torsdag 29 augusti 2013

Och ansvariga 7klöverpolitiker bryr sig bara om sig själva.

Foto: www.fotoakuten.se
Foto: www.fotoakuten.se

Muhammed, 22, deltog vid rekordvåldtäkt: Nu får han 130 000 kronor i ersättning av skattebetalarna – trots att han begick grovt sexbrott

Publicerat den 29 augusti 2013 kl 05:01
INRIKES. Betalar du skatt i Sverige? I så fall går dina pengar till Muhammed, 22, som deltog vid den uppmärksammade gruppvåldtäkten i Mariannelund och nu får 130 000 kronor i ersättning för den tid han satt häktad – trots att han begick ett sexualbrott, rapporterar Höglandsnytt.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i december 2011 på flyktingförläggningen i småländska Mariannelund som ett antal illegalt invandrade asylsökande från Afghanistan i flera timmar våldtog en svensk tvåbarnsmamma. Sju av männen dömdes till fängelse för delaktighet i våldtäkten, som av experter beskrivits som den grövsta i Sveriges historia.
Efter våldtäkten hade kvinnan för ont för att kunna sitta och hon hade även ont i svalg, underliv och mage. Kvinnan blev så allvarligt skadad att hon tvingades sitta i rullstol och tvingades vårdas på psykklinik i Västervik i fyra veckor.
En av de åtalade afghanerna, Muhammed, deltog vid våldtäkten. Bland annat har kvinnan uppgett att han hade ”sin snopp vid hennes ansikte” och onanerade när hon våldtogs.
”Detta visar att Muhammed haft ett sexuellt intresse för vad som hände”, skrev tingsrätten i sin dom.
Dessutom påträffades sperma från en av de andra våldtäktsmännen på hans kalsonger och denne ”har lämnat en minst sagt krystad förklaring till varför”, skrev rätten.
Det Muhammed gjorde under våldtäkten skulle ha kunnat rubriceras som sexuellt tvång, men eftersom han inte åtalades för det, utan åtalades för fullbordad samlag, friades han av tingsrätten, trots att han begått ett brott enligt domaren.
– Det är ett brott, sa rättens domare Erik Handmark till Höglandsnytt i samband med att domen avkunnades.
Men då åklagaren inte åtalade Muhammed för detta gick han fri.
– Man kan inte dömas för något man inte åtalats för, sa Handmark till lokaltidningen.
Muhammed satt häktad mellan december 2011 och april 2012 och får nu därför 130 000 kronor i ersättning av de svenska skattebetalarna efter beslut av Justitiekanslern (JK). En av anledningarna till den höga ersättningen är att han är asylsökande, uppger JK.
Den våldtagna småbarnsmamman fick nöja sig med 400 000 kronor i skadestånd. Om de dömda männen har någon möjlighet att betala detta är dock oklart.
Läs också:
Journalist sågar Mariannelundsbevakning

Inga kommentarer: