tisdag 6 november 2012

Reinfeldt desperat.


thoralf

Senaste inläggen
Av Thoralf Alfsson - Tisdag 6 nov 19:20
Idag vill jag uppmärksamma mina läsare på min och Josef Franssons attack på regeringen och Fredrik Reinfeldt. Detta skall ses som ett svar på Fredrik Reinfeldts svammel och floskler i Helsingborgs Dagblad som omskrivs på Avpixlat   
Vi ställer istället konkreta frågor till ansvariga ministrar i regeringen.
Jag har idag ställt en fråga till justitieminister Beatrice Ask med anledning av rikspolischefens uttalande om prioriteringar av avvisningar. Jag skrev om detta i samband med blogginlägget om JY.
 
Josef Fransson har idag ställt en interpellation till landbygdsminister Eskil Erlandsson angående det pris som Qibbla halal fick av Matlandet Sverige.
 
Med tanke på statsminister Fredrik Reinfeldts goda kontakter med Qibbla halal efter hans besök på företaget och att moderaterna uppenbarligen ligger bakom den kommande eidfesten i riksdagen. Är det kanske inte en alltför djärv gissning att Qibbla halal sponsrar maten till denna fest i riksdagen.
Ska det vara fest i riksdagen ska det vara halal!
 
Publicerat i: Invandring - Islam
Av Thoralf Alfsson - Tisdag 6 nov 00:42
Har idag fått följande inbjudan över riksdagsmejlen! Det tycks vara Moderaternas riksdagskansli som har ansvaret om man skall tro avsändaren.
 
Geert Wilders tal i Malmö. Något som alla riksdagsledamöter i Sveriges riksdag borde lyssna på.
Publicerat i: Islam
Av Thoralf Alfsson - Måndag 5 nov 20:02
Hur många tror att Afghanistans befolkning har öket de senaste 10 åren? Jag gissar att flesta är övertygade om att människor flyr från Afghanistan. I varje fall alla som läser svensk media och följer hur den svenska invandringsdebatten låter. De flesta från Afghanistan får ju uppehållstillstånd i Sverige. Inte minst alla ensamkommande barn från Afghanistan.
Men som alla vet är ju inte svensk media så väldigt bra på att förmedla sanningen. Och gör man det blir det oftast på en liten undanskymd plats med en liten notis. Speciellt om det inte passar in i den politiskt korrekta värld som gäller inom pk-media. Följande notis fanns i Metro för lite drygt en vecka sedan.
 
 5,7 miljoner människor har flyttat tillbaka till Afghanistan! Slutsatsen måste ju vara att dessa drygt 5 miljoner människor upplever det tillräckligt tryggt i Afghanistan för att återvända. Undrar om någon av dessa kommer från Sverige?
Är det bara Migrationsverket som inte fått denna information. I Sverige delar vi fortfarande ut permanenta uppehållstillstånd så fort personalen bara hinner. Livstidsförsörjning utan möjlighet till återkallning. Sverige är ett rikt och naivt land.
Publicerat i: Invandring

JY

Av Thoralf Alfsson - Lördag 3 nov 21:50
Den 24 oktober 2012 dömdes en person till en månads fängelse vid Kalmar Tingsrätt för våld mot tjänsteman. Det var i detta fall en kvinnlig anställd vid Migrationsverket på Lundegård som utsatts för våld. Jag skrev ett blogginlägg om domen .
Min intuition gjorde att jag började efterforska lite gällande den dömda personen. Här kommer ett utdrag över vad jag fått fram genom de offentliga handlingar som finns om JY.
Eftersom Barometerns Jesper Ericson skriver mycket om "flyktingfall" har jag skickat alla domar från Kalmar, Helsingborg och Östersunds tingsrätter till honom. Men även domarna från Migrationsdomstolen i Malmö och i Stockholm. Jag tänkte att han kanske kunde göra en artikel om denna person för att nyansera budskapet i Barometern och inte bara ha snyftreportage.  Jag gjorde det i onsdags men han har inte ens svarat på mitt mejl. Så otacksammt!
JY sökte uppehållstillstånd 2009-04-06. Som skäl för sin ansökan anger han att han är kurd från Syrien men att han inte är medborgare i Syrien utan anser sig vara statslös.
Nu dröjde inte så länge innan han begick brott. Den 24 maj stal han en dator med tillbehör och en del kläder från sina rumskamrater vid asylboendet i Perstorp. Därefter åkte han till Danmark för att söka asyl i Danmark. Men polisen i Danmark upptäckte den stulna datorn och kunde då gripa JY och överlämna honom till svensk polis.
Han hade även hunnit med att krossa några fönster på asylboendet då han har svårt att hantera sin ilska.
Åklagaren vid Helsingborgs tingsrätt yrkar på fängelse och utvisning.
Nu inträder dock den svenska naiviteten och godheten!
Utdrag från domen.
”Det finns ingen uppgift om att J Y tidigare skulle ha dömts för brott.

De brott som prövats genom denna dom har ett straffvärde motsvarande fängelse tre månader.

Det saknas särskild anledning befara att JY kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Påföljden ska därför bestämmas till villkorlig dom. Den ska enligt huvudregeln i Brottsbalken förenas med böter. Eftersom JY varit berövad friheten som anhållen och häktad i 24 dagar ska böterna dock anses erlagda härigenom.

JY har visserligen dömts för brott som kan leda till fängelse och han hardömts till en svårare påföljd än böter. Gärningarna är dock inte av sådant slag att det kan antas att han kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet här i Sverige. Ej heller är brotten så allvarliga att han inte bör få stanna här.

Eftersom det saknas förutsättningar för ett utvisningsbeslut på grund av brott ska utvisningsyrkandet ogillas.”

Den 1 oktober 2009 avslås hans asylansökan av Migrationsverket men även att han skall utvisas. Migrationsverket menar att hans identitet inte har styrkts. Givetvis överklagar JY beslutet till Migrationsdomstolen i Malmö.
Nu är dock JY inte overksam. Den 15 april 2010 döms han vid Östersunds Tingsrätt för ofredande, stöld, bedrägeri, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman till fyra månaders fängelse.
Ett litet smakprov från domen.
”När han kom till platsen såg han att det att det var tumult på golvet där Y låg fasthållen av häktesvakter. Holmberg var svettig och klagade över ont i knät. Y var rabiat, skrek och krängde med kroppen. Y spottade honom två gånger i ansiktet samt rev honom på handen vilket orsakade ett blödande sår. Y spottade därefter i såret och försökte bita honom i handen. Vidare hotade Y honom på engelska med innebörd att han skulle dödas.”

”Y har därtill uppgett att han har ett annat namn och att han använder namnet JY i Sverige av rädsla för att ska sändas till Tyskland. Hans rätta födelseår är 1990. Y uppgift om att han skulle vara född 1990 lämnar tingsrätten utan avseende då Y tidigare är dömd i Sverige under namnet JY, född 1988. Vidare förekommer han i ett asylärende under samma namn och födelseår.”

Här får vi alltså veta att han uppträtt under ett annat namn i Tyskland och han är rädd för att sändas till Tyskland
Den 4 maj 2010 avslår Migrationsdomstolen hans överklagan och fastställer att JY skall utvisas.
Den 6 oktober 2010 vinner Migrationsdomstolens beslut laga kraft då Migrationsöverdomstolen inte beviljade prövningstillstånd
”Migrationsverket beslutade den 23 juni 2011 att ta JY i förvar mot bakgrund av att det fanns
anledning att anta att han skulle komma att hålla sig undan från att bli utvisad och att han skulle kunna komma att begå brott i Sverige. Förvaret verkställdes samma dag. Den 27 juni 2011 överlämnades ärendet för verkställighet till polismyndigheten som övertog och fastställde beslutet
om förvar den 29 juni 2011. Förvarsbeslutet prövades på nytt den 12 juli 2011 enligt 10 kap. 9 § första stycket utlänningslagen.”
Nu berättar han om sin ”rätta” identitet.
”Vid flera tillfällen under handläggningen av hans asylärende samt vid verkställighetsförhör har han uppgett att hans riktiga namn är Aras Benar Ali samt att han är född den 1 juli 1990. Eftersom han är maktoumeen har han inga identitetshandlingar men han har en inte längre giltig tysk passhandling som han nu inger en kopia av, liksom en kopia av det uppehållstillstånd i Tyskland som han hade fram till den 31 januari 2008.”

Om han haft ett uppehållstillstånd i Tyskland är det väl bara att skicka honom tillbaka dit.
Sedan kommer också gråtscenen!
”Han har under sin tid i Sverige begått vissa handlingar som han inte är stolt över. Hans agerande är något som tynger honom och gör honom förtvivlad. Han är beredd att förändra sitt beteende och villig att söka hjälp och tala med psykolog för att lära sig att bättre hantera sina känslor.”

Den 28 juli 2011 avslår Migrationsdomstolen överklagandet om förvar för JY.
Vad som sedan händer är minst sagt märkligt.
Istället för att utvisas kommer JY eller Aras Benar Ali till Lundegårds asylförläggning de 26 januari 2012. När han inte är nöjd med boendet och de han skall bo tillsammans med misshandlar en kvinna anställd av Migrationsverket. Han åtalas vid Kalmar tingsrätt den 8 februari 2012.
Men den 9 februari inhiberades, verkställighet tillfälligt stoppas av utvisningsbeslutet.
Sedan kommer det mest makalösa utav allt jag sett och som gör mig fullständigt förvånad. Jag undrar vad i helsicke våra myndigheter sysslar med!

JY alias Aras Benar Ali beviljas tillfälligt uppehållstillstånd 2012-09-05 - 2015-10-03 trots att hela rättsprocessen kommit till beslutet om utvisning.
Den 24 oktober 2012 döms JY för andra gången till fängelse vid Kalmar tingsrätt.
Grattis Sverige till ännu en framgångsrik invandrare. Jag undrar bara hur många brott som JY begått som han inte fällts för och hur länge det dröjer innan det är dags för nästa resa?
Tänk om JY utvisats redan i juni 2009 när han begick de första brotten i Sverige men tyvärr är våra domare och nämndmän alldeles för naiva.
En person som kommer till Sverige och söker asyl och som redan efter en dryg månad åtalas och döms för brott som har fängelse i straffskalan skall givetvis omgående utvisas. Då har man inte ett ärligt uppsåt.
UPPDATERING!
En minst sagt märklig uppmaning från rikspolischefen! Tydligen har inte rikspolischefen skött sitt uppdrag, om inte annat framgår det av artikeln att endast 3700 avvisats medan 19000 väntar på att avvisas. Ett fullständigt misslyckande av polisen och polisledningen, som uppenbarligen inte prioriterat detta uppdrag.
Ännu ett sjukdomssymtom på patienten Sverige
Justitieminister Beatrice Ask borde omgående befria Bengt Svensson från hans uppdrag och tillsätta en ny rikspolischef!
 
Publicerat i: Invandring - Rättsväsende
Av Thoralf Alfsson - Fredag 2 nov 17:58
Barnen på asylförläggningen vid Lundegård får inte skollunch har någon upptäckt. Nu går det politiskt korrekta mediadrevet igång på alla cylindrar. Jag är övertygad om att Borgholms kommun inom några dagar tvingas servera halalslaktat nötkött och inte öländska kroppkakor till dessa asylsökande barn.
Det handlar om asylsökande som inte fått uppehållstillstånd i Sverige och de har sannolikt väldigt olika bakgrund, inte minst när det gäller matkultur. De går dessutom i en provisorisk barackskola på asylförläggningen vid Lundegård. Räcker det inte med att de får en viss skolundervisning? Föräldrarna får dessutom pengar för att handla mat till sig själva och till barnen.
Sverige håller på att fullständigt tappa kontrollen över hur invandringspolitiken bedrivs och Migrationsverket verkar vara bortom all kontroll. Dessutom vågar ingen politiker sätta ner foten och säga ifrån! Att centerpartisten Lisbeth Lennartsson skulle göra det är lika osannolikt som att folkpartisten Birgitta Ohlsson skulle lägga in veto mot EU:s långtidsbudget.
Men som Sverigedemokrat kan man bara fundera på hur många nya väljare vi får efter ännu ett ologiskt pk-drev i media.
Är du inte medlem i Sverigedemokraterna så är det hög tid nu! Väldigt många har valt att bli medlemmar den senaste månaden. Gör det du också! 
Publicerat i: Invandring
Av Thoralf Alfsson - Fredag 2 nov 09:16
 
"En fittfråga svarade Kalmars lagkapten Henrik Rydström när han fick frågan av en journalist om han skulle lägga av efter säsongen.
- Det är viktigt att sätta in det i rätt kontext. Jag gick av planen och var besviken över ett tråkigt resultat, och den första frågan jag får är om jag ska lägga av med fotboll nu. Man kan väl alltid diskutera mitt språkval, men nu sa jag som jag gjorde utifrån den situation det var.”
Eftersom jag följer Kalmar FF och alltid försöker gå på hemmamatcherna så har jag som alla andra fotbollssupportrar synpunkter på laguppställning och spelarnas prestationer. För mig har det varit obegripligt att Henrik ”macho” Rydström fortfarande har en ”given” plats i startelvan. Rydström tillför absolut inget offensivt i laget, absolut ingenting. Åldern har tagit ut sin rätt och bristerna är många, förutom käften, som tycks vara den enda stora tillgången.
Vid en sponsorlunch nyligen skall Nanne Bergstrand förklarat att Henrik Rydström var viktig i omklädningsrummet och Nanne kanske har mer rätt än han själv förstår ;-)
Matchen i onsdags mot IFK Norrköping var inget undantag (0-2). En bedrövligt dålig insats av KFF. Henrik Rydström var lika dålig som vanligt, fick ”dock” några utbrott på domaren så han fick använda sin verbala förmåga. Underligt nog klarade han sig ifrån en varning av domaren.
Uppenbarligen finns en självinsikt hos Rydström att han inte räcker till längre och det visar nog på den frustration han känner när journalisten frågar om han skall sluta efter säsongen.
”En fittfråga” svarade Henrik ”macho” Rydström.
En fullt berättigad fråga enligt mig.
Publicerat i: Allmänt
Av Thoralf Alfsson - Torsdag 1 nov 11:18
 
Jag skrev i mitt förra blogginlägg om att Sverige är "biggest loser" inom EU när det gäller långtidsbudgeten. Upp till bevis Birgitta Ohlsson!
Sverigedemokraterna är idag det enda EU-kritiska partiet i Sveriges riksdag. Kan det vara en orsak till SD:s opinionsframgångar?
Läs artikel DI, SvD,
Publicerat i: EU/EURO

Presentation


Thoralf Alfsson
Riksdagsman SD

Sverigedemokrat från Kalmar. Kommunfullmäktigeledamot sedan 2006. Riksdagsledamot sedan 2010.

Vill du kontakta mig kan du ringa 0708182742 eller mail thoralf.alfsson@telia.com


Fråga mig

55 besvarade frågor

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Bloggportalen


Inga kommentarer: