måndag 12 augusti 2013

Även samarbete med teroristanstrukna ?

Moderat politiker dömd till fyra års fängelse
2013-08-08: Fyra och ett halvt års fängelse blev domen för Lerumspolitikern som i mars häktades för grov ekonomisk brottslighet.
Mannens advokat, Allan Stutzinsky, kommer att överklaga då politikern inte tycker att han är skyldig till något brott.


​I veckan kom domen från Göteborgs tingsrätt. Den moderata Lerumspolitikern fick fyra och ett halvt års fängelse för bland annat bokförings- och skattebrott.
Företaget har betalat för lite skatt. De köpte elektronikprylar, bland annat i-phones, utan moms i Europa.

När företaget sedan sålde telefonerna till butikskedjor i Sverige lades momsen på i priset. Den momsen kom inte Skatteverket till känna. Företaget redovisade för perioden oktober till december 68700 kronor istället för de egentliga sex miljoner kronorna.

Enligt åklagare Kennert Lundgrens åsikt i LT 5 juni är Lerumspolitikern ansvarig för att företagets bokföring sköts enligt lagen.
Förutom fängelsestraffet får han inte driva företag de närmaste sju åren.
Politikern är också åtalad för att ha fuskat med fakturor. Bluffakturor skickades till företaget och politikern hade hand om kontot dit pengarna betalades in. De bokförde också löner utan skatt.

I båda fallen har fler personer varit inblandade. De är också dömda, men inte till lika hårda straff.
Brotten upptäcktes av polisen via inre och yttre spaning.
Moderatpolitikern kommer att överklaga domen. Advokaten Allan Stutzinsky säger att hans klient är oskyldig och att domarna har bedömt fallet felaktigt. Politikern har varit för hjälpsam mot sina vänner och hamnat i situationer som ser konstiga ut utifrån, enligt advokaten. Exempelvis har han hämtat och lämnat pengar till en person som inte kunde göra detta själv.
– Vi räknar med att han blir frikänd, säger Allan Stutzinsky.


Skriv ut
Tipsa en vän
Dela på Facebook Dela
Angelica Edvardsson

Inga kommentarer: