lördag 17 augusti 2013

Socialdemokrater och Folkpartiet går samman ?

Stefan Löfven (S) och Jan Björklund (FP). Foto: Montage Bengt Nyman/by

Insändare: ”S + FP = Sant?”

Publicerat den 4 juli 2013 kl 16:27
DEBATT. Mycket tyder på att en möjlig regeringsbildning efter valet 2014 kan bli MP, FP och S, skriver Mathias Henrik Vilhelmsson.

Gilla artikeln på Facebook

Almedalen 2013 – nu tyder mycket på att FP blir partiet som efter valet kommer att bryta Allianssamarbetet för att istället ingå i en socialistisk regering under Bilderbergaren Stefan Löfven.
Dagens Industri avslöjar att Jan Björklund besökt Stefan Löfven i det som beskrivs som ett ”hemligt möte”. Inga medier bevakade mötet och det tog hela två månader innan de etablerade medierna fick reda på att ett sådant möte hade ägt rum.
Cover storyn i det här fallet verkar ha varit överenskommelsen om Sveriges nya skolpolitik. Vilket så klart är rent sk*tsnack. Ett hemligt möte mellan Jan Björklund och Stefan Löfven tidigt under majmånad ska alltså ha handlat om ett blocköverskridande överenskommelse om skolpolitiken? Nej, självklart inte. Jag gissar snarare på att Björklund inte ville att Reinfeldt skulle få reda på att han är på väg ut.
Precis som många FP:are öppet uttryckt det, så tyder allt mer på att FP börjat tröttna på Alliansen. LUF gick för en månad sen ut med krav på skattereform. En skattereform som de formulerat tillsammans med SSU.
Så FP har redan delat ut massvis med signaler om att de är redo att lämna Alliansen bara förutsättningarna är de ”rätta” efter valet 2014. Så väl S som FP har gjort sina egna interna utredningar om hur kompatibelt det skulle vara för dem att genomföra sin politik, och med vilket parti. Och både S och FP verkar gilla varandra. FP:s interna rapport har Dagens Industri också skrivit om.
Den regering som många spekulerar kring nu är ett S-MP-FP regering under Stefan Löfven. FP och MP har börjat närma sig kring skolpolitiken. Samtidigt kan S och FP få det svårt att få med sig MP i till exempel försvarsfrågorna.
Men i övrigt kan vi alla vara lugna. För vissa saker kommer inte att förändras i det här landet efter valet. Det viktigaste sakerna kommer inte att förändras. Det kommer att bli mer familjefientlighet, mer feminism, mer mångkultur, mer massinvandring och som grädde på moset höjda skatter på det hela.
Mathias Henrik Vilhelmsson

Inga kommentarer: