsanningar och total avsaknad av rapportering om nyheter som inte passar den förutbestämda politiska dagordningen.
Hamas medger stolt att deras mål är att förinta alla judar i Mellanöstern, det står till och med inskrivet i deras programförklaring. De demonstrerar sin iver att göra exakt detta på åminnelsedagen av Kristallnatten, och likt Göbbels propagandaministerium under Hitlertiden följer SVT Text lydigt och vänder om ordningsföljden i sin rapportering – när de ens rapporterar. Kristallnatten genomfördes 1938 under mediernas tystnad. 74 år senare på årsdagen av Kristallnatten konspirerar SVT med samma tystnad, samma förvrängning, samma iver att gå i fanatikernas, rasisternas, ledband.
Det är ingen idé att säga att SVT bör skämmas. Snarare är frågan när deras agerande får rättslig prövning? Att SVTs agerande kan få fortsätta utan ordentliga påföljder som svider har farliga anor – från 74 år sedan.
Läs också: Kristallnatten – åminnelseceremoni i Göteborg 2012
Taggar: , , ,
Kommentarer är stängda.